Αντίο Λουτσιάνο

Ο δικός μου Παβαρότι βρίσκεται στις ηχογραφήσεις του τις δεκαετίες του '70 και του '80 σε όπερες του Πουτσίνι και του Βέρντι. Η φωνή του εκείνη την περίοδο ήταν ότι καλύτερο έχω να θυμάμαι από λυρικό τενόρο ιταλικού ρεπερτορίου.

Επίσης θα τον θυμάμαι για την ηδονιστική ακτινοβολία που εξέπεμπε, το χαμόγελο του, την αγάπη του για τη ζωή. Η 'ποπ' του περίοδος, τρεις τενόροι, 'fusion' ντουέτα κλπ, δεν με άγγιξε, αλλά δεν του προσάπτω τίποτε. Εξ' άλλου, η όπερα πάντα διαθέτει στον πυρήνα της μεταξύ άλλων, μια ελαφρότητα και ένα ποπ στοιχείο. Το μόνο για το οποίο λυπάμαι είναι που δεν προστάτευσε τον εαυτό του τα τελευταία χρόνια και τον περιέφερε σε συναυλίες - γκλαμουράτα γκαλά - όπου η φωνή του δεν 'τράβαγε' πια με τίποτε και εξετίθετο με ένα μικρόφωνο στο χέρι και την ανησυχία και θλίψη στο βλέμμα.

Κώστα ,δεν μυγιάστηκα μπρε :D
Αλλά το να θεωρούμε μια μουσική ότι είναι για λίγους, μου θυμίζει κάτι νεόπλουτους, που πάνε σε μαγαζιά κυριλέ μόνο και μόνο επειδή είναι ακριβά κλπ κλπ κλπ (δεν το αναλύω, το καταλάβατε)

Πάντως η Οπερα ήταν λαϊκό είδος και παραμένει εν μέρει στην Ιταλία.
Αρα η αγορά πού απευθύνθηκαν οι ´3 Τενόροι´ήταν άλλη.
Και όλα αυτά τα ντουέτα επίσης ήταν ένας αχταρμάς.Κρίμα που δεν πρόλαβε να συμπράξει και ο Νταλάρας.
Υ.Γ
Αλλο το Δημοτικό τραγούδι και άλλο οι Κονιτοπουλαίοι,ετσι??

Re: Απάντηση: Αντίο Λουτσιάνο

Αλλά το να θεωρούμε μια μουσική ότι είναι για λίγους, μου θυμίζει κάτι νεόπλουτους, που πάνε σε μαγαζιά κυριλέ μόνο και μόνο επειδή είναι ακριβά κλπ κλπ κλπ

δεν σου πέρασε απ το μυαλό πως, αυτοί οι λίγοι, μπορεί να μην είναι νεόπλουτοι, αλλά αναξιοπαθούντα άτομα με ειδικές ανάγκες, ε; :lehrer:
χμμμ...έχουμε δουλειά :popcorn:

μου αρέσουν πάντως πολύ, οι μουσικές που έχουν ...ανθρωποδιώχτη :speechless-smiley-0
θα ρωτήσω το γιατρό Τι να είναι άραγε αυτό :chinscratch:

Και τι θα σου απαντήσει ο γιατρός;
Κι αυτός μουσικές με ανθρωποδιώχτη ακούει...:flipout::flipout:

Όπως και πολλοί από εμάς, άλλωστε.

Σωστός ο Στέργιος.:grandpa:
Και εμένα ποιός γιατρός θα μού απαντήσει??:flipout::flipout:

περίμενε και σου έρχομαι τέλος του μήνα για να σε..αναλάβω !!:ADFADF1:
:2thumb22sup:

Καλό ταξίδι στον Λουτσιάνο που ο Δούκας του στον "Ριγκολέτο" του Τζεφιρέλλι παραμένει εκθαμβωτικος,ασύλληπτα ερωτικός και μοναδικός για τα σύγχρονα δρώμενα (από το 70 και ύστερα)

για μενα τενοροι ειναι ανθρωποι με ιδιαιτεροτητα στις φωνητικες χορδρες

που οι υπολοιποι ανθρωποι τους δεχονται σαν φοβερα ταλεντα .

.

για μενα τενοροι ειναι ανθρωποι με ιδιαιτεροτητα στις φωνητικες χορδρες

που οι υπολοιποι ανθρωποι τους δεχονται σαν φοβερα ταλεντα .

.

Υπάρχουν και άνθρωποι με ιδιαιτερότητα στα πόδια. Επειδή μπορούνε να τρέχουν και να κλωτσάνε σαν γαϊδούρια, οι υπόλοιποι άνθρωποι τους δέχονται σαν φοβερά ταλέντα.

Οι πρώτοι υπηρετούν την τέχνη και το συναίσθημα. Οι δεύτεροι το θέαμα και τα πιο πρωτόγονα ένστικτα.

Και οι δύο κατηγορίες είναι αναγκαίες. Και ο καθένας μπορεί να ιεραρχήσει τις ανάγκες του.