Αντλία Βενζίνης

toliskot

Supreme Member
20 February 2012
4,463
Ραφήνα
Πριν δύο χρόνια ένα πρωινό πάω να βάλω μπροστά το αυτοκίνητο μου αλλά δεν..... Γερανός, συνεργείο και η διάγνωση αντλία βενζίνης τέλος. Το αυτοκίνητο είχε 75.000 χιλιόμετρα και αφού ήμουν εκτός εγγύησης την πλήρωσα 600 καυτά ευρουλάκια! Πριν μερικές μέρες λοιπόν ενώ επέστρεφα στο γραφείο ξαφνικά χωρίς καμία προειδοποίηση σβήνει ο κινητήρας και ανάβουν όλα τα λαμπάκια! Φυσικά πάλι κάλεσα οδική βοήθεια και αφού το πήγα στο συνεργείο έμεινα έκλπηκτος όταν μου είπαν ότι χάλασε η αντλία βενζίνης. Το αυτοκίνητο τώρα έχει 90.000 χιλιόμετρα. Δηλαδή η αντλία άντεξε μόνο 15.000 χιλιόμετρα!! Επειδή έχουν περάσει δύο χρόνια και κάτι από τότε που την άλλαξα είμαι πάλι εκτός εγγύησης και τώρα πρέπει να την ξαναλπηρώσω δεύτερη φορά!! Ο τεχνικός λέει ότι φταίνε τα καύσιμα. Λόγο νοθείας η αντλία δεν λυπαίνεται σωστά και κολλάει. Δεν ξέρω αν έχει τύχει σε κάποιον άλλο ή τελικά εγώ είμαι ο μόνος άτυχος. Μα καλά και αυτά τα βενζινάδικα νερό βάζουν μέσα ?

Μηπως εισαι συνεχως με αναμενο το λαμπακι βενζινης?
Δεν ειμαι ειδικος αλλα ενω στο προηγουμενο αυτοκινητο μου με αφησε στα 180000 χλμ το εδωσα στην γυναικα μου και σε 20000 χλμ παλι οφ η βενζινη.
Φιλαρακι μηχανικος μου ειπε οτι η αντλια ψυχεται απο το ιδιο το καυσιμο και επειδη η γυναικα μου πηγαινε ΠΑΝΤΑ με λαμπακι την εκαψε... Στην ουσια δεν υπηρχε ψυκτικο υγρο.

Μα η αντλία λειτουργεί όσο έχει καύσιμο στο τανκι. Αν δεν έχει δεν δουλεύει. Νομίζω...

Θα συμφωνήσω με τα καύσιμα, όσο δεν υπάρχει έλεγχος, αλλά τον τεχνικό τον έχεις εμπιστοσύνη? Είδες την καινούργια αντλία όταν σου τη πέρασε? Το αυτοκίνητο σου, το μοντέλο δηλαδη μήπως η σειρά του έχει ιστορικό με τις αντλίες βενζίνης?

Η καραμέλα της "κακίας βενζίνης". Για το 90% των προβλημάτων ενος αυτοκινήτου πλεον φταίει η βενζίνη!
Τρίχες φίλε μου, τα ανταλλακτικά που βάζουν είναι κινεζικές του κωλου. Γιατί καμια "μαμισια" αντλία βενζίνης δεν έχει χαλάσει στα 15-20.000 χλμ και χαλάνε μονο τα ανταλλακτικά? ( παθών και εγώ)

Oταν μένει τό ρεζερβουάρ σχεδόν άδειο είναι πολύ πιό εύκολο νά τραβήξει σκουπίδια
Βέβαια ο κυριότερος λόγος είναι τά κινέζικα ανταλακτικά πού χρησιμοποιούν πάρα πολλά συνεργεία

