Απέβαλαν μαθήτρια λόγω Facebook!

Απάντηση: Re: Απέβαλαν μαθήτρια λόγω Facebook!

.
Αν εκτός των απόψεων της, η μαθήτρια ανήρτησε και φωτογραφίες (δεν είναι παράνομες βέβαια, αν έχουν ληφθεί σε δημόσιο χώρο) και βίντεο και συκοφάντησε την καθηγήτρια δεν μιλάμε πλέον για το ίδιο πράγμα.

Θα μου επιτρέψεις να σου πω , ότι η φωτογράφηση οποιουδήποτε προσωπου χωρίς την άδεια του , ακόμα και σε δημόσιο χώρο , είναι άδικη και παράνομη πράξη ( παραβίαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων -2472/1997 -και προσβολή της προσωπικότητας του -57 , 914 και 932 ΑΚ ) . Πόσο δε μάλλον η ανάρτηση σε blog ή οπουδήποτε αλλού , τέτοιων φωτογραφιών που ελήφθησαν παράνομα

Πρώτα απ´όλα υπάρχει η επιείκεια τής Εφηβείας..
Οι έφηβοι πάντα δοκιμάζουν τά ´ορια´τών ενηλίκων είτε στο σπίτι είτε στό σχολείο.

Δουλειά τών ενηλίκων είναι νά μπορούν να οριοθετηθούν οι ίδιοι και να οριοθετήσον τούς εφήβους που εξ´ορισμού όσο ´αθάνατοι´και ´ανικητοι´νοιώθουν άλλο τόσο ανασφαλείς και αγχωμένοι είναι στην πραγματικότητα και είναι σίγουρο οτι θα αμφισβητήσουν έστω και άδικα τούς μεγάλους.Ειναι μεσα στην φύση τής ηλικίας και βοηθά στην προετοιμασία τού εφήβου να μπεί στην ενηλικη ζωή.

Απ´την άλλη έχει παρεξηγηθεί εντελώς η έννοια τού ´δικαιώματος ´στό Σχολείο και συχνά ανατρέπονται οι ρόλοι..Ο Εφηβος δεν είναι ενηλικος και χρειάζεται οριοθέτηση είτε στο σπίτι του είτε στο σχολειό.Δεν γίνεται να δρά ανεξέλεγκτα γιατί στην πραγματικότητα ούτε ο ίδιος επιθυμεί κάτι τέτοιο..
Οι Μαθητές συχνά ξεχνούν τον ρόλο τους αλλά και κάποιοι Διδάσκοντες το ίδιο.

Τα τελευταία χρόνια πολλοί θυμουνται μονον τά ´δικαιώματα´τών ´παιδιών´αλλά ξεχνάνε τον ρόλο τών Καθηγητών οι οποίοι πανεύκολα ρίχνονται στην πυρά ...Αν εχουν ευθύνη και κάποιοι εξ´αυτών είναι πιθανό αλλά δεν μπορώ να γνωρίζω και τί ´οδηγίες´δέχονται απο τά Υπουργεία.

Υπάρχει και το θέμα τής ελευθερίας τής έκφρασης στο Facebook ή στο διαδικτυο.Παλιότερα που δεν υπήρχε αναπτυγμένη τεχνολογία η αντιπάθεια προς κάποιους καθηγητές(δίκαιη ή άδικη)εκφραζόταν μεταξύ τών μαθητών ή και με μερικές σκανταλιές προς τους δασκάλους τους..
Τώρα εχουν παραμπερδευτεί τά πράγματα...

Αν εξυβρίστηκε η Διευθύντρια ή εμφανίστηκαν διάφορα χλευαστικά βιντεάκια εναντίον της η μικρή θάπρεπε να τιμωρηθεί,αλλά οχι με οριστική αποβολή απο το σχολείο..
Η αλλαγή σχολείου δεν θάχει κανένα παιδευτικό αποτέλεσμα στο κορίτσι..
Το πολύ-πολύ να στοχοποιηθεί στο καινούριο σχολείο που θα πάει και να´ηρωοποιηθεί´ απο τους συμμαθητές της γιατι έτσι συμβαίνει μέ τούς εφήβους.
Απ´εκεί και πέρα και οι γονείς της θα πρεπει να αντιμετωπίσουν ψύχραιμα το θέμα ,αλλα και οι καινούριοι Καθηγητές να τήν αντιμετωπίσουν οπως και καθε άλλο μαθητή στο νέο της σχολείο δίνοντάς της τήν δυνατότητα νά προσαρμοστεί οσο γίνεται(και εάν γίνεται )εκεί..

