Αντιολισθητικό δάπεδο...

Chris1967

Supreme Member
11 September 2010
4,223
Θα ήθελα τις συμβουλές σας για αντιολισθητικό δάπεδο.

Ο χώρος είναι εξωτερικός (εξοχική κατοικία) και ουσιαστικά είναι, από την είσοδο της μεγάλης συρόμενης εξωτερικής πόρτας γκαράζ, μέχρι το κλειστό γκαράζ το οποίο απέχει περίπου δύο αυτοκίνητα μήκος, από την εξωτερική συρόμενη πόρτα.

Ο μισός αυτός χώρος (εκείνος πλησίον του κλειστού γκαράζ) είναι σκεπασμένος με σκέπαστρο αλλά ανοικτός από τις δύο πλευρές του.

Οπότε για να το αντιληφθείτε το μήκος και πως είναι εκτεθειμένο..., έχουμε είσοδο του αυτοκινήτου, ένα μήκος αυτοκινήτου ανοικτό, ένα μήκος αυτοκινήτου με σκέπαστρο, και μετά έχουμε το κλειστό γκαράζ...

Αυτή την στιγμή έχει πλακάκι εσωτερικού/εξωτερικού χώρου, το οποίο τοποθετήθηκε εδώ και μερικά χρόνια (και δυστυχώς και σε μεγάλο μέρος της εισόδου και περιβόλου του σπιτιού) και έχει αποδειχθεί ιδιαίτερα ολισθηρό όταν υπάρχει επάνω υγρασία/βροχή κλπ...

Τα αυτοκίνητα δεν έχουν πρόβλημα, αλλά με την μηχανή (βαριά μεγάλου κυβισμού) μου έχω θέμα... και έχω πέσει δυό τρεις φορές λόγω γλυστρίματος των παπουτσιών μου επάνω στα ολισθηρά πλακάκια...κυρίως επάνω στις μανούβρες μπρός πίσω για να την βάλω στο γκαράζ να κοιτά με την μούρη προς την έξοδο, και δεν θέλω ούτε να σπάσω κάνα χέρι ούτε να διαλύσω την μηχανή...

Θα ήθελα την φτηνότερη λύση (δεν είναι εποχές για μεγάλα έργα πχ, ξήλωμα τα πλακάκια και αντικατάσταση του με αντιολισθητικά...)

Υπάρχει βαφή που θα μπορούσα να περάσω επάνω? Υπάρχει τρόπος να αμοβοληθούν τα πλακάκια? υπάρχουν άλλες ιδέες?

Σκεπτόμουν να το κάνω σε ένα μέρος μόνο του διαδρόμου εκεί κυρίως που πατάω, για να μην γλιστράω...

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων

Πρόλαβες τη σκέψη μου Χρήστο. Κάποια κομάτια λαστιχένιο δάπεδο στα σημείο που κατεβαίνεις και μανουβράρεις θα ήταν το πιο οικονομικό νομίζω.
κρίμα να χαλάς τα πλακάκια με αποβολές.

η αμοβολή κάνει αποβολή :flipout:

δες ή ρώτα στον Μπένο ή κάποιο αντίστοιχο μαγαζί, ίσως βρεις κάτι που να σου κάνει
http://www.benos.com.gr/e-Shop/Industrial-Flooring.aspx
http://www.benos.com.gr/e-Shop/Anti-Slip-Products.aspx

αν βρεις κάποια διαφανή μπογιά, ανακατεύοντας με άμμο και πάλι θα έχει καλό αποτέλεσμα, αλλά θα θέλει συχνή συντήρηση λόγω ανοιχτού χώρου / καιρικών συνθηκών (υποθέτω επίστρωση δύο φορές το χρόνο)

-bye-

Παίζει να σε βόλευε κάτι τέτοιο?

4 κομμάτια (απο 2 εκατέρωθεν της βάρκας... εμμμ συγνώμη, μηχανής ήθελα να πώ :flipout: ) μπορεί να βόλευαν.
Είναι διαφανές το υλικό και δεν γλιστράει. Αν περάσεις από κανά ΙΚΕΑ, ρίξτου μια ματιά...

plaque_anti_vibration_625x600mm.jpg

αυτο ειναι αρκετα βαρυ εχει κατω απο 10 ευρω νομιζω, το φυλο exei διαστασεις 625χ600 και παχος 10χιλιοστα .Ειναι για να παταει το πλυντηριο κλπ .Ισως να κανει για τη δουλεια που θες.Το βρισκεις στο leroy merlin

... της βάρκας... εμμμ συγνώμη, μηχανής ήθελα να πώ :flipout:
:flipout:

Ταινίες έχω δοκιμάσει, και λειτουργούν καλά, αλλά ξεκολλάνε με τα αυτοκίνητα όταν στρίβει το τιμόνι... (ο πατέρας μου είναι ένοχος για αυτό, αλλά δεν γίνετε και κάτι περνάνε και αμάξια από πάνω...)... και από την βροχή υγρασία...

Κατά την ίδια λογική και οτιδήποτε απλά επικαλύπτει το έδαφος δεν κάνει...

Τα βιομηχανικά δάπεδα είναι καλύτερα αλλά θέλουν πλαίσιο γύρω γύρω βιδωτό κάτω? είναι κολλητά? έχει βάλει κανείς τέτοια? σκέπτομαι για κάτω από το σκέπαστρο να μην το βλέπει και ο ήλιος, και άνετα κάνω μανούβρες εκεί...

plaque_anti_vibration_625x600mm.jpg

αυτο ειναι αρκετα βαρυ εχει κατω απο 10 ευρω νομιζω, το φυλο exei διαστασεις 625χ600 και παχος 10χιλιοστα .Ειναι για να παταει το πλυντηριο κλπ .Ισως να κανει για τη δουλεια που θες.Το βρισκεις στο leroy merlin

Αυτό είναι εξαιρετικό για κάτω από τα ηχεία!!! και για μια άλλη κατασκευή που θέλω να κάνω... θα πάω να πάρω, αλλά δεν κάνει για την συγκεκριμένη χρήση του θέματος εδώ...

Πάντως ευχαριστώ!! -bye-

Αυτό είναι εξαιρετικό για κάτω από τα ηχεία!!! και για μια άλλη κατασκευή που θέλω να κάνω... θα πάω να πάρω, αλλά δεν κάνει για την συγκεκριμένη χρήση του θέματος εδώ...

Πάντως ευχαριστώ!! -bye-

Το εχω βαλει ηδη στα ηχεια :2thumb22sup:

Αν έχεις καλή ρύση μπορείς να χρησιμοποιήσεις απλά ένα υδροφοβικό/ελαιοφοβικό στρώμα πάνω τους.
Αλλιώς, περνάς πάνω από τα πλακάκια μία πατητή τσιμεντοκονία, δημιουργείς τη ρύση και με το υδροφοβικό τελειώνεις.

Για τη δεύτερη περίπτωση (την πιο ακριβή) υπολόγισε κανένα 50άρι με προσωπική εργασία + υλικά + ενοικίαση μηχανήματος για να το ισιώσεις.

Χρηστο ξερεις αν μπορει να κοπει αυτο σε μικροτερα κομματια;

Χρηστο ξερεις αν μπορει να κοπει αυτο σε μικροτερα κομματια;

Nai ,το εκοψα ηδη σχετικα ευκολα με κοπτη που εχει ξυραφι για να το βαλω κατω απο τα ηχεια .
παρεπιτοντως (και ασχετο με το παρον νημα )παρ ολο που τα ηχεια ειναι μικροι δορυφοροι εκανε καλη δουλεια .: Music-smiley-005:

Last edited:
Θα ήθελα την φτηνότερη λύση (δεν είναι εποχές για μεγάλα έργα πχ, ξήλωμα τα πλακάκια και αντικατάσταση του με αντιολισθητικά...)

Δεν χρειάζεται να ξηλώσεις πλακάκια. Υπάρχει ειδική κόλλα που μπορείς να κολλήσεις αντιολισθητικό πλακάκι πάνω στο δάπεδο που έχεις. Έτσι θα σου στοιχίσει πιο οικονομικά. Αν πρόκειται για μόνιμη κατασκευή αυτή είναι η καλύτερη λύση. Όλα τα άλλα είναι προχειρότητες που δεν θα κρατήσουν με την πάροδο του χρόνου.

Θα προτιμούσα, αν υπάρχει μια βαφή σαν λάστιχο, που θα μπορούσα να περάσω επάνω στα υπάρχοντα πλακάκια...

Η αισθητική του χώρου με ενδιαφέρει και αποκλείω λύσεις του τύπου τσιμεντοκονίες βαμμένες κλπ. όπως και πλακάκια επάνω στα υπάρχοντα πλακάκια...

Κάτω από το στέγαστρο θα μπορούσα να βάλω βιομηχανικό δάπεδο πλαισιωμένο από αλουμινένιο πλαίσιο βιδωμένο κάτω...

Αλλά εντέλει λέω και πάλι προτιμότερη μια βαφή σαν λάστιχο, εκατέρωθεν του πλάτους της μηχανής, για να πατάω άφοβα...

Δεν ξέρω όμως τι βαφή θα είναι αυτή... είδα κάποιες στο λινκ του Μπένου...

Θα ήθελα προτάσεις σε κάτι τέτοιο και αν κάποιος το έχει ήδη δοκιμάσεις...

Αυτοκόλλητη αντιολισθητική ταινία σαν αυτές που τοποθετούνται στις σκάλες για αποφυγή ατυχημάτων σκέφτηκες;Δεν ξεκολάει με τίποτα απο μάρμαρο που έχω δοκιμάσει,και αν την τοποθετήσεις όμορφα μπορείς να κάνεις τη δουλειά σου και να κάνεις και τίποτα γεωμετρικά σχέδια στα πλακάκια..

Έχω δοκιμάσει, και το ανέφερα πιο πάνω, αλλά ξεκολλάνε ειδικά με τα αμάξια που πατάνε επάνω καθώς στρίβουν οι τροχοί... στα μάρμαρα (έχω στα σκαλιά τέτοια) δεν ξεκολλάνε γιατί δεν δέχονται τέτοιες πιέσεις...