Αντίο W1070...τώρα τι;.....TV;.....Δεν νομίζω!

teddy743

Supreme Member
16 August 2014
7,176
Θεσσαλονίκη
Το μηχανάκι αυτό μου έκανε παρέα για πάνω από 4000ωρες τα τελευταία 2 χρόνια και το αγάπησα πολύ! Σκεφτόμουν πρόσφατα να αλλάξω σιγά σιγά λάμπα και να τον τοποθετήσω εκ νέου στο σπίτι που μετακομίζω πολύ σύντομα μέχρι που προχθές άρχισε να "χάνει λάδια" ο χρωματικός τροχός (κάθε 1 λεπτό περίπου αναβοσβήνουν ουράνια τόξα λες και εχεις πάρει τίποτα ψυχοτρόπα)....ίσως να φταίει το άπειρο κάπνισμα που έχουμε ρίξει εγώ και η κοπέλα μου ακριβώς από κάτω από τον καημένο τον Benq.

Προφανώς το κόστος για αλλαγή λάμπας, τροχού, service και μεταφορικών για ένα μηχάνημα που από δω και στο εξής είναι και εκτός εγγύησης δεν αξίζει οπότε λέω να πάω σε κάτι καινούργιο.

Ο νέος χώρος θα έχει διάσταση 4Χ6μ και ύψος 2.8μ. Η απόσταση θέασης 3.6-4μ. Ο προβολέας θα ταβανωθεί. Για πανί σκέφτομαι κάτι σε 100"-110" Οι τοίχοι θα βαφούν σκούρο μπλε (Dulux - Oxford Blue)

https://www.dulux.co.uk/en/colour-palettes

οπότε οι μόνες ανακλάσεις που θα έχω θα είναι από το άσπρο ταβάνι που, αν και σημαντικές, δεν μπορώ να τις αποφύγω γιατί ο χώρος δυστυχώς δεν είναι Dedicated και αν στο σαλόνι βάψω σκούρο ταβάνι θα πάθω κατάθλιψη πολύ σύντομα.

Στο δάπεδο θα τοποθετηθεί μοκέτα ιδίου χρώματος με την μπογιά των τοίχων και αν είμαι τυχερός θα βρω και αντίστοιχο χρώμα στα υφάσματα για τις κουρτίνες και τους καναπέ/πολυθρόνα

Με αυτόν τον τρόπο ελπίζω να ισοφαρίσω το λευκό ταβάνι και τα ελάχιστα λευκά έπιπλα που θα έχει ο χώρος από άποψη ανακλάσεων αλλά να κάνω και τον χώρο όσο το δυνατόν πιο όμορφο (κατά την άποψή μου) .... with one sbar two trygons που λέει και ο Τσίπρας...

Γιατί όμως τα λέω όλα αυτά;....και εδώ είναι που θα χρειαστώ την βοήθεια σας:

μετά τον Benq W1070 τι; Μην μου πείτε JVC...δεν υπάρχουν τα χρήματα αυτή την στιγμή.

έκανα σαν καλό παιδί το research μου αλλά πελάγωσα.... στην αρχή σκέφτηκα τον w1110 που είναι και η λογική συνέχεια αλλά από ότι κατάλαβα δεν πρέπει να έχει κάποιο extra όφελος σε contrast, black levels και shadow detail απο τον w1070 που είναι και το ζητούμενο στην τελική.

Από αυτά που διάβασα συμπεραίνω ότι ακόμα και ο w3000 που είναι ο κορυφαίος της σειράς ουσιαστικά έχει πιο πολύ παραπάνω ευκολίες τοποθέτησης και δεν παίζει εντελώς σε άλλον όμιλο που νόμιζα εγώ αρχικά οπότε και δεν αξίζει κατά την γνώμη μου το extra κόστος εκτός αν εχεις δυσκολίες στην τοποθέτηση που εγω προσωπικά δεν έχω.

Ποιο είναι λοιπόν το επόμενο λογικό βήμα για κάποιον που ναι μεν θέλει ουσιαστική βελτίωση στον τομέα της εικόνας αλλά δεν μπορεί να αποκτήσει το Holy Grail

και δεδομένου του πως θα είναι ο νέος μου χώρος, θα δω όντως την διάφορα της ακριβότερης αυτής συσκευής ή το λευκό ταβάνι θα ξεπλύνει τόσο την εικόνα όσο να μην έχει νόημα το άλμα;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την όποια βοήθεια.