Πάντως οταν πρωτοδιάβασα το θέμα υπέθεσα πώς η μικρή θάχε στοχοποιήσει κάποια διευθύντρια Φροντιστηρίου γιατί η υποβάθμιση τής Δημόσιας παιδείας ειναι δεδομένη και εσκεμένη..:cool:

Υ.Γ.
Αρκετά παιδιά ´ταραξίες´εξελίχθηκαν τελικά μια χαρά στην ζωή τους..

Και καλό ειναι να θυμόμαστε πως και εμείς κάποτε υπήρξαμε έφηβοι..
Υ.Γ.2
Η λογική τιμωρία σε έναν έφηβο είναι κάτι το επιτρεπτό και δεν συνιστά παραβίαση τών ´δικαιωμάτων ´του..
Η Εκδικητική τιμωρία όμως μπορεί να έχει χειρότερα αποτελέσματα.

Last edited:
Θεωρώ ότι το σεβασμό πρέπει πρώτα από όλα να τον εμπνέουμε. Ο σεβασμός πρέπει να είναι αμφίδρομος. Δηλαδή όπως ο μαθητής πρέπει να σέβεται το δάσκαλο, έτσι πρέπει και ο δάσκαλος να σέβεται το μαθητή. Πάντα λέω στους μαθητές μου ότι θέλω να με σέβονται σα συνάνθρωπο και όχι σαν δάσκαλο. Κατά τη γνώμη μου το σεβασμό πρέπει να το δείχνουμε όλοι χωρίς να βάζουμε ταξικά όρια. Και εννοώ τον πραγματικό σεβασμό, όχι από μπροστά να σου μιλούν στον πληθυντικό και από πίσω να σε βρίζουν.

Όταν 100 μαθητές σε ένα σχολείο δηλώνουν ότι σε μισούν κάτι έχεις κάνει λάθος. Και το πρώτο που πρέπει να κάνεις είναι να προβληματιστείς.

Η γνώμη μου είναι ότι οι δάσκαλοι με τους μαθητές πρέπει να είναι φίλοι, αλλά μέσα σε όρια και με κατανόηση της διαφοράς ρόλων (όχι διαφοράς τάξης - εξουσίας). Όταν λέω φίλοι δεν εννοώ να παίζουμε σφαλιάρες ή να τα πίνουμε σε μπαράκια, αλλά να υπάρχει μεταξύ μας εμπιστοσύνη και αγάπη σαν γονιός με παιδί. Να μπορεί ο μαθητής να βασιστεί πάνω μας πραγματικά. Τότε και μόνον τότε θα δώσει βάση και στις συμβουλές μας. Οι άνθρωποι δεν ακούνε συμβουλές ανθρώπων που δεν εμπιστεύονται. Ο σεβασμός, η αγάπη και η εμπιστοσύνη χτίζονται με πράξεις και δίνοντας ο ίδιος το καλό παράδειγμα.

Θεωρώ ότι δε μπορείς να τιμωρήσεις έναν άνθρωπο επειδή λέει ότι σε μισεί. Με αυτή τη λογική έπρεπε να τιμωρήσουν και όλα τα μέλη του γκρουπ; Εγώ στο σύλλογο θα ψήφιζα να μην τιμωρηθεί η μαθήτρια ειδικά αν το γκρουπ ήταν για μένα. Και θα τη ρωτούσα γιατί με μισεί. Και όχι μπροστά σε όλους.

Σαφή όρια και τιμωρίες πρέπει να υπάρχουν αλλά οι τιμωρίες πρέπει να μπαίνουν αφού εξαντληθούν πρώτα όλα τα άλλα μέσα και να είναι τέτοιες που να μην είναι εκδικητικές αλλά αναμορφωτικές. Αμα βάλεις το μαθητή στο ρόλο του φυλακόβιου ή του εγκληματία, όχι μόνο δεν το βοήθησες αλλά τον κατάτρεψες.

Η συμβουλή ή η τιμωρία πρέπει να τεκμηριόνωντια και να επεξηγούνται πλήρως. Αν είναι δυνατόν και με παραδείγματα. Προσωπικά σε τέτοιες περιπτώσεις έχω παίξει παιχνίδι ρόλων με τους μαθητές, βάζοντας αυτούς στο ρόλο του δασκάλου ή του γονιού και εμένα στου μαθητή και αναλύουμε διάφορα σενάρια.

To Facebook θέλει πολύ προσοχή. Έχω και εγώ λογαριασμό αλλά σκέφτομαι ότι ίσως πρέπει να τον κλείσω ή να τον περιορίσω. Φέτος πήγα για πρώτη φορά σε Γυμνάσιο. Την πρώτη μέρα είχα 20 προσκλήσεις φιλίας στο Facebook από μαθητές μου. τις απέρριψα όλες και εξήγησα στα παιδιά κάποια πράγματα για την ιδιωτικότητα, τους ρόλους και τους ενήλικες. Επειδή επέμεναν, συμφωνήσαμε να φτιάξω ένα account για το σχολείο, να κάνω φίλους όλους τους μαθητές και να ανεβάζω εκεί διάφορα μορφωτικά παιδαγωγικά θέματα για συζήτηση και με κάποιο τρόπο να δοκιμάσουμε αν μπορεί να γίνει μάθημα από εκεί. Προς μεγάλη μου έκπληξη όταν δημιούργησα το account είδα σε σελίδες μαθητών μου πράγματα τα οποία δεν περίμενα να δω σε σελίδες παιδιών 12-15 ετών (στην κοσμάρα μου). Επειδή ένιωσα εκτεθειμένος από τη μια και ότι εισβάλλω στην ιδιοτικότητα τους από την άλλη (άσχετα αν απρόσεκτα οι μαθητές την ιδιωτικότητα τους την έχουν καταργήσει), έκλεισα το account και την άλλη μέρα ξανά συζήτηση για το το αν θα τυπώναμε σε ένα poster και θα τοιχοκολούσαμε στην πλατεία, στο σχολείο, ή στην καφετέρια αυτά που αναρτούμε στο facebook.

Τέλος να πω ότι σαν κράτος σαν γονείς και σαν δάσκαλοι κάνουμε κάτι στραβά. Δυστυχώς στην πλειοψηφία τους οι μαθητές (τουλάχιστον αυτοί που έχω δει εγώ) είναι εγκαταλελειμμένοι, αδούλευτοι, και έχουν απαξιώσει τα πάντα. Ανθρώπους, σχέσεις, κοινωνία, τέχνη, γνώση, δουλειές, μόρφωση και ότι άλλο μπορείτε να φανταστείτε. Τα παιδιά είναι παιδιά. Και αν έχουν στραβά, τη μεγαλύτερη ευθύνη τα εχουμε όσοι τα διαπαιδαγωγούμε. Το σημερινό σχολείο χρειάζεται εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση, χρηματοδότηση και σοβαρές αλλαγές για να μπορεί να ανταποκριθεί στη σημερινή πραγματικότητα.

Και να μη μένουμε στα πτυχία. Η παιδεία δεν έχει στόχο μόνο την επαγγελματική καταξίωση, αλλά να φτιάχνει ώριμους, ολοκληρωμένους, ψυχικά υγειείς και ηθικούς ανθρώπους.

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απέβαλαν μαθήτρια λόγω Facebook!

Θα μου επιτρέψεις να σου πω , ότι η φωτογράφηση οποιουδήποτε προσωπου χωρίς την άδεια του , ακόμα και σε δημόσιο χώρο , είναι άδικη και παράνομη πράξη ( παραβίαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων -2472/1997 -και προσβολή της προσωπικότητας του -57 , 914 και 932 ΑΚ ) . Πόσο δε μάλλον η ανάρτηση σε blog ή οπουδήποτε αλλού , τέτοιων φωτογραφιών που ελήφθησαν παράνομα

Έχεις δίκιο έχω συνεχώς στο μυαλό μου το τί ισχύει διεθνώς και ξεχνάω οτι υπάρχει εδώ νόμος που απαγορεύει την δημοσίευση φωτογραφιών απο άτομα ευδιάκριτα που λήφθησαν σε δημόσιο χώρο.

Ωραια λοιπόν.

Έστω οτι το γεγονός έγινε όπως ακριβώς αναφέρειτο ρεπορτάζ, δλδ οτι η μαθήτρια δημιούργησε γκρουπ με τίτλο "Μισώ την κα Καθηγητάκη (τυχαίο όνομα)", για την ύπαρξη αυτού ενημερώθηκε η κα Καθηγητάκη απο μητέρα άλλης μαθήτριας (πχ η κα Ρουφιανάκη) που είδε το γκρούπ στο οποίο είχε μπεί η κόρη της.

Η κα Καθηγητάκη συγκαλεί συνέλευση και αποφασίζει την οριστική αποβολή της μαθήτριας απο το σχολείο, απόφαση μη αναστρέψιμη και καταχωρητέα στο μητρώο της.

Εαν λοιπόν τα παραπάνω ισχύουν, είναι η κα Καθηγητάκη ύποπτη για κατάχρηση εξουσίας ή όχι?

Να ρωτήσω και κάτι άλλο. Αν αντί για αρνητικά τα σχόλια ήταν θετικά, θα άλλαζε κάτι? Απαγορεύεται η έκφραση αρνητίκών συναισθάτων μόνο, ή και θετικών? Η κολακεία πχ?

όλες οι αποφάσεις του συλλόγου των καθηγητών που αφορούν τιμωρία μαθητών για έλλειψη σεβασμού προς τους καθηγητές αποστέλλονται στην τοπική Διεύθυνση Β/θμιας Εκπ/σης. Και υπάγονται σε έλεγχο, τόσο για το τυπικό όσο και για το ουσιαστικό της υπόθεσης, των διαδικασιών που ακολουθήθηκαν και της νομιμότητας της τιμωρίας. Έχουμε αρκετούς καθηγητές μέλη του φόρουμ και μπορούν να σας το βεβαιώσουν.

Re: Απάντηση: Απέβαλαν μαθήτρια λόγω Facebook!

Στην ομάδα αυτή του facebook, διάβασα και την ανάποδη άποψη: Αν ένας καθηγητής έφτιαχνε μια τέτοια ομάδα, με φωτογραφίες (όπως προφανώς είχε βάλει και η μαθήτρια) και εξέφραζε τα συναισθήματα του για τους μαθητές του, αυτό έχει να κάνει με την ελευθερία του λόγου και τα σχετικά;

Κατακριτέο απόλυτα και να υπάγεται στις ίδιες διαδικασίες τιμωρίας.

εδω ρε παιδια μπαναρονται μελη επειδη εγραψαν πραγματα που δεν αμφισβητούνται και κανενας δεν μπορεί να διαψεύσει, αφού μονο αναξιοπιστος θα προέκυπτε σπο τετοια προσπαθεια... τι λεμε τωρα..:D

Re: Απάντηση: Απέβαλαν μαθήτρια λόγω Facebook!

Κάποτε είχα φάει αποβολή επειδή μια καθηγήτρια με άκουσε να λέω μαλάκα έναν φίλο μου όταν παίζαμε μπάσκετ, Κυριακή σε ένα μίνι τουρνουά (εκτός σχολείου).
Πίστευα ότι αυτά είχαν εξαλειφθεί.

Δημήτρη, μην ταυτίζεις το σχολείο της εποχής σου με τα τωρινά, ούτε εγώ μπορώ να το κάνω. Άλλες οι εποχές, άλλα τα παιδιά, άλλοι οι εκπαιδευτικοί.

