Απενοχοποίηση Τώρα! Masterpieces We Dislike

Re: Απάντηση: Απενοχοποίηση Τώρα! Masterpieces We Dislike

Πολυ ωραιο θεμα.
Το πρώτο που μου έρχεται σφηνα στο μυαλο ειναι η Οδύσσεια ( 2001: A Space Odyssey)
Και επειδή λεω δεν μπορει κατι θα μου ξέφυγε το ειδα και δευτερη φορα...
Δεν σας λεω, δεν...
Επισης ποτε δεν καταλαβα το κόλλημα με το Blade Runner.
Εχει βγει και ξαναβγει σε dvd σε hd σε D.C. και δεν μπορω να το πιστεψω οτι ακομα πουλαει.
Η πλακα ειναι πως ειμαι οπαδος των ταινιων επιστημονικής φαντασιας αλλα τις συγκεκριμένες τις εχω στην μαυρη λιστα του ποτε ξανα.
Τελος δεν την ξαναπατάω με ταινια του Aronofsky.
Την πατησα μια ,την πατησα δυο ,την πατησα τρεις , ε το κακο τεσσαρισε...
Υπερτιμημένος ο κυριος.

Το Blade Runner αξίζει μόνο και μόνο για την ατμόσφαιρα του, noir σε sci-fi περιτύλιγμα.

Ο Aronofsky ενοχλεί πολλούς αλλά μπορώ να πω οτι είναι απο τους αγαπημένους μου σκηνοθέτες. Δεν έχω δει βέβαια το Black Swan και φοβάμαι οτι θα "χαλάσει" τωρα που μπήκε στο mainstream του Hollywood.

Τις Casablanca και Gone with the Wind δεν μπόρεσα ποτέ να δω ολόκληρες...Με κοιμίζουν.
To Casablanca πρέπει να το δεις με την κατάλληλη ψυχολογική κατάσταση, να έχεις φάει πρόσφατα χυλόπιτα δηλαδή :p

To Gone... όντως είναι εκνευριστικό. 4 ώρες με την υστερικιά πάει πολύ Μονό η περίφημη ατάκα του Rhett αξίζει.

Wrong!
Fassbinder did.
David Lynch did.
Pier-Paolo, Paul Schrader, Nagisa Oshima - all of them did.
I can mention a few others as well :ernaehrung004:

Κώστα, ο Rohmer εχει κανει ολόκληρη σειρά απο ταινιες(Contes moraux) με θέμα το να διαλέγει κανείς ανάμεσα σε δυο έρωτες. Είναι αρκετά διαλεκτικός μεν -αν δεν παρακολουθεί κανείς τις συνομιλίες εχει χάσει τη μπαλα- ...τό 'χει το θέμα δε. Για τους Fassbinder,Lynch μ' ενδιαφέρουν προτάσεις :ears: Oshima, Pasolini δεν τους αντέχω(ειδικά τον πρωτο)...

Κώστα, ο Rohmer εχει κανει ολόκληρη σειρά απο ταινιες(Contes moraux) με θέμα το να διαλέγει κανείς ανάμεσα σε δυο έρωτες.

α σορρυ: αυτοί που λέω εγώ δεν μιλάνε για τέτοια διλλήμματα.
λάθος κατάλαβα.
το θέμα τους είναι Οι Πολιτείες του Ανδρα και η Ψυχή του.
Merry Xmas Mr Lawrence
Theorema
Η Γερμανία το Φθινόπωρο
το σενάριο του Raging Bull
και πάνω κάτω όλες του Lynch

:worshippy:

Η θεωρούμενη ως η καλύτερη ταινία του ισπανικού κινηματογράφου. Το Πνεύμα του Μελισσιού (1973) του Βίκτορ Ερίθε.

espiritudelacolmena.jpg

Εξαφανισμένη για χρόνια προβλήθηκε πέρσι στους κινηματογράφους.
Ένα κοριτσάκι στην Ισπανία του Φράνκο βλέπει φαντάσματα ενώ περιθάλπει έναν αντάρτη.
Αλληγορία; Ναι.
Πλήξη; Δυστυχώς ναι, παρά την ωραία της ατμόσφαιρα.
Ενδέχεται να επηρέασε τον Guillermo del Toro στον Λαβύρινθο του Πάνα.
Παρά το γεγονός ότι δε με ενθουσίασε, αξίζει κάποια στιγμή να της ρίξετε μια ματιά.

