Απεραντος Ηλεκτρισμος

Mε πιο πολλά κιλά fuzz ,πιο massive ηχητικά και πιο έντονο το πρώτο τους, δείχνει πως όντως η μπάντα ωριμάζει σιγά και όμορφα.

Mosquito lantern, occult roots, the corner zombies μερικά εξαιρετικά δείγματα της δουλειά τους.

Το έχουν το θέμα άνετα. Έχω την αίσθηση ότι στην τρίτη τους δουλειά θα γίνει το μπαμ. Εκτός και αν προλάβουν και το ''κάψουν'' νωρίτερα.

Μπαντάρα.

Ο Μουκ με ενημέρωσε ότι έχουν κυκλοφορήσει και άλλο δίσκο πριν από αυτά τα δυο...δεν ξέρω πως και γιατί δεν το είδα στο site της εταιρίας αλλά θα το ψάξω...(δεν έχω καταφέρει ακόμα να ασχοληθώ)..

Τεκίλα δεν είμαστε σε θέση ούτε καν να μυρίσουμε πλέον,γι αυτό εγώ θα αρκεστώ σε καμιά μπυριτσα άντε και σε καμία ursus (μικρες δοσεις)...:ADFADF1:

Αυτό είναι το εξώφυλλο του πρώτου δίσκου και το tracklist
cover.gif

01 - Mars. 02 - Scorpio Sun Queen. 03 - Creeping Spirits & Talkonaut.
04 - Sunk Upon Green Sea. 05 - Storm And Stress. 06 - Kurtz's Shroud. 07 - Phantom Ramje.

Σπύρο θα σε φτιάξω το βράδυ.

Μετά από μια καλή χθεσινή ακρόαση και μια ακόμα βαθύτερη σήμερα και στα τρια άλμπουμ, τα συμπεράσματα είναι ότι μιλάμε για ανακαλυψάρα που γεμίζει ακόμα περισσότερο τα κενά.

Σπουδαία ψυχεδελική κυρίως ατμόσφαιρα, με κυριότερη επιρροή τον Jimi, τους Hawkwind και όλη τα παραισθησιογόνα που κουβαλάει η μουσική στις πλάτες της μέσα στο χρόνο, με μια-δυο σταγονίτσες ιλαράς στα κιθαρόνια (τα οποία κεντάνε κυριολεκτικά απ'άκρη σ'άκρη των κομματιών).

Κατ'αρχήν να πω ότι και οι τρεις δίσκοι περιέχουν κάποιους πολύ μεγάλους ύμνους.
Αν χρειάζεται να αξιολογήσω τους δίσκους ιεραρχικά, θα βάλω πρώτο το When Sweet Sleep Returned, το πιο πρόσφατό τους.
Eδώ καραμπινάτα οι Hawkwind στα φωνητικά (two stage rocket), garage απόηχοι και φαντάσματα του Sky Saxon (by the rippling green-άλλος τράκος), διαμάντια ψυχεδέλειας βγαλμένα από άλλες εποχές (Clive and the Lyre και drunken leaves και τα δυο είναι ικανά να σε εξοντώσουν), νοσταλγία αλα Neil Young (kolob canyon) και όλο το καλειδοσκοπικό φάσμα να περιπλανάται dronάροντας επικίνδυνα στο δωμάτιο.

Ακολουθεί (στα χαρτιά βεβαίως) το Ekranoplan που περιέχει περισσότερα μείγματα από τα άλλα δυο. Λίγο από shoegazing, από post (gemini 7), πολύ από stoner αλα Monster Magnet (corner zombies), ψυχεδελικά επικά περάσματα που φέρνουν στο νου Natas (occult roots-τεράστιο track), μέχρι και folk στοιχεία (morning maiden) αλλά κυρίως freak out διάθεση παντού διάχυτη. Εllen Koray, το τρακάρισμα...

Το ομώνυμο πρώτο άλμπουμ έχει αρκετά πιο θαμένη παραγωγή, αλλά αυτό δεν επηρεάζει τη ποιότητα κάποιων φοβερών στιγμών όπως το Mars που ανοίγει και είναι μια ελεγειακή στιγμή με τα ηλεκτρονικά εφέ να φτιάχνουν κλίμα και τις φωνές να κορυφώνουν. Έπος!
Κορυφαία στιγμή επίσης το Sunk upon Green Sea με τα tricky μελωδίσματα στα φωνητικά και τα τρέμολα να σκούζουν από πίσω. Ο δίσκος χαρακτηρίζεται από μια σχετικά μονοδιάστατη οπτική σε σχέση με τους άλλους δυο. Ψυχεδελική στονεριά με καλά παιξίματα αλλά με σχετική έλλειψη φαντασίας.

Γενικά, μιλάμε για μια τρομερή μπάντα με τρεις πολύ αξιόλογους δίσκους που ειδικά τα When Sweet Sleep Returned και Ekranoplan στέκονται ανάμεσα στα καλύτερα της εποχής μας. Στη πραγματικότητα είναι ισάξια. Χτες έλεγα στον Σπύρο ότι θεωρώ καλύτερο το Ekranoplan. Το ότι άλλαξα γνώμη στη δεύτερη ακρόαση σημαίνει τελικά ότι και τα δύο μπορούν να ακουστούν με την ίδια όρεξη κάθε στιγμή.

Φίλοι του ανόθευτου ροκ, επενδύστε όσο προλαβαίνετε σε τούτη την αποκάλυψη.
Σπύρο χωρίς εσένα δεν θα τους μαθαίναμε ποτέ ίσως. Σε ευχαριστούμε που μοιράστηκες.:a0210:

p.s. Τα mosquito lantern και two birds, αλλά και πολλές ακόμα στιγμές, μου θύμισαν πάρα πολύ μια μπαντάρα του παρελθόντος από το Όρεγκον, τους MARBLE ORCHARD με το καταπληκτικό τους AGENT INVISIBLE lp το 1992. Όσοι τους θυμούνται καταλαβαίνουν.
SGLP8_front.jpg

To link στο myspace....http://www.myspace.com/theassembleheadinsunburstsound......

Ωραια μπαντα!...Καλιφορνια μαναμ!:D anderground
Το ekranoplan ειναι βεβαια το γνωστο αεροπλανο....(Russian)
To the chocolate......που ακουσα στο site ειναι πολυ καλο,ατμοσφαιρικη ψυχεδελεια.
Kαι το the Slumpering ones...:2thumb22sup:

Attachments

• l_2a9334797eec121e0263ef24d8d9db42.jpg
    l_2a9334797eec121e0263ef24d8d9db42.jpg
    30.6 KB · Views: 47
Mιας και αναφερθηκε το ekranoplan,να πω εδω κατι?
Οποιος θελει ας ακουσει και τους EKRANOPLAN....(Experimental / Psychedelic / Electronica) μια μπαντα απο το Brooklyn.
....http://www.myspace.com/chrispearsonmusic...........
....αν δεν τους ξερετε. Ευχαριστω και sorry για το off topic..:grinning-smiley-043

Εγώ σήμερα πάντως επειδή την τελευταία εβδομάδα τους είχα πάρει "αγκαλιά" κανονική, έψαχνα να βρω κάτι να ακούσω που θα με γέμιζε πιο πολύ,,κάτι σαν απεξάρτηση από τις ακροάσεις της συγκεκριμένης μπάντας και το μοναδικό που σκέφτηκα πως μπορεί να σταθεί άνετα και λίγο πιο ψηλά από καινούργια πράγματα ήταν το περσινό των The black Angels το Directions to See A Ghost

Τι Δισκαρα θεέ μου...

Στην αντίπερα όχθη βέβαια από τους Assemble...με πιο σκοτεινό και morbid ήχο αλλά το ταξίδι τους είναι μοναδικό....

Σας το λέω...η επόμενη εβδομάδα είναι reserve...ξανά....

black_angels_directionstoseeaghost.jpg

Κώστα η παρουσίαση σου ήταν κάτι παραπάνω από επεξηγηματική...
Θα διαφωνήσω μονο για τον καλύτερο δίσκο εκ των τριών που πιστεύω ακόμα πως ειναι το Ekranoplan....σαν σύνολο και σε συνδυασμό με όλα αυτά τα στοιχεία που προανεφερες...

Βέβαια το ότι μου αρέσει περισσότερο ίσως οφείλεται και στο ότι τον έχω ακούσει και πιο πολύ..
Μπορεί σε κάνα μήνα να αλλάξω γνώμη...:Banane0:

Νέο άλμπουμ από τους Assemble προς άμεση κατανάλωση.....(Αν και κυκλοφόρησε πέρυσι,δεν το πήρα αμέσως πρέφα)
Απ' ότι ακούω μέχρι στιγμής,έχουν βάλει το πιάνο για τα καλά στην ζωή τους...
Περισσότερα σε λίγες μέρες...(Όταν ωριμάσει λιγάκι στον εγκέφαλό μου)...

_1017503.jpg

Last edited: