αντοχή panel στα χτυπήματα

basdel33

Established Member
26 October 2007
196
ΙΩΑΝΝΙΝΑ
Εκτός της διαφοράς απόδοσης (ποιότητας) ανάμεσα σε Lcd , plasma και crt υπάρχει μια παράμετρος που δεν έχει αναφερθεί ιδιαίτερα στις συζητήσεις, που είναι η αντοχή των panel στα μικροχτυπήματα και τις γρατσουνιές. Έχω δεί κατεστραμένη τηλεόραση philips amplifier αγορασμένη 4.500,00 ευρώ) από εκτοξευση παιδικού παιχνιδιού. Είναι γεγονός πως οι παλιές crt αντέχουν στα μικροχτυπήματα (η δικά μου 32άρα crt panasonic έχει δεκτεί πολλά βέλη από το τόξο του μικρού μου παιδιού-καθώς και ιπτάμενους γκοτζίλες χωρίς πρόβλημα), ενώ οι lcd (μόνιτορ υπολογιστή) βουλιάζουν και καταστρέφονται με την παραμικρή πίεση του panel (ακόμη και από κακό καθαρισμό)
Οι εντυπώσεις σας και οι εμπειρίες από την ώς τώρα χρήση plasma και lcd οθόνων ποιά είναι; Αντέχουν στα χτυπήματα; Οι plasma είναι γνωστό ότι έχουν γυάλινη πρόσοψη και φυσικά θα αντέχουν περισσότερο από τις lcd και δεν θα κάνουν αμυχές. Σε κάποιες lcd
αναφέρεται ότι έχουν αντιανακλαστική επίστρωση, αυτό σημαίνει πως δεν έχουν την μαλακότητα των κλασικών lcd μόνιτορ;

Η Panasonic υποστηρίζει πως τα πάνελ της αντέχουν μέχρι και 4 Joule και έκανε μια σχετική παρουσίαση στην CES:

http://gizmodo.com/343009/attempted-wanton-destruction-of-a-panasonic-plasma-screen

Για να έχουμε ένα καλό μέτρο σύγκρισης, 4 joule αντιστοιχούν περίπου στην ενέργεια που απελευθερώνεται κατά την ελεύθερη πτώση ενός αντικειμένου που ζυγίζει 400 γραμμάρια από το 1 μέτρο.

Οι LCD είναι αρκετά πιο ευαίσθητες.

Πολύ σημαντικό είναι και το εμβαδόν της επιφάνειας που θα πρέπει να απορροφήσει την παραγόμενη δύναμη, καθώς επίσης και η σκληρότητα του υλικού που την αναπτύσσει π.χ. θα είναι διαφορετικά τα αποτελέσματα από τη πτώση μία μπάλας βάρους 400 gr, αν αυτή είναι μεταλλική, πλαστική ή ξύλινη ή αντίστοιχα ενός μεταλλικού, πλαστικού ή ξύλινου 'μυτερού' αντικειμένου, ιδίου βάρους.

Ωραίο θέμα!!!

Re: Απάντηση: αντοχή panel στα χτυπήματα

Ενα χοντρο γιαλι μπροστα η ενα φαιμπερ γκλας σωζει αν εχεις μικρα παιδια !!!!!!!!!!!

και ας εχει και ανακλασεις .....
φαντάζομαι πως το γυαλί ή το φάιμπερ γκλας δεν είναι η ενδεδειγμένη λύση, δεδομένου ότι ξοδεύουμε ένα σωρό λευτά για ποιότητα εικόνας αλλά και desin. Όπως καταλαβαίνω, οι plasma δεν έχουν πρόβλημα σημαντικό, (σύμφωνα και αυτά που αναφέρετε για τις αντοχές των panasonic), οι lcd όμως πρέπει να είναι ιδιαίτερα ευαίσθητες

Απάντηση: Re: Απάντηση: αντοχή panel στα χτυπήματα

φαντάζομαι πως το γυαλί ή το φάιμπερ γκλας δεν είναι η ενδεδειγμένη λύση, δεδομένου ότι ξοδεύουμε ένα σωρό λευτά για ποιότητα εικόνας αλλά και desin. Όπως καταλαβαίνω, οι plasma δεν έχουν πρόβλημα σημαντικό, (σύμφωνα και αυτά που αναφέρετε για τις αντοχές των panasonic), οι lcd όμως πρέπει να είναι ιδιαίτερα ευαίσθητες
μιλαω μονο αν καποιος εχει μικρα παιδια που παιζουν ..........

αλλιως ποιος ο λογος να βαλεις προστασια ;;;;

απο την καθαριστρια ;;;;; αν υπαρχει καποιος που καθαριζει το σπιτι απλα του λες καθαριζεις ολα τα αλλα εκτος της τηλεορασης !

αν θες ντεζινγκ και τιποτα μπροστα στην τι βι τη στιγμη που υπαρχουν μικρα παιδια τοτε μπορεις να εχεις μια ντιζαινατη χαλασμενη πλασμα !!!

ενα γιαλι ομορφα κομενο σε μαστορα θα φαινεται αψογο χωρις να ενοχλει στο ματι !

Tεσταρισμένα καλώδιο hdmi μέσα στο πλαστικό σακουλάκι του έπεσε πάνω στη Χ3500 από απόσταση 2 μέτρων και με κατεύθυνση το κεφάλι μου και δεν έπαθε ευτυχώς τίποτα.Η κοπέλα που το έκανε ίσα που πρόλαβε να φύγει από το σπίτι πριν ..... Το σκέφτηκα λίγο πιο μετά και είπα 100 φορές να με πετύχαινε η σκ..α!

Και να φανταστείς ότι χωράει μόνο μέχρι 37'' οθόνη. Το επόμενο μοντέλο κάνει 4 χήνες και παίρνει και 50άρα. :p
Εγώ πάντως λέω να δώσω κάνα 1000άρικο για να πάρω κάνα Vogel's. ;)

Εγώ πάντως έχω δει βουλιαγμένη LCD από αιχμηρό αντικείμενο. Υπάρχουν 2 περιπτώσεις:
  1. Να σχιστεί η πλαστική επιφάνεια. Είναι αυτό που λέμε "κλάψτα Χαράλαμπε". Αν μπει αέρας, υπάρχει μεγάλη περίπτωση να χαλάσει όλο το πάνελ.
  2. Να κάνει απλό βαθούλωμα. Σε αυτή την περίπτωση δεν χαλά όλο το πάνελ. Απλά στο σημείο που υπάρχει το βαθούλωμα θα εμφανίζεται έντονη χρωματική αλλοίωση. Φαίνεται σαν ένα μεγάλο ελαττωματικό πίξελ, μόνο που αλλάζει χρώμα. Και το φαινόμενο είναι τόσο έντονο, που φαίνεται από αρκετά μέτρα απόσταση...

εγω δεν αγοραζω τιποτε σε TFT αν δεν του βάλω.....Δαχτυλο(!) πρώτα.... Αν δω "νερα" τότε επαιξε κι εχασε....

Εμας μας δινουν μια ομπρελα και μας λενε οτι η βροχη και η υγρασια σε ενα ποσοστο χι .........δικαιολογειτε σε ολες .

Τα δικα μας "νερα" συνηθως ειναι προερχομενα βροχοπτωση
βροχοπτωση χωρις συνεφα δεν γινετε , αρα .......
το μοντελο μας εχει clouding :ears:

yours ?

Μια Philips LCD που εχω, αντεχει μεχρι στιγμης τα χτυπηματα της 3χρονης κορης μου.

Τα δικα μας "νερα" συνηθως ειναι προερχομενα βροχοπτωση
βροχοπτωση χωρις συνεφα δεν γινετε , αρα .......
το μοντελο μας εχει clouding :ears:

yours ?

:BDGBGDB55::BDGBGDB55::BDGBGDB55:

Τα αυτά. Εμένα δεν εχει clouding και ειναι philips.