Απεβίωσε ο Λεωνίδας Κυρκος

Re: Απάντηση: Απεβίωσε ο Λεωνίδας Κυρκος

Ναί αλλά , ΤΑ ΣΤΕΡΝΑ ΤΙΜΟΥΝ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ....

Ετσι ειναι.

Δεινος ρητορας. Προσπαθησε να φερει ανανεωση στην πολιτικη της αριστερας ομως τελικα η πολιτικη του υπεσκαψε την προοπικη αυτη και εσπρωξε και τον μεγαλο ασθενη (ΚΚΕ) σε περαιτερω απομονωτισμο. Η ιστορια θα δειξει αν ηταν λαθος ή επιδιωξη.

Θα πω την κακία μου δεν μπορώ.
Το ΚΚΕ δεν αισθάνεται λύπη?

Δεν ειναι κακία...Ειναι απαράδεκτη η στάση τού ΚΚΕ...Αλλά εδώ απέκρυψαν τον θανατο τού Φαράκου...

Και εν πάση περιπτώσει θάπρεπε νά θυμάται τουλάχιστον το ΚΚΕ ,πώς ο Κύρκος,οπως και τά παλιά στελέχη πού έμειναν στο ''Κόμμα'' ειχαν την ιδια Μάνα-τήν Αριστερά-και μαζί τούς έτρεχαν στά ξερονήσια ,στά εκτελεστικά αποσπάσματα οι δωσίλογοι και οι αντιδραστικοί.

Αφού πω καλό ταξίδι στον άνθρωπο και ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια του , δε θα κρατηθώ και θα κάνω μια ερώτηση προς όλους σας .
Με αφορμή λοιπόν τον εκλιπόντα , και χωρίς καμία μα καμία πολιτική θέση , τους πιάνει ΟΛΟΥΣ η ερώτησή μου , ερωτώ πως στην ευχή είναι δυνατόν να χαρακτηρίζουμε όλους μα όλους ,τους πολιτικούς ειδικά ,με τόσα όμορφα λόγια και κοσμητικά επίθετα , να εξαίρουμε τα κατορθώματα τους , τις πολιτικές τους , τις ιδέες τους , και στο τέλος αυτή η κατακαημένη χώρα που λέγεται Ελλάδα και είχε την χαρά και την τιμή απάνω της να γυροφέρνουν όλοι αυτοί οι εξαίρετοι , κατά τα λεγόμενα αρκετών εδώ μέσα , άνθρωποι να πηγαίνει εδώ και καιρό κατά διαόλου.
Εξηγήστε μου παρακαλώ , γιατί ειλικρινά δεν μπορώ να το καταλάβω .

Κοιτα αντιλαμβανομαι το ερωτημα σου ,το πρωτο ειναι οτι "Ο νεκρός δεδικαίωται" , το δευτερο ειναι οτι δεν το λεω για ολους ,ο συγκεκριμενος παντως δεν ανηκει στην κατηγορια των πολιτικων που εφεραν την χωρα οπου την εφεραν .

Απάντηση: Re: Απεβίωσε ο Λεωνίδας Κυρκος

Αφού πω καλό ταξίδι στον άνθρωπο και ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια του , δε θα κρατηθώ και θα κάνω μια ερώτηση προς όλους σας .
Με αφορμή λοιπόν τον εκλιπόντα , και χωρίς καμία μα καμία πολιτική θέση , τους πιάνει ΟΛΟΥΣ η ερώτησή μου , ερωτώ πως στην ευχή είναι δυνατόν να χαρακτηρίζουμε όλους μα όλους ,τους πολιτικούς ειδικά ,με τόσα όμορφα λόγια και κοσμητικά επίθετα , να εξαίρουμε τα κατορθώματα τους , τις πολιτικές τους , τις ιδέες τους , και στο τέλος αυτή η κατακαημένη χώρα που λέγεται Ελλάδα και είχε την χαρά και την τιμή απάνω της να γυροφέρνουν όλοι αυτοί οι εξαίρετοι , κατά τα λεγόμενα αρκετών εδώ μέσα , άνθρωποι να πηγαίνει εδώ και καιρό κατά διαόλου.
Αν και θεωρώ ότι σε αυτές τις περιπτώσεις είναι άστοχο να γίνονται τέτοιες συζητήσεις στο νήμα,πιστεύεις ότι όταν και αν πεθάνει ποτέ ο Μητ$0τ@κ1$ θα τον κοσμήσουν με όμορφα λόγια?

