Απαράδεκτη Cosmote

Re: Απαραδεκτη cosmote

Όλα τα χρόνια κινητής είμαι στη wind με ελάχιστα προβλήματα.
1 χρόνο μεταπήδησα στη voda, άψογοι σε όλα (με το αζημίωτο) εκτός από το σήμα, οπότε ξαναγύρισα στη wind.
Το τελευταίο 1.5 χρόνο έκανα τη σύνδεση κάρτα, όχι καρτοσύνδεση όμως, και έχω την προσφορά των 300' με 10Ε το μήνα αλλά τα λεφτά παραμένουν στη κάρτα. Με κάθε ανανέωση έχω +1 GB ιντερνετ, και με τα 10Ε προσθέτω επιπλέον χρόνο ομιλίας.
Ε, έχω ηρεμίσει από τα 'μπουλέτα' κάθε μήνα.

Έχω ακούσει απο πολλούς γνωστούς να πληρώνουν για αρκετούς μήνες μετά απο διακοπή συμβολαίου διάφορα ποσά χωρίς λόγο...Δε το σκέφτηκα ποτέ να πάρω σύνδεση. Σκέτη κοροιδία. Εκτός κι άμα είναι κανένα σουπερ ντούπερ πρόγραμμα και για δουλειά. Δε μπορώ να διανοηθώ τι μπορεί να το χρειάζεσαι για να μιλάς 1000 λεπτά τη βδομάδα με τη μανα/γυναίκα σου...Μας δημιουργούν ανύπαρκτες ανάγκες. Μιά χαρά είμασταν χωρίς κινητά.

Κι εγώ όντας δυσαρεστημένος από Cosmote πήρα την απόφαση να μεταφέρω το καρτοκινητό μου (από whatsup) στην Vodafone (Cu) τους τελευταίους μήνες.

Μαζί με τον δικό μου αριθμό μετέφερα συνολικά 4 αριθμούς, γιατί ως γνωστόν στα κινητά αν αλλάξει ένας εταιρεία θα αλλάξουν και όσοι έχουν στενή επικοινωνία μαζί του.

Τα πλεονεκτήματα έναντι της Cosmote, αρκετά! Έχει καλύτερες προσφορές/πακέτα, πολύ καλύτερο σήμα στο σπίτι μου. Πολλές φορές νέκρωνε το σήμα με την Cosmote, πλέον δεν συμβαίνει ποτέ. Έχω δίπλα μου δύο καταστήματα αν θέλω να κάνω ανανέωση κάτω των 10 ευρώ, ενώ Cosmote δεν έχω κανένα.

Φυσικά από την Cosmote μόλις έμαθαν ότι έκανα φορητότητα στη Vodafone με κάλεσαν για αντίπροσφορά αλλά και μόνο λόγω των παραπόνων πού είχα εκφράσει στο παρελθόν για τα πακέτα και τις προσφορές, όπως και το σήμα και δεν είχε ιδρώσει το αυτί τους δεν δέχτηκα.

Γενικότερα μου έχουν πεί αρκετοί γνωστοί και φίλοι ότι άλλαξαν από Cosmote σε Vodafone τον τελευταίο χρόνο, η ότι έχουν dual sim στη συσκευή και κρατάνε το whatsup για να τους καλούν όσοι έχουν whatsup και το cu για εξερχόμενες κλήσεις.

Ξέρει κανείς αν αληθεύει ότι η vodafone με τη wind έχουν κοινό δίκτυο? Σίγουρα έχουν κοινό τεχνικό τομέα συντήρησης του (περικοπές περικοπών...).

Εμένα χτες με ενημέρωσαν ότι αλληλοκαλυπτονται σε περιοχές με πρόβλημα.

Στην πράξη νομίζω ότι σύντομα θα έχουν ενιαία υποδομή.

Network Sharing λέγετε στα Ελληνικά και ειναι μια πρακτική που συναντάται στις περισσότερες χώρες για την ανάπτυξη δικτύων επικοινωνιών. Πιστεύω οτι στο μέλλον θα δούμε ανάλογες συνέργειες και σε αλλες περιοχές π.χ ανάπτυξη δικτύων FTTB / FTTH εάν και όποτε γινουν.

Ειδικά σε χώρες οπως η Ελλάδα με πολύ δύσκολη μορφολογία και τελείως ασαφές νομικό πλαίσιο αδειοδότησης σταθμών βάσης και εγκαταστάσεων.

Προφανώς o OTE/Cosmote δεν εχει ανάγκη απο τέτοιες ενέργειες καθότι έχει πολλά ιδιόκτητα ακινητα και κτήρια ανα την Ελλάδα τα οποια εχει χρησιμοποιήσει για την εγκατάσταση σταθμων βάσης. Αυτός ειναι και ο βασικός λόγος για τον οποιο υπερτερεί του ανταγωνισμού σε κάλυψη ειδικά στην επαρχία..

Network Sharing λέγετε στα Ελληνικά και ειναι μια πρακτική που συναντάται στις περισσότερες χώρες για την ανάπτυξη δικτύων επικοινωνιών. Πιστεύω οτι στο μέλλον θα δούμε ανάλογες συνέργειες και σε αλλες περιοχές π.χ ανάπτυξη δικτύων FTTB / FTTH εάν και όποτε γινουν.

Ειδικά σε χώρες οπως η Ελλάδα με πολύ δύσκολη μορφολογία και τελείως ασαφές νομικό πλαίσιο αδειοδότησης σταθμών βάσης και εγκαταστάσεων.

Προφανώς o OTE/Cosmote δεν εχει ανάγκη απο τέτοιες ενέργειες καθότι έχει πολλά ιδιόκτητα ακινητα και κτήρια ανα την Ελλάδα τα οποια εχει χρησιμοποιήσει για την εγκατάσταση σταθμων βάσης. Αυτός ειναι και ο βασικός λόγος για τον οποιο υπερτερεί του ανταγωνισμού σε κάλυψη ειδικά στην επαρχία..

100% ετσι.

Πιστεύω ότι γνωρίζετε την ύπαρξη του συμβολαίου με μηδενικό πάγιο.

Για όσους δεν κάνουν πολλά τηλεφωνήματα είναι εξαιρετικό.

Αυτόν τον μήνα πλήρωσα το ιλιγγιώδες ποσό των 4,75 Ευρώ.

Το τελευταίο 1.5 χρόνο έκανα τη σύνδεση κάρτα, όχι καρτοσύνδεση όμως, και έχω την προσφορά των 300' με 10Ε το μήνα αλλά τα λεφτά παραμένουν στη κάρτα. Με κάθε ανανέωση έχω +1 GB ιντερνετ, και με τα 10Ε προσθέτω επιπλέον χρόνο ομιλίας.
Ε, έχω ηρεμίσει από τα 'μπουλέτα' κάθε μήνα.

Πολυ ενδιαφερον.

Και στις αλλες εταιρειες παιζουν παρομοια τοσο καλα καρτοπρογραμματα ? Και σε σταθερη βαση γενικα ?

Υπάρχουν καλές προσφορές σε όλες τις εταιρείες, απλά το "volatility" στις παροχές και στους όρους ειναι αρκετά εντονο. Ειδικά στην καρτοκινητή τηλεφωνία τρέχουν σε συνεχή βάση διάφορες προσφορές για bundles, free weekends, free promos κλπ κλπ..

Επισης οσοι ανανεώνουν ηλεκτρονικά χρόνο ομιλίας μέσα από τα sites των εταιρειών παιρνουν εξτρα χρονο ομιλιας + data (διαφορες ανακυκλούμενες προσφορές )

Υποψιν οτι οι χρώσεις ομιλιας + δεδομένων οταν καποιος εξαντλήσει το πακέτο/α του ειναι πολύ υψηλές, οπότε χρειάζεται να ξέρουμε πολύ καλά τις ανάγκες μος και να πορευόμαστε ανάλογα..

Last edited:

Η γενική συμπεριφορά και πολιτική μιας εταιρίας, του μεγέθους της Cosmote, προφανώς κατευθύνεται και από την συμπεριφορά των πελατών. Προφανώς η επισφάλεια- ανασφάλεια που έχει δημιουργήσει η οικονομική κρίση αντανακλάται σε αυτή την συμπεριφορά.

Η οικονομική κρίση έχει κάνει πολύ ζόρικα τα πράγματα. Από ένα συνεργείο αυτοκινήτων ως τους οδοντιάτρους, από το περίπτερο ως τις εταιρίες σαν την Cosmote, η καχυποψία, τα φέσια και η ανασφάλεια λόγω της έλλειψης χρημάτων κάνουν τις συναλλαγές άκρως αυστηρές.

Ας μην κρυβόμαστε όλοι μας τα έχουμε ζήσει και τα ζούμε. Ο ανταγωνισμός είναι σκληρός, μετράμε τα πάντα και αποφασίζουμε.

O OTE (παρολο που ειμα ευχαριστημενος στο σπιτι) ΔΕΝ ειναι ο ΟΤΕ της προηγουμενης 5ετιας.
Στην Ποτιδαια φετος το καλοκαιρι (το βαλα και θεμα) επιχειρουσα 4 προσπαθειες για να μπω στο
νετ (απο laptop με OnTheGo) για να μπω την 5η. Τι να το κανω που ειχα σταθερη ταχυτητα, μετα.
Το θεμα ειναι οτι νευριαζα και σηκωνομουν και εφευγα .... για να μην ξεσπασω στο Lenovo.
Πως να τολμησω την 4G συνδεση, οταν η 3G ειναι τοσο ΑΠΑΤΗ ? ....

Και να φανταστειτε, οτι ο αναμεταδοτης ηταν ΠΛΗΡΩΣ ορατος απο το σπιτι.
Που να ΜΗΝ ηταν ?

Δεν ειναι ο ΟΤΕ αυτο που ηταν καποτε.
Τωρα, αν η ΟΤΕnet ειναι καλυτερη απο την CosmOTE ... μονο οσοι δουλευουν μεσα, ξερουν !

Aσχετο :
εκει κοντα στην Σαρτη (Χαλκιδικης), προς το βουνο, εχει το ιδιο χαλια σημα που ειχε και το 2010 ?
ComsOTE εννοω !

Με αφορμή την συζήτηση για κοινή χρήση δικτύου των wind και Vodafone, πήρα μια δωρεάν κάρτα wind f2g και ξεκίνησα να κάνω δοκιμές με αυτή καθώς και με την κυρία σύνδεση μου που είναι Vodafone.

Χρησιμοποίησα μια εφαρμογή από το Google play με ονομασία network signal info pro, η οποία πέρα από ένα σωρό πληροφορίες σχετικές με τη λήψη, δείχνει με ακρίβεια την κυψέλη που χρησιμοποιείται ανά πάσα στιγμή.

Σε 2-3 διαφορετικές γειτονιές που δοκίμασα δεν προέκυψε καμία κοινή κυψέλη και απ ότι φαίνεται χρησιμοποιείται ακόμα διαφορετική υποδομή.

Με αφορμή την συζήτηση για κοινή χρήση δικτύου των wind και Vodafone, πήρα μια δωρεάν κάρτα wind f2g και ξεκίνησα να κάνω δοκιμές με αυτή καθώς και με την κυρία σύνδεση μου που είναι Vodafone.

Χρησιμοποίησα μια εφαρμογή από το Google play με ονομασία network signal info pro, η οποία πέρα από ένα σωρό πληροφορίες σχετικές με τη λήψη, δείχνει με ακρίβεια την κυψέλη που χρησιμοποιείται ανά πάσα στιγμή.

Σε 2-3 διαφορετικές γειτονιές που δοκίμασα δεν προέκυψε καμία κοινή κυψέλη και απ ότι φαίνεται χρησιμοποιείται ακόμα διαφορετική υποδομή.

Υπαρχει συγκεκριμένο σχέδιο για το ποιές περιοχές θα καλυφθούν και πότε. Δεν ειναι τόσο απλό όσο φαίνεται ειδικά εχοντας ως δεδομένο το καθεστώς αδειοδότησης στην Ελλάδα

ειδησεογραφία ποιότητας!

Το merge wind-vodafone δεν εγινε ποτε διοτι δεν πηρε την εκγριση της ευρωπαικης επιτροπης ανταγωνισμου.
H victus ομως εχει δημιουργηθεί και φαντάζομαι οτι περιοχες που εχουν περισσοτερη αναγκη για καλυτερη καλυψη θα εχουν προτεραιοτητα.