Αντλία νερού για άντληση από πλημμυρισμένο υπογείο

havanapd

Established Member
24 January 2011
262
Θεσσαλονίκη
Καλημέρα, εδώ και δύο μέρες έχει γεμίσει νερά το υπόγειο μας.
Το πρόβλημα βρέθηκε και είναι από την κεντρική παροχή ύδρευσης της διπλανής οικοδομής.
Μέχρι να λυθεί το πρόβλημα θα περάσουν κάποιες μέρες και τα νερά θα μένουν στο υπόγειο μας.
Έτσι ψάχνω μια λύση που αντί να πληρώσουμε για άντληση του νερού ή να περιμένω τους γείτονες να κάνω κάτι εγώ.
Το υπόγειο μας είναι χαμηλότερο από το δικό τους και το νερό είναι περίπου 10εκ.
Σκέφτηκα να πάρω μια φτηνή αντλία αλλά δεν ξέρω τι πρέπει να επιλέξω.
1η σκέψη αντλία επιφανείας με φίλτρο μπροστά για σωματίδια που θα έχει το πάτωμα. Μετά θα την φυλάξω στο υπόγειο για περίπτωση που χρειαστεί πάλι...
2η σκέψη βυθιζόμενη αντλία που θα πρέπει να είναι μάλλον αποστράγγισης για να μπορεί να τραβήξει όσο περισσότερο νερό γίνεται. Μετά μπορεί να τοποθετηθεί σε φρεάτιο που θα ανοιχθεί στο υπόγειο όπου και αυτόματα θα τραβήξει το νερό σε περίπτωση προβλήματος...
Το υπόγειο δεν είχε προβλήματα από νερά.
Αν μπορείτε γράψτε καμιά ιδέα - πρόταση.

Και οι 2 λύσεις που προτείνεις, παίζουν. Βέβαια μακροπροθεσμα κι αν φτιάξεις φρεατιο, νομίζω συμφέρει η 2η λύση. Απλά τα 10 cm είναι μικρό βάθος για τη βυθιζομενη (έχει φλοτερ) οπότε μάλλον θα κάνεις πατέντα. Το φλοτερ λειτουργεί ως διακόπτης on/off.

Sent from my C6833 using Tapatalk

Η βυθιζομενη μπορει να τραβηξει μεχρι και μισο ποντο νερο

Για το φλοτέρ δεν με πειράζει να το κρατάω ψηλά μέχρι να αδειάσει! Βρήκα μια φτηνή στο Λερόι Μερλίν. Κοιτούσα για ακαθάρτων αλλά μήπως δεν υπάρχει λόγος μια και το νερό είναι καθαρό(έχει χωματάκια και πολύ μικρά πετραδάκια βέβαια). Οι αντλίες αυτές έχουν κανένα φίλτρο - σίτα;

Το φλοτερ το δενεις και πανω μεχρι να αδειασει.
Σιτα όχι γιατι θα μπουκωνε και θα καιγοταν.Περναει ότι μπορει να διωξει η φτερωτη.
Οι αντλιες ακαθαρτων,αλεθουν κιολας...
Με μια φτηνη θα κανεις τη δουλεια σου τωρα,αλλα για φρεατιο θελεις ανοξειδωτη και με καλο υψομετρικο

Και αν εχεις σκοπο να τη κρατησεις, ΜΗΝ παρεις κινεζια! Επωνυμη, ποιοτικη απο εταρια που ασχολειται με αυτα.

Για τετοιες περιπτωσεις, ειχα τσεκαρει παλαιοτερα την μεσαια υποβρυχια αντλια της gardena που ρουφαει μεχρι το 1 χιλιοστο. Κατω απο 100 ευρω εκανε.

Το νερό που θα αντλήσεις πού θα πάει? Θα το στείλεις λογικά σε κάποια αποχέτευση ή έξω από την οικοδομή? Όποιο από τα δύο, σίγουρα είναι ψηλότερα από το υπόγειο (αλλιώς δε θα θα πλημμύριζε χοχο)! Θα πρέπει να υπολογίσεις ότι οι βυθιζόμενες έχουν συγκεκρμένα μέγιστα βάθη λειτουργίας. Αν η υψομετρική διαφορά από το σημείο της αντλίας μέχρι το επίπεδο όπου θα καταλήγει η σωλήνα είναι μεγαλύτερη από το μέγιστο βάθος λειτουργίας της αντλίας, δε θα κάνεις δουλειά. Οι φτηνές ξεκινούν από τα 10 μέτρα αλλά είναι λίγο αισιόδοξο νούμερο αυτό, συνήθως από τα 4-5 μέτρα και πάνω ζορίζονται.

Ευχαριστώ για την βοήθεια.
Το νερό θα βγει έξω από την οικοδομή. Σήμερα μετά τη δουλειά θα δω αν ξεκίνησε ο υδραυλικός για τη βλάβη.
Είδα (στο internet) και την Karcher SDP 7000 σαν λίγο οικονομικότερη από την Gardena. Αυτές είναι αποστράγγισης και τραβάνε το νερό σε χαμηλότερη στάθμη.
Είδα και την Storm στο site ενός καταστήματος που αγοράζω φίλτρα νερού, για κάτι δυνατότερο αλλά δεν είναι επώνυμη μάλλον. Δεν ξέρω επίσης το πόσο νερό αφήνει.
Το θέμα είναι ότι θα χρειαστώ και λάστιχο ή σωλήνα που φαντάζομαι πως και αυτό θα έχει κάποιο κόστος μια και βλέπω ότι θέλει 1 ίντσα ή 1 1/4 και περίπου 15 - 20 μέτρα.
Το ύψος του υπογείου είναι 3 μέτρα περίπου.

Re: Απάντηση: Αντλία νερού για άντληση από πλημμυρισμένο υπογείο

Ευχαριστώ για την βοήθεια.
Το νερό θα βγει έξω από την οικοδομή. Σήμερα μετά τη δουλειά θα δω αν ξεκίνησε ο υδραυλικός για τη βλάβη.
Είδα (στο internet) και την Karcher SDP 7000 σαν λίγο οικονομικότερη από την Gardena. Αυτές είναι αποστράγγισης και τραβάνε το νερό σε χαμηλότερη στάθμη.
Είδα και την Storm στο site ενός καταστήματος που αγοράζω φίλτρα νερού, για κάτι δυνατότερο αλλά δεν είναι επώνυμη μάλλον. Δεν ξέρω επίσης το πόσο νερό αφήνει.
Το θέμα είναι ότι θα χρειαστώ και λάστιχο ή σωλήνα που φαντάζομαι πως και αυτό θα έχει κάποιο κόστος μια και βλέπω ότι θέλει 1 ίντσα ή 1 1/4 και περίπου 15 - 20 μέτρα.
Το ύψος του υπογείου είναι 3 μέτρα περίπου.

H καρχερ αποτι βλεπω αφηνει ατραβηχτο 20μμ νερο. Η gardena μονο 1mm αν θυμαμαι καλα. Η διαφορα ειναι τεραστια αν θελει κανεις μαξιμουμ αποστραγγιση.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Αντλία νερού για άντληση από πλημμυρισμένο υπογείο

H καρχερ αποτι βλεπω αφηνει ατραβηχτο 20μμ νερο. Η gardena μονο 1mm αν θυμαμαι καλα. Η διαφορα ειναι τεραστια αν θελει κανεις μαξιμουμ αποστραγγιση.

Και προσοχη με το καλωδιο τη μπαλαντεζα και τα νερα.

Η Gardena 7000 classic μπορεί να συνδεθεί με λάστιχο 1/2" οπότε γλυτώνω τα λάστιχα 1" που δεν έχω και θα έπρεπε να αγοράσω. Επίσης αν δεν κάνω λάθος δεν θα χρειαστεί να ανοίξω φρεάτιο. Τα 3 μέτρα ύψος που έχω στο υπόγειο υπάρχει περίπτωση να την ζορίζουν;

Οχι δεν θα ζοριστει.
Και το λεω επειδη τα specs που δινει η gardena ειναι απολυτως ακριβη και οχι φουσκωμενα. Αυτο εχω παρατηρησει απο ολα τα εργαλεια της που ειχα στην κατοχη μου διαχρονικα.

Δεν θα ζοριστη εγω με μια αντλια βυθιζομενη 400wαπο λιντλ με 35 ευρω τραβαω απο πηγαδι 7 μετρα για να ποτιζω τον κηπο και την εχω μεσα συνεχεια 2χρονια τωρα.απλα η 1/2ιντσα ειναι μικρη για να αδειασεις υπογειο με αρκετα κυβικα νερο.

Σας ευχαριστώ όλους για τη βοήθεια.
Βρέθηκε και άλλο πρόβλημα στη διπλανή οικοδομή. Είχαν βουλωμένη την αποχέτευση τους και κάποιοι από τους σωλήνες της αποχέτευσης είναι σπασμένοι.
Καθάρισαν την αποχέτευση τους και τα νερά της ύδρευσης πλέον πέφτουν εκεί πρώτα πριν "φουσκώσουν" και τρέχουν μετά σε εμάς.
Τώρα θα σκάψουν για να φτιάξουν και την κεντρική ύδρευση τους αλλά και κάποιους σπασμένους σωλήνες της αποχέτευσης τους.
Το υπόγειο μας έχει αρχίσει να αδειάζει. Έτσι όταν θα είναι στεγνό θα δω τι θα κάνω χωρίς πίεση χρόνου. Μάλλον θα σκάψω ένα φρεάτιο για να τραβάει τα νερά πριν αυτά έρχονται σε επαφή με την πλάκα τους υπογείου.