απεργία εκπαιδευτικών: γράμμα προς τους γονείς

Δημήτριος Ντοκατζής said:
Είμαστε βέβαια off topic , αλλά πάντοτε θεωρούσα χαζή την συγκεκριμένη ρήση του τσώρτσιλ. Δεν βρίσκω κανένα λόγο ένας νέος που έχει όλο το μέλλον μπροστά του και είναι έτοιμος να πιάσει τον κόσμο και να τον στίψει , να είναι αριστερός. Επίσης δεν βρίσκω κανένα λόγο που ένας μεγάλος ώριμος άνθρωπος , που αντιλαμβάνεται πλέον το πως λειτουργεί το σύστημα και το έχει βιώσει να μην είναι αριστερός .

Για το δευτερο σκέλος ,προείπα ότι και εγώ διαφωνώ.Για το πρώτο,ο νέος που θέλει να προχωρήσει στον κόσμο τουλάχιστον ας ειναι αμφισβητίας για 5 πράγματα που είναι τής ´πεπατημένης´.
Την τελευταία πρότασή σας Κύριε Ντοκατζή να την εκλάβω ώς προσωπική δήλωση???:flipout: :flipout:

Και οταν λεω εγω αριστερα εννοω τον Κομμουνισμο οπως εχει εξελιχθει στην Ελλαδα. Τεινω να συγκλινω με την Ν.Δ. και τον Συνασπισμο. Τωρα θα μου πειτε συγκλινουν αυτα; Κατ'εμε σε παρα πολλα σημεια.

Απάντηση: Re: απεργία εκπαιδευτικών: γράμμα προς τους γονείς

konnos said:
Και οταν λεω εγω αριστερα εννοω τον Κομμουνισμο οπως εχει εξελιχθει στην Ελλαδα. Τεινω να συγκλινω με την Ν.Δ. και τον Συνασπισμο. Τωρα θα μου πειτε συγκλινουν αυτα; Κατ'εμε σε παρα πολλα σημεια.

Σύρριζα , άλλοτε Συνασπισμός , άλλοτε ΚΚΕεσ , γνωστόν και ως "ουρά της Ν.Δ." ;

konnos said:
Δεν με πειραζει αυτο που γραφεις για το ρητο. Απλως δε συμφωνω.

Δε λεω εγω πως εχουν φακελο. Με γεια τους και με χαρα τους που πανε να στηριξουν τους διαδηλωτες. Χαρις αυτων τρωνε ψωμι αλλωστε. Απλως μια διαπιστωση ειναι. Παντως αν θελεις εξηγησε γιατι μια τετοια διαπιστωση θα μπορουσε να οδηγησει σε υπονομευση προς την δημοκρατια.

Mα η Μαζική απεργία ακυρώνει την έννοια της συμμετοχής, μόνον επαγγελματιών.Οπως και η διάρκειά της.Οπως και η αποδοχή της απο τον κόσμο.
Η δήλωση υπονομευει την δημοκρατία,γιατί ορίζει τους διαδηλωτές -δασκάλους σαν επαγγελματίες συλλήβδην.Με άλλα λόγια,θεωρεί χιλιάδες δασκάλους ,αβουλους και υποκινούμενους.Γνωστα αυτά τα τερτίπια απο παλιότερες εποχές.
Δες και post του Εκτορα που αναφέρεται στο πώς οι μαζικές απεργίες αντιμετωπίζονται απο την προπαγάνδα.

για να ειναι αμφισβητιας καποιος νεος δε χρειαζεται να ειναι αριστερος
ανοιχτο μυαλο πρεπει να εχει, και δυστυχως τα κομματα τα κλεινουν τα μυαλα

konnos said:

Ο συνασπισμός κατ´εμέ έχει ´πάθει έρωτα με τον Κωστα Σημίτη´.Κεριά αναβουν στον ´καταλληλότερο ´που τήν έκανε στα δύσκολά.Βεβαιως ο Σημίτης διδαξε την Ν.Δ.,και συνεχίζει την πορεία τής χώρας προς τα ´εμπρός´.
Φοβάμαι πώς στο τερμα τού ´εμπρός ´ειναι ο γκρεμός.
Υ.Γ
θα μας βγαλουν κιτρινη κάρτα.Γιναμε off-topic.

