αντιστοιχο 78xx

Re: Απάντηση: αντιστοιχο 78xx

Λάθος μου, γιατί νόμισα πως έλεγες για τα 7805.
Σουβλάκι τα 317 λοιπόν...
Οριακά σε παίρνει να βάλεις 3 αλλά για ασφάλεια ίσως είναι καλύτερα τα 2.

3 που να χωρεσουν θελουν και τριμερακια διοδακια πυκνωτακια εκτος αν βαλω τα 2 πιο περα και το τριτο εκει που ειναι το παλιο.

3 που να χωρεσουν θελουν και τριμερακια διοδακια πυκνωτακια εκτος αν βαλω τα 2 πιο περα και το τριτο εκει που ειναι το παλιο.

Δες αν έχεις χώρο και κάτω απ' την πλακέτα, απ' την πλευρά του τυπωμένου.

Και καλύτερα απέφυγε τα τριμεράκια και βάλε αντιστάσεις στην τιμή που θέλεις.

Το πρόβλημά μας δεν είναι το ripple rejection στα 100 ή 120Hz (το οποίο αντιμετωπίζεται με μεγαλύτερο πυκνωτή πριν το reg), αλλά το load regulation και η απόκρισή του.
Δηλαδή, πως καταφέρνει το regulator να κρατά σταθερή τάση εξόδου, όταν μεταβάλεται το φορτίο. Και εδώ είναι που τα 78χχ τα κάνουν λίγο θάλασσα, ενώ τα 317 και οι διακριτοί υπερτερούν.

Εαν χρησιμοποιησεις 78xx S τοτε τα πραγματα βελτιωνονται παρα πολυ γιατι ειναι σχεδιασμενα για 1,5 Α ρευμα και το παρεχουν σιγουρα και εχουν πολυ καλη παλμικη αποκριση.

Εαν χρησιμοποιησεις 78xx S τοτε τα πραγματα βελτιωνονται παρα πολυ γιατι ειναι σχεδιασμενα για 1,5 Α ρευμα και το παρεχουν σιγουρα και εχουν πολυ καλη παλμικη αποκριση.

7805 χρησιμοποιη τωρα και ψαχνω κατι καλυτερο.

Βρε βάλε ένα lm με σταθερές αντιστασούλες (υπολογίζονται) και τελείωσες!

Αυτή είναι η καλύτερη λύση.
Εγώ φτιάχνω διάτρητη πλακετίτσα που έχει πάνω της LM317 ή LM337με το pinout των 78χχ ή 79χχ.
Χρειάζεται όμως λίγο παραπάνω χώρο γύρω-γύρω και λίγο παραπάνω ύψος.

Απάντηση: Re: Απάντηση: αντιστοιχο 78xx

7805 χρησιμοποιη τωρα και ψαχνω κατι καλυτερο.

Φιλε back εγω δεν εγραψα για το απλο 78xx αλλα για την εκδοση S την οποια χρησιμοποιω οπου κρινεται αναγκαιο σε συνδιασμο και με 317-337.Βεβαια παντα το αποτελεσμα μετραει.

Βρε βάλε ένα lm με σταθερές αντιστασούλες (υπολογίζονται) και τελείωσες!

Αν θέλουμε να εκμεταλλευτούμε τα πλεονεκτήματα του LM317, θα χρειαστούνε και λίγα ακόμη εξαρτήματα γύρω από το ολοκληρωμένο.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: αντιστοιχο 78xx

Φιλε back εγω δεν εγραψα για το απλο 78xx αλλα για την εκδοση S την οποια χρησιμοποιω οπου κρινεται αναγκαιο σε συνδιασμο και με 317-337.Βεβαια παντα το αποτελεσμα μετραει.

δεν το προσεξα το S.

τι εννοης σε συνδυασμο με τα lm?