Απαιτήσεις εξοπλισμού για ταυτόχρονη παρακολούθηση ΝΟΒΑ - Λοιπών FTA HD καναλιών

Re: Απάντηση: Απαιτήσεις εξοπλισμού για ταυτόχρονη παρακολούθηση ΝΟΒΑ - Λοιπών FTA HD

Δημήτρη αν δεν σου περισσεύουν τα 100 και θές να το παλέψεις, έρχομαι για βοήθεια αν θες και βολέψει !

Φυσικά, μια βοήθεια από έναν ειδικό είναι πάντα ευπρόσδεκτη...

Εγώ θα είμαι στη Θεσσαλονίκη την επόμενη εβδομάδα και θα ήθελα να κάνω την εγκατάσταση, πριν έρθει η γυναίκα στο σπίτι...
Για προφανείς λόγους.

Ήδη σήμερα ετοιμάζομαι να παραγγείλω και τον DM, οπότε αν έχεις χρόνο από Τρίτη, Τετάρτη μπορούμε να μιλήσουμε.

Το μόνο αρνητικό είναι ότι δεν θα έχω την "κύρια" τηλεόραση εκεί, πιστεύω όμως ότι μπορούμε να ετοιμάσουμε όλα τα υπόλοιπα, με μια μικρή (21'') που έχω για backup...

Καλή επιτυχία!
Η (σωστή) εγκατάσταση ενός Τ90 ειναι σαφώς δυσκολότερη απο αυτήν ενός απλού πιάτου, αν όμως είσαι τυχερός και βοηθήσει ο Λευτέρης θα γίνει μιά χαρά!

Καλή επιτυχία!
Η (σωστή) εγκατάσταση ενός Τ90 ειναι σαφώς δυσκολότερη απο αυτήν ενός απλού πιάτου, αν όμως είσαι τυχερός και βοηθήσει ο Λευτέρης θα γίνει μιά χαρά!

Ευχαριστώ!

Σε αυτόν στηρίζομαι κι εγώ!

Αν όλα πάνε καλά, τα χρήματα που θα γλυτώσουμε, θα τα πιούμε σε μπύρες!:firstprize:

Φίλε jim1papa,

Όπως μπορείς να δεις και στο σχετικό thread που έχω ανοίξει εδώ:

http://avclub.gr/forum/showthread.php?t=63948

με απασχολούν πολύ παρόμοια θέματα με τα δικά σου!

Βασικά θελω να έχω Nova HD (ενδεχομένως σε περισσότερες από μια τηλεοράσεις στο σπίτι) + να βλέπω άλλα ελεύθερα και συνδομητικά (με κάρτες) HD και 3d κανάλια.

Βασικά όπως μπορείς να δεις στο παραπάνω thread καθώς και στο σχετικό thread για τη Nova HD με απασχολεί το ερώτημα αν θα πρέπει να βάλω ένα σταθερό πιάτο αποκλειστικά για τη Nova HD και ένα δεύτερο αρκετά μεγαλύτερο και πολύ πιθανόν κινητό για όλα τα υπόλοιπα HD και 3d κανάλια ή μήπως ένα μεγάλο κινητό πιάτο με καλύπτει και για τα δύο αν και δεν το βλέπω αφού δεν ξέρω και αν ο νέος HD δέκτης της nova θα μπορεί να το κινήσει!(Βέβαια θα μου πείτε εδώ ότι θα μπορώ να κινώ το πιάτο με τον άλλο HD δέκτη που θα έχω,αλλά στην περίπτωση αυτή νομίζω ότι για να δω nova HD θα πρέπει να γυρίζω το πιάτο στον Hotbird με τον ένα HD δέκτη, στη συνέχεια να τον βάζω σε stand by και να δουλέυω με τον HD δέκτη της nova HD!)

Επίσης με απασχολεί το ζήτημα να βλέπω nova HD ανεξάρτητα σε περισσότερες από μια τηλεοράσεις του σπιτιού μου!Ξέρετε πως γίνεται αυτό?
Αν ας πούμε τώρα αγοράσω τον νέο novabox HD και τον Οκτώβριο αγοράσω και τον nova HD pvr που θα βγεί τότε θα μπορώ να βλέπω από δυο τηλεοράσεις του σπιτιού μου ανεξάρτητα??(Εννοείται με μια συνδρομη!)

