Δεν είχα σκοπό να σχολιάσω, αλλά μου έδωσες αφορμή.
Μια απ τις κορυφαίες ελληνικές ταινίες, με μια σκηνή εντελώς "γεια σου", 100% δεμένη με όλο το έργο. Δεν περίμενα φυσικά απ τον χρήστη που την σχολίασε πρώτος να του αρέσει. Θα με παραξένευε πιθανόν.
Αν θέλεις κουλτούρες μαζί με γαλλικά, πιάνο και κλασική μουσική, ατύχησες.
Όχι, εγώ είμαι ο τύπος του σινεμά για ποπ-κορν, ταινίες με πιστολίδι, κυνηγητά με αυτοκίνητο, γκόμενες με μπικίνι, τέτοια πράγματα, να περνάει λίγο η ώρα ρε αδερφέ.:ADFADF1::ADFADF1:
Για μένα η Γλυκιά Συμμορία είναι χαρακτηριστικό δείγμα καλλιτεχνικής αυτοϊκανοποίησης, έργο ενός σκηνοθέτη/δημιουργού που προσπαθεί να μιμηθεί τη γαλλική Nouvelle Vague και να τη μεταφέρει στα καθ'υμάς, δημιουργώντας τελικά ένα έργο που απευθύνεται μόνο στον εαυτό του. Αυτό όμως δεν είναι κινηματογράφος...
Και συνεχίζω ακάθεκτος. Άλλο "Αριστούργημα" που δε μου μίλησε ποτέ ήταν ο Καιρός των Τσιγγάνων.
Βρήκα την αισθητική της ταινίας φρικτή, το θέμα καταθλιπτικό και τους χαρακτήρες από αξιολύπητους εως κατάπτυστους. Το μόνο που αξίζει είναι η μουσική του Bregovic, αλλά για αυτό υπάρχουν και τα soundtrack.
Y.Γ. Ζητώ προκαταβολικά συγγνώμη από το Δημήτρη Θ που δεν συμμερίζομαι του γούστο του. Είμαι σίγουρος ότι θεωρεί τον Καιρό των Τσιγγάνων αριστούργημα και περιμένω εναγωνίως τα σχόλιά του για να ξέρω από τώρα και στο εξής τι πρέπει να μου αρέσει και τι όχι.
Υ.Γ.2 Πάω στοίχημα ότι δεn tου άρεσε το Amadeus.:Banane0: