Απενοχοποίηση Τώρα! Masterpieces We Dislike

full-metal-jacket.jpeg

HO CHI MINH IS A SON-OF-A-BITCH
GOT THE BLUEBALLS, CRABS AND THE SEVEN YEAR ITCH

Απάντηση: Re: Απάντηση: Απενοχοποίηση Τώρα! Masterpieces We Dislike

:firstprize:

00445.jpg

'Today... is Christmas! There will be a magic show at zero-nine-thirty! Chaplain Charlie will tell you about how the free world will conquer Communism with the aid of God and a few Marines! God has a hard-on for Marines because we kill everything we see! He plays His games, we play ours! To show our appreciation for so much power, we keep heaven packed with fresh souls! God was here before the Marine Corps! So you can give your heart to Jesus, but your ass belongs to the Corps! Do you ladies understand?'

:flipout:

Τhis is what i mean...:worshippy::worshippy:

Re: Απάντηση: Απενοχοποίηση Τώρα! Masterpieces We Dislike

Βεντερς με τιποτα.Ποτε δεν τον αντεξα.Kαι προσπαθησα.Σε μαζοχιστικο επιπεδο.Ειδα μεχρι και το Far Away So Close.Τετοια επιμονη.Εκει ειπα δεν παει αλλο.Ευτυχως την ιδια μερα ειδα και Το Πιτσιρικι του Φριαρς.Και ηρθα στα ισα μου...
Συμφωνω με πολλα απο αυτα που αναφερθηκαν.Ο Σκορτσεζε για μενα ηταν μεχρι και τα Καλα Παιδια.Για τον Κιουμπρικ τα λατρευω ολα (και το Μπαρυ Λυντον περισσοτερο) πλην του Full Metal Jacket (τα ιδια με Λυμπε,θα φταιει το ζωδιο).Βεβαια το πρωτο μερος της ταινιας (στην εκπαιδευση) ηταν εξαιρετικο αλλα στο συνολο ηταν κατωτερη.

Επισης δεν μπορεσα ποτε να χωνεψω την λεγομενη "βρεττανικη περιοδο" του Γουντυ Αλλεν.Ενα ματσο μετριοτητες εως και μαπες,για μενα.
Νανι Μορρετι επισης δεν μπορεσα να καταπιω.Ο Ευρωπαικος Κινηματογραφος γενικα απο τα μεσα του 80 και μετα για μενα ηταν πλεον ενα βαρετο πραγμα που καννιβαλιζε περασμενα θεματα,με εξαιρεσεις βεβαια οπως ο Χανεκε.Οι μονοι για μενα που στεκονται ψηλα ειναι οι Βρεττανοι.Κεν Λουτς,Μαικ Λι,Στηβεν Φριαρς (οχι παντα),Γουιντερμποτομ κανουν εξαιρετικες δουλειες χωρις φανφαρες.
Επισης με τους Σκανδιναβους δεν...Πλην Μπεργκμαν.Ο Φον Τριερ ειναι απιστευτα ανισος,και κατι καινουριοι με ταινιες οπως Το Κοριτσι με τα Τατουαζ και Ασε το κακο να μπει με τιποτα.O χειροτερος μακραν ειναι ο Μπιλ Ογκαστ...

Απο ελληνικο κινηματογραφο ασε καλυτερα.Μονο Νικολαιδης και αυτος στα Κουρελια και στη Συμμορια.Δυο αλλα εξαιρετικες..
Και το Σπιρτοκουτο απο τις καινουριες.
Οσο για προσωπικα αριστουργηματα θα αρχισω μ'αυτο: Dark Star του Καρπεντερ...

Απο τους ευρωπαιους: αφοι Νταρντεν, απλησιαστοι, το εχω ξαναγραψει.
Μη με κανετε τωρα να κατσω να αναλυσω τη Ροζετα και δεν ειναι εποχες για τετοιες ταινιες.
Για το Βεντερς και μονο για το Αλικη στις πολεις, του συγχωρω τις κοιλιες.

Re: Απάντηση: Απενοχοποίηση Τώρα! Masterpieces We Dislike

Επισης με τους Σκανδιναβους δεν...Πλην Μπεργκμαν.Ο Φον Τριερ ειναι απιστευτα ανισος,και κατι καινουριοι με ταινιες οπως Το Κοριτσι με τα Τατουαζ και Ασε το κακο να μπει με τιποτα.O χειροτερος μακραν ειναι ο Μπιλ Ογκαστ...

Οι Σκανδιναβοί πέραν του Trier, ο οποίος και με τις ταινίες και με την προβοκατόρικη συμπεριφορά του, επισκιάζει συχνά τους πάντες, διατηρούν μία αξιόλογη σκηνή, έστω και στο background.
Με μία πρόχειρη αναμόχλευση της μνήμης μου ανακαλώ:
Την εξαιρετική πολιτική τριλογία του Δανού Περ Φλι (Ανθρωποκτονία, Κληρονομιά, Παγκάκι).
Τα εντελώς καφκικά Τραγούδια από το Δεύτερο Όροφο του Σουηδού Ρόι Άντερσον.
Το κρυμμένο διαμαντάκι με τον τίτλο Reconstruction του Δανού Κρίστοφερ Μποέ.
Το Νορβηγό Παλ Σλετάνε με τη Διπλανή Πόρτα και το Junkmail.
Και όλα αυτά, μόνο τα τελευταία χρόνια και με γνώμονα το τι έχω δει. Σίγουρα θα υπάρχουν και άλλα διαμαντάκια που αποδεικνύουν μία σφύζουσα από υγεία κινηματογραφική σκηνή.

Υ.Γ. Κάπου εδώ θα ανέφερα και το Άσε το κακό να μπει, αλλά αυτό δε σου άρεσε. :ernaehrung004:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Απενοχοποίηση Τώρα! Masterpieces We Dislike

...Τα εντελώς καφκικά Τραγούδια από το Δεύτερο Όροφο του Σουηδού Ρόι Άντερσον....

Μy man.....:firstprize:

Tα ειχα ξεχασει...
Οπως και τον αγαπημενο του Στελιου τον Καουρισμακι...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Απενοχοποίηση Τώρα! Masterpieces We Dislike

Μy man.....:firstprize:

Tα ειχα ξεχασει...
Οπως και τον αγαπημενο του Στελιου τον Καουρισμακι...

Βαράτε! Αυτόν τον ξέχασα και εγώ...

Bad Movies we like:

Adventures in Babysitting (1987) του Chris Columbus.

adventures-in-babysittingcast.jpg

Το είχε χθες το ΝΕΤ και το θυμήθηκα. Κλασική αμερικανική χαζοκωμωδία, αλλά περνάει πολύ ευχάριστα η ώρα. Πραγματική guilty pleasure. Αξίζει και για την 80s αισθητική όπου παθαίνεις πολιτισμικό σοκ. Σε στιγμές πιάνεις τον ευατό σου να αναρωτιέται: έτσι ήμουν και εγώ;

Κανείς δε φεύγει από δω αν δεν τραγουδήσει blues!

Υ.Γ. Δε θέλω ου!!!