Απαγόρευση εισόδου σε συναυλία με κινητό τηλέφωνο.Το θεωρείτε κι εσείς εξευτελιστικό;

Skakinen

AVClub Fanatic
22 November 2006
10,365
Αθήνα
Από την ανακοίνωση της συναυλίας του Roger Waters ''The Wall'':

Δεδομένης της σοβαρότητας αυτής της απαγόρευσης, οφείλουμε να προειδοποιήσουμε το κοινό ότι όποιος φέρει μαζί του κάμερα ή κινητό, δεν θα μπορεί να εισέλθει στο χώρο, ακόμη κι αν έχει αγοράσει ήδη εισιτήριο (στους όρους του οποίου θα αναγράφεται, άλλωστε, η παραπάνω προϋπόθεση / απαγόρευση).

Τα παραπάνω δείχνουν ότι αν όντως θέλουν να διαφυλαχθεί η απαγόρευση θα γίνεται σωματικός έλεγχος. Δεν μιλάμε για φωτοβολίδες ή άλλα επικίνδυνα αντικείμενα που δεν πρέπει να περάσουν σε ένα γήπεδο ποδοσφαίρου. Μιλάμε για μια συσκευή που είναι κομμάτι της καθημερινότητάς μας. Είμαι υπερβολικός που το θεωρώ εξωφρενικό; Είμαι υπερβολικός που με εξοργίζει να με θεωρούν δυνάμει παράνομο βιντεοσκόπο και να μου αφαιρούν τη συσκευή μου (εξευτελιστικό) ή να με αναγκάζουν να προσέλθω χωρίς αυτή (προσβλητικό);

Ποιά είναι η γνώμη σας;
Υπάρχει περίπτωση να μην είναι νόμιμη αυτή η απαγόρευση; Υπάρχει κανένας νομικός να μας πει τη γνώμη του σχετικά;

Η απαγόρευση εισόδου σε περίπτωση που είχες μαζί σου κάμερα, κασετοφωνάκι ή οτιδήποτε με το οποίο θα μπορούσες να ηχογραφήσεις την συναυλία ισχύει από την πρώτη συναυλία που πήγα στη ζωή μου...
Μετά, αφού ανακάλυψαν τις λάσπες, έχτισαν τον Παρθενώνα αλλά ακόμη και μέχρι σήμερα δεν θυμάμαι να έχει αλλάξει κάτι... :Banane0:
Βέβαια δεν έχω πετύχει ποτέ μου σωματικό έλεγχο όπου να σου αφαιρούν το κινητό.

Πέρσι στο Τέρα δεν υπήρξε πουθενά ούτε απαγόρευση, ούτε έλεγχος.
Το αν είναι νόμιμο ή όχι δεν με νοιάζει, απλά δεν θα πάταγα το ποδαράκι μου εκεί, όπως άλλωστε κάνω όπου μου απαγορεύουν κάτι.

Re: Απάντηση: Απαγόρευση εισόδου σε συναυλία με κινητό τηλέφωνο.Το θεωρείτε κι εσείς

Πέρσι στο Τέρα δεν υπήρξε πουθενά ούτε απαγόρευση, ούτε έλεγχος.
Το αν είναι νόμιμο ή όχι δεν με νοιάζει, απλά δεν θα πάταγα το ποδαράκι μου εκεί, όπως άλλωστε κάνω όπου μου απαγορεύουν κάτι.

+1

Αν δεν θέλεις να σε ψαχουλέψουν δεν πας.....εφόσον και ενημερώθηκες έγκαιρα και προειδοποιήθηκες για αυτό.

Ως νομικός αρνούμαι να απαντήσω.Η νομιμότητα ή μη αυτής της ξεφτίλας δε με απασχολεί καν.Όπως και το φεϊς κοντρόλ.Σκυλάδικα κόλπα.Μην εθίζεστε στο σκύψιμο.Δεν θα το έκανα ούτε για λαϊβ του Μπαχ.

Re: Απάντηση: Απαγόρευση εισόδου σε συναυλία με κινητό τηλέφωνο.Το θεωρείτε κι εσείς

Συμφωνώ μαζί σου 1000% αλλά το έχω τάξει στη γυναίκα μου.

πάντα πίστευα πως αυτοί οι Floyd είναι κάλπικοι και, ουσιαστικά, δεν έχουν την παραμικρή ουσιαστική σχέση με το ροκ.
χειρότεροι απ αυτούς είναι μόνο εκείνοι οι απατεώνες οι Deep Purple.
που γύρω τους ο κόσμος χάλαγε κι αυτοί περιέγραφαν μιά φωτιά σε ελβετικό καζίνο (!) ή κάτι τέτοιο.
το The Wall είναι, υποτίθεται, ένα αντιεξουσιαστικό έργο, μια σκληρή κριτική στο Σύστημα μέσα στο οποίο μεγαλώνουμε, μορφωνόμαστε, εργαζόμαστε και ζούμε, ο Μεγάλος Αδελφός κλπ κλπ
και ο Waters, ο πιο ανήσυχος -υποτίθεται- από τους 4 Floyd, αυτός με τις μεγαλύτερες κοινωνικές ευαισθησίες, ανέχεται να γίνεται αυτό το πράγμα στις συναυλίες του; οι οποίες μάλιστα έχουν αυτό ακριβώς σαν ένα κομμάτι της θεματολογίας τους;
Πάει...έχουμε χάσει πια και τ αυγά και τα καλάθια.
Χαίρομαι που ποτέ δεν τους έδωσα ούτε μία δραχμή.
την εποχή που 'μεγαλουργούσαν', άκουγα Alex Harvey, Grateful Dead και Lou Reed.

Έτσι και αλλιώς τα μνημόσυνα τα αποφεύγω.

Επιτέλους βρέθηκε ένας να το πει.

Περιμένετε να τα τινάξουν να βγείτε και βίντεο και φωτογραφία και ό,τι θέλετε αγκαλίτσα με τον Ουώτερς στη Μαντάμ Τισώ (δεν ξέρω εάν το ομοίωμα θα το κάνουν ξεκαβαλημένο).

Από την ανακοίνωση της συναυλίας του Roger Waters ''The Wall'':

Δεδομένης της σοβαρότητας αυτής της απαγόρευσης, οφείλουμε να προειδοποιήσουμε το κοινό ότι όποιος φέρει μαζί του κάμερα ή κινητό, δεν θα μπορεί να εισέλθει στο χώρο, ακόμη κι αν έχει αγοράσει ήδη εισιτήριο (στους όρους του οποίου θα αναγράφεται, άλλωστε, η παραπάνω προϋπόθεση / απαγόρευση).

Τα παραπάνω δείχνουν ότι αν όντως θέλουν να διαφυλαχθεί η απαγόρευση θα γίνεται σωματικός έλεγχος. Δεν μιλάμε για φωτοβολίδες ή άλλα επικίνδυνα αντικείμενα που δεν πρέπει να περάσουν σε ένα γήπεδο ποδοσφαίρου. Μιλάμε για μια συσκευή που είναι κομμάτι της καθημερινότητάς μας. Είμαι υπερβολικός που το θεωρώ εξωφρενικό; Είμαι υπερβολικός που με εξοργίζει να με θεωρούν δυνάμει παράνομο βιντεοσκόπο και να μου αφαιρούν τη συσκευή μου (εξευτελιστικό) ή να με αναγκάζουν να προσέλθω χωρίς αυτή (προσβλητικό);

Ποιά είναι η γνώμη σας;
Υπάρχει περίπτωση να μην είναι νόμιμη αυτή η απαγόρευση; Υπάρχει κανένας νομικός να μας πει τη γνώμη του σχετικά;

Σνομπάρισμα της συναυλίας. Να μάθουν οι κύριοι αυτοί ότι δεν θα χάσουν τα δις από τα "πνευματικά" τους δικαιώματα ακόμα κι αν βγάλει κάποιος φωτογραφίες ή βίντεο με την κάμερα ενός κινητού!

Πολύ ταπεινό για έναν επαγγελματία αμφισβητία. Βεβαίως προσωπικά εξοργίζομαι όταν χτυπούν κινητά σε διάφορες πνευματικές εκδηλώσεις. Έχει παραγίνει το κακό.

Απάντηση: Re: Απαγόρευση εισόδου σε συναυλία με κινητό τηλέφωνο.Το θεωρείτε κι εσείς

Πολύ ταπεινό για έναν επαγγελματία αμφισβητία. Βεβαίως προσωπικά εξοργίζομαι όταν χτυπούν κινητά σε διάφορες πνευματικές εκδηλώσεις. Έχει παραγίνει το κακό.

Δεν είναι και ρεσιτάλ άρπας ώστε να ενοχλήσει κάποιο κινητό.
Υποτίθεται ότι σε μια τέτοια συναυλία, παίζουν μπύρες, τσιγάρα, ξύδια, μπάφοι.....

Απάντηση: Re: Απαγόρευση εισόδου σε συναυλία με κινητό τηλέφωνο.Το θεωρείτε κι εσείς

Υποτίθεται ότι σε μια τέτοια συναυλία, παίζουν μπύρες, τσιγάρα, ξύδια, μπάφοι.....

Τι λές βρε τρελλάρα ????????????:flipout::flipout::flipout:

Πάντως στους Muse στο Μόναχο,στους Muse στην Μαλακάσα και στην Madonna στο ΟΑΚΑ ,κανεις δεν μας έψαξε ούτε μας πήραν τα κινητά.

