Απαγόρευση φωτογράφησης ατόμων

ΒΛΑΣΙΔΗΣ

AVClub Fanatic
19 June 2006
19,341
Θεσσαλονίκη
Στο Internet εμφανίστηκε κείμενο με το οποίο το Ευρωπαικό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με αφορμή υπόθεση όπου γονείς ζήτησαν τα αρνητικά του βρέφους τους από μαιευτήριο, ουσιαστικά απαγόρευσε τη λήψη φωτογραφιών ατόμων σε όλους τους χώρους, χωρίς την άδειά τους.

http://www.inquisitr.com/17518/no-more-taking-pictures-of-people-in-public-in-europe-anymore/

Η βλακεία σε όλο το μεγαλείο της. Τι διάολο, όλα τα στραβά των Αμερικανών ζηλεύουμε...

Δλδ αν εγώ θέλω να φωτογραφίσω την πλ Συντάγματος και την βουλή τι θα λέω?
Θα πρέπει να ρωτάω έναν-έναν 300 άτομα? ή να τους διώχνω απ το πλάνο?

Ωραία πράγματα....

Σε λιγο θα κοιτανε τους φωτογραφους σαν αυτους που επαιζαν μπουζουκι
στην δεκαετια 1930-1940 .
Τα αρνητικα που εχουν στο Γκουανταναμο θα τα δωσουν πισω ?

Στο Λονδινο οπου ειμουν λιγες εβδομαδες πριν,οταν και τραβουσα σε ενα χωρο με παιδια το γιο μου , μια φιλη μας που μας φιλοξενουσε μου ειπε να προσεχω τι "βαζω" στα καδρα μου -φωτογραφος ειναι - γιατι πια μπορει ο καθενας να θεωρει οτι φωτογραφιζεις το παιδι του με κακο σκοπο......
Ειτε για να το βγαλεις στο διαδικτυο ειτε για να εχεις φωτο του σεξουαλικου στοχου.

Τις περισσοτερες φορες οι γονεις δικαιωνονται......στην καλυτερη περιπτωση θα σε ξετιναξουν μεχρι να βεβαιωθουν οτι δεν εχεις τετοιες προθεσεις.

Last edited:
Δλδ αν εγώ θέλω να φωτογραφίσω την πλ Συντάγματος και την βουλή τι θα λέω?
Θα πρέπει να ρωτάω έναν-έναν 300 άτομα? ή να τους διώχνω απ το πλάνο?

Ωραία πράγματα....

Εκει παμε δυστηχως.....

Λοιπον μεθαυριο που θα βρεθουμε αν με βγαλετε φωτο θα σας κανω κατασχεση ολο τον εξοπλισμο σας . Τι λες Τασο αναλαμβανεις την υποθεση ? και θα εχεις το μισο εξοπλισμο :BDGBGDB55:

Kάποτε σε μεγάλη αλυσίδα super market φωτογράφιζα ένα στήσιμο-project για λογαριασμό γνωστής φίρμας τροφίμων. Ξαφνικά αισθάνομαι ένα σκούντημα στον ώμο και γυρνώ απότομα.
Βλέπω λοιπόν μια ανεκδιήγητη κυρία (!) να με κοιτάει με ύφος βλοσυρό και να μου λέει:
"Αν με φωτογραφίσεις την ώρα που θα περάσω απο μπροστά σου :cool: θα σου κάνω μήνυση για.....κλοπή φυσιογνωμίας!!!" :rofl::rofl::rofl:
Δηλαδή είχε σκοπό να περάσει απο μπροστά μου.....ανάμεσα στα τρίποδα, φλάς, καλώδια!

Last edited:
Για Ελληνικό δικαστήριο λέει. Εδώ έγινε?
Η φωτογραφία ήταν για εμπορική χρήση ξέρουμε? Σε αυτην την περίπτωση ναι να το καταλάβω.
Για εκπαιδευτικούς λόγους όμως αν ήταν η φωτογραφία (αν παρουσίαζε η περίπτωση του παιδιού κάποιο ενδιαφέρων δλδ) αν είναι νοσοκομείο στο οποίο γίνεται εκπαιδευτικό έργο, πανεπιστημιακό δλδ, είναι αλλίως τα πράματα.
Είναι δικαίωμα (και υποχρέωση σύμφωνα με άλλους) να καταγράψει το περιστατικό με φωτογραφία και βίντεο και γενικότερα.
Έχω βγάλει άπειρες φωτογραφίες απο χειρουργία για τέτιοιυς σκοπούς... Στην Γερμανία όταν ήμουν είχαμε και ειδική πολαρόιντ για αυτήν την δουλεία...

και στο Βερολινο αν επαιρνες φωτο απαγορευοταν καμμια δεκαρια χρονια τωρα.
Καλως απαγορευονται οι αυθαιρετες φωτογραφισεις ,ειδικα απο εταιρειες ,
ακομα κι αν αυτες ειναι νοσοκομεια .