Ειναι δυνατον τετοια αντιμετωπιση βρε παιδια; Προκειται για ακριβα προιοντα, δεν μιλαμε για 100 . Δηλαδη εχουν καταργησει τα αυτονοητα στην Ελλαδα καποιοι; Τι σημαινει αυτοκολλητα και πρασινα αλογα; Δεν εχει αγοραστει ο lx 82 με εγγυηση ελληνικης αντιπροσωπειας; Δεν ειναι μεσα στα 3 χρονια σπο την προωθητικη ενεργεια της intersys? Αποδειξη αγορας και τελος η υποθεση. Εκτος και αν δεν εχουν σκοπο να ειναι στο χωρο για πολυ καιρο ακομα οποτε λειτουργουν αναλογως. Και εγω κατοχος ενος lx 52 ειμαι, αλλα θα φθασουμε στο σημειο να κανουμε το σταυρο μας για το after sales service, το οποιο υποτιθεται ειναι ενσωματωμενο στην τιμη.
Αυτη ειναι η κοροιδια.
Να εχεις παρει τον ενισχυτη απο Ελλαδα, να εχεις προσκομίσει ενα σωρο χαρτια για να αποδειξεις το αυτονοητο και αυτοι να ψαχνουν να βρουν τροπους να την γλυτωσουν.
Ενα serial number επρεπε να βλεπανε και τιποτα αλλο.
Και μετα ακους να σου λενε για αγορες απο εξωτερικο που δεν θα εχεις εγγυηση κλπ
Εγώ αγόρασα Yamaha 2κάναλο ενισχυτή,Tuner και CD-Player.....Το απόκομα απο την εγγύηση του φίλιππου νάκα,το οποίο έπρεπε να στείλω σε χρονικό διάστημα 10 ημερών απο την αγορά,δεν το έκανα!Αχρείαστο να είναι,αλλά η αλήθεια είναι ότι 1 φορά το συναντώ αυτό!!!Δεν βαριέσαι,ότι θέλει ας γίνει.
Καλή τύχη με την Intersys!
Η εμπορική εγγύηση, δεσμεύει νομικά τον πωλητή ή παραγωγό που την προσφέρει σύμφωνα με τους όρους που ορίζονται στο έγγραφο της εγγύησης και στη σχετική διαφήμιση. Η εγγύηση πρέπει να επισημαίνει ότι ο καταναλωτής έχει εξάλλου τα νόμιμα δικαιώματα και να καθορίζει σαφώς ότι αυτά τα δικαιώματα δεν θίγονται από την εγγύηση. Η εγγύηση πρέπει επίσης να προσδιορίζει σε απλή και κατανοητή γλώσσα το περιεχόμενο της εγγύησης και τα ουσιαστικά στοιχεία που απαιτούνται για την ενεργοποίηση της εγγύησης, και κυρίως τη διάρκεια και την εδαφική της έκταση καθώς και το όνομα και τη διεύθυνση του εγγυητή.
Εφόσον το ζητήσει ο καταναλωτής, η εγγύηση του παραδίδεται εγγράφως ή υπό τη μορφή άλλου σταθερού μέσου. Το κράτος μέλος στο οποίο το καταναλωτικό αγαθό διατίθεται στο εμπόριο μπορεί να επιβάλει στο έδαφός του να συντάσσεται η εγγύηση σε μία ή περισσότερες επίσημες γλώσσες της Κοινότητας.
Η μη συμμόρφωση της εμπορικής εγγύησης στις διατάξεις της οδηγίας δεν επηρεάζει την εγκυρότητά της και ο καταναλωτής μπορεί να απαιτήσει την τήρησή της.
Άλλες διατάξεις προστασίας του καταναλωτή
Οι συμβατικές ρήτρες ή συμφωνίες που συνάπτονται με τον πωλητή και οι οποίες καταργούν ή περιορίζουν, άμεσα ή έμμεσα, τα δικαιώματα που θεσπίζονται από την οδηγία δεν δεσμεύουν τον καταναλωτή.
Πριν απο 2 χρονια τους ειχα παει ενα pioneer gps/dvd αυτοκινητου εκτος εγγυησης λεγοντας τους τα εξης:
Κυριοι το προιον εχει αστοχια υλίκου στην καλωδιοταινια της κινητης οθονης και η pioneer εχει δωσει εντολη (ενημερωση στην ιστοσελιδα της) οτι ακομα και εκτος εγγυησης η συσκευη αν παραδωθει (ακομα και για αλλη αιτια) στο service, οι ενημερωμενοι τεχνικοι οφειλουν να την αλλαξουν δωρεαν (υλικο και εργασια)
Κατηγορηθηκα για φαντασιoπληκτος, ακομα κι οταν τους πηγα εκτυπωμενη την οδηγια αυτη απο το επισημo site. Φυσικα τους εδωσα το Link να κατεβασουν οι ιδιοι το doc που μιλουσε για τη δωρεαν αντικατασταση http://www.google.com/url?sa=t&rct=...=kvxmZ8Omvt09qlwD6B9Zxg&bvm=bv.44342787,d.Yms (διαβαστε και μονοι σας την παραγραφο Q5.)
Μου ειπαν οτι θα επικοινωνησουν με τα κεντρικα. Με πηραν τηλ μετα απο ωρες και μου ειπαν οτι ουδεποτε η pioneer ειχε δωσει τετοια εντολη, ουδεποτε ειχε αναρτησει τετοια οδηγια στο ιντερνετ και οτι πρεπει να τους δωσω καπου 350 ευρω για την επισκευη/αντικατασταση.
Τους ειπα αγανακτισμενος (μιας και διαφοροι χρηστες ανα τον κοσμο ειχαν αλλαξει δωρεαν την προβληματικη καλωδιοταινια στα επισημα σερβις) οτι θα στειλω email στην pioneer.
Μου απαντησαν να κανω οτι θελω και μου εκλεισαν το τηλεφωνο.
Εστειλα που λετε ενα mail στα κεντρικα της pioneer οι οποιοι μου απαντησαν σε 48 ωρες λεγοντας μου να ξανα παω τη συσκευη στο σερβις και οτι το σερβις εχει διαταγη να κανει την επισκευη/αντικατασταση καλωδιοταινιας δωρεαν.
Το εχω φυλαξει,ιδου:
Dear Sir.
Thank you for your email, your enquiry has been registered in our system
under reference number:
Pioneer ticket ref nr: xxx
We noted your complaint and can hereby inform you that this problem is
recognized by Pioneer Europe.
Therefore your unit can be repaired free of charge according to the
procedure.
Please contact Intersys to repair your unit.
Please do note that from next year this issue is not covered anymore due to
the
lifecycle of the product.
We already contacted Intersys and send them the procedure to claim the
costs
back to us.
Please note that it is not possible to reply to this message. Should you
wish to reply, then please contact us at: http://www.pioneer.e...ontactform.html
ensuring that you fill in the reference number, which will allow us to
respond more effeciently.
Best regards
Pioneer Europe Customer & Service Support
Εμεινα εκπληκτος απο το θρασος τους οταν πηγα να παραλαβω την επισκευασμενη συσκευη.
Τους ρωτησα, τι ειχαν να πουν τωρα, οταν πριν απο μερες ελεγαν οτι επικοινωνησαν με τα κεντρικα και με εβγαζαν ψευτη.
Απορια: Αφου η μαμα pioneer απο το εξωτερικο ΔΕΝ θα τους χρεωνε την καλωδιοταινια, τα 350 ευρω που ζητουσαν, ποιος θα τα επαιρνε. ?
Για αυτο και ορκιστηκα να μην ξανα αγορασω συσκευη που αυτοι εχουν το σερβις.
Παρομοια περιστατικα και απο φιλους μου και σε αλλες μαρκες κατα καιρους.
Φαινεται οτι οι εν Ελλαδι, κανουν οτι γουσταρουν χωρις να παιρνουν χαμπαρι τα εκαστοτε κεντρικα στο εξωτερικο. Τα οποια με τη σειρα τους δεν θελουν να δυσφημιστει το ονομα τους και φροντιζουν να παρεχουν καποια πραγματα στους καταναλωτες.
Ηθικο διδαγμα:
Δεν ξερω αν θελετε να χρησιμοποιειτε γραμμες προστασιας καταναλωτη κλπ, αλλα ενα σας λεω: Οι ντοπιοι που εχουν βρει κολπακια εις βαρος των καταναλωτων, ενα πραγμα τρεμουν. Τα κεντρικα. Μολις φανε αρκετα καταγγελτικα email τα κεντρικα, οι εν Ελαδι εχουν κυρωσεις.
Δεν μπορει μια παγκοσμια εταιρια να ξοδευει εκατομμυρια για διαφημιση/προωθηση προιοντων και να δυσφημιζεται απο τετοιες συμπεριφορες.
Να στελνετε mail παντα στα κεντρικα οταν αντιμετωπιζετε τετοιου ειδους προβληματα.
Το πιθανοτερο ειναι οτι θα βρειτε το δικιο σας και θα εξυπηρετηθειτε.
Oπως καταλαβατε απο το παραπανω Post, αν ζουσες στο εξωτερικο και πηγαινες την συσκευη σου για αλλο λογο στο επισημο σερβις, αυτοι ειχαν εντολη να αλλαζουν και το προβληματικο υλικο.
Εγω στην Ελλαδα, μονος μου εψαξα και βρηκα το doc, μονος μου παλευα να τους πεισω τα αυτονοητα, αφου υπηρχε επισημη οδηγια αναρτημενη στο ιντερνετ και στην τελικη οχι μονο ζητουσαν χρηματα, αλλα σχεδον με κατηγορησαν για απατεωνα. (λες και θα εφτιαχνα εγω ιστοσελιδα της Pioneer που να τα λεει αυτα)
Θα τους συγχωρουσα αν μου ελεγαν οτι ηταν απλα ανημερωτοι. Ομως οταν μου ειπαν οτι επικοινωνησαν με τα κεντρικα και τα κεντρικα τους ειπαν οτι δεν ισχυει τιποτα και τα βγαζω απο το μυαλο μου, σαλταρισα ρε παιδια.
Δουλεμα στο δουλεμα.
Και ολα αυτα γιατι. ? Για να εισπραξουν χρηματα. ? Οτι και να διαβαζω για αυτους, τιποτα δεν με εκπλησει ουτε μου κανει εντυπωση πλεον.
Εγώ αγόρασα Yamaha 2κάναλο ενισχυτή,Tuner και CD-Player.....Το απόκομα απο την εγγύηση του φίλιππου νάκα,το οποίο έπρεπε να στείλω σε χρονικό διάστημα 10 ημερών απο την αγορά,δεν το έκανα!Αχρείαστο να είναι,αλλά η αλήθεια είναι ότι 1 φορά το συναντώ αυτό!!!Δεν βαριέσαι,ότι θέλει ας γίνει.
Καλή τύχη με την Intersys!
Ηθικο διδαγμα:
Δεν ξερω αν θελετε να χρησιμοποιειτε γραμμες προστασιας καταναλωτη κλπ, αλλα ενα σας λεω: Οι ντοπιοι που εχουν βρει κολπακια εις βαρος των καταναλωτων, ενα πραγμα τρεμουν. Τα κεντρικα. Μολις φανε αρκετα καταγγελτικα email τα κεντρικα, οι εν Ελαδι εχουν κυρωσεις.
Μην ξυνεται πληγες με τον Νακα.:bawling:
Μετα απο 3 yamaha χωρις κανενα προβλημα, αποφασισα να αλλαξω στρατοπεδο και να παω στην Pionner.
Με βαρια καρδια εκανα την αλλαγη.
Που να ηξερα τι με περιμενε.
Παρεμπιπτόντως μολις εκανα και καταγγελια στο www.efpolis.gr μετα απο τηλεφωνημα στο ΙΝΚΑ.
Για να δουμε...
Εμεινα εκπληκτος απο το θρασος τους οταν πηγα να παραλαβω την επισκευασμενη συσκευη.
Τους ρωτησα, τι ειχαν να πουν τωρα, οταν πριν απο μερες ελεγαν οτι επικοινωνησαν με τα κεντρικα και με εβγαζαν ψευτη.
Οταν με πηραν τηλεφωνο να παω να παραλαβω, φτανοντας στη ρεσεψιον μου ειπαν οτι δεν μπορουν τελικα να μου δωσουν την επισκευασμενη συσκευη, γιατι ο υπευθυνος απουσιαζε για διακοπες διημερου και ειχε δωσει εντολη να μην μου παραδωθει η συσκευη, γιατι ηθελε να ειναι παρων να μου μιλησει. Οποτε εφυγα απραγος παρασκευη και επεστρεψα Δευτερα ή Τριτη.
Οταν ξανα πηγα να παραλαβω, αυτος βγηκε να μου μιλησει, αλλα δεν εκανε λογο για την ταμπακιερα.
Του ειπα απλα οτι τελικα ειχα εγω δικιο, τον ρωτησα πως την πρωτη φορα τα κεντρικα με εβγαζαν φαντασιοπληκτο, αλλα απεφευγε να απαντησει.
Ηθελα να παρω τη συσκευη να φυγω και να μην ξανα πατησω. Δεν εδωσα συνεχεια, γιατι υπηρχαν κι αλλοι πελατες για παραλαβη/παραδοση και δεν ηθελα να δημιουργησω σκηνικο.
Αν περιμενεις τωρα να ακουσεις απο μενα, οτι διεκρινα στη σταση τους "ενοχες" "μεταμελεια" ή κατι παρεμφερες, λυπαμαι αλλα δεν θα το ακουσεις. :frown:
Καπως ετσι, σε συνδιασμο με ματιες ολο...αγαπη.
Εκεινη την ημερα ενοιωθα οτι ημουν απο τους πιο μισητους ανθρωπους στον κοσμο.
Ταλαιπωρηθηκα, αλλα δεν το μετανοιωσα στιγμη. Στο τελος δικαιωθηκα και ευχομαι ολο και περισσοτεροι καταναλωτες να επικοινωνουσαν με τα κεντρικα (απο ολες τις εταιριες και μαρκες )
Εξ'αλλου και εγω προτραπηκα απο φιλο να στειλω mail στα κεντρικα.
Αγνωστη εννοια για μενα μεχρι τοτε, νομιζα οτι τιποτε δεν θα αλλαξει.
Παρα λιγο να ειχα εγκαταλειψει, ομως τελικα διαπιστωσα οτι τις μαμα εταιριες, τις νοιαζει και τις παρανιιαζει η γνωμη και η εξυπηρετηση του πελατη.
Ξεχασα να πω οτι στο email που εστειλα στα κεντρικα τους ειπα και τα εξης:
α) Ο κυριος χχχ (ονοματεπωνυμο του υπευθυνου) μου ειπε οτι επικοινωνησε μαζι σας και εσεις του ειπατε οτι ουδεποτε βγαλατε τετοια ανακοινωση και οτι δεν καλυπτετε τιποτε (εξεθεσα εκτος την υποτιθεμενη αγνοια και το ψεμα του δηλαδη)
β) τους γνωστοποιησα οτι η οποια επισημη απαντηση τους θα ανακοινωθει δημοσια σε δυο τεχνολογικα fora (οπως και επραξα) οπου οι αναγνωστες περιμενουν και αυτοι με τη σειρα τους την επισημη απαντηση της pioneer, μιας και εχει αναρτηθει η ολη ιστορια μου.
Με αυτα και με αυτα, εικαζω οτι ισως και να τους τραβηξε και λιγο τα αυτακια, μιας και το θεμα πηρε εκταση.
Το τι ειπωθηκε μεταξυ τους εσωτερικα, φυσικα δεν γνωριζω, ουτε θα το μαθω ποτέ.
Η αντιμετώπιση της intersys και συγκεκριμένα ενός υπάλληλου της που είναι ο ρουφ στο σέρβις του Μανωλόπουλου και του άφτερ σειλς ´´ τρόμαρα του´´ μάνατζερ της πλάκας στα γραφεία της εταιρίας είναι για σεμινάριο με θέμα ´´ λειτουργία υπηρεσίας δημοσίου οργανισμού της Ελλάδας στην δεκαετία του 80´´
Στην δική μου περίπτωση τώρα το ανησυχητικό είναι ότι επικοινώνησα για το 2ο πρόβλημα με το Βέλγιο την Πέμπτη και ενώ μου απαντούσαν την ίδια μέρα, τώρα πέρασε και η Παρασκευή και ακόμα τίποτα.