Αντιολισθητικό δάπεδο...

Αν το πλακάκι που έχεις είναι πορσελανάτο, δηλαδή έχει σμάλτο στην επιφάνεια, καμιά βαφή δεν θα πιάσει σωστά. Το σμάλτο χρωματίζεται σε περιβάλλον με πολύ υψηλές θερμοκρασίες όπου γίνεται μόνο στο εργοστάσιο παραγωγής. Χρειάζεσαι ειδική κόλλα με ρητίνες που βεντουζάρει πάνω στο σμάλτο. Πόσα τ.μ. είναι ο χώρος που θέλεις να καλύψεις ?

Δεν ξέρω πόσα τετραγωνικά, αν θα βάλω βαφή, θα είναι δύο παχιές "ρίγες", αριστερά και δεξιά του "διαδρόμου" που οδηγεί στο κλειστό γκαράζ και αντιστοιχεί στο μέρος που πατάνε τα πόδια μου καθώς οδηγώ την μηχανή στο γκαράζ... στο σημείο της "μανούβρας (κάτω από το σκέπαστρο) πιθανώς να υπάρχει και περισσότερη βαφή... το συνολικό μήκος είναι περίπου δύο αμάξια ή λόγο μεγαλύτερο... επίσης θα προσπαθήσω να αποφύγω τα σημεία που πατάνε οι τροχοί των αυτοκινήτων ειδικά εκεί που στρίβουν οι τροχοί στατικά (χωρίς να κινείτε το αμάξι) διότι εκεί γίνετε περισσότερο η ζημιά...

Δεν είναι ανάγκη να είναι από την αρχή της εισόδου του σπιτιού αλλά δε θα με πείραζε και να είναι... αρκεί το υλικό να έχει κάποιο χρώμα (αν γίνετε) που να ταιριάζει με τα πλακάκια σκούρο μπέζ θα ήταν ιδανικό, αλλά εν τέλει ότι και να είναι ακόμα και γκρι, θα το υποστώ...

Τα πλακάκια είναι εσωτερικού/εξωτερικού χώρου, δεν ξέρω τι σημαίνει επισμαλτωμένα... δυστυχώς δεν τα διάλεξα εγώ, μόλις τα είδα (είχαν ξεκινήσει πλακόστρωση) κατάλαβα τι μ@λ@κία έκανε ο πατέρας μου, αλλά ήταν αργά...

Δώσε περισσότερες λεπτομέρειες σε παρακαλώ, απ ότι έχω καταλάβει έχεις εταιρία ειδών υγιεινής/πλακάκια ή κάνω λάθος? δεν θέλω να ξοδέψω πολλά, αλλά με ενδιαφέρει και η αισθητική του χώρου... από μαστοριές είμαι μέσα σε όλα, και έχω και άνθρωπο δικό μου για τα χοντρά και συγγενικά πρόσωπα για βοηθούς κλπ... με ενδιαφέρει το υλικό να ξέρω και την καλύτερη μέθοδο...

Αφού σε ενδιαφέρει η αισθητική του χώρου μπογιές και ταινίες μάλλον δεν σου κάνουν..... Προσωπικά μπορώ να σε βοηθήσω σε ότι θέλεις μόνο όμως στον τομέα των πλακιδίων. Προς το παρόν μπορώ να σου πω τα εξής...
Τα δάπεδα χωρίζονται σε κεραμικά, γρανίτες, γρανίτες μίας μάζας και πορσελανάτα. Όλα αυτά μπορεί να είναι μπιζουταρισμένα ή ρετιφικάτα. Κάθε υλικό έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά όσο αναφορά την σκληρότητα ( η οποία μετριέται στην χάραξη και η μονάδα μέτρησης αλλάζει αναλόγως το υλικό), την απορροφητικότητα (την οποία πρέπει να γνωρίζεις όταν πρόκειται για γκαράζ γιατί μπορεί να στάξει λάδι από τα αυτοκίητα ή την μηχανή σου), την αντιολίσθηση (η οποία μετριέται σε R και για εξωτερικό χώρο χρειάζεσαι από R9 και πάνω), και το κάλιμπρο (το οποίο έχει να κάνει με τις στρώσεις των σμάλτων στην επιφάνεια του υλικού). Ένας πορσελανάτος γρανίτης (όχι μίας μάζας) Α ποιότητας, δηλαδή να περνάει τα standards της ευρωπαϊκής ένωσης όσο αναφορά την διαστασολογία και το πετσικάρισμα, με R10 επιφάνεια, με απορροφητικότητα στο νερό 0,05 %, με αντοχή στην χάραξη στα 8,5 mohs (9 έχει το διαμάντι) και αντιπαγωτικός, υπολόγισε περίπου κόστος 12 με 14 ευρώ ανά τ.μ.

Last edited:
Μάλιστα... φαίνεται ότι ξέρεις από πλακάκια... εννοείς όμως, ότι θα πρέπει να τα ξηλώσω και να βάλω άλλα άλλων προδιαγραφών? (και μετά αυτά τα πλακάκια δεν θα ταιριάζουν με τον υπόλοιπο αυλόγυρο ενιαίος χώρος πολλών τετραγωνικών κλπ? ή πρέπει να τα ξηλώσω όλα?) Αυτό το ήξερα από την αρχή, αλλά είπα δεν θέλω να ξοδέψω χρήματα αυτή την στιγμή (και πάλι δεν ξέρω αν θα τα ξηλώσω και στο μέλλον)... και η άποψη της αισθητικής είναι σχετική... πρόκειται για προσεγμένη εξοχική κατοικία αλλά δεν είναι και Μπάκιγχαμ...

Δεν θέλω να χαράξω τα πλακάκια (σε τι θα ωφελούσε?) όπως μου είπε κάποιος, δεν θέλω να βάλω τσιμεντοκονία επάνω (η ρήση δεν είναι ιδανική παντού εκεί), ούτε θέλω να κολλήσω άλλα πλακάκια επάνω στα υπάρχοντα... οι ταινίες που είχα δεν με χάλαγαν, αλλά δεν είναι μόνιμες, η ιδέα της βαφής είπα επίσης ότι δεν με χαλάει... αν είναι περίπου στο χρώμα από τα πλακάκια ακόμα καλύτερα αν όχι και πάλι δεν με χαλάει... επίσης δεν με χαλάει το βιομηχανικό δάπεδο κάτω από το στέγαστρο, αλλά θέλω να το αποφύγω...

Θα ήθελα παρακαλώ αν κάποιος γνωρίζει και έχει χρησιμοποιήσει βαφή δαπέδου αντιολισθητική, να μου πει ποια να πάρω και γιατί, αν και πως βάφεται επάνω στα υπάρχοντα πλακάκια κλπ... εκτός από τον Μπένο υπάρχει και άλλη εταιρία μάρκα κλπ?

Είπα απλά επειδή υπάρχει κόσμος εδώ στο φόρουμ και επαγγελματίες να κάνω μια ερώτηση...

Δεν μπορεί να μην υπάρχει λύση χωρίς να ξηλώσω τα πλακάκια...

Ναι το πρωτο μαλλον,http://www.marineshop.gr/product.asp?catid=323... εχει επισης ενα μαγαζι οπως παμε για πλ αγ. Παρασκευης δεξια σε ενα καταστημα γωνια, με υλικα ασφαλειας,εχει διαφορα ειδη βαφων που αφηνουν μια λαστιχενια επιφανεια , αλλο για ανθρωπους αλλο για ΙΧ μεχρι και για φορτηγο εχουν ειναι πολυ καλα για ραμπες,αλλα δεν ειναι φτηνα απο οτι θυμαμαι!

Ευχαριστώ παιδιά, αυτά είναι τα προϊόντα που χρειάζομαι... και μάλλον το Nautix Grip μαζί με το Non Skid Compound...

Θα τους πάρω τηλέφωνο από Δευτέρα.

Και θα δω και το κατάστημα στην Αγ. Παρασκευή... περνάω από κει κάθε μέρα!