NikosR said:
για να ειναι αμφισβητιας καποιος νεος δε χρειαζεται να ειναι αριστερος
ανοιχτο μυαλο πρεπει να εχει, και δυστυχως τα κομματα τα κλεινουν τα μυαλα

Oμως τα κόμματα ειναι θεσμός τής Δημοκρατίας συμφωνα με το Συνταγμα.Και τα κόμματα εκφράζουν πολιτικές και οικονομικές απόψεις διαφορετικών τάξεων.Η κατάργηση τών κομμάτων δεν οδηγεί πουθενά.
Εχετε δίκιο.Προτιμώ και εγώ το ´αμφισβητίας´για τους νεους,απο το ´αριστερός´.Αλλως τε η έννοια έχει γίνει πολτός.

Εγω δεν καταλαβα αυτα απο τα λεγομενα του ανθρωπου αυτου. Εγω καταλαβα πως βλεπει τα ιδια προσωπα σε διαφορετικες διαδηλωσεις. Ενω δεν ειναι δασκαλοι ή καθηγητες παιρνουν μερος στην πορεια/διαδηλωση τους και βεβαιως τα συνθηματα αυτα μην μου πειτε οτι δεν τα ακουσατε και αλλη φορα;;; Τοσο περιεργα φαινονται αυτα που ειπε;

Σπύρος Σούρλας said:
Oμως τα κόμματα ειναι θεσμός τής Δημοκρατίας συμφωνα με το Συνταγμα.Και τα κόμματα εκφράζουν πολιτικές και οικονομικές απόψεις διαφορετικών τάξεων.Η κατάργηση τών κομμάτων δεν οδηγεί πουθενά.
Εχετε δίκιο.Προτιμώ και εγώ το ´αμφισβητίας´για τους νεους,απο το ´αριστερός´.Αλλως τε η έννοια έχει γίνει πολτός.

τα κομματα δεν μπορει και δεν πρεπει να καταργηθουν αλλα οι επαγγελματιες των κομματων πρεπει να καταργηθουν

Mά εδώ μίλησε για επιθετικούς διαδηλωτές,που ειναι και επαγγελματίες.Ο δε Πολύδωρας αναφέρθηκε σε μυγες´´Ψεκάστε τους ´είπε.Ευτυχώς που δεν συμπλήρωσε με το ´Και μετά σκουπίστε τους´.
Ενας αστυνομικός ,την στιγμή μαλιστα που η Αστυνομία δειχνει ενα βάρβαρο πρόσωπο απέναντι σε πολίτες δεν νομιμοποιειται να μιλάει για ´επαγγελματίες διαδηλωτες,απεργούς.´Ειναι επαγγελματίες δασκαλοι που απεργούν.Αυτό έχει τεραστια διαφορά.

NikosR said:
τα κομματα δεν μπορει και δεν πρεπει να καταργηθουν αλλα οι επαγγελματιες των κομματων πρεπει να καταργηθουν

Θά έλεγα οτι οι συνδικαλιστές οφείλουν να αυτονομηθούν απο τα κόμματα,και να υποστηρίζουν τους μαζικους χώρους πού ανήκουν.Οπως επίσης οτι οι συνδικαλιστές θά πρεπει να μην προσδοκούν ίδια οφέλη απο την συμμετοχή τους,αλλά να προσφέρουν ,αμειβόμενοι όσο οι άλλοι συνάδελφοί τους και να έχουν ακριβώς τα ιδια προνόμια με όλους.Ετσι θα ξεχωρίσει η ήρα απ´το στάρι.

Δε νομιζω πως αναφεροταν στους δασκαλους. Αυτοι που προκαλουν την ενταση και οδηγουν τις διαδηλωσεις στην γνωστη καταληξη ειναι πολλες φορες οι ιδιοι γνωστοι. Δεν εννοουσε τους δασκαλους. Η αστυνομια ξερει ποιοι ειναι αυτοι τα προσωπα ειναι γνωστα. Αλλα τι να κανεις;

Ε οσο για τον Πολυδωρα τι να πω. Ο,τι μπορει ο καθενας λεει. Ο ανθρωπος χρειαζεται αποσυρση μαζι με τον Εβερτ εδω και πολλα χρονια.

