Αντιμετωπίζω θεματάκι με τον JVC X3

TerI

AVClub Enthusiast
29 April 2008
1,215
Χίος
Καλημέρα σε όλους. Εδώ και 1 εβδομάδα περίπου υπάρχουν τα εξής ζητήματα με τον προβολέα μου. Στο άνοιγμα του φακού αλλά κάποιες φορές και στο κλείσιμο ακούγεται -πέρα απο τον χαρακτηριστικό ήχο που πάντα έκανε το "κλείστρο"- και ένας ήχος σαν "τσικ τσικ". Αυτό διαρκεί μέχρι να ανοίξει το πορτάκι του φακού και μετά σταματάει.Απο κει και πέρα όλα είναι normal δεν έχω παρατηρήσει κάτι στην εικόνα ούτε έχει επηρεαστεί κάτι άλλο λειτουργικά.

Θα ήθελα να προσθέσω όμως και το εξής τελευταίο.. δεν είμαι 100% σίγουρος αλλά σαν να αισθάνομαι ότι ο προβολέας κάνει λίγο περισσότερο θόρυβο αυτό τον καιρό γενικά. Ρωτησα κάποιον και μου είπε ότι ίσως να παίζει ρόλο και η θερμοκρασία του δωματίου (το σαλόνι το χειμώνα είναι γενικά κρύο μέρος όταν είναι κλειστή η θέρμανση) και να επηρεάζει τα απο μέσα του προβολέα γενικά και ίσως εκεί να ωφείλεται και ο θόρυβος του "κλείστρου" που ανέφερα παραπάνω.

Σε κάθε περίπτωση θα ήθελα την βοήθειά σας και την γνώμη σας και ιδιαίτερα απο τα άτομα που τον κατέχουν τον συγκεκριμένο αν βλέπουν και αυτοί κάτι παρόμοιο.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

To τσικ-τσικ δεν το έχω ακούσει ποτε.. Μήπως έχει μαζευτεί σκόνη κοντα στον μηχανισμό κλείστρου;
Τώρα για την φασαρία, στο low lamp δεν παρατηρώ άνοδο θερμοκρασίας. Στο high lamp κάνει έτσι και αλλιώς βαβούρα.
Ένα πολύ ζεστό δωμάτιο θα ανέβαζε την θερμοκρασία στον προβολέα οποτε το fan μπορεί να δούλευε σε περισσότερες στροφές. Εσύ όμως μίλησες για κρύο δωμάτιο.

Αν δεν το ακούσει κάποιος που να ξέρει, δυσκολα θα πάρεις σοβαρή απάντηση...

Εχοντας όμως ζήσει με 2 JVC με κλείστρο, θα σου πω ότι ο θόρυβος τους αλλάζει (όχι πολύ όμως) με τον καιρό.

Λίγο πιο ''αγριος / μη smooth'' γίνεται αλλά τσικ τσικ (ή μάλλον ''κλακ κλακ'' (σε λίγο θα αρχίσουμε και τα ''ζμπαρεκουάκ'' Τάκη :p)) είναι λίγο περίεργο.

Επίσης, έχω ακούσει για μία βλάβη στον εν λόγω μηχανισμο.

Πιθανότατα όμως να μην ειναι τπτ.

Σε κάθε περίπτωση πάντως και εφόσον έχεις ακόμα εγγύηση, η συμβουλή μου ειναι να μην ασχοληθείς (και να μην αγχώνεσαι).

Λίγο πριν λήξει η εγγύηση το ξανακοιτάς.

Τέλος, όσον αφορά το θόρυβος του ανεμιστήρα, ειναι λογικό να αλλάζει με τον καιρό (φυσική φθορά, βρώμικο φίλτρο, αλλαγη θερμοκρασίας κλπ). Κατά πάσα πιθανότητα δεν ειναι τπτ σοβαρό.

Ηρέμησε και απόλαυσε την εικόνα σου :)

Ευχαριστώ πολύ για τις άμεσες απαντήσεις. Εν κατακλείδι, εμένα με ενδιαφέρει βασικά να μην έχει κάποιο πρόβλημα το fan του προβολέα και να χρειαστεί να το στείλω Αθήνα. Γιατί η αλήθεια είναι ότι σε νορμάλ ήχο του ηχοσυστήματος τον ακούω τον θόρυβο απο πάνω μου έστο και ελαφρά τώρα τι να πω, παλιά δεν θυμάμαι να το άκουγα τόσο όσο αυτές τις μέρες, αλλά ίσως και να είναι και της ιδέας μου όλο αυτό επειδή ακριβώς παρουσιάστηκε και το θέμα του κλείστρου.

Last edited: