Αγαπητοί φίλοι και φίλες.
Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub στη Θεσσαλονίκη για το 2025 την Κυριακή 30 Μαρτίου.
Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας γνωρίσουμε από κοντά.
ποιο ειναι το τρικ?δεν αξιζει να χαλατε την ζαχαρενια σας.
Στην αναγκη καντε το τρικ που σας ειπα και αστους να πανε στην ευχη του Θεου.
Το ξέρω Γιάννη, συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Και εδώ που είμαι στην Ινδία έτσι και σκάσεις με μηχανή έχασες. Η δεν μπορείς να μπεις σε κάποια σημεία ή θα σε κοιτάζουν περίεργα ή θα σε κλέψουν. Διάλεξε και πάρε… με κινητό όσο και ακριβό και αν είναι δεν σου δίνει κανένας σημασία και μπαίνεις παντού.Δεν ξέρω γιατί κανείς δεν αναφέρει αυτό που είπα εγώ λίγο πριν…το κυριότερο για μένα πρόβλημα των φωτογραφικών είναι η αδυναμία να τραβήξω αυτά που θέλω χωρίς να σκοτωθώ με άλλους ανθρώπους.
Αυτά που τραβάμε πολλοί , όπως φωτό δρόμου, σπορ παιδιών κλπ είναι σχεδόν αδύνατον να τραβήξω πια.
Πρόσφατα όπως ανέφερα, διαπληκτίστηκα άσχημα με security (έξω από μαγαζιά , δρόμους κλπ) και αγριεμένους γονείς που απαίτησαν να σβήσω (και το έκανα τελικά) ό,τι είχα τραβήξει σε κολυμβητήριο που είχα πάει να τραβήξω τ ανήψια μου και να δοκιμάσω τον εξοπλισμό μου.
Εκεί πήρα και την απόφαση να τα δώσω όλα και το έκανα.
Μόνο γι ενθύμιο κράτησα μια παλιά mirroles…έτσι για το γαμωτο.
Φυσικά, πολλοί τραβάτε τοπία , bif κλπ …εκεί δεν έχετε τόσο θέμα….αλλα για τη δικιά μου χρήση είναι πια μονόδρομος το κινητό.
Ε ναι αλλά τώρα δεν υπάρχουν και οσες υπάρχουν δεν έχουν τις ευκολίες και δυνατότητες των κινητών. Μην ξεχνάς ότι πλέον με ένα καλό κινητό μπορείς να έχεις απο ultrawide μέχρι τηλεφακο και από πορτραίτα και macro μέχρι εξαιρετικά νυχτερινά και κορυφαίο βίντεο με απίστευτη σταθεροποίηση. Και όλα αυτά με πολλές ηλεκτονικες ευκολίες, επεξεργασία on the go, ανέβασμα άμεσα αν θες στο συνεφο για ασφάλεια, μεγάλες φωτεινές και ποιοτικές οθόνες και άλλα πολλά. Και όλα αυτά σε μια μικρή συσκευή που την έχεις στην τσέπη σου και κάνει και ένα σκασμό αλλά πράγματα. Δύσκολα μετά πας σε αποκλειστική φωτογραφική μηχανή, μόνο αν είσαι μερακλής ή φωτογράφος. Δεν είναι τυχαίο ότι και εδώ στο forum αρκετός κόσμος που είχε μηχανές τις παρατάει για χάρη των κινητών.Για αυτο υπηρχαν παντα οι κομπακτ καμερες
Εγώ αντιθετα οταν εχω τυχει σε τετοιους αγωνες μοιραζω φωτο και στους αλλους γονεις. απλα επεσες σε παραξενους. Στο δρομο παντα ηθελε τροπο πως θα κινηθεις, πως θα επικοινωνησεις με το θεμα σου και με το κινητο το ιδιο μπορει να συμβει αν το σηκωσεις και τραβηξεις φωτο στα μουτρα του αλλου, το να κλεψεις μια φωτο απο χαμηλα τεχνικα δεν την κανει και σωστη σε καδρο , συνθεση κλπ. αρα παραιτεισαι απο αυτο που σου αρεσειΔεν μπορείς να είσαι διακριτικός σε αγώνες, εκδηλώσεις κλπ με full frame μηχανή και φωτεινούς τηλεφακούς.
Εμένα που με ρωτάνε αν έχω άδεια…και προφανώς σαν ερασιτέχνης δεν έχω.
Είναι πολύ αγριεμένοι και καχύποπτοι πια …δεν έχω την υπομονή να εξηγώ , κι έτσι κι αλλιώς δεν παίρνουν από λόγια.
Μπορεί σ εσένα να μην έχει τύχει, εμένα όμως συνέβαινε συχνά…οπότε δεν σχολουμαι πλέον.