Σπύρο έχεις δίκιο για το θέμα της τιμωρίας και το είδος της. Αυτά που γράφεις είναι και οι γενικά παραδεκτές απόψεις σήμερα στην εκπαίδευση, όπως και αυτά που έγραψε ο συνάδελφος -απ'ότι κατάλαβα- Δημ. Αντώνογλου

Μόνο που εδώ δεν έγινε αυτό. Η αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος χρησιμοποιήθηκε σαν "πατέντα" για να μη χάσει η μικρή την τάξη. Αυτό θα ήταν εξοντωτική τιμωρία.

Η αναστολή που ανέφερε ο εκεί προϊστάμενος, είναι μια δυνατότητα, αλλά δεν ξέρω αν π.χ. ειχε τιμωρηθεί ήδη για κάτι άλλο ή αν το κλίμα είχε γενικά "αγριέψει" λόγω και άλλων παραγόντων κ.τ.λ

Δεν ξέρω τη μαθήτρια φυσικά ούτε τους φίλους της, αλλά δεν νομίζω ότι είναι φαινόμενο αλητείας, θα συμφωνήσω με τον Δ .Αντώνογλου:
Με την ίδια ευκολία που έγραψαν βρισιές δημοσίως για την καθηγήτρια, θα έγραφαν και για τον συμμαθητή τους που τους "τη σπάει" ή θα ανέβαζαν και δικές τους φωτό να κάνουν πράγματα που υπό κ.σ. δεν δημοσιοποιούνται.

Υπάρχει αυτό, σε μεγάλο βαθμό, το βλέπω καθημερινά, ειδικά στους μικρότερους (οι μεγάλοι είναι πιο υποψιασμένοι). Νομίζω εκεί πρέπει να γίνει δουλειά από όλους μας (εννοώ τους εμπλεκόμενους).

Λοιπόν πληροφορήθηκα ότι προχθές έγινε το ίδιο ακριβώς πράγμα με μαθήτρια και Διευθύντρια σε Λύκειο της Χίου. Η ποινή ήταν τριήμερη αποβολή. Σύμπτωση ή μίμηση;

Απάντηση: Re: Απέβαλαν μαθήτρια λόγω Facebook!

Λοιπόν πληροφορήθηκα ότι προχθές έγινε το ίδιο ακριβώς πράγμα με μαθήτρια και Διευθύντρια σε Λύκειο της Χίου. Η ποινή ήταν τριήμερη αποβολή. Σύμπτωση ή μίμηση;

Μιμηση απο την μαθήτρια ,και για τον φόβο τών Ιουδαίων μικρότερη ποινή απ´την διευθύντρια.
Απο την στιγμή πού πήρε δημοσιότητα το πρώτο θέμα θα έχουμε επαναλήψεις..

Γίνονται συνέχεια αυτά, στο σχολείο της γυναίκας μου (λύκειο) είχαν δύο περιπτώσεις πέρυσι, οι μαθητές δεν φάνηκαν ποτέ ποιοι είναι και για να καταφέρει η δ/ντρια του σχολείου να έρθει σε επαφή με κάποιον υπεύθυνο του facebook πέρασαν δυο μήνες. Αλλά τελικά κατέβηκαν οι σελίδες που είχαν αναρτήσει οι μαθητές...

Βέβαια, τα ήθελε και ο οπίσθιος της δ/ντριας..... :D

Υπάρχει διάταξη σύμφωνα με την οποία αν οι απουσίες που προέρχονται από αποβολή είναι καθοριστικές στο να ξεπεραστεί το όριο και να χάσει ο μαθητής την τάξη, τότε δεν προσμετρώνται (αυτό μου το είπε συνάδελφος, πρώην λυκειάρχης στο λύκειο που υπηρετώ, οπότε το θεωρώ αρκετά έγκυρο).

Πριν δύο χρόνια στη Λήμνο είχαμε μία ελαφρά διαφορετική περίπτωση.

Την ημέρα του εορτασμού της εξέγερσης του Πολυτεχνείου κάποια παιδιά της Γ' Γυμνασίου έφυγαν απο τη γιορτή, βγήκαν στο προαύλιο, έβαλαν δύο μαθητές της Α' να παλέψουν, βιντεοσκόπησαν την πάλη και ένας απο αυτούς ανέβασε το βίντεο στο youtube. Μιλάμε για βίαια κτυπήματα επιπέδου κάτς με ανάλογες προτροπές απο τον καμεραμάν.

Λίγες μέρες μετά ο γιός του διευθυντή που σπούδαζε στην Αγγλία βρήκε το βίντεο και το είπε τηλεφωνικά στον πατέρα του. Την άλλη μέρα ο διευθυντής φώναξε τον μαθητή της Γ' και του έκανε παρατηρήσεις ενώ επίσης τον τρόμαξε λέγοντάς του οτι το βίντεο θα πάει στο υπουργείο στην Αθήνα.

Ήταν προφανές οτι ο μικρός μόλις γυρνούσε σπίτι θα κατέβαζε το βίντεο απο το youtube. Εκείνη τη στιγμή λοιπόν κάτι μ'έκανε να σώσω το βίντεο στον σκληρό.

Την άλλη μέρα έσκασε μύτη ο πατέρας του παιδιού (στρατιωτικός και υψηλόβαθμος μάλιστα) και έβριζε θεούς και δαίμονες διότι ο γιός του "συκοφαντείται άδικα". Ήμουν στο γραφείο του διευθυντή και παρακολουθούσα τη στιχομυθία. Ο πατέρας έλεγε οτι ο γιός του ήταν αθώος και οτι ο διευθυντής τον κατηγορεί επειδή έχει "πολιτικές διαφορές με τον στρατό...". Εκεί παρενέβην και εξήγησα στο γονέα οτι αν δεί κανείς το βίντεο δεν θα του μείνει καμιά αμφιβολία για το ποιός το κινηματογράφησε.

"Μα το βίντεο δεν υπάρχει πια" μου είπε ο πατέρας. Τότε του έδειξα το αποθηκευμένο βίντεο. Ο πατέρας άλλαξε 10 χρώματα και άρχισε να μιλάει για προσωπικά δεδομένα και μάλιστα όταν ρώτησε το όνομά μου και του το είπα έκανε το σχόλιο: "Περίεργο, έχει καλό βαθμό στο μάθημά σας". Φυσικά του εξήγησα οτι επειδή είναι καλός μαθητής δεν σημαίνει οτι δεν βιντεοσκόπησε το επίμαχο βίντεο.

Βέβαια ο διευθυντής δεν θέλησε να το προχωρήσει και το θέμα έμεινε εκεί, διότι ήταν ηλίου φαεινότερον οτι ο πατέρας ήρθε στο σχολείο αφού σιγουρεύτηκε οτι ο γιος του είχε κατεβάσει το βίντεο που σημαίνει επίσης οτι γνώριζε αυτός το είχε ανεβάσει. Παρόλα αυτά πήγε να κάνει φασαρία...

Σίγουρα στην εκπαίδευση και δη στη δευτεροβάθμια τα παιδιά είναι πολλές φορές έτη φωτός πιο μπροστά από τους εκπαιδευτικούς σε θέματα νέων τεχνολογιών (μάλλον οι εκπαιδευτικοί είναι πίσω, αλλά τέλος πάντων). Πολλές φορές όμως το παρακάνουν και πιάνονται σαν το έξυπνο πουλί.

Και βέβαια για τέτοια συμβάντα (όπως και τα περισσότερα παρατράγουδα στα σχολεία) οι τελευταίοι που φταίνε είναι οι μαθητές. Οι κύριοι υπεύθυνοι είναι είτε οι γονείς, είτε οι εκπαιδευτικοί, είτε και οι δύο μαζί. Προσωπική μου άποψη είναι οτι (ειδικά στα σχολεία της επαρχίας) μεγάλο μέρος ευθύνης φέρουν οι διευθυντές των σχολείων. Αν θέλετε το αναλύω, αλλά μάλλον θα βγώ off topic...

Νομίζω ότι πλέον το όλο θέμα αποτελεί ένα φαύλο κύκλο . Οταν παραπονέθηκα στον δάσκαλο της κόρης μου , στο σχολείο που πηγαίνει , πως θα έπρεπε , να είναι λίγο πιό αυστηροί για να καταλάβουν τα παιδιά ότι πάνε σχολείο - διότι σε ηλικία 11 ετών δεν έχουν καταλάβει ότι πάνε σχολείο , μου αρχισε τα "ναι μεν εγω συμφωνώ , αλλά μπορεί ένας γονέας να έχει διαφορετική άποψη κλπ κλπ κλπ " .

αναλογο περιστατικο στις ΗΠΑ ( με εντελως διαφορετικες συνεπειες ( !!!!! ) )

http://www.boingboing.net/2010/02/16/trash-talking-your-h.html

Trash-talking your high school teacher on Facebook is constitutionally protected speech

A federal magistrate today ruled that a former Florida high school student suspended after creating a Facebook page to diss her teacher should receive constitutional protection under the First Amendment. The name of the page? "Ms. Sarah Phelps is the worst teacher I've ever met."

Στο περιστατικό που αναφέρεις η μαθήτρια δεν είχε προχωρήσει (από όσο φαίνεται τουλάχιστον από το άρθρο) ούτε σε εξύβριση, ούτε σε συκοφάντηση, ούτε και έκθεση της προσωπικής ζωής της μισητής σε εκείνην εκπαιδευτικού της.

Και έχει ήδη αναπτυχθεί το επιχείρημα της αμοιβαιότητας: θα μπορούσε ο δάσκαλος να ανοίξει σελίδα ότι ο τάδε είναι ο χειρότερος, ο πιο σκράπας μαθητής που είχε ποτέ? Έστω ότι πρόκειται για πανεπιστημιακό δάσκαλο και φοιτητή, για να σου βγάλω από την εξίσωση την ανηλικότητα. Ίδια διαπόμπευση δεν είναι;

"Μα το βίντεο δεν υπάρχει πια" μου είπε ο πατέρας. Τότε του έδειξα το αποθηκευμένο βίντεο. Ο πατέρας άλλαξε 10 χρώματα και άρχισε να μιλάει για προσωπικά δεδομένα

Την έχει μάθει και ο τελευταίος αυτή τη μέγιστη μπούρδα. Ότι ο γιος του εξέθετε προσωπικές στιγμές συμμαθητών του δεν ήταν "προσωπικά δεδομένα" έτσι?
Ντρέπομαι, περισσότερο που σε άτομο τέτοιου φυράματος έχουν εμπιστευθεί διοίκηση.

Πριν δύο χρόνια στη Λήμνο είχαμε μία ελαφρά διαφορετική περίπτωση.

Μήπως επηρεάστηκες από το ...πολλή και λίγη καλή του άλλου παραδείγματος ή χρησιμοποιείς το "ελαφρά" ως επίρρημα αντί του ελαφρώς; :antlers:

Στο περιστατικό που αναφέρεις η μαθήτρια δεν είχε προχωρήσει (από όσο φαίνεται τουλάχιστον από το άρθρο) ούτε σε εξύβριση, ούτε σε συκοφάντηση, ούτε και έκθεση της προσωπικής ζωής της μισητής σε εκείνην εκπαιδευτικού της.

Και έχει ήδη αναπτυχθεί το επιχείρημα της αμοιβαιότητας: θα μπορούσε ο δάσκαλος να ανοίξει σελίδα ότι ο τάδε είναι ο χειρότερος, ο πιο σκράπας μαθητής που είχε ποτέ? Έστω ότι πρόκειται για πανεπιστημιακό δάσκαλο και φοιτητή, για να σου βγάλω από την εξίσωση την ανηλικότητα. Ίδια διαπόμπευση δεν είναι;

νομιζω ναι , το ιδιο ειναι . δε θα ταν ωραιο να γινει σε ενα φοιτητη π.χ. ( αλλα και δε θα ειχε κανενα λογο να το κανει )
παντως εμενα δε θα μ' αρεσε :BDBDG54:

και οντως δεν αναφερει τις λοιπες περιστασεις ... ( αν ειναι η οχι αναλογες με την εδω περιπτωση )