ΑΠΑΤΗ Ή ΕΓΩ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ

Βρε...συνεχίστε στο lcd vs plasma θέμα...να μεταφέρουν τα πόστ εκεί οι συντονιστές,να σταματήσουμε τα offtopic.

Παιδιά προς αποφυγήν παρεξηγήσεως, εγώ απλά γέλασα με το χιούμορ του Ντίνου (Database Error)... είναι φανερό ότι κάνει χιούμορ, δεν βγαίνει καμιά ανασφάλεια πολύ δε περισσότερο προτίμηση, προς μια εκ των δύο τεχνολογιών...

-bye-

LCD καλες σιγουρα υπαρχουν.

Απλως σε διαφορους κρισιμους τομεις οι LCD δεν προκειται ποτε να φτασουν τις πλασμα.

Να σου πω ενα παραδειγμα...

Eνα απο τα σπουδαιοτερα επιτευγματα στις OLED (σημ. καμια σχεση με LED LCD) ειναι οτι δεν χρησιμοποιειται backlight...

OLED's self-illuminating technology doesn't require a backlight, so the screen's pixels can be completely turned off when reproducing black...

http://www.crutchfield.com/S-e4eWU4d5vUR/p_158OLEDXE1/Sony-XEL-1.html

Mε λιγα λογια o ελεγχος του φωτος ανα pixel. Κατι που καμια LCD δεν μπορει να πετυχει καθως παντα υπαρχουν διαρροες.

Αυτο το διαφημιζουν εταιρειες που σημερα βγαζουν LCD ως μεγαλο πλεονεκτημα για τις OLED.

Υπαρχει ομως ηδη μια τεχνολογια στην αγορα με self-illuminating pixels και αυτη ειναι η πλασμα.

Σε μερικα χρονια δηλαδη οι ιδιοι που σημερα πουλανε LCD θα σου λενε ποσο "μαπα" ηταν γιατι δεν ειναι αυτοφωτιζομενα τα pixel η δεν αναβοσβηνουν κατι που στις πλασμα θεωρειται δεδομενο εδω και χρονια.

Όπως και οι πλάσμα σε άλλους κρίσιμους τομείς δε πρόκειται να φτάσουν ποτέ τις lcd. Είχα και πλάσμα ( pz85e ) και γνωρίζω!
Έτσι είναι αυτά, κανείς τέλειος.
Πάντως αν πει κάποιος << μάπα >> τη μια τεχνολογία , στο βωμό του χρήματος πάνω από όλα, ποιός σου λέει οτι και ο αντίστοιχος της άλλης τεχνολογίας, δε θα τη πει << κουρελαρία >> μόλις ρίξει στην αγορά κάτι καινούργιο. Εδώ το κάνουν με το που βγάζουν νέο μοντέλο με νέα γεννιά πάνελ, και υποβαθμίζουν το προηγούμενο << κορυφαίο >> 2- 3 μήνες πριν.
Φίλε μου καλέ, όλα είναι σχετικά, και εμείς το κέφι μας κάνουμε όλοι, που μερικοί ( εταιρείες ) το εκμεταλεύονται και θησαυρίζουν.
Το θέμα είναι να μην θάβουμε ο ένας την επιλογή του άλλου, αλλά να τον βοηθούμε πριν επιλέξει, να βρει τι πραγματικά του αρέσει και του καλύπτει τις ανάγκες του.
Τώρα όλα αυτα τα βαθιάς τεχνολογίας, λίγοι είναι αυτοί που τα καταλαβαίνουν , και λιγότεροι αυτοί που τους απασχολούν σε τόσο βάθος.
Σίγουρα πάντως αυτοί που ξέρουν , κάνουν σχεδόν πάντα τις σωστές επιλογές.
Εδώ μέσα έχω διαβάσει ανθρώπους που πραγματικά γνωρίζουν το θέμα σε βάθος, και είναι άλλοι στη μία τεχνολογία και άλλοι στην άλλη. Ποιόι είναι οι σωστοί και ποιοί οι λάθος; Νομίζω πως κάπου υπάρχει και η μέση.
Φιλικά πάντα, και με εκτίμηση προς τις γωώσεις και γούστα όλων!
icon7.gif

Χιουμορ εκανα οντως, αλλα περα απο αυτο, η δικη μου προτιμηση ειναι πλασμα.

@sold out. Φιλε, χωρις παρεξηγηση, προσπαθησε λιγο με την ορθογραφια. Φιλικα ετσι ?

Και εγώ τελείωσα ......
Πάντα φίλοι νάμαστε, και την άκρη θα τη βρούμε!

πεστα γιατη στο τελος θα σηκρινουμαι και κανα προτζεκτορα οπος παη

Δεν το είπα για αυτό....θέλω απλά να προλάβω μια επερχόμενη κατάσταση...

Last edited:
"Eξαντλημένε" ή "MαγικέΣάκηΒάζελεGR" έχουμε μιλήσει και σε άλλο φόρουμ αρχές καλοκαιριού που πηρες την τηλεόραση σου (C750). Με γειά σου και να την ευχαριστιέσαι εύχομαι.
Ως μέλος ενός φόρουμ, βρίσκομαι εδώ για να ενημερώνομαι, να κρίνω, να επιλέγω και να λέω πολιτισμένα (και όχι οπαδικά) τη γνώμη μου σε θέματα που κατέχω.
Κατ' εμέ ένας νοήμων άνθρωπος πρέπει να μιλάει όταν έχει κάτι να πει. Και συνήθως πριν μιλήσει για κάποιο θέμα που δεν έχει τις απαραίτητες γνώσεις, αφήνει τους "γνωστικούς" να μιλήσουν πρώτα. Δείχνει σεβασμό στον συνομιλιτή του.
Έτσι, η ζωή είναι ωραία, μαθαίνεις, κάνεις φίλους και κάνεις και σωστές επιλογές. Το "σωστες" βεβαίως βεβαίως είναι κατά το ήμισυ αντικειμενικό κριτήριο (βλέπε "δοκιμές") και κατά το άλλο ήμισυ υποκειμενικές (τα θέλω σου). Σπόντα! :P
Το να υποστηρίζει κάποιος "οπαδικά" κάτι επειδή είναι κάτοχος του, λυπάμαι αλλά με κάνει να υποτιμώ αυτόν και τα λεγόμενα του.
Ε sorry αλλά γέλαγα με αυτά που έγραφες και δεν θέλω να γελάω έτσι όταν κάποιος εκφράζει τη γνώμη του....
Γιαυτό θα σε παρακαλούσα να σκέφτεσαι πριν γράφεις, να σέβεσαι τους άλλους και να είσαι ανοικτός σε όλες τις απόψεις.

Φιλικά πάντα.

Εγώ λέω ότι στο συγκριτικό, http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=65996 θα είναι μια ευκαιρία να εκφράσουν-υποστηρίξουν όλοι τις απόψεις τους από κοντά με άμεσα συγκρίσιμα μεγέθη.

Ευκαιρία να γνωριστούμε κιόλας.

Όσοι πιστοί προσέλθετε....-bye-

Εγώ λέω ότι στο συγκριτικό, http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=65996 θα είναι μια ευκαιρία να εκφράσουν-υποστηρίξουν όλοι τις απόψεις τους από κοντά με άμεσα συγκρίσιμα μεγέθη.

Ευκαιρία να γνωριστούμε κιόλας.

Όσοι πιστοί προσέλθετε....-bye-

Εσύ κοίτα να έρθεις στα γενέθλια την Παρασκευή (και μην ξεχαστείς για αύριο)

Εγώ πάντως παιδια που έχω μία lcd και μία plasma και σκέφτομαι να πάρω μια μεγαλύτερη για το σαλόνι, θα πάω σε led/lcd όπως εγραψα σε διπλανό thread.
Ταινία δεν πρόκειται να δω γιατι εχω προβολέα.
Με φως οι plasma χανουν πάρα πολύ. Και αυτός ο κόκκος είναι ενοχλητικός.
Όχι στην θέαση, περισσότερο ψυχολογικά.
Ο μόνος λόγος που σκέφτομαι την plasma είναι καθαρά οικονομικός.
Αν κάποιος βλέπει 20% ταινίες, νομίζω δεν είναι ανάγκη να πάει σε plasma.

Παιδια που μπορω να βρω ετοιμεσ ρυθμισεισ εικονασ για τη c750 ή και ακομη καλυτερα υπαρχει καπου που να παρουμε μια ιδεα σχετικα με την ρυθμιση τησ τv?

Παιδια που μπορω να βρω ετοιμεσ ρυθμισεισ εικονασ για τη c750 ή και ακομη καλυτερα υπαρχει καπου που να παρουμε μια ιδεα σχετικα με την ρυθμιση τησ τv?
Δωστε μια βοηθεια βρε παιδια σχετικα με τισ ριθμυσεισ εικονασ για HD καναλια..βλεπω ποδοσφαιρο σε HD και βγαζω τα ματια μου μ@μω τα 200Hz μου μ@μω σε σημειο που το βαζω και βλεπω τον αγωνα απο SD καναλι.

Last edited by a moderator:
Δωστε μια βοηθεια βρε παιδια σχετικα με τισ ριθμυσεισ εικονασ για HD καναλια..βλεπω ποδοσφαιρο σε HD και βγαζω τα ματια μου μ@μω τα 200Hz μου μ@μω σε σημειο που το βαζω και βλεπω τον αγωνα απο SD καναλι.

γιατι τι σε χαλαει στο hd ισα ισα που ειναι και ποιο καλη η εικονα οσο
για ρυθμισεις δεν υπαρχουνε καθε τηλεοραση στον καθε χωρο σε καθε
πηγη θελει ξεχωριστο καλιμπραρισμα δεν υπαρχουνε ετοιμες ρυθμισεις
γιατι αμα υπηρχανε θα τις ειχανε κανει απο το εργοστασιο.
Μηπως στο hd δεν ειναι το προβλημα η τηλεοραση αλλα η πηγη που περνεις
το hd ?
Δες τις προεπιλεγμενες ρυθμισεις ταινια τυπικο και φυσικο καποια θα σου κανει και το motion plus βαλε το στο φουλ για να εχεις τα 200ΗΖ.
Για να τσεκαρεις αμα φταιει η τηλεοραση κατεβασε αυτον τον αγωνα ποδοσφαιρου 720ρ απο τορρεντ
http://www.monova.org/download/3820...etherlands.vs.Spain.720p.HDTV.x264-OR.torrent
βαλε τον να παιξει απο usb αμα παιζει οκ τοτε το προβλημα το εχει η πηγη σου

Last edited:
γιατι τι σε χαλαει στο hd ισα ισα που ειναι και ποιο καλη η εικονα οσο
για ρυθμισεις δεν υπαρχουνε καθε τηλεοραση στον καθε χωρο σε καθε
πηγη θελει ξεχωριστο καλιμπραρισμα δεν υπαρχουνε ετοιμες ρυθμισεις
γιατι αμα υπηρχανε θα τις ειχανε κανει απο το εργοστασιο.
Μηπως στο hd δεν ειναι το προβλημα η τηλεοραση αλλα η πηγη που περνεις
το hd ?
Δες τις προεπιλεγμενες ρυθμισεις ταινια τυπικο και φυσικο καποια θα σου κανει και το motion plus βαλε το στο φουλ για να εχεις τα 200ΗΖ.
Για να τσεκαρεις αμα φταιει η τηλεοραση κατεβασε αυτον τον αγωνα ποδοσφαιρου 720ρ απο τορρεντ
http://www.monova.org/download/3820...etherlands.vs.Spain.720p.HDTV.x264-OR.torrent
βαλε τον να παιξει απο usb αμα παιζει οκ τοτε το προβλημα το εχει η πηγη σου
Το κατεβασα μεν αλλα δεν καταφερα να το κανω να παιξει. Υπαρχουν πουθενα πληροφοριεσ για αυτην την διαδικασια. ΔΕΝ την εχω ξανακανει και μαλλων χρειαζομαι εκτεταμενη βοηθεια απο καποιο χριστιανο..Αν καταλαβα χρειαζεται καποια μετατροπη το αρχειο γιατι η sumsung ενω ειναι στο usb
δεν το βλεπει.

Το κατεβασα μεν αλλα δεν καταφερα να το κανω να παιξει. Υπαρχουν πουθενα πληροφοριεσ για αυτην την διαδικασια. ΔΕΝ την εχω ξανακανει και μαλλων χρειαζομαι εκτεταμενη βοηθεια απο καποιο χριστιανο..Αν καταλαβα χρειαζεται καποια μετατροπη το αρχειο γιατι η sumsung ενω ειναι στο usb
δεν το βλεπει.

παιρνεις το αρχειο mkv και το βαζεις σε ενα δισκο η σε ενα στικακι usb
και το συνδεεεις στην usb της τηελεορασης

μετα απο το τηλεχειριστηριο διαλεγεις media play pas sto video
βρισκεις τον αγωνα και τον ανοιγεις απλο.
Τι ενοεις δεν το βλεπει ?
Δεν θελει καποια μετατροπη παιζει κανονικα..