Απέβαλαν μαθήτρια λόγω Facebook!

Απάντηση: Re: Απέβαλαν μαθήτρια λόγω Facebook!

Παντως ειναι θέμα έλλειψης οφειλόμενου σεβασμού σε καθηγητή, και οι μαθητές πρεπει να μάθουν ότι κάποια πράγματα μπορούμε να τα λέμε μεταξύ μας με φίλους, αλλά όχι δημόσια (και το facebook με τον χαλαρό τρόπο που το λειτουργουν οι χρήστες του....ειναι κοινή θέα!)

Yeap, ακριβώς αυτό! :a0210:

Re: Απάντηση: Re: Απέβαλαν μαθήτρια λόγω Facebook!

Αν την επιδιώκεις όμως (κάποιοι προτιμούν την ησυχία τους, και ούτε καλή ούτε κακή δημοσιότητα θέλουν). :cool4:

επειδή δεν είμαστε μισθωτοί, είναι δυστυχώς αναγκαίο κακό για τον επαγγελματικό μας βίο. Στο σπίτι μου, ας με ξέρουν μόνο οι τέσσερεις τοίχοι!

Αντί να πει και ευχαριστώ η διευθύντρια που κέρδισε τα 15 λεπτά δημοσιότητας που της αναλογούν...

Θα μου ανοίξει κι εμένα κάποιος ένα γκρουπ μισώ τον γενικό διαχειριστή του Avclub? :flipout:

Μόνο να βάλει και τη διεύθυνση του γραφείου μου μην κερδίσω έτσι κανέναν πελάτη, ξέρετε τι λένε, there's no such thing as bad publicity

Ψιτ, το θες και με εικόνες ???
:flipout::flipout::flipout:

Ειναι κριμα σε αυτην την ηλικια να μαθαινεις με αυτον τον τροπο πως δεν υπαρχει ελευθερια σκεψης...και δεν το λεω τοσο για την μαθητρια,οπου εσφαλε, αλλα για τα υπολοιπα παιδια που βλεπουν το συστημα να χωνετε στο τελευταιο οχυρο της ...

Εκπλήσομαι, και που θεωρήτε απο μερικούς οτι καλώς έκανε και την τιμώρησαν με αποβολή. Ας σκεφτούμε λίγο το "αδίκημα". Στην προσωπική της σελίδα η μαθήτρια έκανε μια δήλωση που αφορούσε τα προσωπικά της αισθήματα προς την καθηγήτρια. Έτυχε αυτά να είναι αισθήματα αντιπάθειας.

Με ποιον τρόπο αυτό παραβαίνει τον σχολικό κανονισμό? Έχουν καταρχας δικαίωμα να τιμωρήσουν μαθήτρια για εξωσχολική δραστηριότητα και τέτοιου είδους συγκεκριμένα?

Και μια ερώτηση προς τους νομικούς της παρέας. Έχει βάση η οικογένεια της μαθήτρια να μυνήσει την καθηγήτρια και το ΔΣ για αυτήν την πράξη? Στιγματίζει το παιδί, το εξαναγκάζει σε βίαιη αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος και η αντίδραση της "παιδαγωγού" είναι καθόλα αντιπαιδαγωγική. Επισης όπως πολύ σωστά αναφέρθηκε, ακόμα και το πραγματικό όνομα να είχε, αυτό δεν συνεπάγεται αυτόματα οτι είναι πραγματικό και το βάρος αποδείξεως σε τέτοιες περιπτώσεις νομίζω το έχει ο κατηγορών...

Πραγματικά ντρέπομαι όταν διαβάζω τέτοια πράγματα. Αν μη τι άλλο με αυτήν την αντίδραση η καθηγήτρια δικαίωσε την μαθήτρια για την δημιουργία του γκρούπ. Ορισμένοι δεν αξίζουν κανέναν σεβασμό ανεξάρτητα απο το τί θέση κατέχουν.

Για μήνυση από τη μαθήτρια δεν βλέπω να προχωράει, οι εκπαιδευτικοί λειτούργησαν εντός των πλαισίων της αρμοδιότητάς τους. Πολύ δύσκολα, και εάν θεωρηθεί ότι παραβίασαν ρητή (ποια?) διάταξη.

Δε νομίζω ότι είναι ακριβώς "προσωπική" μια σελίδα στο facebook. Ουσιαστικά πιο πολύ μπορείς να την εξομοιώσεις με ένα σύλλογο όπου γράφονται μέλη, πράγμα που έγινε κιόλας αφού είχαν κάνει εγγραφή 100 μέλη σ' αυτήν (υποθέτω με προσκλήσεις ο ένας στον άλλο). Αν ήταν προσωπική σελίδα, κάτι σαν blog, ίσως ήταν λίγο διαφορετικά τα πράγματα. Αλλά μία σελίδα στο facebook αναζητά μέλη που έχουν κοινές απόψεις για συγκεκριμένα θέματα, και το να "μισείς τη διεύθυντρια" δημόσια δε νομίζω ότι είναι και πολύ καλό, ίσως οδηγεί και σε απρόσμενες καταστάσεις (στην Ελλάδα όχι τόσο συχνές, αλλά έτσι όπως πάμε θα τις δούμε κι αυτές, έχουμε ήδη ένα παράδειγμα πάντως πριν ένα χρόνο περίπου).

Διαπόμπευση σε στυλ νόμου 4000 ήθελε η μαθήτρια κανονικά.
Μπα, τώρα που το σκέφτομαι καλύτερα, εκτελεστικό απόσπασμα ή κρεμάλα.
Θράσος που έχουν μερικά παιδιά.
ΘΑΝΑΤΟΣ

Δεν απέβαλαν καμιά μαθήτρια λόγω Fb, αλλά για την συμπεριφορά της.
Είναι σαν να τύπωνε αφίσες και να τις κολλούσε σε όλη την πόλη, "εκφράζοντας τα αισθήματά της" για την συγκεκριμένη καθηγήτρια. Άσε που τότε θα τις έβλεπαν και λιγότεροι.

Ειδικά στο Facebook δεν μπορείς να έχει ταυτοποίηση προσώπου...

εγώ σκεφτομαι να φτιάξω ένα νέο profile σαν Πούτιν και να γράψω ότι μισώ τον Obama....

Ελπίζω να μην ξεκινήσω 3ο παγκόσμιο πόλεμο.

Οι καθηγητές έχουν ΛΟΓΟ για τις πράξεις των μαθητών ΕΝΤΟΣ σχολείου. Εκτός σχολείου : δάσκαλοι γονείς μαθητές είναι πολίτες ΙΣΟΙ απέναντι στον νόμο. Αν ήθελαν να κλείσει το Group ή κάτι άλλο (ηθική βλάβη ίσως) θα μπορούσαν να απευθυνθούν στην δικαιοσύνη και μόνο εκεί!

Κατάχρηση εξουσίας είναι η είδηση για εμένα. (αν πάντα η είδηση είναι σωστή)

Τι να πω, πολύ large είναι ορισμένες απόψεις. Είμαι περίεργος αν υπήρχε κάποια αντίστοιχη σελίδα για τον καθένα μας (ότι μας μισεί) πως θα μας φαινόταν...

Re: Απάντηση: Απέβαλαν μαθήτρια λόγω Facebook!

Τι να πω, πολύ large είναι ορισμένες απόψεις. Είμαι περίεργος αν υπήρχε κάποια αντίστοιχη σελίδα για τον καθένα μας (ότι μας μισεί) πως θα μας φαινόταν...

1. Αν απλά με μισεί κάποιος είναι ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ NA TO KANEI. Θέλει να το δηλώσει και δημόσια... be my guest!
2. Αν προβεί σε δυσφήμιση ή σε άλλες παράνομες πράξεις τότε υπάρχει η δικαιοσύνη

Σε καμία περίπτωση όμως δεν έχει δικαίωμα να χρησιμοποιεί την εξουσία του σχολείου για την επίλυση του θέματος.

Βασικά ένα γκρουπ μελών του facebook είναι ένα γκρουπ μελών του facebook. Δεν νομίζω ότι έχει νομική υπόσταση. Αν το γκρουπ παραβιάζει κανόνες του facebook είναι ευθύνη του facebook να πράξει τα δέοντα. Η άποψη της μαθήτριας δεν δημοσιοποιήθηκε αλλά έγινε γνωστή σε ένα χώρο όπου η πρόσβαση είναι περιορισμένη. Επίσης η μαθήτρια τιμωρήθηκε για ποιο λόγο; επειδή την μισεί, επειδή δημιούργησε το γκρουπ; οι υπόλοιποι που μπήκαν στο γκρουπ δεν πρέπει να τιμωρηθούν; Δηλαδή αν 100 μαθητές εξέφραζαν σε προσωπικές συζητήσεις το μίσος τους ποιον θα τιμωρούσε το σχολείο; Όλα αυτά με την επιφύλαξη ότι αφορμή της αποβολής στάθηκε η δημιουργία του γκρουπ και όχι κάτι άλλο που μπορεί να είναι γραμμένο μέσα στις σελίδες του γκρουπ, που μπορεί να είναι βαρύ. Βέβαια και δεν συμφωνώ με την κίνηση της μαθήτριας, κατά τη γνώμη μου θα έπρεπε να ξέρει καλύτερα. Αλλά θεωρώ ότι και οι καθηγητές δεν το χειρίστηκαν σωστά το θέμα.

Αν έχω προκαλέσει με την συμπεριφορά μου αισθήματα μίσους απο κάποιον, έχει κάθε δικαίωμα να το δηλώσει οτι με μισεί όπου θέλει.
Αν θέλω να είμαι αγαπητός σε όλους, ας το φροντίσω με την συμπεριφορά μου. Ύπάρχει καμια υποχρέωση απο κανέναν να με συμπαθεί? Ούτε απο τον εαυτό μου δεν έχω τέτοια...

Ύπάρχουν όρια του τί μπορεί και του τί δεν μπορεί να πεί κάποιος δημόσια χωρίς να αντιμετωπίσει κυρώσεις. Η απλή εκδήλωση αγάπης ή μίσους σε ένα εξωσχολικό περιβάλλον (και όπως πολύ σωστά ειπώθηκε σε ένα γκρούπ, με περιορισμένα μέλη) είναι μέσα στα όρια αυτά. Το παραπάνω είναι παραβίαση της ελευθερίας του λόγου.

Κανονικά θα έπρεπε την επομένη της αποβολής να γεμίσει το facebook, το σχολείο, το χωριο, η τοπική εφημερίδα και όποιοδήποτε μέσο οποιασδήποτε μορφής επιτρέπεται η ανάρτηση κειμένου, με την αρχική δήλωση της μαθήτριας. Αλλά τα 15μελή τα έχουν για να παίρνουν τις μίζες της πενταήμερης και να κάνουν κατάληψη πριν τα χριστούγεννα.

Έχω πολύ μεγάλες επιφυλάξεις για το κατά πόσον τιμωρήθηκε επειδή έγραφε ότι μισεί τη διευθύντρια. Αν είναι έτσι κακώς κατά τη γνώμη μου - εγώ επ ουδενί δεν θα ψήφιζα να τιμωρηθεί μόνο γι αυτό.

Πιο πιθανό μου φαίνεται να είχε διανθίσει το κείμενο με βρισιές. Δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι τιμωρήθηκε μόνο για τον τίτλο, αλλά και πάλι δεν μπορώ να ξέρω το "κλίμα" στο συγκεκριμένο σχολείο.

Βέβαια από τη στιγμή που δεν έχω δει το επίμαχο κείμενο, όλα είναι εικασίες. Μπορεί να είμαι και προκατειλημένος με την ποιότητα ελληνικής "ειδησεογραφίας" (σύντομο ανέκδοτο)

Εκπλήσομαι, και που θεωρήτε απο μερικούς οτι καλώς έκανε και την τιμώρησαν με αποβολή. Ας σκεφτούμε λίγο το "αδίκημα". Στην προσωπική της σελίδα η μαθήτρια έκανε μια δήλωση που αφορούσε τα προσωπικά της αισθήματα προς την καθηγήτρια. Έτυχε αυτά να είναι αισθήματα αντιπάθειας.

Για να κρίνεις αν καλώς ή κακώς πρέπει να είσαι παρών στη συνεδρίαση που γίνεται, όπου ακούγονται όλες οι απόψεις (και της μαθήτριας).
Το facebook δεν είναι προσωπικό ημερολόγιο που το έχεις στο σπίτι σου αλλά αποτελεί μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Με ποιον τρόπο αυτό παραβαίνει τον σχολικό κανονισμό? Έχουν καταρχας δικαίωμα να τιμωρήσουν μαθήτρια για εξωσχολική δραστηριότητα και τέτοιου είδους συγκεκριμένα?

Για να το κάνουν μάλλον θα έχουν. Η απόφαση στηρίζεται στους κανονισμούς και στις διατάξεις που υπάρχουν για την λειτουργία του σχολείου.

Και μια ερώτηση προς τους νομικούς της παρέας. Έχει βάση η οικογένεια της μαθήτρια να μυνήσει την καθηγήτρια και το ΔΣ για αυτήν την πράξη? Στιγματίζει το παιδί, το εξαναγκάζει σε βίαιη αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος και η αντίδραση της "παιδαγωγού" είναι καθόλα αντιπαιδαγωγική. Επισης όπως πολύ σωστά αναφέρθηκε, ακόμα και το πραγματικό όνομα να είχε, αυτό δεν συνεπάγεται αυτόματα οτι είναι πραγματικό και το βάρος αποδείξεως σε τέτοιες περιπτώσεις νομίζω το έχει ο κατηγορών...

