ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ service ΓΕΡΜΑΝΟΥ

helfire2

New member
11 September 2018
15
ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ σερβις ΓΕΡΜΑΝΟΥ
Να πω την εμπειρία μου με την υπηρεσία ΓΕΡΜΑΝΟΣ.
Πήγα για δωρεάν έλεγχο ένα Lap Top (13ος μήνας σε 4ετή εγγύηση).
Μου βγάλανε κοστολόγιο επισκευής άνω των 800€ εκτός εγγυήσεων και επειδή αρνήθηκα μου ζητάνε 40€ για έλεγχο συσκευής
Δεν έχω παραλάβει ακόμη τη συσκευή.

Τι σημαίνει "ΔΩΡΕΑΝ ΕΛΕΓΧΟΣ"?
Προβλέπεται στην 4ετή εγγύηση?
Είχε κάποιο πρόβλημα το laptop και έβγαλαν 800€ εντός εγγύησης?
Πχ, αν είναι σπασμένη η οθόνη, πολύ πιθανώς να μην καλύπτεται...

Last edited:
  • Like
Reactions: ln()
Το δωρεάν έλεγχο στο είπαν αυτοί ή το υπέθεσες?
Κανονικά πρέπει να ενημερώσουν εκ των προτέρων για το κόστος ελέγχου.

Εγώ στο δικό μου μαγαζί το έχω μέχρι και σε ταμπελάκι στο ταμείο.

Στο site του ΓΕΡΜΑΝΟΥ αναφέρεται ρητά ότι ο έλεγχοος για τα εντός εγγυήσεως είναι δωρεάν ενώ για τα εκτός είναι 40€ και αν επισκευαστεί εκεί τα 40€ αφαιρούνται.

Στο site του ΓΕΡΜΑΝΟΥ αναφέρεται ρητά ότι ο έλεγχοος για τα εντός εγγυήσεως είναι δωρεάν ενώ για τα εκτός είναι 40€ και αν επισκευαστεί εκεί τα 40€ αφαιρούνται.
...και οπως αναφερεις στο insomnia,στο εβγαλαν εκτος εγγυησης,γιατι βρεθηκε προβλημα,για το οποιο ευθυνεσαι εσυ.
οποτε βγαινεις αυτοματως απο το εντος και πας στο εκτος εγγυησης και χρεωνεσαι και τον ελεγχο.σωστα?

Δωρεάν έλεγχος σημαίνει ότι δεν θα πληρώσω για να εξετάσετε το προϊόν όσο είναι σε ισχύ η εγγύηση. Το αν θα πληρώσω για Επισκευή εξαρτάται από το αν η βλάβη καλύπτεται από τους όρους της εγγύησης.

Δεν πάει έτσι φίλε μου. Αλλοίμονο σε όσους πίστευαν ότι έχουν μηχανήματα εντός εγγύησης και τελικά είχαν εκτός από δική τους υπαιτιότητα, να μην πλήρωναν τον έλεγχο.

Θα δουλεύουν τα μαγαζιά τσάμπα για κάθε έναν που (ίσως και άθελα του, δε λέω) νομίζει ότι έχει εγγύηση και τα πηγαινοφέρνει βόλτα.

• Like
Reactions: ΔΗΜΗΤΡΗΣ.Π
Δεν νομίζω ότι θα πηγαινοφέρνουν συσκευές χωρίς πρόβλημα για έλεγχο. Αν ο Γερμανός άλλο γράφει και άλλο εννοεί ας το γράφει σε υποσημείωση ή διαφορετικά. Αυτό που γράφει σημαίνει αυτό που έγραψα παραπάνω.

Δεν νομίζω ότι θα πηγαινοφέρνουν συσκευές χωρίς πρόβλημα για έλεγχο. Αν ο Γερμανός άλλο γράφει και άλλο εννοεί ας το γράφει σε υποσημείωση ή διαφορετικά. Αυτό που γράφει σημαίνει αυτό που έγραψα παραπάνω.
Δεν είπα χωρίς πρόβλημα.
Εμένα έρχονται κάθε βδομάδα 10-15 συσκευές για εγγύηση που τα περισσότερα είναι φουλ στην υγρασία, ανοιγμένα από τρίτους κλπ. Κανένας ποτέ δεν το κατάλαβε πως έγινε.

