Ανύψωση τηλεώρασης??

krunar

Established Member
23 October 2007
223
Καλησπέρα σε όλους

Μου προέκυψε το εξής πρόβλημα.
Στο σπίτι η τηλεόραση είναι σε μια γωνία (για την ακρίβεια διπλή γωνία). Μετα πο καιρό που εψαχνα βρήκα ενα τραπεζάκι ημικυκλικό που ταιρίαζει τέλεια (χωνετε μέσα και μου αφήνει πολύ χώρο) στο σαλονί.
Το πρόβλημα είναι οτι το αγόρασα αλλά μόλις το εγκατέστησα διαπίστωσα οτι είνια πιο κοντό απο όσο περίμενα (Το τραπεζακι έχει ύψος 50cm πάνω κάφετε η τηλεόραση)
Πρίν λοιπόν το επιστρεψω σκέφτηκα μήπως ξέρετε κάποιο τρόπο να κάτει πιο ψηλά η τηλεόραση πανω στο τραπεζάκι.
Για να βάλω εξτρα πόδια είναι δύσκολο.
Να κοτσάρω επιτοιχια υποδοχη είναι επίσης δυσκολο καθώς είναι η εσοχή την μαλκονόπορτας απο πίσω
Η μόνη λύση που σκέφτηκα είναι να μπεί κάτι πανω στην τηλεόραση που να την ανασηκώσει κατα 20-40 πόντους (μια britanica εγκυκλοπαίδεια ίσως :D)

καμιά ιδέα??

Αν έπρεπε να κρατήσω το τραπεζάκι, δεν θα του έβαζα κάτι επάνω, αλλά κάτω! ...ώστε να έρθει η βάση της tv στους 60-70 πόντους ύψος...

Παραπάνω πιστεύω ότι δεν χρειάζεται αφού συνήθως από αυτό ύψος και μετά οι υπότιτλοι ξεπερνούν το οριζόντιο επίπεδο που προσδιορίζεται από τα μάτια μας όταν καθόμαστε σε καναπέ...

Μια ιδέα για να σηκώσεις το τραπέζι κατά 10-15 πόντους είναι να τοποθετήσεις μια ξύλινη τάβλα μεγάλου προφίλ (6-10cm), με ξύλινα προσεγμένα ποδαράκια (4-6cm) που να ταιριάζουν οπτικά με το τραπέζι ώστε να κάνει εφέ και να δηλώνει άποψη...

Για πιο πρακτικό

φίλε Dalanik...δύσκολο το βλέπω αυτό που προτείνεις γιατι το έπιπλο δεν ειναι τετραγωνο να δωσω διαστασεις σε ενα ξυλουργο και τελειωσα. Είναι ημικύκλιο
Το καλο ειναι οτι τα πόδια του ειναι ξυλινα παραληλόγραμα που εκτέινονται απο μπρος έως πίσω.
Τώρα ψάχνω μήπως βρώ τίποτα ποδαράκια που να μπορώ να βιδώσω.
ευχαριστώ πολύ πάντως για την ιδέα.

Ok!

Πάντως αν ο μόνος λόγος είναι το σχήμα της βάσης, δεν υπάρχουν περιορισμοί και το κόστος δεν είναι μεγάλο (εντάξει, σχετικό είναι αυτό...)

Αν αλλάξεις γνώμη και χρειαστείς βοήθεια στείλε pm με διαστάσεις..., έχω άνθρωπο και θα σου πω μια τιμή που μπορεί να στο φτιάξει!

:ernaehrung004:

αλήθεια..ως ππιο έμπειρος. τι γνώμη έχεις για τις στήλες όπου η τηλεόραση κουμπώνει πάνω?
σκέφτομαι, σε περίπτωση που το αλλάξω το επιπλό να πάω για κάτι τέτοιο
Γενικά τα προτιμάτε τέτοιου είδους έπιπλα και αν ναι υπάρχει κάποιο να προτείνετε?
Το ιδανικό υψός θέασης πως θα μπορούσα να το υπολογίσω?

Last edited:
ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΕΜΑ ΠΗΓΑ ΣΕ ΚΟΝΤΙΝΟ ΞΥΛΟΥΡΓΕΙΟ ΚΑΙ ΠΑΡΗΓΓΕΙΛΑ ΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΑΚΙ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΠΟ ΚΟΝΤΡΑ ΠΛΑΚΕ ΘΑΛΑΣΣΗΣ 25ΜΜ Η ΠΙΟ ΧΟΝΤΡΟ ΑΝ ΒΡΕΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ MDF 40ΜΜ ΚΑΙ ΕΒΑΛΑ 4 ΤΡΟΧΟΥΣ ΒΑΡΕΩΣ ΤΥΠΟΥ (ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ). ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΗΣ ΣΩΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΧΕΔΙΑΣΗΣ ΣΩΣΤΑ ΤΗΝ ΒΑΣΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΑΚΙ Η ΠΑΡΕ ΤΗΝ ΒΑΣΗ ΚΑΙ ΠΗΓΑΙΝΕ ΤΗΝ ΣΤΟΝ ΞΥΛΟΥΡΓΟ ΝΑ ΤΗΝ ΒΓΑΛΗ ΑΥΤΟΣ.

Απάντηση: Re: Ανύψωση τηλεώρασης??

αλήθεια..ως ππιο έμπειρος. τι γνώμη έχεις για τις στήλες όπου η τηλεόραση κουμπώνει πάνω?
σκέφτομαι, σε περίπτωση που το αλλάξω το επιπλό να πάω για κάτι τέτοιο
Γενικά τα προτιμάτε τέτοιου είδους έπιπλα και αν ναι υπάρχει κάποιο να προτείνετε?
Το ιδανικό υψός θέασης πως θα μπορούσα να το υπολογίσω?

Μπα... τι πιο έμπειρος? Απλά πιάνει λίγο το χέρι μου στο σχέδιο και έχω καλό φιλαράκι μαραγκό... Το συζητάμε για να μπορώ να επιβεβαιώσω ότι το σχέδιο μπορεί να βρει εφαρμογή και φυσικά το κατασκευάζει!

Για τις στήλες δεν έχω ιδέα... Προφανώς αντέχουν το βάρος που αναγράφουν (δεν έχω ακούσει να πέφτει καμιά τηλεόραση πάντως...:D) Ότι σου αρέσει στο μάτι, ταιριάζει στο χώρο σου και είναι πρακτικό θα είναι μια χαρά!

Ιδανικό ύψος θέασης θεωρείται το ύψος όπου δεν θα αναγκάζεις τα μάτια σου να κοιτάν χαμηλά ή ψηλά (στη πρώτη περίπτωση σε πέρνει ο ύπνος στη δεύτερη κουράζεσαι...)
Αρα καλό είναι τα μάτια σου να βρίσκονται περίπου στο ίδιο οριζόντιο επίπεδο με τους υπότιτλους μιας ταινίας έως 10 πόντους πιο ψηλά...

Μέτρα λοιπόν την θέση θέασης (ανάλογα τον καναπέ.πολυθρόνα/καρέκλα και το ύψος σου αυτό διαφέρει κατά τι) και υπολόγισε την ανάλογη της τηλεόρασης.

Χωρις άγχος βέβαια μήπως και δεν το πετύχεις! Άμα είναι καλή η ταινία δεν τρέχει τίποτα...:award:

Re: Απάντηση: Re: Ανύψωση τηλεώρασης??

Ιδανικό ύψος θέασης θεωρείται το ύψος όπου δεν θα αναγκάζεις τα μάτια σου να κοιτάν χαμηλά ή ψηλά (στη πρώτη περίπτωση σε πέρνει ο ύπνος στη δεύτερη κουράζεσαι...)
λες για αυτό τις μισές ταινίες να τις βλέπω σε 10 επεισόδια?
xaxa

τελικα, με μια πιο ψυχραιμη ματιά στο forum, κατέληξα οτι τα πράματα δεν είναι τόσο άσχημα. Οι περισσότεροι μιλάνε για τραπεζάκια με υψος ~50-55cm. Ακόμα και τα έπιπλα απο κορυφαίες εταιρίες του χώρου είναι σε αυτο το ύψος.
Το δικο μου είναι στα 45cm (κινέζικο μάλλον...κοντος λαός).
Τελικά σκέφτομαι να βιδώσω ποδαράκια ή τιποτα ροδάκια να πάρει τα πάνω της 10-15cm.
Μόλις το λύσω θα βάλω και καμιά φωτο να μου πειτε και αυτή την ιδίεα με την βάση..γιατι ομολογώ δεν έχω καταλάβει πως θα δουλέψει.

ευχαριστώ πάντως για την βοήθεια

Εμένα και το προηγούμενο έπιπλο που είχα αλλά και αυτό που έφτιαξα με ξύλα μέσω παραγγελίας, είναι στα 85εκ.
Βέβαια όμως, εγώ το γέμισα συσκευές. Τα 50-55 εκ δεν τα πάω με τίποτα.

Εσύ krunar δεν έχεις κανένα Video ή DVD να την ακουμπήσεις επάνω? Αρκεί όμως να μην είναι μεγάλη η TV.
Επίσης μπορείς να φτιάξεις ένα "Π" με τρία κομμάτια ξύλο.

τελικά μάλλον θα το αλλάξω και θα πάω για κανενα esse ή Beow της norstone
εχουν πάρει μερικά παιδία εδω στο forum και μιλανε με καλά λόγια