Εντάξει ο Ακατονόμαστος είναι περίπτωση αν θες υπάρχουν πολλοί ακόμη να αναφερθούν.

Re: Απάντηση: Re: Απεβίωσε ο Λεωνίδας Κυρκος

Αν και θεωρώ ότι σε αυτές τις περιπτώσεις είναι άστοχο να γίνονται τέτοιες συζητήσεις στο νήμα,πιστεύεις ότι όταν και αν πεθάνει ποτέ ο Μητ$0τ@κ1$ θα τον κοσμήσουν με όμορφα λόγια?

Εντάξει ο Ακατονόμαστος είναι περίπτωση αν θες υπάρχουν πολλοί ακόμη να αναφερθούν.
Φίλε μου Παντελή , εδώ και τώρα οτι θέλεις σε πάω στοίχημα οτι ειδικά γι αυτόν θα ακούσουμε διθυραμβικά σχόλια.
Γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε , είμαστε για να μαστε ,και δε βγαίνει κανείς μας να πει καλός χρυσός ο αποθανών αλλά και μεγάλος μαλαξ .

Δεν αναφέρομαι στον Κ. Λεωνίδα Κύρκο

Tη στιγμη που καποιος φευγει,οταν ο θανατος αναδεικνυει την ισοτητα και τη ματαιοτητα των παντων,οφειλουμε ολοι σεβασμο στο νεκρο και στοιχειωδη αβροτητα..Τη μερα που οποιοσδηποτε ανθρωπος θα υβριστει αμεσως μετα το θανατο του,θα θεωρησω εγω προσωπικα οτι εχουμε πιασει πατο ως κοινωνια.Το τι θα γραψει η ανελεητη ιστορια ειναι αλλο,εξ'αλλου η Ιστορια δε μπορει να εχει συναισθηματα.
Ολοι δικαιουνται εναν τελευταιο αποχαιρετισμο κατα τη γνωμη μου..

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απεβίωσε ο Λεωνίδας Κυρκος

Φίλε μου Παντελή , εδώ και τώρα οτι θέλεις σε πάω στοίχημα οτι ειδικά γι αυτόν θα ακούσουμε διθυραμβικά σχόλια.
Γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε , είμαστε για να μαστε ,και δε βγαίνει κανείς μας να πει καλός χρυσός ο αποθανών αλλά και μεγάλος μαλαξ .

Δεν αναφέρομαι στον Κ. Λεωνίδα Κύρκο
Κοίτα όταν κάποιος πεθάνει δεν μπορείς να βγεις και να πεις άσχημα πράγματα και αυτό είναι ανθρώπινο και λογικό εξάλλου η ιστορία αναδεικνύει το έργο του καθενός μετά από πολλά χρόνια.

Πάντως για τον συγκεκριμένο (μητσοτ..) σαν να βλέπω τον κόσμο να ξεχύνεται στους δρόμους να ανάβει φωτιές και να γιορτάζει..

ΥΓ: Πάμε στοίχημα 2 surefire..

Tη στιγμη που καποιος φευγει,οταν ο θανατος αναδεικνυει την ισοτητα και τη ματαιοτητα των παντων,οφειλουμε ολοι σεβασμο στο νεκρο και στοιχειωδη αβροτητα..Τη μερα που οποιοσδηποτε ανθρωπος θα υβριστει αμεσως μετα το θανατο του,θα θεωρησω εγω προσωπικα οτι εχουμε πιασει πατο ως κοινωνια.Το τι θα γραψει η ανελεητη ιστορια ειναι αλλο,εξ'αλλου η Ιστορια δε μπορει να εχει συναισθηματα.
Ολοι δικαιουνται εναν τελευταιο αποχαιρετισμο κατα τη γνωμη μου..

Συμφωνώ και επ αυξάνω για τον τελευταίο αποχαιρετισμό , και προσωπικά ούτε ανέφερα αλλά νομίζω οτι ούτε και εννόησα πουθενά να εξηβρίσουμε τον εκάστοτε θανόντα , αλλά πραγματικά συχαίνομαι και όλη αυτή την υποκρισία και την αγιοποίηση που ξαφνικά βλέπω και ακούω , παραβλέποντας τα τραγικά , σε πολλές περιπτώσεις λάθη , των κατά τα άλλα μεγάλων αυτών ανδρών .

Απάντηση: Re: Απεβίωσε ο Λεωνίδας Κυρκος

Συμφωνώ και επ αυξάνω για τον τελευταίο αποχαιρετισμό , και προσωπικά ούτε ανέφερα αλλά νομίζω οτι ούτε και εννόησα πουθενά να εξηβρίσουμε τον εκάστοτε θανόντα , αλλά πραγματικά συχαίνομαι και όλη αυτή την υποκρισία και την αγιοποίηση που ξαφνικά βλέπω και ακούω , παραβλέποντας τα τραγικά , σε πολλές περιπτώσεις λάθη , των κατά τα άλλα μεγάλων αυτών ανδρών .
Πάντως τον Κύρκο δεν νομίζω ότι τον αγιοποίησε κανείς,αρκετοί ευγενικά αναφέρθηκαν στις αντίθετες απόψεις τους σε κάποια ζητήματα και ότι έκανε και αυτός λάθη.

Παντελή , δεν μιλάω για τον συγκεκριμένο άνθρωπο , τουλάχιστον όχι αποκλειστικά , απλά βρήκα την αφορμή , και αυτό που λες θα έπρεπε να γίνεται συχνότερα και ελαφρός εντονότερα , όταν μιλάμε ξαναλέω ειδικά για πολιτικούς , αναφορά στα ΛΑΘΗ.

Δεν ειναι κακία...Ειναι απαράδεκτη η στάση τού ΚΚΕ...Αλλά εδώ απέκρυψαν τον θανατο τού Φαράκου...

Και εν πάση περιπτώσει θάπρεπε νά θυμάται τουλάχιστον το ΚΚΕ ,πώς ο Κύρκος,οπως και τά παλιά στελέχη πού έμειναν στο ''Κόμμα'' ειχαν την ιδια Μάνα-τήν Αριστερά-και μαζί τούς έτρεχαν στά ξερονήσια ,στά εκτελεστικά αποσπάσματα οι δωσίλογοι και οι αντιδραστικοί.

Για τον Κυρκο εχω πολλες ενστασεις για την προσφορα του στην Αριστερα.Βεβαια δεν εζησα καταστασεις απο κοντα για να μπορω να κρινω καλυτερα.Και για τον Φαρακο ακομα για καποια πραγματα που ομως δεν ειναι της παρουσης.
Αλλα ακριβως για τον λογο που υπογραμμισα σ'αυτα που εγραψες πιστευω οτι του αξιζει ενα καλο κατευοδιο απο ολους τους αριστερους.Αν μη τι αλλο προκειται για εναν ακομα ανθρωπο που κυνηγηθηκε και βασανιστηκε για τις ιδεες του (αυτα βεβαια ειναι ψιλα γραμματα γι'αυτους που επιμενουν να μιλανε και να χαμογελανε ειρωνικα για την αριστερα και να αναφερουν το ποιηματακι του Σταλιν καθε φορα που μιλαμε για σοσιαλισμο,αραγε ποσοι απο αυτους ξερουν τι θα πει να βασανιζεσαι για τις αρχες και τις ιδεες σου?) και καθε δημοκρατης θα πρεπε να στεκεται με σεβασμο.
Καλο ταξιδι...

Re: Απάντηση: Απεβίωσε ο Λεωνίδας Κυρκος

Σημερα σημασια εχει πού εκλεισε ο κύκλος της ζωής του.Καλο ταξιδι και μακάρι να συναντησει τον 'σύντροφο Χαρίλαο της αλλης πλευράς' με τον οποιον ειχαν κοινούς αγώνες.Ετσι και αλλοιώς το αίτημα για ενοτητα της Αριστεράς σημερα ειναι πιό επικαιρο απο ποτέ.

Tα ειπες ολα.

Ας ειναι ελαφρυ το χωμα.

Re: Απάντηση: Re: Απεβίωσε ο Λεωνίδας Κυρκος

Με άρεσε πολύ το αν βρε Παντελή!
Υπάρχει και πιθανότητα να μην πεθάνει ποτέ ο Δράκουλας! :flipout::flipout::flipout:

Κοιτα αντιλαμβανομαι το ερωτημα σου ,το πρωτο ειναι οτι "Ο νεκρός δεδικαίωται" , το δευτερο ειναι οτι δεν το λεω για ολους ,ο συγκεκριμενος παντως δεν ανηκει στην κατηγορια των πολιτικων που εφεραν την χωρα οπου την εφεραν .

Απλά μια παρατήρηση: το "ο νεκρός δεδικαίωται" δεν αναφέρεται σε συγχωροχάρτια αλλά απλά στο γεγονός ότι δεν μπορεί να κάνει άλλο κακό (ή καλό).

Οσο για τον Κύρκο (συγχωρεμένος να είναι) στα μάτια μου ήταν ηθικός και είχε καλές προθέσεις, αλλά ως γνωστόν ο δρόμος για την Κόλαση είναι σπαρμένος απ'αυτές........

Υπό τους ήχους Μπετόβεν η κηδεία του Λ. Κύρκου

Τελευταία ενημέρωση: 31.08.2011 | 06:44
Πρώτη δημοσίευση: 31.08.2011 | 06:42

Το απόγευμα της Τετάρτης σύντροφοι, συγγενείς και απλός κόσμος θα πουν το τελευταίο αντίο στον ιστορικό ηγέτη της Αριστεράς Λεωνίδα Κύρκο.

Η κηδεία στο Α' Νεκροταφείο θα είναι πολιτική και θα γίνει υπό τους ήχους... Μπετόβεν που τόσο αγαπούσε ο Λεωνίδας Κύρκος. Θα ακουστεί η “Ωδή στη Χαρά” από την 9η συμφωνία, την οποία σφύριζε όταν βρισκόταν στην απομόνωση στις φυλακές ώστε να ξέρουν οι συγκρατούμενοί του ότι ήταν ζωντανός.

Μοναδικός ομιλητής στην κηδεία θα είναι ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης. Η οικογένεια έχει ζητήσει αντί στεφάνων να δοθούν χρήματα στη “Διεθνή Αμνηστία” και στο “Χαμόγελο του Παιδιού”.

Η σορός του θα βρίσκεται στο χώρο τέλεσης των πολιτικών κηδειών από τις 12 το μεσημέρι.

http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=93550&catid=3

Υπό τους ήχους Μπετόβεν η κηδεία του Λ. Κύρκου

Τελευταία ενημέρωση: 31.08.2011 | 06:44
Πρώτη δημοσίευση: 31.08.2011 | 06:42

Το απόγευμα της Τετάρτης σύντροφοι, συγγενείς και απλός κόσμος θα πουν το τελευταίο αντίο στον ιστορικό ηγέτη της Αριστεράς Λεωνίδα Κύρκο.

Η κηδεία στο Α' Νεκροταφείο θα είναι πολιτική και θα γίνει υπό τους ήχους... Μπετόβεν που τόσο αγαπούσε ο Λεωνίδας Κύρκος. Θα ακουστεί η “Ωδή στη Χαρά” από την 9η συμφωνία, την οποία σφύριζε όταν βρισκόταν στην απομόνωση στις φυλακές ώστε να ξέρουν οι συγκρατούμενοί του ότι ήταν ζωντανός.

Μοναδικός ομιλητής στην κηδεία θα είναι ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης. Η οικογένεια έχει ζητήσει αντί στεφάνων να δοθούν χρήματα στη “Διεθνή Αμνηστία” και στο “Χαμόγελο του Παιδιού”.

Η σορός του θα βρίσκεται στο χώρο τέλεσης των πολιτικών κηδειών από τις 12 το μεσημέρι.

http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=93550&catid=3

Ειναι σαφές πώς η πολιτική διαθήκη Κύρκου παραδιδεται στον Κουβέλη...Μάλιστα..

Τίποτα άλλο ακόμα,μιάς και δεν έχει γινει η κηδεία.

Ως προς τον Μπετόβεν ,επίσης δεν θα σχολιάσω ακομα τίποτα σεβόμενος τον Μπετόβεν..Αλλως τε την ''Ωδή στην Χαρά'' με φυσαρμόνικα την ετρωγα στην μάπα για μιά δεκαετία.....................