Μπορεί να την μηνύσει, αν διέπραξαν κάποιο αδίκημα.
Η μαθήτρια κατά πάσα πιθανότητα παραβρέθηκε στη συνεδρίαση και μπορεί πχ να μην αρνήθηκε το γεγονός, κάπου διάβασα ότι ζήτησε και συγνώμη, άρα δεν ισχυρίστηκε ότι δεν ήταν αυτή.

Πραγματικά ντρέπομαι όταν διαβάζω τέτοια πράγματα. Αν μη τι άλλο με αυτήν την αντίδραση η καθηγήτρια δικαίωσε την μαθήτρια για την δημιουργία του γκρούπ. Ορισμένοι δεν αξίζουν κανέναν σεβασμό ανεξάρτητα απο το τί θέση κατέχουν.

Γνώμη μου είναι ότι δεν πρέπει να βιαζόμαστε να βγάζουμε συμπεράσματα ιδίως όταν δεν γνωρίσουμε όλα τα γεγονότα (που λένε και οι νομικοί) και να μην εμπιστευόμαστε και τόσο το τρόπο με τον οποίο παρουσιάζουν τα ΜΜΕ ένα γεγονός (αφού μοναδικός σκοπός τους είναι ο εντυπωσιασμός και η πώληση είδησης).

Η τεχνολογία έχει δημιουργήσει καινούργια προβλήματα στην λειτουργία των σχολείων. Τα παιδιά πολλές φορές χρησιμοποιούν συσκευές χωρίς να γνωρίζουν αν παρανομούν (όλοι έχουμε ακούσει για λήψη βίντεο σε σχολεία, τουαλέτες κλπ). Άλλο πράγμα να πεις ότι δεν συμπαθείς ένα καθηγητή, ή και να τον βρίσεις ακόμα, στους φίλους σου και άλλη διάσταση παίρνει το ίδιο γεγονός με την χρήση του διαδικτύου.

Last edited:
Σίγουρα δεν γνωρίζουμε το ιστορικό της εν λόγω μαθήτριας, ούτε του σχολείου/καθηγητών, οπότε οποιαδήποτε εκτίμηση πρέπει να περιέχει και κάποιο βαθμό αμφιβολίας. Αναρωτιέμαι όμως, δεν μπορεί να θεωρηθεί συκοφαντική δυσφήμιση η δημιουργία ενός τέτοιου group?

Εδώ σε ένα σωρό forum έχουμε διαγραφή μηνυμάτων, για να αποφευχθούν διάφορες νομικές συνέπειες, έτσι και στο facebook μπορούν να δημιουργηθούν αντίστοιχες καταστάσεις, ανεξαρτήτως της επιλογής report.

Από την άλλη, αν ένας μαθητής με τη συμπεριφορά του δημιουργεί πρόβλημα στη λειτουργία ενός σχολείου, τη λύση πιστεύετε πρέπει να δίνουν τα δικαστήρια? Γι'αυτό υπάρχει ο σύλλογος του σχολείου, και η αποβολή είναι ένα βαρύ μεν - θεμιτό δε μέσο για την επίλυση τέτοιων προβλημάτων. Μου φαίνεται πολύ σημασία έδωσαν λόγω facebook οι ιντερνετικά αναλφάβητοι δημοσιογράφοι. Δηλαδή αν κάποιος μαθητής σχολίαζε δημόσια κάποιον καθηγητή και τον έδιωχναν από το σχολείο, δε θα ασχολούμασταν καθόλου με το θέμα.

Παντως ειναι θέμα έλλειψης οφειλόμενου σεβασμού σε καθηγητή, και οι μαθητές πρεπει να μάθουν ότι κάποια πράγματα μπορούμε να τα λέμε μεταξύ μας με φίλους, αλλά όχι δημόσια (και το facebook με τον χαλαρό τρόπο που το λειτουργουν οι χρήστες του....ειναι κοινή θέα!)

O σεβασμός ΚΕΡΔΙΖΕΤΑΙ.

Και σε πληροφορώ πως εχω γνωρίσει καθηγητές-δασκάλους που δεν τον άξιζαν.

Τα ράσα δεν κάνουν τον παπά και κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να συμπαθεί κάποιον επειδή επιλέχτηκε με ενα αμφιλεγόμενο σύστημα για εκπαιδευτικός.

Σαν κατάχρηση εξουσίας μου κάνει.

Δεν γίνεται υποχρεώσεις να έχουν ΜΟΝΟ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ.