Απαιτουμενα για nova

mpou1234

New member
12 September 2008
5
Παιδια καλημερα σας, καλο χειμωνα να εχουμε και ολα τα σχετικά...

Καινουργιος ειμαι στα δορυφορικα και για να πω την αληθεια μου δεν θέλω να παλιώσω.(δεν ειμαι φανατικός κοινως)

Μια απορια εχω μιας και άσχετος..

Υπάρχει ο panasat(για καποιον λογο) υπάρχει η συνδρομή ενεργή(nova), αυτό που δεν υπάρχει είναι το κατοπτρο το Lnb το καλώδιο και η βάση στήριξης. Το μονο που θέλω είναι να έχω nova και τίποτε αλλο.
Ένα οποιοδήποτε 80cm πιάτο ενα Lnb και ένα καλώδιο και μια βάση μού κάνουν την δουλειά ? ή θέλω καποια πράγματα με συγκεκριμένες προδιαγραφες ?

Ευχαριστω πολύ οποιον ασχοληθεί με το θεμα μου..!!!

Σε ευχαριστω παρα πολυ...να σαι καλα :)...A άσχετο δεν παιζει προβλημα εαν το πιατο ειναι σιδερενιο και οχι αλουμινιου τιποτα?

Κανενα προβλημα.Το αλουμινενιο θα το κοιταξεις αργοτερα,οταν θα θες να
εμβαθυνεις περισσοτερο στο αθλημα.Αλλωστε και η nova 60αρι σιδερενιο βαζει.
Θεωρητικα τα αλουμινενια εχουν καλυτερη αποδοση αλλα για nova δεν εχει
διαφορα.

Μιας και σας βρήκα και απαντάτε κιολας .... να ρωτήσω.. περι εγκαταστασης τι παίζει?... Μπορω να ασχοληθώ να την κανω μονος μου ή θα χρειαστω τεχνικό ?

Επειδή είσαι αρχάριος θα ταλαιπωρηθείς πολύ. Καλύτερα να φωνάξεις τεχνικό, αλλά πρόσεξε μην σε δει αρχάριο και σε "γδάρει". Η τοποθέτηση για NOVA είναι αστεία για έναν τεχνικό.

50-60 max έχει η εγγατάσταση. Άστο για κάποιον που ξέρει γιατί θα σπαστείς πολύ μόνος σου να την κάνεις εφόσον είσαι και νέος. Κι εγώ στην αρχή έλεγα να την κάνω μόνος μου για να μάθω κιόλας και όταν ήρθε ο μάστορας και ενώ δούλευε σφαίρα του πήρε καμιά ωρίτσα να την στήσει κομπλέ με τρυπήματα καλώδια κτλ μας βγαίνει καμμένο το ένα από τα δύο μάτια και λέω καλά που δεν το έκανα μόνος μου...
Πάντως αν έχεις χρόνο και μεράκι είναι ωραίο να το στήσεις και μόνος σου. Απλά θα σου πάρει κανά δυωράκι μες το νερό και εφόσον δεν συναντήσεις προβλήματα. Αλλιώς μπορεί και να φας το χρόνο σου και να καταλήξεις να καλέσεις τον τεχνικό στο τέλος. :p

Συγνώμη για το καρά off topic αλλά ξέρετε αν η nova έχει σταματήσει την εκπομπή αναλόγικού σήματος και εκπέμπει μόνο δορυφορικά; αν ναι από πότε;

Η nova εξακολουθεί να μεταδίδει κανονικά τις αναλογικές μεταδόσεις με ένα αθλητικό και ένα κανάλι ταινιών αφού έχει ακόμα εξήντα χιλιάδες αναλογικούς συνδρομητές

Να ρωτησω κι εγω για να μην ανοιγω αλλο θρεντ.Επειδη προς το παρον θελω να βλεπω νοβα αλλα με τη δυνατοτητα pvr κι επειδη αυτο που δινει η νοβα δε το θεωρω και το ιδανικοτερο,τι θα μου προτεινατε?Δεκτης με Pvr και εξωτερικο σκληρο και 2 CI ειναι η πιο ενδεδειγμενη λυση?Επισης τι και ποσα καλωδια θα χρειαστει να τραβηξω για τη συνδεση του δεκτη με την κεραια?(ισχυει οτι θελει 3 καλωδια για το pvr?).

Οχι, και με ένα καλώδιο μπορείς να κάνεις την δουλειά σου.
Χρειάζεσαι δέκτη με δυνατότητες εγγραφής σε εσωτερικό ή εξωτερικό δίσκο σε συνδυασμό με ενσωματωμένο card reader που να μπορεί να διαβάσει κάρτα Νoβα, διαφορετικά χρειάζεσαι συμβατή μοντούλα.

Διπλό Tuner και φυσικά διπλό καλώδιο χρειάζεσαι όταν θέλεις να γράψεις μια εκπομπή και ταυτόχρονα να βλέπεις διαφορετικό κανάλι.

Παιδιά να ρωτήσω κι εγώ κάτι? Όταν λέμε αναλογικά κανάλια εννοούμε πόσα στον αριθμό και ποιά? (έχω πρόβλημα με την θέση του σπιτιού και δεν έχω καλό σήμα με την κεραία.. )

Επίσης, γίνεται σε ένα τριόροφο οίκημα, να βάλουμε NOVA στον 1ο και στον 3ο και να μοιραζόμαστε την σύνδεση αλλά να έχουμε 2 τηλεχειριστήρια?

H NOBA δέν έκανε ποτέ εκπομπή αναλογικού σήματος. Το FILMNET έκανε μόνο, και το SUPERSORT/JETIX. Δέν έχω ακούσει να το έχει σταματήσει, αλλά με την μετατροπή σε ψηφιακή τεχνολογία....... Θα δούμε....

Οχι, και με ένα καλώδιο μπορείς να κάνεις την δουλειά σου.
Χρειάζεσαι δέκτη με δυνατότητες εγγραφής σε εσωτερικό ή εξωτερικό δίσκο σε συνδυασμό με ενσωματωμένο card reader που να μπορεί να διαβάσει κάρτα Νoβα, διαφορετικά χρειάζεσαι συμβατή μοντούλα.

Διπλό Tuner και φυσικά διπλό καλώδιο χρειάζεσαι όταν θέλεις να γράψεις μια εκπομπή και ταυτόχρονα να βλέπεις διαφορετικό κανάλι.

Αρα για να εχεις τη δυνατοτητα του pvr της νοβα,θες διπλο καλωδιο.
Καποιοι καλοι,δοκιμασμενοι και οχι απαραιτητα ακριβοι δεκτες που να κανουν αυτην τη δουλεια?Επισης για να προλαβουμε τις εξελιξεις,πρεπει να εχει ο δεκτης και ci που να μπορει να δεχτει το συστημα που θα εχει η μελοντικη συνδρομητικη του ote(conax νομιζω λεγεται)?

Re: Απάντηση: Απαιτουμενα για nova

Γιάννη , τα κανάλια filmnet και supersport της Nova είναι ...
Ξεκίνησε σάν FILMNET - SUPERSPORT με επίγεια αναλογική κωδικοποιημένη μετάδωση και 5 περίπου χρόνια αργότερα, πέρασε στα δορυφορικά με το πακέτο NOBA, το οποίο περιέλαβε τα δύο κανάλια.....
Η ΝΟΒΑ όμως είναι δορυφορική και ψηφιακή, η επίγεια μετάδωση δέν ονομάστηκε ποτέ ΝΟΒΑ και είναι αναλογική....