ΑΠΑΤΗ ...ΑΠΟ ΝΙGERIA-ΛΟΝΔΙΝΟ ΜΕΣΩ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ !

Re: Απάντηση: ΑΠΑΤΗ ...ΑΠΟ ΝΙGERIA-ΛΟΝΔΙΝΟ ΜΕΣΩ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ !

Παιδιά όλα αυτά είναι χιλιοειπωμένα και η γι' άλλη μια-πολλοστή-φορά επανάληψή τους κουραστική γι' όλους.Ακόμα πιό κουραστική,η εμμονή σε προσωπικές αντιπαραθέσεις κι οι χαρακτηρισμοί.Σ' αυτήν την κατηγορία,δεν είναι ανεκτοί.Οσοι δεν μπορούν να "ζήσουν" αλλιώς ή ζούν γι' αυτό,άς ψάξουν αλλού να το κάνουν.

Εδώ έχει εξασφαλιστεί μιά ποιότητα κι ένα επίπεδο πολιτισμού στην επικοινωνία,τα οποία και θα διατηρηθούν όπως και νάχει.

Ας μείνουμε στην ουσία κι άς συζητήσουμε πάνω σ' απόψεις με επιχειρήματα.

Σωστά, δεν θα το κάνουμε american bar εδώ μέσα!:flipout::flipout:

Ιστορίες για αγρίους.

Το όλο θέμα είναι απλώς ότι πληρώνεις χωρίς πρώτα να έχεις εισπράξει.

Αν δεν καταλαβαίνεις πότε έχεις εισπράξει είσαι άξιος της μοίρας σου.

Είναι πραγματικά αστείο που κάποιοι γυρνούν τα πάντα στο ...καλώδιο (αχαχχααχαχα,μήπως μπέρδεψαν όπως λέμε το Bank - wire - transfer, χεχεχε). Ιδίως ο κ. Costas Coyias μας διδάσκει ότι καλά να πάθουμε που παίρνουμε ακριβά καλώδια επειδή ακούγονται ονειρικά στο σύστημά μας... Φανταστείτε εαν του λέγαμε ότι πήραμε και καμιά Maseratti και πληρώσαμε και 600 ευρώ πατάκια...θα μας έβαζε και χέρι και κοροϊδο θα μας έλεγε . Μάλλον όλοι αυτοί οι "εμπειροι" εκφραστές απόψεων στο Hi-end είναι εμπειρότεροι ίσως από όλους μας, διαπίστωσαν ότι είναι μέγιστη κοροϊδία να πληρώσει κάποιος 900 ευρώ για ένα καλώδιο , γύρισαν πάλι στου 30άευρου και τώρα... διδάσκουν ότι τα φθηνά χάλκινα συρματάκια τα οποία για να κατακευάσει και να παρουσιάσει ο ίδιος θα χρειαστεί πέντε δάνεια είναι καθρεπτάκια για ιθαγενείς. Τέλος πάντων, το ίδιο θα μπορούσε να πεί κάποιος ανάλογων "απόψεων και οπτικής" ότι ενα ποτενσιόμετρο σε εναν άδειο προενισχυτή δεν θα μπορούσε ποτέ να κάνει 800 ευρώ. Ας μας φτιάξει αυτός λοιπόν ενα ποτενσιόμετρο από Vishay Ultra Premium restistor και ενα καλώδιο Siltech ή Cardas Golden Reference στα μισά λεφτά. Να βγάλει ο άνθρωπος...Eκτός και εαν όλα αυτά δεν παίζουν ρόλο τελικά στον ήχο......

Last edited:
Δεύτερη περίπτωση με PAYPAL. Βρίσκεται κάποιος/α με όνομα Amanda Simmons πριν από 2 χρόνια και μου αγοράζει κάτι με 1400 ευρώ (από USA ο αγοραστής). Με πληρώνει με Paypal και μου δίνει διεύθυνση να του στείλω το αντικείμενο.

Περιμένω 8 εργάσιμες αφού εισπράττω το ποσόν για να μπούν τα χρήματα wire-cardas-transferred στον λογαριασμό μου της ΕΘΝΙΚΗΣ μέσω Paypal. To Paypal , μετά από 10 εργάσιμες περίπου μου τοποθετεί τα χρήματα στην ΕΘΝΙΚΗ στον λογαριασμό μου.

Περνάνε και άλλες 5 μέρες και στέλνω το πακέτο με το αντικείμενο Αμερική (είμαι.. κακός πωλητής, βαριέμαι να παω ΕΛΤΑ).

Ακούστε το αστείο: Μετά από 3-4 μέρες (σύνολικά πάνω από 20 από την είσπραξη) και αφού έχω στείλει το πακέτο με παίρνουν τηλέφωνο ! από το paypal και μου λένε ότι πρέπει να επιστρέψω τα χρήματα γιατί τον λογαριασμό της κ. Amanda Simmons hackare κάποιος και με πλήρωσε . Φυσικά, δεν επέστρεψα τίποτα και διαβάζοντας αναλυτικά το Agreement δεν μπορώ να είμαι μάγος εαν μετά από 20 μέρες και αφού τα λεφτά μου τα βάλει το Paypal στον προσωπικό λογαριασμό μου και η συναλλαγή φανεί Validated και Verified να με παίρνει τηλέφωνο ζητώντας τα χρήματα. Ας πρόσεχε η κυρά Amanda τα password της και τα username της. Εγώ περίμενα αρκετά...πριν κάνω τα λεφτά της...... καλώδια :) (χεχεχεχε)

Παντως αυτό με τις πλαστες επιταγές το ακουσα σε ρεπορταζ γαλλικού καναλιού για πωλήσεις αυτοκινήτων μεσω ίντερνετ, ουσιαστικά η ίδια κομπίνα, εσείς δινετε το αυτοκίνητο νομίζοντας ότι πήρατε χρήματα και στο τέλος παίρνετε...αέρα κοπανιστό! Νομίζω ειπαν για 5000 θύματα πέρυσι μόνο στην Γαλλία! Οπότε...εν τη παλάμη τον παρά και ούτω βογγήξομεν!

σπεσιαλι τα παλια τα χρονια ουτε τεφλον ειχε ουτε κρυογεννημενο χαλκο
η εμπειρια πρεπει να ηταν αξεχαστη

:elefant:

υπερβάλεις, τα σεξουαλικά βοηθήματα με τροφοδοσία μπαταρίας πάντα υπήρχαν, ακόμα και στην επαρχία. Ας συνεχίσουμε όμως το θέμα μας με τις επιταγές και την .ΑΠΑΤΗ ...ΑΠΟ ΝΙGERIA-ΛΟΝΔΙΝΟ ΜΕΣΩ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ

Last edited:
Δεν ξέρω με ποιο νόημα το είπε ο Kώστας, αλλά εγώ το εκλαμβάνω (όπως μου λέει και η εμπειρία μου) ότι πρέπει να είσαι τελείως άσχετος για να ασχοληθείς με τέτοιες διεθνείς συναλλαγές. Νόμος απαράβατος, πάντα επαλήθευση και εξασφάλιση της συναλλαγής πριν πάρει σάρκα και οστά.

Έλα ρε Βαγγέλη, αυτό που ο SPCΑV είπε ευσχήμως, εγώ το είπα ολίγον χύδην. Αυτό είν' όλο. Και μ' αρέσει που συζητούν για επιταγή!

το έξυπνο πουλί από το πουλί του πιάνεται , μπλόκαρα τελευταία στιγμή 5.500 ευρώ από μάγκα που μου πούλαγε τη canon xl2 με 3 μπαταρίες , τσάντα , και διάφορα παραφεναλια μέσω ebay , που κοστιζανε περιπου 6.500 εδώ , η πληρωμή ήταν μέσω western union αυστηρά !!! και πως μου κόβει τελευταία στιγμή ( μετά την πληρωμή όμως ) και του κάνω μια κουφή ερώτηση του τύπου εχει μπουρδακλαιν σοφτ μπατον ? πάνω στο φακο ? γιατί αλιως δεν ... και ΒΕΒΑΙΑ ΕΧΕΙ !!! ( H απάντηση )
οχοχοχοχοχχχχχοο AMAN !!!!!!! δεν ειχε προλάβει να τα πάρει τα λεφτά και μπλόκαρα την πληρωμή και αυτό γιατί τα παιδιά ήταν κοληταρια γείτονες μου στην WU
ΤΟ ΝΟΥΣΑΣ ΡΕ !!!!!!!!!
ΑΠΟ nigeria μέσω λονδινου και αυτός

ΠΩΣ είναι δυνατόν να έχει φθάσει η απάτη σε νούμερα εκατομμυρίων με τέτοιες συναλλαγές... και γω δεν ξέρω. Μα είναι πραγματικά περίεργο για κάποιον που λαμβάνει για πρώτη φορά σπίτι του με Fedex μια επιταγή 5000 λιρών για κάτι που πουλάει 2 χιλιάρικα και αρχίζει την κουβεντούλα για επιστροφή μετρητών κατόπιν.

Δεν είναι επίσης περίεργο να πληρώνεσαι μέσω Paypal για μια πώληση ενός μεταχειρισμένου αντικειμένου , να καθυστερείς και 7 μέρες την αποστολή μετά την είσπραξη του μετρητού από την τράπεζα και ...εκ των υστέρων να σε καλούν στο τηλέφωνο και να σου λένε αηδίες περι negarive balance και χρέη λόγω hacking ? Εκει κανονικά βαράς ΕΣΥ μια μύνηση στο paypal και ας τους να στείλουν δικηγόρο εδώ μιας που δεν έχουν έδρα στην Αθήνα να γελάμε με τα έξοδα που θα κάνουν . Το δίκαιο τους δεν το βρίσκουν ποτέ.

Για όσους την πάτησαν στην Γαλλία με αυτό το σύστημα επιταγής και προεξόφλησης κτλ. παρακαλώ μερικοί βρήκαν το δίκιο τους (!) κάνοντας αγωγή στην Τράπεζα μιας που εκεί υπάρχει φαίνεται παράθυρο νομικό να ισχυρισθείς ότι εαν η Τράπεζα καταθέσει χρήματα στον λογαριασμό σου, έστω και από λάθος δεν είναι σε θέση να τα διεκδικήσει πίσω χωρίς την αποδοχή ή την απόδειξη εξαπάτησης απο τον πελάτη ...και στην Γαλλία υπήρχαν 5000 τέτοιες περιπτώσεις ευκολόπισθων (να μην πω τίποτα χειρότερο) που βασίσθηκαν σε συναλλαγές επιταγών και western union με αγνώσθους.

Προσωπικά δέν ψωνίζω ποτέ απο ιντερνετ.
Αν θέλουμε να λεγόμαστε ώριμοι και οργανωμένοι καταναλωτές, δεν πρεπει να κοροϊδεύουμε αυτούς που 'τη πάτησαν' αλλά να φροντίσουμε να προφυλάξουμε όσο το δυνατόν περισσότερους.
Θα παρακαλούσα τους συντονιστές (εάν είναι δυνατόν) τέτοια περιστατικά που αφορούν απάτη, να μας τα κοινοποιούν, ή να υπάρχει ένα ξεχωριστό τόπικ.
Έτσι θα δημιουργήσουμε τη δική μας 'μαύρη λίστα' ή 'οδηγίες προς ναυτιλομένους' με βάση περιστατικά.
Ατελείωτες σελίδες με σχολιασμό είναι μάλλον κουραστικές και δεν βοηθάνε.
Ευχαριστώ.

mixapapai, σιγά-σιγά να δεις ότι και εσύ θα αρχίσεις τις αγορές από Internet :-)
Πρώτα από όλα χρειάζεται κοινή λογική. Καμία μαύρη/άσπρη λίστα δεν πρόκειται να σε βοηθήσει.

Σκέψου πόσο επιφυλακτικοί είμαστε όταν κάνουμε αγορές από τηλέφωνο ή από μικρές αγγελίες. Το ίδιο και παραπάνω επιφυλακτικός πρέπει να είσαι και στο δίκτυο.

Καθημερινά οι περισσότεροι από εμάς δεχόμαστε Phishing/spam e-mails που μέσες άκρες γράφουν ‛ΚΕΡΔΙΣΑΤΕ το αμύθητο ποσό’, χρειάζομαι λογιστική εξυπηρέτηση, Το European Lotto σας έβγαλε νικητές.
Παλιότερα τα έστελναν με απλό ταχυδρομείο, αλλά το e-mail είναι φθηνό (δε θέλει γραμματόσημο).

Πέραν του e-mail είμαι σίγουρος ότι έχεις δεί σε διάφορα web sites διαφημίσεις (banner) που λένε αντίστοιχα πράγματα – Συγχαρητήρια είσαι ό 100000 χρήστης που μπαίνει εδώ και κέρδισες το αμύθητο ποσό και φύκια.

Την κριτική σκέψη και η λογική ήδη την διαθέτουμε. Εάν στο έλεγε κάποιος στο δρόμο θα ήσουν επιφυλακτικός, εάν στο έλεγαν τηλεφωνικά (λ.χ. κερδίσατε ταξίδι) πάλι επιφυλακτικός.

Όποτε, η καλύτερη συμβουλή είναι:

‛Μην εμπιστεύεσαι ούτε τον κ@λο σου’

Αυτή τη περίοδο βρίσκομαι στο εξωτερικό και μου είναι εύκολη η πρόσβαση σε ειδικά μαγαζιά, οπότε δεν χρειάζομαι να παραγγείλω απο ιντερνετ.
Παλαιότερα που ήμουν Ελλάδα, συνδύασα 4 φορές το πέρασμά μου απο Ντουμπάι για διάφορους προορισμούς και ένα Τενερίφη.
Το ίντερνετ δεν είναι μονόδρομος, η συσπείρωση μας ως καταναλωτές είναι.
Φυσικά και δεν είμαι κατά του κέρδους των καταστημάτων, ειμαι όμως κατά της αισχροκέρδειας που γίνεται.

Θα σου δώσω ένα παράδειγμα
Φίλος πριν δύο χρόνια σε τηλέφωνο της τέλεκομ (αντίστοιχου ΟΤΕ) συμφώνησε να του περάσουν πρόγραμμα στο σταθερό τηλέφωνο, ωστε να μιλάει απεριόριστα με Ελλάδα έναντι 10Ε το μήνα.
Μετά 1 χρόνο του ήρθε λογαριασμός αναδρομικά 1500 Ε.Δεν μπορούσε να αποδείξει τίποτα, ούτε με δικηγόρους έβγαλε άκρη καθώς δεν είχε συμβ'ολαιο στα χέρια του που να ζητάει την εφαρμογή του προγράμματος.
Το πάθημά του όμως έγινε μάθημα για τους υπόλοιπους.
Αυτό θελω να πώ
Συγκεντρώστε τα παθήματα
Δεν με απασχολεί εάν ενα κατάστημα είναι ακριβότερο απο άλλο
Με απασχολεί όμως εάν είναι απατεώνες
Διαβάζοντας κάπου συγκεντρωμένα τα παθήματα είναι τρόπος πρόληψης