Είναι σίγουρο οτι φταίει η αντλία;
Για να το λέει ο μάστορας κάτι θα ξέρει και κάτι θα είδε αλλά εγώ το λέω για την περίπτωση, έστω τη μια στις εκατό, που δεν φταίει η αντλία.
Εχει τύχει φίλος να αλλάξει τρείς φορές αντλία χωρίς λόγο. Το ρεζερβουάρ, όσο αδειάζει η βενζίνη, από κάπου παίρνει αέρα. Αν αυτή η δίοδος του αέρα βουλώσει τότε δυο πράγματα μπορεί να συμβούν ή το ρεζερβουάρ θα συμπιεστεί και θα στραπατσαριστεί λόγω υποπίεσης ή η αντλία θα σταματήσει αφού δεν θα έχει πλέον τη δύναμη να στείλει βενζίνη στον κινητήρα.
Αν οι διαδρομές που κάνεις είναι μικρές αυτό δεν πρόκειται να το πάρεις χαμπάρι, όταν το αυτοκίνητο σταματήσει το ρεζερβουάρ σιγά-σιγά ξαναγεμίζει αέρα κι έτσι νομίζεις οτι δεν τρέχει τίποτε. Αν όμως κάνεις διαδρομές μεγάλες, πάνω από μία ώρα, θ´αρχίσει το πρόβλημα. Ένας εύκολος τρόπος να το ελέγξεις είναι, τι στιγμή που θα σου σβύσει, να δοκιμάζεις να ανοίξεις την τάπα βενζίνης. Λόγω υποπίεσης δεν θα τα καταφέρεις, αλλά κι άν τα καταφέρεις θ´ακουστεί ένας θόρυβος απ´το απότομο ρούφηγμα του αέρα.
Δεν λέω οτι το πρόβλημα είναι αυτό, απλά λέω τσέκαρε και αυτό. Αν το αυτοκίνητο σβύσει βγάλε την τάπα βανζίνης και ξαναδοκίμασε... Αν πάρει είσαι τυχερός.

Last edited:
Μερικά αυτοκίνητα έχουν προβληματικές αντλίες, μπορείς να μπεις σε φόρα της μάρκας που έχεις να δεις του λόγου το αληθές.

Μερικά συνεργεία τοποθετούν ανταλλακτικά "εμπορίου" και όχι γνήσια τα οποία μπορεί να μην είναι ισότιμα με εκείνα της αντιπροσωπείας.

Πράγματι η βενζίνη μπορεί να είναι νοθευμένη με διάφορα χημικά που πράγματι μπορεί να προκαλέσουν βλάβες στις αντλίες αλλά τα χιλιόμετρα είναι πολύ λίγα.

Κάποια αυτοκίνητα έχουν μεγάλα φίλτρα βενζίνης και λειτουργούν υπό υψηλή πίεση... μπορεί το φίλτρο βενζίνης να μην έχει αλλαχθεί και να προκαλεί υπερθέρμανση της αντλίας λόγω μειωμένης ροής.

Αν η αντλία είναι ή δεν είναι μέσα στην βενζίνη παίζει ρόλο για την υπερθέρμανση της.

Οπότε όπως καταλαβαίνεις πρέπει να μας πεις μάρκα και τύπο αυτοκινήτου για να δούμε τι παίζει... σε παλαιότερη συζήτηση για λάδια νομίζω είπες ότι έχεις Mercedes... σε οποιαδήποτε περίπτωση και εφόσον έχουν γίνει οι εργασίες και τα servιce σε εξουσιοδοτημένο, και έχουν χρησιμοποιηθεί αυθεντικά ανταλλακτικά, να αρνηθείς να πληρώσεις και να επιμένεις να σου το αλλάξουν σε εγγύηση.

Αν δεν το κάνουν να πας στα κεντρικά, και αν και αυτοί αρνηθούν... e-mail στην κατασκευάστρια εταιρία.

Το μόνο όχημα που μου έμεινε στα χέρια πλέον μετά απο την ευτιχισμένη πορεία της χώρας , είναι ένα απλό atos που απο την αρχή αγοράστηκε για να υπάρχει ένα μικρό για τον πέο όχημα ρε παιδί μου .. ταξίδια με την μηχάναρα να ουμε ,, οικογενιακά με το μεγάλο το 1800 το φορδδδδ , και τοπικές μικρές και μικρά ταξίδια το hundai ,

Υαλοκαθαριστήρες , μια μπαταρία , λάδια τακτικα .. λαστιχα ,,

τελος

μάθαν πάνω του 3 νομάτοι οδήγηση ,, και απο τι δείχνει ο μεγάλος που μεταφέρθηκέ απο το μαιευτήριο με δάυτο ,, με αυτό θα μάθει να πιλοτάρει ..

