Απειλή για το περιβάλλον οι επίπεδες τηλεοράσεις

Ενα αλλο αρνητικο σημειο τον επιπεδων τηλεορασεων ειναι η θερμοτητα που εκλειουν θεωρω οτι οσοι εχουν lcd/plasma θα εχουν παρατηρησει την θερμοτητα που βγαζουν αυτο εχει ως αποτελεσμα στης ημερες που διανυουμε με τον καυσωνα η εσωτερικη θερμοκρασιου του δωματιου μας να απαιτει την παραπανω χρηση του A/C.

Μπορει να γλιτωσαμε την ακτινοβολια αλλα χανουμε αλλου...

Δεν νομίζω να είναι έτσι.Εγώ που έχω και CRT,μετά από καμιά ώρα λειτουργίας,αν την ακουμπήσω από πίσω καίει πραγματικά τώρα το καλοκαίρι (καλά δεν παθαίνω και έγκαυμα).Αντίθετα η LCD που έχω,με περισσότερες ώρες λειτουργίας,εκπέμπει πολύ λιγότερη θερμότητα.

Σύμφωνα με το άρθρο οι 4.000 τόνοι τριφθοριούχου αζώτου που εκλύονται ετησίως αντιστοιχούν σε ισοδύναμο 68.000.000 τόνων διοξειδίου του άνθρακα (αφού αναφέρει ότι είναι 17.000 φορές πιο ισχυρό). Στους 27.245.758.000 τόνους διοξειδίου του άνθρακα που εκλύονται στην ατμόσφαιρα ετησίως από όλες τις άλλες πηγές ανθρώπινης δραστηριότητας το συγκεκριμένο ισοδύναμο δεν είναι παρά ένα πολύ μικρό ποσοστό της τάξεως του 0,3% (όσο διοξείδιο του άνθρακα εκλύεται από τις ανθρώπινες δραστηριότητες στη Συρία). Μάλλον αρχίσανε οι υπερβολές πάλι, και η προσπάθεια να αλλάξουμε κουβέντα (που είναι η μείωση της έκλυσης κυρίως του διοξειδίου του άνθρακα).

Δεν είναι μικρό, και καλό θα ήταν να μειωθεί ή να πάψει να υπάρχει αν γίνεται. Απλά το υπόλοιπο 99.7% είναι τερατώδες σε σύγκριση! Και κάπου πρέπει να μπαίνουν οι προτεραιότητες με βάση και το μέγεθος της απειλής...

Σαν το βρακακι σου sotos65 που ειναι στο 50% ας πουμε?
Να δω ποτε θα το βγαλεις...........

Αφου το ειπες και μονος σου:

Μάλλον αρχίσανε οι υπερβολές πάλι, και η προσπάθεια να αλλάξουμε κουβέντα (που είναι η μείωση της έκλυσης κυρίως του διοξειδίου του άνθρακα).

Τι το ψαχνεις?
Σαν τις εξεταστικες της Βουλης ειναι αυτα η τις επιτροπες.........το χρημα να πεφτει απο τις συνεδρειες και ασε τους αλλους να παν να ..........(να γ@μηθουν ηθελα να γραψω ,αλλα δεν το λεω).

Δεν το ψάχνω, απλά το λέω επειδή άλλοι ψάχνονται όταν διαβάζουν τέτοιες ειδήσεις και δίνουν μεγαλύτερη σημασία απ' ό,τι πρέπει!

ΥΓ. Smoothbore για χάρη σου άλλαξα το avatar! Κάθε λίγο με το βρακάκι! :beee:

Ωραιο αβαταρ , μου θυμιζει αυτη την ταινια ..........που επαιζε η ταδε .......και σε καποια στιγμη που της πηρε ο αερας το φουστανι.φανηκε το βρακακι:flipout:

Re: Απάντηση: Απειλή για το περιβάλλον οι επίπεδες τηλεοράσεις

Σύμφωνα με το άρθρο οι 4.000 τόνοι τριφθοριούχου αζώτου που εκλύονται ετησίως αντιστοιχούν σε ισοδύναμο 68.000.000 τόνων διοξειδίου του άνθρακα (αφού αναφέρει ότι είναι 17.000 φορές πιο ισχυρό). Στους 27.245.758.000 τόνους διοξειδίου του άνθρακα που εκλύονται στην ατμόσφαιρα ετησίως από όλες τις άλλες πηγές ανθρώπινης δραστηριότητας το συγκεκριμένο ισοδύναμο δεν είναι παρά ένα πολύ μικρό ποσοστό της τάξεως του 0,3% (όσο διοξείδιο του άνθρακα εκλύεται από τις ανθρώπινες δραστηριότητες στη Συρία). Μάλλον αρχίσανε οι υπερβολές πάλι, και η προσπάθεια να αλλάξουμε κουβέντα (που είναι η μείωση της έκλυσης κυρίως του διοξειδίου του άνθρακα).

Δεν εκλύονται 4000 τόνοι NF3 ετησίως. Σύμφωνα με το άρθρο αυτή είναι η παγκόσμια παραγωγή, που σημαίνει πως το ποσοστό είναι πολύ μικρότερο και από το 0.3 που υπολόγισες.