Δεν έβαλα Budget για να μην σας επηρεάσω...αλλά όπως καταλαβαίνεται είναι χοντρικά μικρότερο από 2.825Ε :flipout:

....και φυσικά όσο φθηνότερα τόσο το καλύτερο

φίλε μου το μόνο που χρειάζεται ο προβολέας σου είναι καθάρισμα στον αισθητήρα του χρωματικού τροχού. Τον ανοίγεις μόνος σου ή απλώς βγάζεις την λάμπα και φυσάς με ένα σπρέι αέρα τον χρωματικό τροχό (θα πετύχεις και τον αισθητήρα κατα λάθως δεν μπορεί). Κρίμα να τον παροπλίσεις για τόσο ασήμαντο λόγο...

tegonik διάβασα για περιπτώσεις αρκετών online που έκαναν αυτό με το σπρέι και μετά η εικόνα ήταν πολύ χειρότερη επειδή μετακινήθηκε μπόλικη σκόνη και έκατσε σε χειρότερο σημείο....άλλα αφου λες να το δοκιμάσω θα σε ακούσω....καλού κακού όμως πείτε και μια άποψη για καινουργιο αν δεν είναι κόπος....δεν σου κρύβω ότι αυτό που φοβάμαι μην γίνει είναι να έχει τελειώσει το σπίτι να έχω τρυπήσει στην οροφή για τον benqw1070 και να ξαναπαίξει κάτι και να πρέπει να τρυπήσω ξανά απ την αρχή, ξανά μερεμέτια σπατουλαρήσματα κτλ.

δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα απλά φυσώντας και καθαρίζοντας τον αισθητήρα του χρωματικού τροχού.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

τώρα αν αυτό απλά αποτελεί την αφορμή να προβείς σε αναβάθμιση είναι άλλη συζήτηση. Για να δεις καλύτερη εικόνα πρέπει να ανέβεις αρκετά σε χρήματα να έχεις υπόψιν σου...

Ότι είναι αφορμή...σίγουρα είναι....άλλα αν είναι να πάρω κάτι που κάνει πάνω από 2,5 φορές όσο κάνει ο benq και να έχω αντίστοιχο περιπου αποτέλεσμα με extra lens shift, zoom motionflow κτλ....ευχαριστώ δεν θα πάρω.

Δηλαδή μέχρι 2500ε ότι και να πάρω θα είμαι τόσο κοντά που δεν θα αξίζει τον κόπο....:frown: ....πολύ ακριβό το άθλημα. Θα προσπαθήσω με το σπρέι τότε.

Νομιζω οτι με epson μονο με τη σειρα 9ΧΧΧ θα κερδισει το παραπανω μαυρο που εκεινος μπορει να δωσει.

Teddy, όπως τα γράφει ο Νίκος είναι τα πράγματα αυτή τη στιγμή. Μιας και δεν είσαι νέος στην βιντεοπροβολή και ενδιαφέρεσαι για το κάτι παραπάνω, δεν θα το βρεις στα ίδια λεφτά ή λίγο παραπάνω. Αν με το καθάρισμα ο προβολέας επανέλθει και εφόσον το μπάτζετ σου είναι αυτό, θα σου πρότεινα να μείνεις με τον 1070....όχι για άλλον λόγο, αλλά, ακριβώς επειδή δεν είσαι πια νέος, δεν πρόκειται να σε πείσει κανείς ότι η ελάχιστα καλύτερη εικόνα που θα πάρεις από τα μηχανάκια αυτής της τιμής δικαιολογούν την αλλαγή του 1070.

Στο λέει κάποιος που ακόμα πίνει νερό στο όνομα του 8720!!!:D

Να πω και κάτι άλλο που έχω γράψει πολλές φορές. Ο χώρος είναι το 50% της εικόνας και δεν κάνω σκόντο ούτε 0,5%!!!:D

Βουτάς τον ίδιο προβολέα και τον στήνεις σε έναν χώρο πιο προσεγμένο και αρχίζεις και αυτομαστιγώνεσαι για το τι έβλεπες τόσο καιρό!!!

Απάντηση: Re: Αντίο W1070...τώρα τι;.....TV;.....Δεν νομίζω!

Έφαγα μεγάλο άκυρο σήμερα....τι να πει κανείς... θα τον επισκευάσω. :flipout:

Μην το βλεπεις σαν ακυρο, εκτος κι αν ηθελες παρα πολυ αναβαθμιση εικονας. Μιας και ειδα οτι παιζεις και παιχνιδια σε αλλο νημα (ραλυ) χρησιμοποιεις και τον προβολεα φανταζομαι. ? Αν ναι, γραφεις αρκετες ωρες.
Θα ελεγα να τον κρατησεις με ενα καθαρισμα και να συνεχισεις να του πινεις το αιμα.
Αργοτερα που ισως υπαρξουν πιο ουσιαστικες βελτιωσεις σε προβολεις στην κατηγορια τιμης που θες, το ξανα σκεφτεσαι.

Τον χώρο τον πρόσεξα όσο γινόταν για τα δικά μου δεδομένα όποτε ίσως δω μια μικρή διαφορά από κει.

Όχι απλά του πίνω το αίμα τον έχω λιώσει, έχει πλήρως αντικαταστήσει την TV και είναι ανοιχτός σχεδόν 8 ώρες την ήμερα....:flipout:

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Να είστε καλά ευχαριστώ για την πολύτιμη βοήθεια, θα σας πω πως τα πήγα μες την βδομάδα...

το ιδιο θεμα εχω και εγω ..οχι βλαβης αλλα πηγα τον 1070 μου στην Ελλαδα το καλοκαιρι και θελω να αγορασω αλλον εναν προβολεα για εδω που μενω ...

σκεφτομαι οτι μεχρι 1500 ευρα παιρνεις σχεδον την ιδια εικονα με τον 1070 !
τον 1070 τον βρισκω στο εβαυ 480 ευρα καινουργιο σε κατι προσφορες ! ...και τωρα που ερχονται Χριστουγεννα ολο και καποιοι θα θελουν να παρουν καινουργιο μηχανακι δινοντας τα δικα τους οσο οσο !!!!!!

βρηκα μια φορα εναν 1070 με 340 ωρες στα 380 ευρω .......................

για αυτο δεν πειθωμαι να αγορασω καινουργιο μηχανακι με τα διπλα λεφτα με καποιες ευκολιες που δεν με ενδιαφερουν και την ιδια εικονα σχεδον ...
γιαυτο ξανα κοιταω εναν 1070+ με λιγες ωρες η καινουργιο σε προσφορα !

στην Ελλαδα ο δικος μου που τον εβγαλα σε ταρατσα χωρις τοιχους δεξια αριστερα και χωρις ταβανι μονο ενα ελαφρυ γκρι μουσαμα για οθονη .... εδειχνε ακομα πιο ωραια εικονα στα σκοτεινα απο το σαλονι που τον ειχα !!!!

Λοιπον για αλλη μια φορα σας υπερευχαριστω.....εκανα οπως μου ειπατε.....πεταχτηκα μεχρι το plaisio......πηρα ενα σπρει..... εβγαλα την λαμπα και φυσηξα μεσα στον benq το μισο can απο ολες τις πλευρες.

Το τι μπιχλα βγηκε απο μεσα δεν φανταζεστε, μονο μπαμπουρια δεν βγηκαν.....

Τωρα τον εβαλα ξανα στο ταβανι και δειχνει καλυτερα απο ποτε! Ουτε Rainbows ουτε flicker και σαν να μην εφτανε αυτο.....ισα που εχει και καλυτερη ευκρινεια (ισως να το φανταζομαι απ την χαρα μου).

Ολα τα παραπανω εγιναν με την βοηθεια του HUNTER τον οποιον υπερευχαριστω.

Tegonik και Προεδρε σας ευχαριστω παρα παρα μα παρα πολυ!!! :grinning-smiley-043

Το ερωτημα τωρα ειναι ποια ταινια να βαλω να δω; :flipout:

Λοιπον για αλλη μια φορα σας υπερευχαριστω.....εκανα οπως μου ειπατε.....πεταχτηκα μεχρι το plaisio......πηρα ενα σπρει..... εβγαλα την λαμπα και φυσηξα μεσα στον benq το μισο can απο ολες τις πλευρες.

Το τι μπιχλα βγηκε απο μεσα δεν φανταζεστε, μονο μπαμπουρια δεν βγηκαν.....

Τωρα τον εβαλα ξανα στο ταβανι και δειχνει καλυτερα απο ποτε! Ουτε Rainbows ουτε flicker και σαν να μην εφτανε αυτο.....ισα που εχει και καλυτερη ευκρινεια (ισως να το φανταζομαι απ την χαρα μου).

Ολα τα παραπανω εγιναν με την βοηθεια του HUNTER τον οποιον υπερευχαριστω.

Tegonik και Προεδρε σας ευχαριστω παρα παρα μα παρα πολυ!!! :grinning-smiley-043

Το ερωτημα τωρα ειναι ποια ταινια να βαλω να δω; :flipout:

Ευτυχώς γλιτώσεις τα χειρότερα με την συμβουλή των φίλων.

Που να είχες και LCD για καθαρισμό εκεί θα τα έβλεπες όλα...

Άλλωστε σε αυτήν την ζωή τα απλά πράγματα κάνουνε μερικές φορές πιο εύκολα την ζωή μας για αυτό άλλωστε έχω κάτσει στα αυγά μου τόσα χρόνια και απολαμβάνω ακόμη τις ταινίες μου με τον optoma 33.

Προτιμώ όμως να βλέπω την Julia αντί για την emmanuela που λέει ο φίλος πιο πάνω σε 3D.

Απάντηση: Re: Αντίο W1070...τώρα τι;.....TV;.....Δεν νομίζω!

Προτιμώ όμως να βλέπω την Julia αντί για την emmanuela που λέει ο φίλος πιο πάνω σε 3D.

Eιπα να κανω λιγο χαβαλε να γελασουμε λιγο, για να γιορτασουμε τη χαρα του. :D
Εδω κοντεψε να τον αποχωριστει χωρις λογο. Μακαρι να συνεχισει να του χαριζει πολλες ακομα ωρες διασκεδασης. (τωρα που βρηκε και το κολπο....) :flipout:
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.