Απαραίτητα προγράμματα για το πρώτο μου HTPC;

Δημήτρης Αντωνόγλου

AVClub Addicted Member
17 June 2006
2,493
Χίος
Σε μερικές μέρες θα έχω στα χέρια μου το πρώτο μου HTPC.
Το μηχάνημα θα συνδεθεί στη Sony 40W2000, θα τρέχει Windows XP και η σύνθεση του είναι περίπου αυτή (έχω κάνει κάτι μικροαλλαγές πριν την ολοκλήρωση της παραγγελίας.)

spec.jpg

Θα βλέπω κυρίως αρχεία hi def αλλά και std def και θα παίζω παιχνίδια.
Αναπαραγωγή Blu Ray Disk δε με ενδιαφέρει, έχω το PS3 για αυτή τη δουλειά.

Ξεκινάμε με το λειτουργικό. Να βάλω XP Service Pack 2 ή 3; Χρειάζεται να βάλω Media Center Edition ή θα με καλύψει το Media LAb που έρχεται με το κουτί. Ή να βάλω αυτό του Nero 8 ή κάτι άλλο;

Media Player
Βασικά μου αρέσει το Media Player Classic το οποίο έχω και στο PC του γραφείου μου. Χρειάζεται κάποιες έξτρα ρυθμίσεις για hi-def αρχεία. Θα δουλέβει με το τηλεχιριστήριο μου; Να προτιμήσω κάποιο άλλο πρόγραμμα;

Mp3 player
Δε μου αρέσει ούτε ο Media Player των windows, ούτε το itunes, ούτε η τελευταία έκδωση του Winamp (το #$^#$νε). Εσείς με τί παίζετε;

Drivers
Μέχρι στιγμής χρησιμοποιούσα κάρτες Nvidia. Πρώτη φορά χρησιμοποιώ κάτι. Θα βάλω Catalyst; Χρειάζεται να προσέξω κάτι;

Τι στο καλό είναι το PowerStrip; Μου χρειάζεται; Τι άλλο software θα χρειαστώ;

Ευχαριστώ

Kαλημέρα Δημήτρη,

Χωρίς να είμαι ειδικός θα σου πρότεινα τα εξής:

1.από λειτουργικό θα σε βολέψει η λύση των XP Service Pack 3, ίσως η λογική των Media Center, θα έλεγα ότι είναι περισσότερο για την διαχείρηση και καρτών τηλεόρασης και πολλών ακόμη πραγματάων που αρχικά δεν σε ενδιαφέρουν.

2.Προτιμώ τον zoom & bsp player, αν και ο Media Player Classic είναι τσάμπα.

3.Μp3 player winamp και τέλος.

4.ΑΤΙ και ξερό ψωμί, ότι καλύτερο για htpc περιβάλλον

Από player Kmp έχει όλους τους codecs ενσωματωμένους και δεν χρειάζεσαι κάτι παραπάνω και τζάμπα..... στην τελευταία Beta έχει και flash cover flow...

Powerstrip δεν χρειάζεσαι εκτός και άν θέλεις να πετύχεις κάποια custom ανάλυση και refresh rate. Βάλε ανάλυση οθόνης το μέγιστο του panel σου και είσαι οκ

Last edited:
Ξεκινάμε με το λειτουργικό. Να βάλω XP Service Pack 2 ή 3; Χρειάζεται να βάλω Media Center Edition ή θα με καλύψει το Media LAb που έρχεται με το κουτί. Ή να βάλω αυτό του Nero 8 ή κάτι άλλο;

Media Player
Βασικά μου αρέσει το Media Player Classic το οποίο έχω και στο PC του γραφείου μου. Χρειάζεται κάποιες έξτρα ρυθμίσεις για hi-def αρχεία. Θα δουλέβει με το τηλεχιριστήριο μου; Να προτιμήσω κάποιο άλλο πρόγραμμα;

Mp3 player
Δε μου αρέσει ούτε ο Media Player των windows, ούτε το itunes, ούτε η τελευταία έκδωση του Winamp (το #$^#$νε). Εσείς με τί παίζετε;

Drivers
Μέχρι στιγμής χρησιμοποιούσα κάρτες Nvidia. Πρώτη φορά χρησιμοποιώ κάτι. Θα βάλω Catalyst; Χρειάζεται να προσέξω κάτι;

Τι στο καλό είναι το PowerStrip; Μου χρειάζεται; Τι άλλο software θα χρειαστώ;

Ευχαριστώ

1) Λειτουργικό. Σε HTPC, προτίνω XP Media Center Edition αν τα βρείς, ή ίσως Vista Media center, αν έχεις την υπομονή να το ρυθμίσεις σωστά (γίνετε αλλά είναι εκενυριστικό - αν το δoκιμάσεις και κολήσεις, στειλε μου PM.

2) Αν βάλεις ένα απο τα παραπάνω λειτουργικά δεν χρειάζεσε άλλο media player αλλα εγω προτιμώ να έχω τον Media Player Classic για ώρα ανάγκης η κανα δύσκολο αρχείο (παίζει τα πάντα). Επίσης καλό είναι να βάλεις τα σωστά codecs, εγώ ήμουν κατα των codec packs αλλά βολεύτηκα τόσο με το K-Lite codec pack που τώρα δεν το αλλάζω.

3) ΜΡ3 - συμφώνώ μαζί σου. Εγώ δουλεύω μια παλιά έκδοση του music match jukebox που έχει πολύ ανώτερο ήχο. Δυστηχώς το έχει αγοράσειτ ο yahoo και τώρα αν δε το ρυθμίσεις σωστά βγάζει ενοχλητικά διαφημιστικα μυνήματα. Εγώ τα απενεργοποίησα από το registry. O ήχος του, είναι κλάσεις ανώτερος από το WMP/winamp.

4) Βάλε τους τελευταίους ΑΤΙ catalyst και θα είσαι μια χαρά. Η κάρτα γραφικών σου έχει και ενσωματομένο ήχο 5.1 αν τη συνδέσεις με TV μέσω HDMI, οπότε δεν χριάζεσε το ήχο της μητρικής.

5) Powerstrip - αν δεν ξέρεις ότι το χρειάζεσε, μάλλον μπελάς θα 'ναι. Στείσε πρώτα το μηχάνημα και αν δεν έχεις θέματα, ασ το. Εγω δεν το δουλεύω.

Με Nvidia κάρτες το Powerstrip δεν μου έχει χρειαστεί ποτέ και ήταν και ο λόγος που άλλαξα από ATI (2χχχ series).

Χρησιμοποιώ Vista Ultimate 64bit (original) στο HTPC μου εδώ και ένα χρόνο και ειλικρινά παίζουν όλα άψογα με MPC.
Το υλικό που παίζω όμως είναι 1080p mkvs με hardcoded υπότιτλους ή καθόλου οπότε εκεί έλεγξέ το.

Τα Vista προσφέρουν πολλά σε σχέση με τα Xp (καλύτερη δικτύωση, Power Management) και για μένα καλύτερη εικόνα.