Απέλαση η νέα εποχή....

Στους δρόμους οι Ρομά της Βουλγαρίας
Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου 2010, 17:58

Image.ashx

Κατά της πολιτικής των διακρίσεων της γαλλικής κυβέρνησης απέναντι στους Ρομά της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας, διαμαρτυρήθηκαν σήμερα δώδεκα οργανώσεις Βούλγαρων Ρομά, όπως αναφέρουν σε επιστολή τους που παρέδωσαν στη γαλλική πρεσβεία στη Σόφια, με τελικό παραλήπτη τον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί.

«Οι άνθρωποι που διώχνετε δεν έχουν διαπράξει εγκλήματα. Αν ήταν έτσι, θα είχαν συλληφθεί και κατηγορηθεί», γράφουν μεταξύ άλλων στην επιστολή τους. «Τους ανθρώπους αυτούς τους έδιωξε από τη χώρα τους η φτώχεια», τονίζουν.

«Η Ευρώπη είναι μαζί μας!» φώναζαν οι περίπου 150-200 διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί έξω από την πρεσβεία της Γαλλίας, για πρώτη φορά μετά την εντατικοποίηση των απελάσεων των Ρομά από τη Γαλλία, στις αρχές Αυγούστου. Οι συμμετέχοντες κρατούσαν πλακάτ με συνθήματα όπως «Ελευθερία, ισότητα, αδελφότητα», «Ο Σαρκοζί νομιμοποιεί το ρατσισμό» και «Φτωχός δεν σημαίνει εγκληματίας».

Επίσης σε ανοιχτή επιστολή τους προς τον Βούλγαρο πρωθυπουργό Μπόικο Μπορίσοφ, οι Ρομά δηλώνουν δυσαρεστημένοι από την πολιτική ενσωμάτωσης που ακολουθεί η Σόφια. Οι Ρομά της Βουλγαρίας υπολογίζεται ότι φτάνουν τις 700.000 και οι περισσότεροι ζουν σε άθλιες συνθήκες. Περίπου 150 από αυτούς εκδιώχθηκαν από τη Γαλλία από τις αρχές του έτους, σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών της Βουλγαρίας.
zougla.gr

Συνέδριο για τους Ρομά στο Βουκουρέστι

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου 2010, 17:10
Image.ashx

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα οργανώσει τον Οκτώβριο στο Βουκουρέστι ένα συνέδριο για να συζητηθούν τα προγράμματα αρωγής προς τους Ρομά, όπως ανακοίνωσε ο επίτροπος κοινωνικών υποθέσεων, Λάζλο Άντορ, σε συνέντευξή του που θα δημοσιευθεί τη Δευτέρα.

«Οι συμμετέχοντες στο συνέδριο θα συζητήσουν τα μέσα που χρειάζονται για να υλοποιηθούν καλύτερα τα προγράμματα βοήθειας προς τους Ρομά», διευκρίνισε ο Ούγγρος επίτροπος, μιλώντας στο αυστριακό περιοδικό «Προφίλ». Μέχρι στιγμής, δεν έχει οριστεί ημερομηνία για τη διεξαγωγή του συνεδρίου.

Στη συνέντευξή του ο Άντορ εκφράζει αμφιβολίες για τη γαλλική πολιτική απέναντι στους Ρομά, λέγοντας ότι υπάρχουν προφανώς άνθρωποι που προσπαθούν να ενισχύσουν τη δημοτικότητά τους σε βάρος μιας ιδιαίτερα ευάλωτης ομάδας. Ο επίτροπος εξέφρασε επίσης τη λύπη του που άλλες χώρες, όπως η Ρουμανία και η Βουλγαρία δεν εφαρμόζουν επαρκώς τα ήδη υπάρχοντα προγράμματα βοηθείας.
zougla.gr

Στην νότια Κρήτη να δείτε πόσοι απο δαύτους έχουν μαζευτεί!!!!!!!!!!

Τα θηλυκά έχουν βγει στην βίζιτα, ανεξαρτήτως ηλικίας και οι υπόλοιποι στις λοιπές παραδοσιακές ασχολίες τους.
Προ μηνών βούτηξαν ένα ντόπιο 70χρονο που είχε ..ερωτικές συνευρέσεις με ανήλικες, παρουσία της μητέρας, με αντίτιμο 2 σουβλάκια καλαμάκια έκαστη (και η μητέρα-τσατσά). Για να σας προλάβω, τον κάρφωσαν οι συχωριανοί του...
Στο ίδιο χωριό έχει σημειωθεί ρεκόρ διαρρήξεων αυτοκινήτων, με τουλάχιστον 2 διαρρήξεις κατ έτος και κατά αυτοκίνητο.

Ξέρω, ξέρω, είμαι ρατσιστής και ξενοφοβικός...

Re: Απάντηση: Απέλαση η νέα εποχή....

Είπε κανείς τέτοιο πράγμα???

Υ.Γ Προβλέπω θαλάμους αερίων στην Ευρώπη και σύντομα μάλιστα....

Τα θηλυκά έχουν βγει στην βίζιτα, ανεξαρτήτως ηλικίας και οι υπόλοιποι στις λοιπές παραδοσιακές ασχολίες τους.
Προ μηνών βούτηξαν ένα ντόπιο 70χρονο που είχε ..ερωτικές συνευρέσεις με ανήλικες, παρουσία της μητέρας, με αντίτιμο 2 σουβλάκια καλαμάκια έκαστη (και η μητέρα-τσατσά). Για να σας προλάβω, τον κάρφωσαν οι συχωριανοί του...
Στο ίδιο χωριό έχει σημειωθεί ρεκόρ διαρρήξεων αυτοκινήτων, με τουλάχιστον 2 διαρρήξεις κατ έτος και κατά αυτοκίνητο.

Δηλαδή τι υπονοείς; Αν σου χτυπήσουν το κουδούνι και ανοίγοντας τη πόρτα δεις ότι είναι πέντε γύφτοι που ζητιανεύουν, ή έστω και Ρομά, εσύ δηλαδή δεν θα τους πάρεις μέσα να τους φιλέψεις και να τους φιλοξενήσεις για όσο χρειάζονται, όπως άλλωστε κάνει καθημερινά και κάθε σωστός αριστερός;

Δηλαδή τι υπονοείς; Αν σου χτυπήσουν το κουδούνι και ανοίγοντας τη πόρτα δεις ότι είναι πέντε γύφτοι που ζητιανεύουν, ή έστω και Ρομά, εσύ δηλαδή δεν θα τους πάρεις μέσα να τους φιλέψεις και να τους φιλοξενήσεις για όσο χρειάζονται, όπως άλλωστε κάνει καθημερινά και κάθε σωστός αριστερός;

Με βάση τα γραφόμενα έως τώρα από που συνάγεται το συμπέρασμα περί φιλέματος;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Απέλαση η νέα εποχή....

Στην Θράκη αυτή η άποψη υπάρχει γιά τούς Ρομά,πού άν δέν κάνω λάθος είναι περί τίς 20000??
Ε τότε καλά κάνει η επίσημη Τουρκική πολιτική καί τούς θεωρεί μέλη τής ''δικής'' της Μουσουλμανικής Μειονότητας.
Οπως καί τούς Πομάκους άλλως τε πού επί χρόνια τούς είχε η ελληνική πολιτεία κλεισμένους μέ μπάρες.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Απέλαση η νέα εποχή....

Στην Θράκη

Στη Θράκη τους έχουμε μη στάξει και μη βρέξει. Δεν διώκονται ποτέ και για τίποτα. Γι αυτό άλλωστε οι δικοί μας δεν πάνε να φύγουν σε Γαλλίες και Ιταλίες. Αντιθέτως, θα πάρουμε και αυτούς που οι Βούλγαροι δεν θέλουν και προσπαθούν να ξεφορτωθούν. Όλοι οι καλοί χωράμε!

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Απέλαση η νέα εποχή....

Στη Θράκη τους έχουμε μη στάξει και μη φέξει. Δεν διώκονται ποτέ και για τίποτα. Γι αυτό άλλωστε οι δικοί μας δεν πάνε να φύγουν σε Γαλλίες και Ιταλίες. Αντιθέτως, θα πάρουμε και αυτούς που οι Βούλγαροι δεν θέλουν και προσπαθούν να ξεφορτωθούν. Όλοι οι καλοί χωράμε!

:2thumb22sup::2thumb22sup:

Οπότε αριστεροί ,ξε-αριστεροί υπάρχει συνύπαρξη,ανάλογα βέβαια καί μέ τά ήθη(συνήθειες)τής κάθε μειονότητας καί τής αντίστοιχης πλειοψηφίας.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Απέλαση η νέα εποχή....

:2thumb22sup::2thumb22sup:

Οπότε αριστεροί ,ξε-αριστεροί υπάρχει συνύπαρξη,ανάλογα βέβαια καί μέ τά ήθη(συνήθειες)τής κάθε μειονότητας καί τής αντίστοιχης πλειοψηφίας.

Κολλητοί!

Μαθαίνουν στους δικούς μας και πως να κάνουν διαρρήξεις. Με τη πείνα που έρχεται θα χρειαστούν νέες τέχνες, ακόμη και στους αριστερούς!

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Απέλαση η νέα εποχή....

Κολλητοί!

Μαθαίνουν στους δικούς μας και πως να κάνουν διαρρήξεις.

Καλά πρόσεχε και λίγο, γιατί μπορεί να γίνεται το αντίθετο....

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Απέλαση η νέα εποχή....

Κολλητοί!

Μαθαίνουν στους δικούς μας και πως να κάνουν διαρρήξεις. Με τη πείνα που έρχεται θα χρειαστούν νέες τέχνες, ακόμη και στους αριστερούς!

Ανοικτοί σέ ''νέες ιδέες''.:flipout::flipout:

Τώρα το πώς οι προγονοί μας με την Δημοκρατία τους έφτασαν τόσο ψηλά, ενώ εμείς με την δική μας τόσο χαμηλά (πάτο) δεν το κατάλαβα! Υπάρχουν πολλών ειδών Δημοκρατίες?:hmmmm2:

Απάντηση: Re: Απέλαση η νέα εποχή....

off topic
προφανώς θυμήθηκες το σχετικό νήμα!

Στην Κρήτη έχω μάθει καλοπερνάν τα αδέσποτα...αληθεύει??

Ναι, αμέεεεεεεεε, πως δεν καλοπερνάνε; Αρκεί να είσαι σκύλος (τα άλλα ζώα τα έχουμε γραμμένα) και να σε υιοθετήσουν οι κολλητές (αρσενικές και θηλυκές) του Δημάρχου. Τους έστειλα μια επιστολή, πρωτοκολλημένη, στην οποία κατόπιν 120 ημερών δεν μου απάντησαν, μετά πήγα σε δικηγόρο και αρχίσαμε τα εξώδικα....

Ξαναέφυγα μετανάστης στα 40+ μπας και ησυχάσει η ψυχή μου. Τους σιχάθηκα και στο πως φέρονται και στο πως ερμηνεύουν τους νόμους.

Την χαρά ότι θα με έκαναν κάφρο και να τα φολιάσω δεν τους την έδωσα!!! Αργά η γρήγορα κάποιο παιδάκι θα την πατήσει και θα γίνει το σώσε.

Τώρα το πώς οι προγονοί μας με την Δημοκρατία τους έφτασαν τόσο ψηλά, ενώ εμείς με την δική μας τόσο χαμηλά (πάτο) δεν το κατάλαβα! Υπάρχουν πολλών ειδών Δημοκρατίες?:hmmmm2:

Πολλών ειδών απόψεις....:afro:(εξ ου και η Δημοκρατία)....

Εγω παντως, μιας και καταγομαι και απο εκει και περασα εκει στα νοτια τις τελευταιες τρεις εβδομαδες δεν εχω να πω τα ιδια αδερφε, συγνωμη.

Πραγματικα ειδες πουθενα να μιλαει κανεις για κατι τετοιο η απλα ειναι ενα flame για να εχουμε...

Χεχε, φαίνεται ότι έχουν βαλθεί κάποιοι να φάω μπαν.

Ειναι ζεστος ο καιρος ακομα, μια χαρα θα περασεις, παλιοαντιδραστικε!

Πολλών ειδών απόψεις....:afro:(εξ ου και η Δημοκρατία)....

Γεια σου ρε Εμιλιε!
Αλλα μου μαυριζεις την καρδια με κατι τετοια θεματα και ειναι η πρωτη μου μερα πισω σημερα ρε φιλε... δε με λυπασαι...;