-------------------------------------------------------------------------------
Μάλιστα σήμερα 2/10/06, Βαγγέλη θέλεις να μας πείς ότι οι δάσκαλοι συνεχίζουν την απεργία όχι για καθαρά συντεχνιακά οικονομικά κριτήρια;. Τα υπόλοιπα εσύ σαν λογικός άνθρωπος πιστεύεις ότι θα ικανοποιηθούν ή ότι είναι τα βασικότερα στην κοινωνία μας σήμερα και κάνετε 15 μέρες απεργία;
--------------------------------------------------------------------------
Δεν καταλαβαίνω γιατί είναι προσβλητικό για έναν εργαζόμενο να κάνει απεργία για οικονομικά κριτήρια. Οι υπόλοιποι εργαζόμενοι όταν απεργούν δεν το κάνουν για οικονομικά κριτήρια;
Είναι από τα βασικότερα δικά μας προβλήματα. Δηλαδή θα μας απαγορέψετε να κάνουμε απεργία επειδή εσείς πιστεύετε ότι δε θα ικανοποιηθούν ή ότι δεν είναι τα βασικότερα στην κοινωνία μας;
-----------------------------------------------------------------------------
Μην θεωρείτε τον κόσμο βλάκες, δεν είστε η πιό δυστυχισμένη επαγγελματική τάξη. Λειτούργημα απο την στιγμή που βιοπορίζεσαι απο αυτήν την δουλειά δεν είναι, καθαρά επάγγελμα.
---------------------------------------------------------------------------\
Όχι δεν είμαστε. Αυτό τι σημαίνει; Να ψάξουμε ποια είναι η πιο αδικημένη τάξη και να περιμένουμε να κάνουν απεργία πρώτα αυτοί; Απο οικονομικά μαυρα χάλια έχουμε. Ξέρεις πολλούς χειρότερα αμοιβόμενους πτυχιούχους από τους δασκάλους και τους καθηγητές;
Η λέξη λειτούργημα έχει να κάνει με το τι παρέχεις στην κοινωνία. ¨οχι με το αν πληρώνεσαι η δεν πληρώνεσαι. Άμα θέλεις να το κάνουμε σαν την εποχή του Πυθαγόρα. Δηλαδή να μην πληρωνόμαστε και να μας παρέχουν οι μαθητές στέγη και φαϊ:grandpa:
------------------------------------------------------------------------------------
Οσο για την μαζικότητα μην τρελαθούμε στο σχολείο των παιδιών μου απο τα 19 τμήματα μόνο ένας δάσκαλος κάνει συνεχώς απεργία και άλλος ένας επιλεκτικά Παρασκευή και Δευτέρα, και απο ότι άκουσα απο τοπικά μέσα η μαζικότητα ήταν στο 30%.
Το σχολείο σου και ο νομός σου αποτελούν ανιπροσωπευτικό δείγμα; Σήμερα στι Χίο οι καθηγητές είχαν 85% συμμετοχή. Μετράς πόσοι από το υπόλοιπο 15% βιοπορίζονται αποκλειστικά από το μισθό τους;
---------------------------------------------------------------------------
Δηλαδή ήρθε η ώρα να πάρει ο δάσκαλος 1400,00 ο νεοδιοριζόμενος μήπως ζείτε σε καμμιά άλλη Ελλάδα;
Όχι ζούμε στην Ελλάδα που παίρνει αυτά τα λεφτά ο δημοτικός υπάλληλος, ο δημοτικός αστυνομικός και πολλαπλάσια όλοι οι φοροκλέφτες
-------------------------------------------------------------------------
Και γιατί να αμειφθείτε; τι προσφέρετε; είστε ικανοποιημένοι με το έργο που προσφέρετε;
Προσωπικά είμαι 1000% ευχαριστημένος με το έργο πο προσφέρω και βάζω και από τη τσέπη μου για να το προσφέρω. Και θα συνεχίσω να το προσφέρω χωρίς εκπτώσεις ακόμα και αν ο μισθός μου πάει 300 ευρώ το μήνα γιατί τη δουλειά μου τη λατρεύω και το ίδιο και τα παιδιά.
Και δεν πρόκειτε να με αποθαρρύνει κανένας να ζητήσω καλύτερες συνθήκες εργασίας και τα χρήματα που πιστεύω ότι αξίζω.
Κριτές μου είναι οι μαθητές μου και όσοι γονείς ενδιαφέρονται και παρακολουθούν τι κάνουν τα παιδειά τους στο σχολείο. Κανένας άλλος.
-------------------------------------------------------------------
Στην Λάρισα δεν υπάρχουν διπλοβάρδιες, σαφώς και λειτουργεί το ολοήμερο σωστά πλέον με ξένη γλώσσα, μουσική, καλλιτεχνικά χορό κλπ.
-----------------------------------------------------------------------
Χαίρομαι που είναι έτσι στη Λάρισα
-------------------------------------------------------------------------
Οι εκπαιδευτικοί πρέπει να μορφωθούν εξ ιδίων, και αυτοί που φεύγουν ένα χρόνο για εκπαίδευση και πληρώνονται και παίρνουν και αύξηση μετά; μήπως είστε παιδιά κανενός ανώτερου Θεού;
Η συντριπτική πλειοψηφία εξ ιδίων μορφώνεται. Αν θέλεις μπορώ να σου επισυνάψω τις αποδείξεις από τα βιβλία που αγόρασα φέτος. Τα 3 τελευταία κόστισαν 100 ευρώ. Αλλιώς θα έπρεπε να διδάξω μαθητές ειδικότητας πληροφορικής με βιβλία 7ετίας.
Οι εκπαιδευτικές άδειες είναι 4-5 ανα νομό το χρόνο και πάνε συστημένες τους αξιότιμους συναδέλφους που ανήκουν στο εκάστοτε κυβερνόν κόμμα.
Όσο για την τρομερή αύξηση μεταπτυχιακού είναι 30 ευρώ το μήνα ακαθάριστα.
Απόσβεση ποτέ. Βέβαια τα οφέλη για το μαθητή είναι πολλαπλά. Τουλάχιστον αξίζει τον κόπο για τους μαθητές μας. Πληροφοριακά, έχω κάνει ήδη ένα χωρίς εκπαιδευτική άδεια και πάω για το δεύτερο. Πάλι χωρίς άδεια.
Είστε εκπαιδευτικοί όταν για καθαρά οικονομικά συμφέροντά σας κρατάται ομήρους τα παιδιά μας; Αν δεν σας αρέσει παραιτηθείτε και βγείτε έξω στον ιδιωτικό τομέα.
Τα αιτήματα μας δεν είναι μόνο οικονομικά. Αλλά και μόνο οικονομικά να ήταν τι έγινε; Η απεργία είναι κατοχυρωμένο συνταγματικό δικαίωμα. Δεν καταλαβαίνω γιατί θα έπρεπε οι δάσκαλοι και οι καθηγητές να εξαιρεθούν. Δεν κρατάμε κανέναν όμηρο. Η λογική του άμα δε σου αρέσει φύγε είναι πέρα για πέρα λανθασμένη. Ο κάθε εργαζόμενος έχει δικαίωμα να απεργεί για καλύτερες συνθήκες στη δουλειά του, όχι να αλλάζει δουλειά επειδή κακοπληρώνεται. Οι φιλόλογοι και οι μαθηματικοί τι δουλειά θα κάνουν στον ιδιωτικό τομέα; Όταν έρθουν και εδώ οι συνθήκες που θα κάνουν ανεπιθύμητο το επάγγελμα του δασκάλου θέλω να δώ αν θα είναι καλό για τα παιδιά μας να κάνουμε δασκάλους εισαγωγή. Όπως γίνεται στην Αγγλία που δεν έχουν μαθηματικούς και φυσικούς.
------------------------------------------------------------------------
Πώς μπορεί ο πολίτης σήμερα να αντιδράσει στην απεργία σας και στο παράδειγμα που δίνετε στα παιδιά μας;
Θα προτιμούσατε να δίναμε στα παιδιά σας το παράδειγμα ότι ο κόσμος δεν αλλάζει, η αντίσταση είναι μάταιη και να μην διεκδικούν τίποτα; Ή να τους λέμε, μη σπουδάσετε γιατί δείτε τι σεβασμό έχει ο πτυχιούχος σήμερα στην κοινωνία και τι λεφτά παίρνει; Αντε παιδί μου στο μπαμπά σου να σου ανοίξει μαγαζί μπας και δεις άσπρη μέρα.
την απεργία τους την μαθαίνετε καλά γράμματα δεν τους μαθαίνετε, μήπως γνωρίζεται πόσοι δάσκαλοι αγράμματοι υπάρχουν;
Τι καλά γράμματα δεν μαθαίνει το δικό σας παιδί στο σχολείο; Άν εννοείτε τα απαρχαιωμένα προγράμματα σπουδών και τα αντιπαιδαγωγικά βιβλία συμφωνώ μαζί σας. Μόνο που δεν φταίνε και για αυτά οι δάσκαλοι. Εσείς γνωρίζετε πόσοι αγράμματοι δάσκαλοι υπάρχουν; Εγώ δεν έχω καταφέρει ακόμα να τους μετρήσω. Εσεις πως τους μετρήσατε; Και πως γίνεται σε αυτή τη χώρα που όλοι ισχυρίζονται ότι τα Πανεπιστήμια είναι κορυφαία και βγαίνουν τόσοι πολλοί δάσκαλοι αγράμματοι;
Φυσικά αγαπητέ Ευάγγελε αυτά δεν τα απευθύνω προσωπικά σε σένα, αλλά γενικά στον διδασκαλικό κλάδο. Όσο για τον Δημοτικό Αστυνομικό (όχι βέβαια ότι ήταν απο τα πιό αναγκαία επαγγέλματα), δουλεύει κάτω απο αντίξοες καιρικές συνθήκες, 11 μήνες το χρόνο και όχι 7 μήνες το χρόνο και μέσα στην αίθουσα.
Συγνώμη αλλά εδώ δεν μπορώ να μη γελάσω για τις αντίξοες καιρικές συνθήκες.
Μη μιλήσω για εξειδίκευση κλπ
Όσον αφορά το χρόνο εργασίας:
1 Σεπτεμβρίου - 1 Ιουλίου (-15 μέρες Χριστούγεννα - 15 Πάσχα) = 9 μήνες και όχι 7
Μένουν 3 μήνες. Αφαίρεσε Σαββατοκύριακα και αργίες. Μένουν 2 μήνες χοντρικά.
30 ημέρες άδεια για τους υπόλοιπους εργαζόμενους = 45 μέρες με Σαββατοκύριακα και αργίες. Συν κάτι ειδικές άδειες πληροφορικής κλπ.
Δηλαδή οι δάσκαλοι έχουν 15 μέρες παραπάνω άδεια από τον υπόλοιπο δημόσιο τομέα. Και δεν μπορούν και να την πάρουν όταν θέλουν αλλά συγκεκριμένες πάντα ημερομηνίες. Ακόμα και αν αφαιρέσεις τα ημερομίσθια των επιπλέον ημερών αδείας (η οποία είναι αναγκαία παιδαγωγικά για δασκάλους και μαθητες και έτσι γίνεται σε όλο τον κόσμο) πάλι δε φτάνεις το μηνιαίο μισθό του Δημοτικού Αστυνομικού και της καθαρίστριας του Υπουργείου οικονομικών.
Τέλος να σας πώ ότι είτε με 140 είτε με 1400 τα παιδιά σας θα τα εκπαιδεύουμε όσο καλύτερα γίνεται. Όταν βλέπω τους παλιούς μου μαθητές στο δρόμο και με χαιρετούν εγκάρδια πληρώνομαι 14.000 κάθε φορά και όχι 1400.
Μπορεί να μας εξαθλιώσουν οικονομικά αλλά την περηφάνια μας και την αγάπη μας για τους μαθητές μας και τη δουλειά μας δεν θα μας την πάρουν ποτέ.
Ένας καθηγητής