Bad movies we like:

Όταν η φιλμογραφία σου κοσμείται από ένα Halloween, από ένα The Fog ή από μία Christine, ασφαλώς δε θα περάσεις στο πάνθεον για αυτό:

john-carpenters-vampires-movie-poster-1997-1020205100.jpg

Western - Vampire movie με καρτουνίστικη βία, έντονη μυρωδιά Αμερικανικού Νότου και στο βάθος ένας Carpenter που φαίνεται ότι το διασκέδασε τρελά κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων.
Φτιαγμένο με υλικά από το πάνω ράφι του...σκουπιδοτενεκέ.
Χωρίς να είναι κάτι το ιδιαίτερο, το βλέπω ακόμα με ευχαρίστηση.
B - movies We Love!

είναι η μόνη ταινία του Ταρκόφσκι που Δεν έχω δεί: διάβασα το βιβλίο του Λεμ πρώτα.
Πείτε μου τώρα: αν αύριο γυρίσουν ταινία το 'Δόκτωρ Φάουστους' του Τόμας Μανν, εσείς θα πάτε να το δείτε;

Πρώτα είδες ή διάβασες το Θάνατο στη Βενετία;

Δοκτορ Ζιβανγκο
Οδυσεια του διαστηματος
Blade Runner
και Λορενς της Αραβιας !!!

πολυ λιγο για αυτο που ακουγα για αυτες τις ταινιες !

με 2 λεξεις : ΑΠΕΡΙΓΡΑΠΤΑ ΒΑΡΕΤΕΣ

Πρώτα είδες ή διάβασες το Θάνατο στη Βενετία;

Eκεί, ήμουν τυχερός: πρώτα είδα την ταινία.
δεν τη θεωρώ απο τις μεγάλες του Visconti πάντως...για οποιονδήποτε άλλον, θα ήταν πολύ καλή. για τον Visconti τη θεωρώ λίγη.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Απενοχοποίηση Τώρα! Masterpieces We Dislike

Το Blade Runner αξίζει μόνο και μόνο για την ατμόσφαιρα του, noir σε sci-fi περιτύλιγμα.
Και δεν ειναι αυτο πολυ ( μα πολυ) λιγο για να δημιουργεί τοσα χρονια ντορο που μαλιστα να βαζει σε σκέψη τον δημιουργό της να θελει να κανει το Νο2;

Ο Aronofsky ενοχλεί πολλούς αλλά μπορώ να πω οτι είναι απο τους αγαπημένους μου σκηνοθέτες.
Δεν νομιζω πως μπορει να ενοχλεί με τοσο αδιάφορη θεματολογία .
Η μάλλον ενοχλεί ( ειδικα το τελευταίο του ) αφου στο τελος νιωθεις οτι εξαπατήθηκες με το αποτέλεσμα.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Απενοχοποίηση Τώρα! Masterpieces We Dislike

Και δεν ειναι αυτο πολυ ( μα πολυ) λιγο για να δημιουργεί τοσα χρονια ντορο που μαλιστα να βαζει σε σκέψη τον δημιουργό της να θελει να κανει το Νο2;

Και μόνο οτι δεν μπορώ να σκεφτω κάποια άλλη ταινία με αυτη την ατμόσφαιρα, δείχνει οτι έχει κάτι το σημαντικό. Άλλες ταινίες, όπως η Casablanca που αναφέρθηκε πιο πάνω, έγιναν πασίγνωστες με λιγότερα προτερήματα, θα έλεγα.
Για το sequel τώρα τι να πώ; Οτι αρμέγει τη μισοπεθαμένη αγελάδα;

Δεν νομιζω πως μπορει να ενοχλεί με τοσο αδιάφορη θεματολογία .
Η μάλλον ενοχλεί ( ειδικα το τελευταίο του ) αφου στο τελος νιωθεις οτι εξαπατήθηκες με το αποτέλεσμα.

Εντάξει, το "ενοχλεί" ήταν λάθος έκφραση, "δεν αρέσει" έπρεπε να γράψω.
Καμιά απο τις ταινίες του δεν με άφησε αδιάφορο. Το Requiem με συγκλόνισε, το Fountain με μάγεψε, το Wrestler με συγκίνησε. Δεν έχω δει το Pi ολόκληρο ακόμα αλλα όσο είδα δεν με απογοήτευσε.

Δεν έχω δει το Pi ολόκληρο ακόμα αλλα όσο είδα δεν με απογοήτευσε.

Βουρ για να το δεις. Δε συναντάς κάθε μέρα στον κινηματογράφο φυσικομαθηματικά θρίλερ!

Βουρ για να το δεις. Δε συναντάς κάθε μέρα στον κινηματογράφο φυσικομαθηματικά θρίλερ!

Ρυθμοί μυαλού σε πλήρη συνταύτιση με τους drum n'bass ρυθμούς του Clint Mansell (1997 γαρ) συν το ελαφρυντικό της πρώτης ταινίας του σκηνοθέτη που άφηνε υποσχέσεις για το μέλλον.

Βεντερς με τιποτα.Ποτε δεν τον αντεξα.Kαι προσπαθησα.Σε μαζοχιστικο επιπεδο.Ειδα μεχρι και το Far Away So Close.Τετοια επιμονη.Εκει ειπα δεν παει αλλο.Ευτυχως την ιδια μερα ειδα και Το Πιτσιρικι του Φριαρς.Και ηρθα στα ισα μου...
Συμφωνω με πολλα απο αυτα που αναφερθηκαν.Ο Σκορτσεζε για μενα ηταν μεχρι και τα Καλα Παιδια.Για τον Κιουμπρικ τα λατρευω ολα (και το Μπαρυ Λυντον περισσοτερο) πλην του Full Metal Jacket (τα ιδια με Λυμπε,θα φταιει το ζωδιο).Βεβαια το πρωτο μερος της ταινιας (στην εκπαιδευση) ηταν εξαιρετικο αλλα στο συνολο ηταν κατωτερη.

Επισης δεν μπορεσα ποτε να χωνεψω την λεγομενη "βρεττανικη περιοδο" του Γουντυ Αλλεν.Ενα ματσο μετριοτητες εως και μαπες,για μενα.
Νανι Μορρετι επισης δεν μπορεσα να καταπιω.Ο Ευρωπαικος Κινηματογραφος γενικα απο τα μεσα του 80 και μετα για μενα ηταν πλεον ενα βαρετο πραγμα που καννιβαλιζε περασμενα θεματα,με εξαιρεσεις βεβαια οπως ο Χανεκε.Οι μονοι για μενα που στεκονται ψηλα ειναι οι Βρεττανοι.Κεν Λουτς,Μαικ Λι,Στηβεν Φριαρς (οχι παντα),Γουιντερμποτομ κανουν εξαιρετικες δουλειες χωρις φανφαρες.
Επισης με τους Σκανδιναβους δεν...Πλην Μπεργκμαν.Ο Φον Τριερ ειναι απιστευτα ανισος,και κατι καινουριοι με ταινιες οπως Το Κοριτσι με τα Τατουαζ και Ασε το κακο να μπει με τιποτα.O χειροτερος μακραν ειναι ο Μπιλ Ογκαστ...

Απο ελληνικο κινηματογραφο ασε καλυτερα.Μονο Νικολαιδης και αυτος στα Κουρελια και στη Συμμορια.Δυο αλλα εξαιρετικες..
Και το Σπιρτοκουτο απο τις καινουριες.
Οσο για προσωπικα αριστουργηματα θα αρχισω μ'αυτο: Dark Star του Καρπεντερ...

Last edited:
Re: Απάντηση: Απενοχοποίηση Τώρα! Masterpieces We Dislike

Full Metal Jacket ...το πρωτο μερος της ταινιας (στην εκπαιδευση) ηταν εξαιρετικο

:firstprize:

00445.jpg

'Today... is Christmas! There will be a magic show at zero-nine-thirty! Chaplain Charlie will tell you about how the free world will conquer Communism with the aid of God and a few Marines! God has a hard-on for Marines because we kill everything we see! He plays His games, we play ours! To show our appreciation for so much power, we keep heaven packed with fresh souls! God was here before the Marine Corps! So you can give your heart to Jesus, but your ass belongs to the Corps! Do you ladies understand?'

:flipout: