Άπειρος για Δορυφορική

hunter

Moderator
Staff member
9 December 2006
883
Θεσσαλονίκη
Καλησπέρα σας ,

Θα ήθελα να μου πείτε τι χρειάζομαι για να βλέπω δορυφορικά κανάλια δεν έχω ιδέ

Last edited:
Τα πολύ πολύ βασικά είναι: δορυφορικός δέκτης, δορυφορικό πιάτο με 1 τουλάχιστον lnb και τα σχετικά καλώδια και βύσματα.
Απο εκει και περα ανάλογα με τον επιθυμητό δορυφόρο ή δορυφόρους παίζει η διάσταση του πιάτου και άλλες προσθήκες
Πρεπει ακόμη να έχεις και κάποιο μέρος που να βλέπει Νότια για να βάλεις το πιάτο (Βορεινό μπαλκόνι δεν κανει)

Ποιες είναι οι γνωστές και αξιόπιστες μάρκες στο χώρο?Το πιάτο θα τοποθετηθεί στην ταράτσα αρα βλέπει όπου θέλετε.Θέλω να πιάνω όλα τα ευρωπαϊκά κανάλια.Μένω Θεσσαλονίκη αν παίζει κάποιο ρόλο στο μέγεθος του πιάτου.Μπορείτε να μου πείτε πιο συγκεκριμένα τι να πάρω μάρκες κλπ.

Για την Θεσσαλονίκη με ένα κάτοπτρο 1Χ1.15 είσαι καλυμμένος για τις δημοφιλέστερες τροχιακές θέσεις των δορυφόρων Astra & Hotbird.
Συνεπώς χρειάζεσαι μια τυπική εγκατάσταση με δύο lnb. Τα τελευταία να είναι χαμηλού θορύβου 0,2 - 0,3 db.
Πάρε μερικές προσφορές απο καταστήματα δορυφορικών και γνώμη μου είναι να μην επιλέξεις την φθηνότερη λύση. Ο δέκτης να έχει τουλάχιστον 1CI για τυχόν μελλοντική επέκταση σε συνδρομητικές υπηρεσίες.
Τέλος βασικό ρόλο παίζουν τα χρήματα που θέλεις να διαθέσεις για την δορυφορική σου εγκατάσταση.
Με λογικό κόστος μπορείς να επιλέξεις μεγαλύτερο κάτοπτρο π.χ. 1.20 και να κάνεις ταυτόχρονη λήψη τεσσάρων δορυφόρων.

Δεν ειναι σωστό να σου προτείνουμε συγκεκριμένο κατάστημα, η Θεσ/νικη άλλωστε έχει πάρα πολλά. Καλό ειναι πάντως να ψάξεις πριν αποφασίσεις

Απάντηση: Re: Άπειρος για Δορυφορική

Δεν ειναι σωστό να σου προτείνουμε συγκεκριμένο κατάστημα, η Θεσ/νικη άλλωστε έχει πάρα πολλά. Καλό ειναι πάντως να ψάξεις πριν αποφασίσεις
Ακριβώς.
Μπορείς να πάρεις μερικές προσφορές απο καταστήματα και να κρίνεις ποια είναι η πιο συμφέρουσα για σένα. Οι τιμές πάνω κάτω είναι ίδιες με μικρές αποκλίσεις.