Στο τελευταιο συμφωνω απολυτως κ.Σουρλα. Πιστευω πως ο συνδικαλισμος θα εξυγειανθει με αυτον τον τροπο. Μακαρι να καταφερουν ενα τετοιο εγχερημα. Μονο που οι κατεχοντες τετοιες θεσεις κρατουν γερα την καρεκλα

Last edited:

konnos said:
Δε νομιζω πως αναφεροταν στους δασκαλους. Αυτοι που προκαλουν την ενταση και οδηγουν τις διαδηλωσεις στην γνωστη καταληξη ειναι πολλες φορες οι ιδιοι γνωστοι. Δεν εννοουσε τους δασκαλους. Η αστυνομια ξερει ποιοι ειναι αυτοι τα προσωπα ειναι γνωστα. Αλλα τι να κανεις;

Ε οσο για τον Πολυδωρα τι να πω. Ο,τι μπορει ο καθενας λεει. Ο ανθρωπος χρειαζεται αποσυρση μαζι με τον Εβερτ εδω και πολλα χρονια.

Στο τελευταιο συμφωνω απολυτως κ.Σουρλα. Πιστευω πως ο συνδικαλισμος θα εξυγειανθει με αυτον τον τροπο. Μακαρι να καταφερουν ενα τετοιο εγχερημα. Μονο που οι κατεχοντες τετοιες θεσεις κρατουν γερα την καρεκλα

Το βουλευτιλίκι ουδείς εμίσησε.;)

Εγω παιδια για να μη τσακωνομαστε .....

παρατηρω :

Θελουν αυξησεις οι Υπαλληλοι της ΔΕΗ κοβουν το ρευμα ποιος την πληρωνει ;;;;;;;
μα φυσικα ο Ελευθερος Επαγγελματιας που δεν μπορει πλεον να δουλεψει η που θα τα σαπισουν τα προιοντα στα ψυγεια καλοκαιριατικα ( ΓΙΑΤΙ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΑΤΙΚΑ ΤΙΣ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΣ ΑΠΕΡΓΕΙΕΣ ........ )

Θελουν αυξησεις οι Τραπεζικοι ποιος την πληρωνει ;;;;;;; παλι ο μισθωτος η Ελευθερος Επαγγελματιας ......

Θελουν αυξησεις οι Δασκαλοι ποιος θα τους τις δωσει ;;;;;;; ποιος την πληρωνει ;;;;;

αυτος ο ερμος ο μισθωτος ρε παιδια τι να κανει για να μειωθει η ακριβεια αφου αυξηση δεν προκειταιο να παρει ουτε απεργεια μπορει να κανει .......

να παρει το δικανο ;;;;;;;;;

και αφου κακοπερνανε και κακοπληρωνονται οι εκπαιδευτικοι γιατι ολοι οι νεοι σπουδαζουν για να γινουν καθηγητες και οχι υδραυλικοι η ηλεκτρολογοι η γθψοσανιδαδες πχ . λεω εγω τωρα ......

αντε γιατι ξεφτιλησαμε την ενοια κουραση και τον μοχθο και κοπο και ανχος που εχουν οι μισθωτοι στους οποιους ανηκω και εγω ......

το τονιζω μακαρι να νικησετε και μακαρι να ειχαμε τα οπλα σας και εμεις που ειμαστε με δεμενα χερια .......

O υδραυλικός κερδίζει περισσότερα απο τον δάσκαλο και μάλιστα κινείται με τους δικούς του ρυθμούς..
Αλλά προσπαθώ να καταλάβω πώς γινεται ο ιδιωτικός υπάλληλος ή ο ελευθερος επαγγελματίας να πληρώνει τίς αυξήσεις στο δημόσιο.
Δηλαδή τότε όλοι οι ιδιώτες να κανουν αντιδιαδηλώσεις,διότι θα μειωθούν οι μισθοί τους,αν δοθεί αύξηση στούς δασκάλους.
Εχετε ακούσει τίποτα περί υπερκερδών ,περι υπεραξίας,περί δικαιότερης κατανομής τού πλούτου???Θεωρίες θά μού πείτε,αλλά ισχύουν μεχρις τελευταίας κεραίας.
Αλήθεια οι ιδιώτες έχουν συνδικαλιστικό κίνημα??Kαι εάν όχι γιατί???
Τελικά ο χειρότερος εχθρός τού εργαζομένου είναι αυτός που αισθάνεται δουλοπάροικος στην ίδια του τήν χώρα.

Και οι δάσκαλοι ουδέποτε ζήτησαν αυξηση 40%.Η κυρά Ντόρα σε συνεντευξή της μίλησε για 45%.Εχω την εντύπωση οτι μιλάνε για αύξηση 33%.Ελπίζουν δηλαδή τελικά σε ενα 15-20%.Γιατί απο τα κανάλια έχουν ακουστεί τερατολογίες.

Mήπως μπορεί να μεταφράσει κανείς την δήλωση γιωργάκη,πού άκουσα στα κανάλια??Ζητησε να ανοίξουν στα σχολεία.Ετσι γενικά.Τι εννοεί??Συναινεί με την αύξηση?.Για τα βιβλία και τα λοιπά της εκπαίδευσης,δεν συζητάω,γιατί έδωσε δειγματα γραφής οταν ηταν υπουργός παιδείας.
Υ.γ
Για τον ´συνδικαλιστή ´της αστυνομίας,όποιος θέλει ας βάλει Mpasta στο google και να παει μετά στην ιστοσελίδα Αμεση Δράση.Εκεί θα βρεί ´ενδιαφέροντα θεματάκια´....Και φωτογραφίες τής δολοφονίας τού άλλου ´επαγγελματία διαδηλωτή´στην Τζένοα.Και άλλα δημοκρατικά θεματάκια.

Συμπαθάτε με ρε παιδιά όσοι είστε δάσκαλοι ή καθηγητές στην παρέα μας αλλά είναι μερικά πράγματα που δεν μπορώ να καταλάβω...

1. Τι ακριβώς θέλουν οι δάσκαλοι - καθηγητές που απεργούν; Ρώτησα σήμερα το απόγευμα πέντε(!) γνωστούς μου απεργούς και πήρα (καλά το καταλάβατε!!!)....πέντε διαφορετικές απαντήσεις!!!! Ούτε στα λεφτά που θέλουν και διεκδικούν δεν τα βρήκαν!!!!

2. Οι δύο από αυτούς είναι καθηγητές σε Λύκειο. Ο ένας κάνει 16 ώρες μάθημα την εβδομάδα και ο άλλος 20!!!! Δηλαδή 12-16 Ευρώ ανά ώρα εργασίας. Ο ένας από τους δύο δουλεύει κανονικά 3-11 το απόγευμα στην επιχείρηση της γυναίκας του αφού όπως λέει το πρωί...δεν κάνει κάτι κουραστικό!!!!! Ο άλλος που τον χάνεις που τον βρίσκεις μεσημέρι βράδυ για καφέ όταν δεν ψαρεύει και δεν πάει για κυνήγι!!!! Και δεν είμαι καθόλου υπερβολικός όσοι είστε στο χώρο μπορεί να με χλευάσετε αλλά γνωρίζετε την πραγματικότητα.... Αν λοιπόν όλοι οι εργαζόμενοι έπαιρναν το σημερινό ωρομίσθιο του καθηγητή τότε χιλιάδες Έλληνες θα έβγαζαν 2300-2500 Ευρώ το μήνα με οκτάωρη απασχόληση!!! Κάτι τέτοιο βέβαια δεν ισχύει σε αυτό το βαθμό με τους δασκάλους στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση που δουλεύουν οκτάωρο...

3. Στην υπόλοιπη Ευρώπη πόσο παίρνουν οι δάσκαλοι; Λιγότερα από τους τραπεζικούς και όσο οι - αναλογικά με τον πληθυσμό της χώρας μας - πολύ λιγότεροι δημόσιοι υπάλληλοι. Σας το λέω γιατί έχω φίλους στην Γερμανία που η κόρη τους είναι δασκάλα και κάθε καλοκαίρι που έρχεται έχουμε μάχη με τους εδώ ομόλογους της. Ακόμα χειρότερα κύριοι η κατάσταση σε ΗΠΑ και Καναδά. Θέλετε να ακούσετε; Δύο συγγενείς δασκάλες στο Τορόντο πληρώνονται για 9 μήνες 1400 Ευρώ καθαρά (σε χώρα ακριβότερη από την Ελλάδα) και τους υπόλοιπους τρείς παίρνουν από 700 Ευρώ γιατί πολύ απλά δεν δουλεύουν. Ε αν εφαρμοζόταν ποτέ εδώ θα έπεφτε οι κυβέρνηση!!! Και όλοι δάσκαλοι και καθηγητές έχουν δεν έχουν μάθημα πάνε καθημερινά 9-5 στο σχολείο. Όταν δεν έχουν μάθημα ή έχουν εκπαιδευτικές ημερίδες και σεμινάρια ή διαβάζουν και διορθώνουν γραπτά και εργασίες μαθητών. Πόσοι από σας φίλοι μου θα θυσιάζατε τα κουτσοπαράνομα απογευματινά ιδιαίτερα που κάνετε ή τη μεσημεριανή σιέστα με το φραπόγαλο για να διορθώνετε γραπτά και να διαβάζετε στο σχολείο;

4. Πως κερδίζεις την συμπάθεια όλων αυτών που δουλεύουν οκτάωρο και πολλές φορές άμισθες υπερώριες για 585 ευρώ (αν έχετε ξεχάσει τον βασικό μισθό) ή για λίγα περισσότερα όταν εσύ διεκδικείς 1400. Και αναγκάζεις ένα μήνα σε απόγνωση όλους αυτούς που δεν έχουν να τους κρατήσουν τα παιδιά που δεν δέχεστε στα σχολεία...

5. Τι κάνατε όλα αυτά τα χρόνια για την βελτίωση του επιπέδου σας για να βελτιώσετε στην συνέχεια και το μορφωτικό επίπεδο που τόσο συχνά μνημονευετε τον τελευταίο καιρό; Τελείωσα το Λύκειο στα τέλη του 80 και πάντα από τις γενιές που ήξερα και ξέρω οι δάσκαλοι ήταν συνήθως μετριοι ή απλά καλοί μαθητές οι μαθητές που δεν ξεχώριζαν σε κάποιο τομέα. Δεν μιλάμε για κάτι ξενόγλωσσες φιλολογικές σχολές ή το Θεολογικό που απορροφούσαν μαθητές του 10-12. Για τα παιδαγωγικά τμήματα μιλάμε που κατέληξαν οι μαθητές του 15-16. Όλοι οι καλύτεροι μαθητές που πιστέψτε με ελάχιστοι από αυτούς παίρνουν τώρα ως εργαζόμενοι όσα διεκδικούν οι εκπαιδευτικοί πως νοιώθουν με όσα ακούν και βλέπουν τις τελευταίες μέρες; Και δε μιλάμε για τα λεφτά αλλά δύσκολο να αναθέσεις τη μόρφωση και την καλλιέργεια του παιδιού σου σε κάποιον που ξέρει μόνο να μετράει τις αυξήσεις του και πιστέψτε με δεν δίνει δεκάρα για τίποτα περισσότερο.

6. Πιθανόν φίλοι μου να δικαιωθείτε αφού εκλογές έρχονται (έξυπνος ο χρόνος που επιλέξατε πράγματι) και τελικά όλοι έχουν την ανάγκη σας. Σκεφτείτε όμως κάθε πολίτης σε αυτή τη χώρα που όλοι οι υπόλοιποι έχουμε την ανάγκη του να έκανε το ίδιο με σας. Ούτε μαχητικά αεροπλάνα θα σηκώνονταν (παρεπιπτόντως δουλεύουν πολύ ρισκάρουν την ζωή τους και αμοίβονται λιγότερα για να μπορείτε εσεις να απεργείτε με την ησυχίας σας αν σας νοιάζει αυτό που μάλλον δεν σας νοιάζει), αστυνομία δεν θα είχαμε, τράπεζες και δημόσιες υπηρεσίες θα λειτουργούσαν με ...ραντεβού και θα είμασταν ένα απέραντο τρελοκομείο.

Τέλος επειδή θα πέσετε να με φάτε δεν έχω καμία σχέση με το επάγγελμα σας ή κάτι ανταγωνιστικό, δεν έχω παιδιά ακόμα, εργάζομαι στην δική μου επιχείρηση και βγάζω πολύ περισσότερα από όσα θέλετε ή διεκδικείτε και δεν ανήκω σε κανένα πολιτικό κόμμα. Απλά πριν λίγο άκουγα ένα τραγούδι στο ραδιόφωνο που αναρωτιόταν πόσο μ...... είμαι και είπα να γράψω δύο λόγια για το ...δίκαιο κίνημα σας....Ήμαρτον και ο τελευταίος απεργός να κλείσει την πόρτα...Καληνύχτα σας!!!!

Last edited:
Φίλε Γιώργο, ότι έχεις πει έχει απαντηθεί παραπάνω. σε παρακαλώ κάνε ένα κόπο και διάβασε όλο το thread. Ξέρω ότι είναι κουραστικό και χρονοβόρο αλλά δεν έχει νόημα να λέμε τα ίδια και τα ίδια