Θα παρακαλούσα τους έμπειρους να μου δώσουν τα φώτα τους και τις γνώμες τους γιατί είμαι τελέιως αρχάριος κι αυτά που βλέπετε πως ξέρω τα έχω κατορθώσει μετά από απέραντο διάβασμα εδώ στο forum!

Ευχαριστώ εκ των προτέρων,
Φιλικά,
Μάνος.

Last edited:
Θέλω να ευχαριστήσω δημόσια το φίλο Λευτέρη ο οποίος αφιέρωσε δυο ολόκληρα οχταωρα προκειμένου να με βοηθήσει στην εγκατάσταση του opticum T-90.
Τώρα με υπερηφάνεια μπορώ να πω ότι μπορώ να παρακολουθώ σχεδόν 12 δορυφόρους με 10 lnb από 1w εώς 42e, με πολυ καλά αποτελέσματα.
Ο dm 800 hd πιστεύω να αντέξει τους πειραματισμούς μου, λόγω και των λίγων γνώσεων που έχω, αν και ευελπιστώ να αυξηθούν κατα πολυ στους επόμενους μήνες.

Λευτέρη και πάλι σε ευχαριστώ παρά πολυ!!

Φιλικά
Δημητρης.

Επιτέλους το "έργο" ολοκληρώθηκε, ύστερα από αρκετή προσπάθεια και κάποιες δοκιμές...
Τελικά το δικό μου συμπέρασμα είναι ότι για περισσότερα από 10 Lnb η πιο σίγουρη, αλλά και σχετικά οικονομική λύση, είναι το Emp Centauri diseqc 16/1.
Οι σχετικές φωτό με 14 Lnb φαίνονται εδώ http://avclub.gr/forum/showthread.php?p=1380656#post1380656
Και πάλι πολλά ευχαριστώ στο φίλο Λευτέρη Χατζησάββα, που χωρίς την πολύτιμη βοήθειά του, που εκτός από το να με βοηθήσει στην ολοκλήρωση του "έργου", επιπλέον με έκανε αρκετά "σοφότερο" στο κεφάλαιο Δορυφορικά.

Μπορεί κατά συνέπεια να κλείσει το παρόν thread!

Ωραία !
Μμμμ βλέπω υπάρχουν άλλες 2 ελεύθερες θέσεις στο διακόπτη, σκέφτομαι.......!:hmmmm:
Ήταν ωραία, κάναμε το χόμπι μας, μας τάισαν, μας πότισαν, πολύωρα τεστ με διακόπτες κ τρελούς συνδυασμούς-σπαζοκεφαλιές, ελπίζω το αποτέλεσμα να σε αποζημιώσει φίλε.
Δεν έριξες κι εσύ λίγο τρέξιμο κ άγχος πάντως. -bye-

Δεν είναι ανάγκη να κλείσει :smile:
Μπορεί να νιώσει κάποιος την ανάγκη να προσθέσει κι άλλα πράγματα ;)

(εσύ ας πούμε, 3-4 LNB ακόμα :flipout:)

Δεν είναι ανάγκη να κλείσει :smile:
Μπορεί να νιώσει κάποιος την ανάγκη να προσθέσει κι άλλα πράγματα ;)

(εσύ ας πούμε, 3-4 LNB ακόμα :flipout:)

Πλάκα, πλάκα, εκτός από τις μικρορυθμίσεις που θέλω να κάνω, έχω λίγο χώρο ακόμα για μερικές θεσούλες!!:Banane0:
Οπότε ας παραμείνει για λίγο ακόμη ανοιχτό!!

Ωραία !
Μμμμ βλέπω υπάρχουν άλλες 2 ελεύθερες θέσεις στο διακόπτη, σκέφτομαι.......!:hmmmm:
Ήταν ωραία, κάναμε το χόμπι μας, μας τάισαν, μας πότισαν, πολύωρα τεστ με διακόπτες κ τρελούς συνδυασμούς-σπαζοκεφαλιές, ελπίζω το αποτέλεσμα να σε αποζημιώσει φίλε.
Δεν έριξες κι εσύ λίγο τρέξιμο κ άγχος πάντως. -bye-

Απόλαυσα την κάθε στιγμή, ανεξάρτητα από τις "αβαρίες" που με κυνήγησαν αυτήν την εποχή...
Πάντως το αποτέλεσμα με έχει αποζημιώσει :grinning-smiley-043

ΥΓ Όντως το "κενό" είναι εμφανέστατο, οπότε ας ξαποστάσουμε για λίγο (καμιά εβδομάδα) και συνεχίζουμε!!!