Τέλος πάντων. Ελπίζω να βρεις άκρη και συγνώμη για την παρένθεση. (y)

Δωρεάν έλεγχος σημαίνει ότι δεν θα πληρώσω για να εξετάσετε το προϊόν όσο είναι σε ισχύ η εγγύηση. Το αν θα πληρώσω για Επισκευή εξαρτάται από το αν η βλάβη καλύπτεται από τους όρους της εγγύησης.
μα απο την στιγμη που υπαρχει βλαβη για την οποια ευθυνεται ο χρηστης,αυτοματως βγαινει και εκτος εγγυησης και κατ`επεκταση χρεωνεται και τον ελεγχο.
απο την στιγμη που διαγνωστηκε βλαβη με υπαιτιοτητα του χρηστη,δεν μπορει να μην στο χρεωσει.
απο καπου πρεπει να εισπραξει το service,και να καλυψει τις ωρες που η περιπτωση σου απασχολησε καποιον τεχνικο.

Άρα θα κάνουν το παν για να το βγάλουν "υπαιτιότητα χρήστη" και να τσιμπίσουν το 40αρι. Και τους συμφέρει να μην φτιάχνεται για να αναγκαστείς να αγοράσεις άλλο.

Άρα θα κάνει το παν για να βγάλει "υπαιτότητα χρήστη" και να τσιμπήσει το 40άρι. Και τους συμφέρει να μην φτιάχνεται για να αναγκαστείτε να αγοράσετε άλλο.
΄Έτσι ακριβώς, εγώ πως θα αποδείξω ότι δεν φταίω; Εν πάσει περιπτώσει εγώ δεν αναφέρομαι στη βλάβη την οποία θα διερευνήσω περαιτέρω, ούτε τι είναι σωστό ή όχι. Εγώ λέω ότι όπως το γράφει στο site δεν πρέπει να πληρωθεί για έλεγχο σε συσκευές εντός εγγυήσεως

Από περιέργεια, τι βλάβες διέγνωσε το service ?
Ξαφνικά δεν λειτουργούσε το πληκτρολόγιο και το trackpad σε Macbook Air του 2024, στο κατάστημα το κάνανε και δούλεψε αλλά σε επανεκίνηση είχα παλι τα ίδια. Το service είπε οξείδωση πλακέτας λόγω υγρασίας.

Ξαφνικά δεν λειτουργούσε το πληκτρολόγιο και το trackpad σε Macbook Air του 2024, στο κατάστημα το κάνανε και δούλεψε αλλά σε επανεκίνηση είχα παλι τα ίδια. Το service είπε οξείδωση πλακέτας λόγω υγρασίας.

Αφου ησουν εντος εγγυησης γιατι δεν το πηγες στην apple?

Αν το μηχάνημα είναι εντός εγγύησης αλλά η βλάβη έχει προκληθεί από κακή χρήση και άρα δε καλύπτεται από εγγύηση, εννοείται πως τότε δε καλύπτεται και ο έλεγχος.
Αν όντως έπεσε υγρό στο laptop τώρα ή παλιότερα και προσπάθησες να το αποκρύψεις, μη ζητάς και τα ρέστα. Αν από την άλλη δεν έπεσε ποτέ υγρό θα πρέπει να μιλήσεις με συνήγορο καταναλωτή. Αν έπεσε υγρό δεν θα έχει οξείδωση μόνο η μητρική πλακέτα αλλά και πολλά άλλα σημεία. Μη θεωρούμε πάντα αληθείς τις γνωματεύσεις των service. Ειδικά αν μιλάμε για προίόντα Apple που απ' όσο ξέρω δίνει μόνο 1 χρόνο εγγύηση αναγκάζοντας τα καταστήματα μεταπώλησης να επομίζονται το 2ο χρόνο εγγύησης, όπως υποχρεούνται από τη νομοθεσία.

• Like
Reactions: ΔΗΜΗΤΡΗΣ.Π
Συγχέεις το ''εντος εγγυήσεως'' με το ''εντός περιόδου εγγυήσεως''.

Αν η βλάβη ειναι υπαιτιότητα του χρήστη, το μηχάνημα δεν ειναι εντός εγγυήσεως (αλλά απλά εντός περιόδου εγγυήσεως).

Τα πράγματα είναι απλά, αν είσαι 100% σίγουρος ότι δεν έχεις ρίξει υγρό πάνω τότε τους το ζητάς γραπτώς το θέμα με την οξείδωση και μιλάς με τον Συνήγορο Καταναλωτή.....αν τελικά δεν βγάλεις πουθενά άκρη αναγκαστικά θα πρέπει να το φτιάξεις άλλα όχι στον Γερμανό που θα σε γδάρουν, ψάξε κάπου αλλού, 800 ευρώ δεν θα τα έδινα πάντως, εκτος αν έχεις macbook Air με πολύ ram Και μεγάλο SSD, αν όχι καλύτερα να πάρεις ένα άλλο φρέσκο.