Το αντίθετο.
Εβλεπες παντού οθονίτσες αναμμένες, να "γράφουν" συνέχεια..:2thumb22sup:

Άραγε, αυτή η απογόρευση είναι απαίτηση του Waters ή των διοργανωτών;
Μάλλον το πρώτο μου μοιάζει αφού ψαξίματα δεν έχω αντιμετωπίσει σε άλλες συναυλίες (μόνο πολύ παλιά στο Ρόδον θυμάμαι έψαχναν θυμάμαι).
Αλλά δεν το αποκλέιω να είναι και των διοργανωτών, την τελευταία περίοδο παίζουν αρκετά περίεργες καταστάσεις με τον έλεγχο γενικότερα. Δε μου φαίνεται και απίθανο να το υποστούμε και σε άλλες συναυλίες του καλοκαιριού.

Re: Απάντηση: Re: Απαγόρευση εισόδου σε συναυλία με κινητό τηλέφωνο.Το θεωρείτε κι εσ

Δεν διαφωνώ. Απλώς επί τη ευκαιρία αναφέρθηκα στο κακό που έχει παραγίνει. Όσο για την ερασιτεχνική βιντεοσκόπηση ή την ηχογράφηση, νομίζω ότι διαφήμιση τους κάνει παρά προκαλεί "διαφυγόντα κέρδη".

Τα κινητά θεωρούνται πλέον οπτικοακουστικό μέσο.
Ένα εισιτήριο π.χ. που βρήκα μπροστά μου γράφει από πίσω:

Απαγορεύεται η χρήση οπτικοακουστικών μέσων (βιντεοσκόπηση, μαγνητοφώνηση της συναυλίας ή μέρους της) ως επίσης και φωτογραφικών μηχανών. Δεν θα επιτραπεί η είσοδος σε όσους φέρουν φωτογραφική μηχανή βιντεοκάμερα ή κασετόφωνο.

Εντάξει, τότε δεν υπήρχαν κινητά, γιατί μιλάμε για τις 10/11/1990 όπου έπαιξαν Speedfire, Divorce, Beauty and the Beast, Leviathan, Black Lace, Mystery και Vavel (festival underground Ελληνικών συγκροτημάτων)...

Τα μόνα εισιτήρια που παρατηρώ ότι δεν έχουν αυτό το disclaimer (συγκεκριμένα δεν έχουν κανένα) είναι King Diamond, Running Wild/Raven, Gamma Ray, Sodom, Kreator και Sacred Reigh τα οποία έχουν κάτι κοινό. Τις συναυλίες τις οργάνωσε η Didi Music!
Άρα δεν μιλάμε για επιλογή του συγκροτήματος για το αν θα ηχογραφηθεί η συναυλία ή όχι, αλλά της εταιρίας που διοργανώνει τη συναυλία.

(Με βάλατε να κάνω ανασκαφές βραδυάτικα :flipout:)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απαγόρευση εισόδου σε συναυλία με κινητό τηλέφωνο.Το θεωρ

Δεν διαφωνώ. Απλώς επί τη ευκαιρία αναφέρθηκα στο κακό που έχει παραγίνει. Όσο για την ερασιτεχνική βιντεοσκόπηση ή την ηχογράφηση, νομίζω ότι διαφήμιση τους κάνει παρά προκαλεί "διαφυγόντα κέρδη".

Συμφωνώ :ernaehrung004::ernaehrung004:

Δεν είναι η παράνομη βιντεοσκόπηση το πρόβλημά τους αλλά τα flash.

Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά τους παρακάτω όρους πριν προχώρησετε σε αγορά εισιτηρίων.

Η πραγματοποίηση παραγγελίας συνεπάγεται και αποδοχή των όρων αυτών:

Σας ενημερώνουμε ότι η συναυλία του ROGER WATERS “THE WALL LIVE” θα ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΗΘΕΙ και θα ΗΧΟΓΡΑΦΗΘΕΙ. Λόγω αυτού ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΑΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΙΝΗΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ και ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΙ Η ΕΙΣΟΔΟΣ στον συναυλιακό χώρο με αυτά. Η χρήση flash από τις τηλεοπτικές κάμερες και κινητά τηλέφωνα θα επηρεάσει με καταστροφικές συνέπειες τις εικόνες που θα προβάλλονται στο Τείχος, άρα και την ποιότητα της κινηματογράφησης.
Αυτό αποτελεί εξαιρετικά σοβαρό ζήτημα.
Το πρόβλημα δεν είναι αυτή καθαυτή η λήψη, αλλά η χρήση flash. Τα συνεχή flash από μέλη του κοινού καταστρέφουν ολοκληρωτικά τις εικόνες που προβάλλονται πάνω στο Τείχος, πράγμα που σημαίνει ότι και η κινηματογράφηση της συναυλίας θα είναι αποτυχημένη. Κι αυτός είναι ο λόγος που δεν μπορούμε να επιτρέψουμε σε κανένα από τα μέλη του κοινού να φέρουν μαζί τους μέσα στο χώρο κάμερες ή κινητά τηλέφωνα οποιουδήποτε είδους , ειδικά για αυτό το show.
Επίσης απαγορεύεται το κάπνισμα στον συναυλιακό χώρο.