Αντλία ακαθάρτων υδατων

amsen

AVClub Addicted Member
1 November 2014
1,867
Αθηνα
Έχει κανείς ιδέα για αυτό :http://www.kentrovidas.gr/showprod.php?id=6321#texnika

Ψάχνω για μια αντλία για την αποχέτευση. Έχει βουλώσει μπροστά (πιθανόν μέσα στο μηχανοσιφωνα) και θέλω να τραβήξω τα υγρά και τυχόν ακαθαρσίες που σίγουρα έχει να το τσεκαρώ και να βάλω κάποιο αποφρακτικο (στυλ του-μπο-φλο) που πήρα τις durostick και χρειάζεται να είναι το δυνατότερο στεγνο το φρεάτιο.

Αυτό μας συμβαίνει 1-2 φορές το χρόνο, οπότε δεν πρόκειται για καθημερινη χρήση.

Μερικές φορες κάνω την δουλεια με ντιζα αλλά τώρα η ντιζα δεν αρκεί γιατί πρέπει να έχει πιάσει λίπη ο πάτος του μηχανοσιφωνα.

Καμία ιδέα για αυτό το μηχάνημα ή για κάτι άλλο?

Δεν την είδα αυτή από το lidl Κυριάκο.

Γενικά αυτή κάνει για την δουλειά που το θέλω, εννοώ να τραβήξει και λίγο σκ..ό ?

Δεν έχω ιδέα από αντλίες. Όταν στις προδιαγραφές λέει μεγεθος σωματιδίων 35mm φαντάζομαι ότι μπορεί να ρουφήξει και ακαθαρσίες διαμέτρου 35mm.

Επίσης κρινοντας από μια μικρή αντλία δραπανου που έχω, αυτές οι συσκευές παίρνουν ένα (ΑΠΛΌ ??? ) λάστιχο για αναροφηση και ένα να για να διώχνει τα νερά. Σωστα?

Για αυτό που λες vadergr, κανένα link? Τι σημαίνει μονολεπιδη?

Να την δεις καθως ηταν και εκεινη για ακαθαρτα νερα στο 1/3 της τιμης αυτης Νικο.
Στην αναροφηση θα χρειαστεις υποπιεσης με ενισχυση δλδ για να κραταει το σχημα του.
Στην εξαγωγη δεν εχει απαιτησεις.

Να την δεις καθως ηταν και εκεινη για ακαθαρτα νερα στο 1/3 της τιμης αυτης Νικο.
Στην αναροφηση θα χρειαστεις υποπιεσης με ενισχυση δλδ για να κραταει το σχημα του.
Στην εξαγωγη δεν εχει απαιτησεις.

Τι ειν' τουτο ρε Κυριάκο? Με μπερδεύεις ...

Νικο εδω εισαι!

Αυτή η βυθιζόμενη αντλία λυμάτων προορίζεται για την άντληση και την προώθηση νερού και λυμάτων
με μέγιστο μέγεθος σωματιδίων της τάξης των 35mm
(συστολή μέγ. 19mm) και θερμοκρασία νερού μέγ.+ 35
°C. Προορίζεται για τη μεταφορά και την άντληση κάδων νερού και δοχείων, υπογείων που
έχουν πλημμυρίσει καθώς και για την αφαίρεση νερού από φρεάτια. Οποιαδήποτε άλλη χρήση ή
τροποποίηση της συσκευής θεωρείται ως αντικανονική και εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους ατυχημάτων.
Απαγορεύεται η χρήση διαρκείας της συσκευής. Δεν προορίζεται για βιομηχανική χρήση.

Βυθιζόμενη αντλία λυμάτων FTS 1100 B2
Ονομαστική τάση:
230V∼, 50Hz
Κανονική απορροφούμενη ισχύς:1100W
Κλάση προστασίας:I
Είδος προστασίας:
IPX8
Θερμοκρασία νερού:
μέγ. 35°C
Μέγ. διαστάσεις σωματιδίων:35mm
Μέγ. βάθος βύθισης:Hmax. 8m
Μέγ. ποσότητα προώθησης:Qmax 20000 l/h
Μέγ. ύψος προώθησης:8m
Ύψος σημείου μεταγωγής«Εντός»: περ. 520mm
Ύψος σημείου μεταγωγής «Εκτός»:περ. 230mm
Σύνδεση λάστιχου: 25mm (1β€œ),
38 mm (1½β€œ)
Μήκος καλωδίου ηλεκτρικού δικτύου:10m
Βάρος:περ. 6,8

http://www.lidl-service.com/static/14818495/69518_hr_ro_bg_el.pdf

Αυτου του τύπου δηλ. κάνουν και για ακαθαρσίες ή μόνο για βρωμονερα αντε με λίγη λάσπη μέσα?

Θα δω και τις tsurumi που είπε ο φίλος vadergr.

Κυριάκο θα σου στείλω ένα pm, για άσχετο λογο

Αυτου του τύπου δηλ. κάνουν και για ακαθαρσίες ή μόνο για βρωμονερα αντε με λίγη λάσπη μέσα?

Θα δω και τις tsurumi που είπε ο φίλος vadergr.

Κυριάκο θα σου στείλω ένα pm, για άσχετο λογο

τελικά τι έκανες, για tsurumi τι εκτίμησες, που κατέληξες ;

ευχαριστώ !

Τελικά δεν αγόρασα/χρησιμοποίησα τέτοια αντλία γιατί όπως μου είπαν, αυτές είναι βυθιζόμενες. Έγω δεν ήθελα να την βυθίσω γιατί δεν είχα και που να την βυθίσω. Οπότε έλυσα το θέμα μου με αλλο τρόπο.