ασχετο με το νήμα ,, αλλα εντάξει ,,

Last edited:
Το αυτοκίνητο είναι slk 200 R171. Το ανταλλακτικό που είχα βάλει τότε είχε έρθει σφραγισμένο από την Γερμανία. Δεν ήταν ιμιτασιόν. Ποτέ δεν έχει ανάψει λαμπάκι για τα καύσιμα.

Δυστυχώς η ζημιά έγινε. Το θέμα είναι τι πρέπει να κάνω για να μην το πάθω και τρίτη φορά! Από μια έρευνα που έκανα βρήκα ότι υπάρχουν μερικά υγρά τα οποία τα ρίχνεις στο ρεζερβουάρ κάθε 8000 χιλιόμετρα και προσφέρουν extra λίπανση στην αντλία και βοηθούν σε περίπτωση που το καύσιμο είναι νοθευμένο. Έχει δοκιμάσει κάποιος κάτι τέτοιο ?

Εμεινα και εγω περιπου στα 100Κ απο αντλια και ρωτωντας δυο μηχανικους για το ποση βενζινη πρεπει να εχουμε στο τανκ πηρα αντιθετες απαντησεις:
α) Παμε παντα γεματοι, το λιγοτερο μεχρι τη μεση για να κρυωνει η αντλια
β) Παμε παντα στο κοκκινο (οσο παιρνει μου ειχε πει!!) γιατι ετσι απομακρυνουμε με σταδιακο τροπο τα κατακαθια της βενζινης

τελικα τι ισχυει?

παντως συνηθως το παω μεχρι κοκκινο και μετα γεμιζω

τι να κρυώνει η αντλία ρε παιδιά.
στον πάτο είναι η αντλία.
όταν ανάβει φωτάκι εχει 8-10 λίτρα.

Πρωτη φορα σημερα εδω διαβασα πως η αντλια ειναι μεσα στο ρεζερβουαρ

Τα αυτοκίνητα τα οδηγούμε κανονικά και κάνουμε την κανονική συντήρηση όπως ορίζει ο κατασκευαστής.

Δεν υπάρχει κάτι το οποίο πρέπει να προσέχει κανείς για να "φυλάξει" την αντλία βενζίνης.

Εάν υπάρχει πρόβλημα με το οποιοδήποτε ανταλλακτικό, το γνωρίζει ο κατασκευαστής και τυπικά ή άτυπα προβαίνει σε ρυθμίσεις αντικατάστασης άνευ χρέωσης.

Οι Ελληνικές αντιπροσωπείες είναι λίγο δύσκαμπτες σε τέτοια πράγματα, διότι ισχύει quota (κρατούνται στατιστικά) αντικαταστάσεων ανταλλακτικών τα οποία καλύπτονται από τους κατασκευαστές απευθείας ή με διαφορετικές διασφαλήσεις, οπότε δεν θέλουν να αλλάζουν ανταλλακτικά εύκολα εντός εγγύησης ακόμα και αν πρέπει.

Γιαυτό είπα ότι πρέπει να πάτε και να παραπονεθείτε στα Κεντρικά ή κατευθείαν στην Κατασκευάστρια.

Φυσικά πρέπει να έχετε κάνει όλα τα service σε εξουσιοδοτημένο, και όλα τα ανταλλακτικά να έχουν αγοραστεί και τοποθετηθεί επίσης στο επίσημο δίκτυο συνεργατών.

Πρωτη φορα σημερα εδω διαβασα πως η αντλια ειναι μεσα στο ρεζερβουαρ

Πιθανόν αυτός να είναι ο λόγος που την κάνει ευαίσθητη. Δεν καταλαβαίνω με ποιο σκεπτικό γίνεται έτσι η τοποθέτηση.

Δεν ξέρω τι λένε οι μηχανικοί για τη στάθμη της βενζίνης πάντως, στην περίπτωσή μου, εκ πεποιθήσεως...:music-smiley-005: τα ρεζερβουάρ είναι μόνιμα κάτω από τη μέση (συνήθως παίζει στο 1/3- 1/4) και γεμίζω μόνο αν πρόκειται να κάνω ταξίδι.

Ε... ποτέ δεν είχα κανένα πρόβλημα με αντλίες βενζίνης, τυχαίο... ?