ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ service ΓΕΡΜΑΝΟΥ

Συγχέεις το ''εντος εγγυήσεως'' με το ''εντός περιόδου εγγυήσεως''.

Αν η βλάβη ειναι υπαιτιότητα του χρήστη, το μηχάνημα δεν ειναι εντός εγγυήσεως (αλλά απλά εντός περιόδου εγγυήσεως).

Δε διαφωνώ, αλλά δεν θα έκανε κακό αυτό να αναγράφεται σαφώς (και όχι σε κάποια υποσημείωση ενός 50σέλιδου agreement που αναγκαστικά δε διαβάζει κανείς).

Παρεπιπτόντως, για κάτι τόσο επικίνδυνο να φάει καφέ/νερό όσο ένα λαπτοπ, πάντα παίρνουμε την όποια 'no questions asked' εγγύηση. Όσο προσεκτικοί κι αν είμαστε.

Δε διαφωνώ, αλλά δεν θα έκανε κακό αυτό να αναγράφεται σαφώς (και όχι σε κάποια υποσημείωση ενός 50σέλιδου agreement που αναγκαστικά δε διαβάζει κανείς).

Παρεπιπτόντως, για κάτι τόσο επικίνδυνο να φάει καφέ/νερό όσο ένα λαπτοπ, πάντα παίρνουμε την όποια 'no questions asked' εγγύηση. Όσο προσεκτικοί κι αν είμαστε.
Θεωρώ αυτονόητη την ερμηνεία ''εντός εγγυήσεως''.

Αλλιώς θα μιλάγαμε για ''θα ήταν εντός εγγύησης (αν δεν είχε γίνει λάθος χρήστη)''.

Επίσης, σιγα μη τα σκάμε σε εξτρα εγγυήσεις (ήδη σκάμε τα μαλιά της κεφαλής μας για το προιον αυτό καθαυτό).

Αν πλήρωνα εξτρα εγγύηση (που προσπαθούν να πλασάρουν με κάθε κινητο / tablet / laptop) θα είχα αγοράσει 2-3 laptops ακόμα τα τελευταία χρόνια με τα ίδια λεφτά.

Αλλιώς θα μιλάγαμε για ''θα ήταν εντός εγγύησης (αν δεν είχε γίνει λάθος χρήστη)''.

Επίσης, σιγα μη τα σκάμε σε εξτρα εγγυήσεις (ήδη σκάμε τα μαλιά της κεφαλής μας για το προιον αυτό καθαυτό).

Αν πλήρωνα εξτρα εγγύηση (που προσπαθούν να πλασάρουν με κάθε κινητο / tablet / laptop) θα είχα αγοράσει 2-3 laptops ακόμα τα τελευταία χρόνια με τα ίδια λεφτά.
Δεν έχω αγοράσει ποτέ σε τίποτα έχτρα εγγύηση και ούτε θα το κάνω ποτέ, και ποτέ ουσιαστικά δεν μου χρειάστηκε.....σιγά μην δώσω πολλές φορές 10%-15% πάνω από όσο κάνει το προιόν για να πάρω 1-2 χρόνια ακόμα εγγύηση...ούτε για αστείο.....τώρα αν κάποιος είναι ατσούμπαλος, πετάει καφέδες πάνω σε Laptop και εγώ δεν ξέρω τι άλλο, ε ας την πάρει την έχτρα εγγύηση. Μην πιάσω τώρα τις ασφάλειες αυτοκινήτων που πληρώνω 20 χρόνια για 2 αμάξια και ποτέ δεν έχω χρησιμοποιήσει ούτε ένα ευρώ, θα είχα αγοράσει άλλο ένα αμάξι καινούριο με τα λεφτά που έχω δώσει όλα αυτά τα χρόνια!!

