Αντισυνταγματική η έκτακτη εισφορά

Καλά, το θέμα ειναι να δούμε αν τώρα θα εφεσιβάλλει την απόφαση το κράτος ή όχι (προεκλογικά η παρούσα κυβέρνηση έλεγε ότι ο Νόμος είναι αντισυνταγματικός, απο την άλλη όμως ξέρετε ο κρατικός κορβανάς να επιστρέφει εύκολα χρήματα, τα οποία επιπλέον έχουν ήδη φαγωθεί;).
Ακόμη κι αν δεν την εφεσιβαλλει μπορει να πει "ειστε ελεύθεροι να κάνετε αγωγές", οπότε κι αν αυτές δικαιωθούν θα έχει παρέλθει η τετραετία, χώρια που όσοι πλήρωσαν 1000 ευρώ (που ειναι οι περισσότεροι) μπορεί να τους στοιχίσει περισσότερα ο δικηγόρος...

Αν τελικα κριθει αντισυνταγματικος ο νομος,τοτε η δικαιοσυνη θα πρεπει να επιληφθει για τις ευθυνες των νομικων που αποφανθηκαν στην προηγουμενη κυβερνηση για την συνταγματικοτητα του νομου.

Είπε ο πρόεδρος των φοροτεχνικών στην TV ότι δεν μπορεί να κάνει το κράτος έφεση άν το ποσό δεν υπερβαίνει τα 20.000 ευρώ (ανα περίπτωση). Οπότε το θέμα θεωρείται λήξαν.

Με τα σηματάκια των αυτοκινήτων να δούμε τι θα γίνει που μας ξέσκισαν.

Και ο Παπακωνσταντίνου χτες στην Ανατροπή είπε ότι το κράτος οφείλει να ασκήσει προσφυγή/έφεση και μετά θα αποδεχτει την τελική απόφαση των δικαστηρίων. Αν όμως αυτή είναι υπερ των φορολογηθέντων με έκτακτη εισφορά το αν θα επιστραφούν ή όχι λεφτά είναι θέμα πολιτικής απόφασης που δεν μπορεί να την προσδιορίσει απο τώρα. Χοντρικά με τις εφέσεις και εφόσον κινηθούν γρήγορα τα δικαστήρια θα ξέρουμε την τελική απόφαση σε ένα περίπου χρόνο, οπότε και ...θα επανέλθουμε!

Άρα ο Έλληνας που το αφήνει πάντα για τελευταία στιγμή, κάτι ξέρει. Όποιος δεν πλήρωσε είναι μια χαρά.

Δεν νομίζω να είναι μια χαρά. Ελεγαν στα πρωϊνάδικα , ότι μέχρι τελικής αποφάσεως , θεωρείται βεβαιωμένος ο φόρος και όποιος δεν έχει πάει να τον πληρώσει θα έχει πρόβλημα με φορολογικές ενημερότητες, προσαυξήσεις κλπ.

Re: Απάντηση: Αντισυνταγματική η έκτακτη εισφορά

Αν τελικα κριθει αντισυνταγματικος ο νομος,τοτε η δικαιοσυνη θα πρεπει να επιληφθει για τις ευθυνες των νομικων που αποφανθηκαν στην προηγουμενη κυβερνηση για την συνταγματικοτητα του νομου.

Ποιος αποφάνθηκε για τη συνταγματικότητα του νόμου;

Αυτά είναι βασικές γνώσεις συνταγματικού δικαίου. Θεωρώ πως θα έπρεπε να υπάρχει διαδικασία για όποιον νομικό υποστηρίζει τέτοια εξωφρενικά, να του αφαιρείται το πτυχίο.

Δε νομιζω οτι αποφανθηκε κανεις.

Καποιοι συμβουλοι εισηγηθηκαν την εισφορα και οι υπουργοι/πρωθυπουργος την επεβαλαν.

Κι όμως, άκουγες στα δελτία ειδήσεων, πως "σύμφωνα με κάποιους νομικούς κύκλους...". Ε τι να πω από εκεί και πέρα. Εάν και τέτοια θέσφατα είναι ανοικτά σε αμφισβήτηση και επιχειρηματολογία, και οι διατυπώσεις του συντάγματος διάτρητες ενώπιον της οποιασδήποτε ερμηνείας, τότε τα πάντα είναι σχετικά. Όλα "σύμφωνα με κάποιους νομικούς κύκλους" είναι.

Καλά, τάρατε για δύο λεπτάκια ώστε να μου πει κάποιος...-bye-

Αφορούσε εισοδήματα ελευθέρων επαγγελματιών για πάνω από 60 χιλιάδες και πήγαινε αναλογικά.
Η εισφορά ξεκινούσε από 1000ε για τα 60000 και έφτανε το 5000αρο,
ανάλογα όπως είπαμε, το εισόδημα μέχρι τα 250000.

Για τα εισοδήματα του 2007 ήταν ντε, για όσους υπερέβαιναν ένα όριο.
Το Σύνταγμα είναι ξεκάθαρο πως δεν μπορεί να επιβληθεί φόρος για εισόδημα που αποκτήθηκε πριν και την προηγούμενη χρονιά.

Αφορούσε εισοδήματα ελευθέρων επαγγελματιών για πάνω από 60 χιλιάδες και πήγαινε αναλογικά.
Η εισφορά ξεκινούσε από 1000ε για τα 60000 και έφτανε το 5000αρο,
ανάλογα όπως είπαμε, το εισόδημα μέχρι τα 250000.

Καθόλου ελευθέρων επαγγελματιών. Κάθε φορολογούμενου. Κάθε φυσικού προσώπου, όχι εταιρείας. Νομίζω ήταν πάνω από τις 40.000, αλλά μπορεί να έχω και λάθος.

Edit: Έχω, όντως ήταν για άνω των 60.000 ευρώ.

Last edited:
Για τα εισοδήματα του 2007 ήταν ντε, για όσους υπερέβαιναν ένα όριο.
Το Σύνταγμα είναι ξεκάθαρο πως δεν μπορεί να επιβληθεί φόρος για εισόδημα που αποκτήθηκε πριν και την προηγούμενη χρονιά.

Ετσι ακριβώς!