Η ψυχική μου υγεία είναι πολύ πιο σημαντική , ειδικά τώρα που μεγαλώσαμε πια…
Σ έβαλε και τις έσβησες;Εγώ αντιθετα οταν εχω τυχει σε τετοιους αγωνες μοιραζω φωτο και στους αλλους γονεις. απλα επεσες σε παραξενους. Στο δρομο παντα ηθελε τροπο πως θα κινηθεις, πως θα επικοινωνησεις με το θεμα σου και με το κινητο το ιδιο μπορει να συμβει αν το σηκωσεις και τραβηξεις φωτο στα μουτρα του αλλου, το να κλεψεις μια φωτο απο χαμηλα τεχνικα δεν την κανει και σωστη σε καδρο , συνθεση κλπ. αρα παραιτεισαι απο αυτο που σου αρεσει
Ελαχιστες φορές ειχα και εγω θεμα στο εξωτερικο, στα μουσεια γενικα απαγορευεται το φλας, σε οσα απαγορευεται οι φωτο απαγορευουν και κινητα , οτι τραβάνε καποιοι και δεν τους λενε κατι δεν σημαινει οτι δεν απαγορευεται , μετα απο λιγο καιρο θα επεκταθει θα γινουν πιο αυστηρα τα μετρα, εχεις τη μηχανη σου και αν θες εχεις και το κινητο παρέα και το χρησιμοποιεις σε πολύ ειδικες καταστασεις
εδω Ελλαδα ειχα περιστατικο στη λαικη με μαναβη που δεν ηθελε να τραβηξω τον παγκο του μην του κλεψω την ιδεα πως στηνει τα φρουτα , μονο στα χερια δεν πιαστηκαμε, αυτο δεν με προησε οπως και αλλα μεμονωμενα περιστατικα
Κώστα δεν είμαι πρωτάρης...κάνω αυτού του είδους φωτογράφηση πολλά χρόνια, με πολλούς τρόπους...τα πράγματα όμως έχουν αλλάξει πολύ πια.Εγώ αντιθετα οταν εχω τυχει σε τετοιους αγωνες μοιραζω φωτο και στους αλλους γονεις. απλα επεσες σε παραξενους. Στο δρομο παντα ηθελε τροπο πως θα κινηθεις, πως θα επικοινωνησεις με το θεμα σου και με το κινητο το ιδιο μπορει να συμβει αν το σηκωσεις και τραβηξεις φωτο στα μουτρα του αλλου, το να κλεψεις μια φωτο απο χαμηλα τεχνικα δεν την κανει και σωστη σε καδρο , συνθεση κλπ. αρα παραιτεισαι απο αυτο που σου αρεσει
Ελαχιστες φορές ειχα και εγω θεμα στο εξωτερικο, στα μουσεια γενικα απαγορευεται το φλας, σε οσα απαγορευεται οι φωτο απαγορευουν και κινητα , οτι τραβάνε καποιοι και δεν τους λενε κατι δεν σημαινει οτι δεν απαγορευεται , μετα απο λιγο καιρο θα επεκταθει θα γινουν πιο αυστηρα τα μετρα, εχεις τη μηχανη σου και αν θες εχεις και το κινητο παρέα και το χρησιμοποιεις σε πολύ ειδικες καταστασεις
εδω Ελλαδα ειχα περιστατικο στη λαικη με μαναβη που δεν ηθελε να τραβηξω τον παγκο του μην του κλεψω την ιδεα πως στηνει τα φρουτα , μονο στα χερια δεν πιαστηκαμε, αυτο δεν με προησε οπως και αλλα μεμονωμενα περιστατικα
Ναι... Έκανα φορμάτ και στις 2 κάρτες για να ηρεμήσουν.Σ έβαλε και τις έσβησες;
Οχι βεβαια γιατι ειναι σε δημοσια θεα, σιγα μην εχει και COPYRIGHT, απλα δεν τραβηξα αλλες στον παγκο του.Σ έβαλε και τις έσβησες;
Το ξερω Γιαννη , έθεσες ενα ζητημα που υπάρχει χρονια ομως και με τον καταλληλο τροπο βρισκεις λυσειςΚώστα δεν είμαι πρωτάρης...κάνω αυτού του είδους φωτογράφηση πολλά χρόνια, με πολλούς τρόπους...τα πράγματα όμως έχουν αλλάξει πολύ πια.
Είναι πολλοί οι λόγοι που δεν μπορώ πια να φωτογραφησω όπως θέλω...και οικονομικοί μεταξύ άλλων.
Κρατάω μια mirroless όπως είπα για την αίσθηση και το μεράκι μου...αλλά τίποτα δεν είναι πια το ίδιο για μένα τουλάχιστον.
Μεγάλη συζήτηση όμως....
Δηλαδή να νοιώθω τυχερός που πρόλαβα πριν 15 χρόνια να βγάλω άπειρες φωτογραφίες και βίντεο στο σχολείο τα παιδιά σε σημείο που νόμιζαν ότι ήμουν ο επίσημος φωτογραφος και μου ζήτησαν και αντίγραφα;
Σεκιουριτάς στην εθνική βιβλιοθήκη στο ίδρυμα Νιαρχος δεν με άφησε να βγάλω φωτογραφιες με την dslr μου επικαλούμενη ότι υπάρχει κοσμος εκει και κινδυνεύει η ιδιωτικότητα τους, αλλα με πρότεινε να βγάλω με το κινητό μου, το άκρον αωτο του παραλόγουΤο ξερω Γιαννη , έθεσες ενα ζητημα που υπάρχει χρονια ομως και με τον καταλληλο τροπο βρισκεις λυσεις
Πολυ χειρότερα εχουν γινει τα πράγματα σε αυτη την κατευθυνση με τα κινητα ομως οχι με τις φωτογραφικες , αυτες παντα υπηρχαν και οι περισσοτεροι που τις εχουν ξερουν τα όρια και τα σέβονται , τωρα με τα κινητα ομως δεν υπάρχει ιδιωτικότητα σε τιποτε , ο καθενας θέλει να ανεβασει μια story οπου και να βρισκεται χωρις κανενα σεβασμό στο διπλανό του , και η πλακα ειναι οτι αυτο θεωρειται αποδεκτό ενω ειναι χιλιες φορες χειροτερο απο ενα κλικ ενός συνειδητοποιημένου ερασιτέχνη φωτογράφου