• Like
Reactions: #@george@#

Δεν έχω αγοράσει ποτέ σε τίποτα έχτρα εγγύηση και ούτε θα το κάνω ποτέ, και ποτέ ουσιαστικά δεν μου χρειάστηκε.....σιγά μην δώσω πολλές φορές 10%-15% πάνω από όσο κάνει το προιόν για να πάρω 1-2 χρόνια ακόμα εγγύηση...ούτε για αστείο.....τώρα αν κάποιος είναι ατσούμπαλος, πετάει καφέδες πάνω σε Laptop και εγώ δεν ξέρω τι άλλο, ε ας την πάρει την έχτρα εγγύηση. Μην πιάσω τώρα τις ασφάλειες αυτοκινήτων που πληρώνω 20 χρόνια για 2 αμάξια και ποτέ δεν έχω χρησιμοποιήσει ούτε ένα ευρώ, θα είχα αγοράσει άλλο ένα αμάξι καινούριο με τα λεφτά που έχω δώσει όλα αυτά τα χρόνια!!

Σύμφωνοι, αλλά να είμαστε προετοιμασμένοι τότε ότι όταν γίνει η στραβή το κοστούμι επισκευής θα είναι κοντά στην τιμή καινούριου, και να μη γκρινιάζουμε στις αντιπροσωπίες και τα service.

Για να πέσει καφές ή οτιδήποτε σε λάπτοπ (ειδικά όταν το λειτουργείς ως laptop και όχι μονίμως συνδεδεμένο σε γραφείο και οθόνη) δε χρειάζεται να είσαι ατσούμπαλος, μια κακή στιγμή χρειάζεται μόνο.

Προσωπικά δεν έχω ρίξει καφέ (ακόμα, επιφυλάσσομαι για το μέλλον), έχω όμως ρίξει ολόκληρο laptop από το backpack μου γιατί το σήκωσα από το τραπέζι υπό γωνία έχοντας ξεχάσει να κλείσω το φερμουάρ. Δε με χάλασε καθόλου το Apple Care :).

Εγώ τώρα τελευταία σε συσκευές που έχουν πλακέτες και κινούμενα μέρη, τη βάζω την έξτρα εγγύηση. Έτσι κι αλλιώς μου κάνουν καλό deal και σε αυτή.

Η ασφάλεια αυτοκινήτου δεν ειναι σχετικό παράδειγμα. Είναι υποχρεωτική από τον νόμο και καλώς είναι έτσι.

Apple μόνο Applecare, αλλιώς είναι σαν να μην έχει εγγύηση. Θα βρούνε ότι θέλετε για να μην το επισκευάσουν. Και θα δώσω ένα απλό παράδειγμα εδώ Γαλλία. Σε εταιρικό Macbook, μέσα στην 2ετία, το βγάζουν με πρόβλημα μητρικής και αρνούνται να το επισκευάσουν, ζητώντας να πάει στο κατάστημα αγοράς. Επειδή η εταιρία που περνάει της παραγγελίες, είχε ξεχάσει να προσθέσει το Enterprise care.
Μετά από 8 μήνες πέρα δώθε και τελικά αγορά καινούργιου για τον χρήστη, ήρθε στα χέρια μου, για να το επιστρέψω χαλασμένο και να πληρώσουμε το αντίτιμο στο leasing.
Επειδή ξέρω όμως τι γίνεται με δαύτους, το άνοιξα από κάτω, αφαίρεσα και καθάρισα τους 2 ανεμιστήρες και το Mackbook ήταν σαν καινούργιο.
Και ας μη μιλήσω τι έχουμε δει με τόσα iphone.

Η ασφάλεια αυτοκινήτου δεν ειναι σχετικό παράδειγμα. Είναι υποχρεωτική από τον νόμο και καλώς είναι έτσι.
Μα είναι άσχετο με την εγγύηση και λειτουργία του αυτοκινήτου. Δεν μιλάμε για προέκταση εγγύησης κατασκευαστή.

Σύμφωνοι, αλλά να είμαστε προετοιμασμένοι τότε ότι όταν γίνει η στραβή το κοστούμι επισκευής θα είναι κοντά στην τιμή καινούριου, και να μη γκρινιάζουμε στις αντιπροσωπίες και τα service.

Για να πέσει καφές ή οτιδήποτε σε λάπτοπ (ειδικά όταν το λειτουργείς ως laptop και όχι μονίμως συνδεδεμένο σε γραφείο και οθόνη) δε χρειάζεται να είσαι ατσούμπαλος, μια κακή στιγμή χρειάζεται μόνο.

Προσωπικά δεν έχω ρίξει καφέ (ακόμα, επιφυλάσσομαι για το μέλλον), έχω όμως ρίξει ολόκληρο laptop από το backpack μου γιατί το σήκωσα από το τραπέζι υπό γωνία έχοντας ξεχάσει να κλείσω το φερμουάρ. Δε με χάλασε καθόλου το Apple Care :).
Δεν μου έχει χαλάσει ποτέ τα πρώτα 4-5 χρόνια Κινητό, Laptop, Desktop, Tablet κλπ..ε και κάπου στο μέλλον αν χαλάσει ένα δεν βαριέσε έχω γλιτώσει ένα καράβι λεφτά από έχτρα εγγυήσεις που ποτέ δεν θα τις χρησιμοποιούσα. Εδώ έχω ακόμα το πρώτο Macbοok Air M1 και έχει φάει το ξύλο της αρκούδας, το πετάω όπου βρω μιας και το έχω πλέον και σαν backup, και ακόμα δουλεύει...

Mιας και είπαμε για Macbοοκ το Apple Care είναι ιδιαίτερα ακριβό. Πήρα πριν λίγους μήνες μόλις στα 800 ευρώ καινούριο το Macbook Air M4. Για 3 χρόνια Apple Care ήθελα έχτρα άλλα 210 ευρώ!! Μιλάμε για πάνω από 20% της αξίας τους Macbook που είναι πάρα μα πάρα πολλά....και το σημαντικότερο είναι ότι ισχύει μόνο για 3 χρόνια.....μα το θέμα είναι μετά τα 3 χρόνια αρχίζουν οι χοντρές ζημιές και οι ατσουμπαλιές μιας και παλιώνει το μηχάνημα και δεν τον προσέχουμε και πλέον τόσο πολύ. Εκει τι κάνεις ξαναδίνεις άλλα 200+ ευρώ?? Στο τέλος σου βγαίνει το μηχάνημα 50% παραπάνω από όσο το πήρες....ε κάπου όπα!!

Ήμουν εντός εγγυήσεως στο 13μήνα (εκτός Apple) και το πήγα στο γερμανό επειδή από εκεί το αγόρασα.
Έχουμε τώρα και νέο όρο <<εντός περιόδου εγγυήσεως>> ούτε εκπρόσωπος καταστήματος δεν τον ανέφερε, αν ισχύει αυτό θα έπρεπε να το γράφουν, τώρα για κάποιους που αναφέρουν πως θα πληρωθούν τα παιδιά δεν ευσταθεί διότι υπάρχουν και υπηρεσίες που διαφημίζουν ότι ο έλεγχος και σε εκτός εγγυήσεως προϊόντα είναι δωρεάν (μια έρευνα στο διαδύκτιο αρκεί), εγώ το πήγα στο Γερμανό διότι από εκεί το αγόρασα και είδα επίσης ότι ο έλεγχος είναι δωρεάν.

Με καλέσανε προχθές από Γερμανό ότι εξετάζεται η υπόθεση και σήμερα μου είπανε να το παραλάβω χωρίς χρέωση όπως και έγινε.

Με καλέσανε προχθές από Γερμανό ότι εξετάζεται η υπόθεση και σήμερα μου είπανε να το παραλάβω χωρίς χρέωση όπως και έγινε.
Δεν μας απάντησες ποτέ όμως, εάν είχε πέσει κάτι ή όχι στο πληκτρολόγιο. Δεν γίνεται οξείδωση χωρίς να έχει πέσει υγρό. Ακόμα και εάν στέγνωνες ρούχα δίπλα στο μηχάνημα.

Από εμένα δεν έπεσε, δεν μπορώ όμως να αποκλείσω ότι δεν έγινε από κάποιον άλλο κατά λάθος, για αυτό και αποδέχθηκα με επιφύλαξη τη βλάβη για περαιτέρω διερεύνηση.

• Like
Reactions: pontios