Απεργια πεινας δημαρχου Ελληνικου , 2μηνες τωρα !

Isokratis

AVClub Addicted Member
18 August 2009
1,311
Καλημερα , ενιωσα την αναγκη να το μεταφερω εδω . Σημερα το βραδυ στις 11 στον Αγιο Κοσμα , γινεται συγκεντρωση συμπαραστασης .
Αναρωτιεμαι γιατι απο τα μεσα δεν εχει ακουστει τιποτα για το θεμα...

Γράφω αυτό το σχόλιο σε σχέση με την απεργία πείνας (κλείνει 59 μερες!!!) του δημάρχου Ελληνικού Χρήστου Κορτζίδη. Άσχετα με το τι πιστεύει ο καθένας για τον Καλλικράτη (εμένα προσωπικά βρίσκει στα περισσότερα σημεία του σύμφωνο) η πράξη ενός ανθρώπου να διακινδυνεύσει το υψηλότερο δικαίωμα, αυτό της ίδιας του της ζωής, για ένα σκοπό με κάνει να τον δω με σεβασμό.
Η πολιτική βέβαια της συγχώνευσης των δήμων Ελληνικού και Αργυρούπολης δεν είναι άσχετη με μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα που θέλουν να βάλουν χέρι τόσο στην παραλία όσο και στις εκτάσεις του πρώην αεροδρομίου.
Στο παρελθόν εχουν υπαρξει δράσεις του όταν αγωνιζόταν να ελευθερώσει το παραλιακό μέτωπο από τα νυχτερινά κέντρα και να μην παραδοθεί το αεροδρόμιο στις ορέξεις των estate developers. Μπορεί ο καθένας εύκολα να υποστηρίξει ότι ο δήμαρχος προέβει σε αυτή την ακραία μορφή διαμαρτυρίας από προσωπικό συμφέρον για να διασώσει τη θεσούλα του. Όταν όμως αυτό το κάνει ένας δήμαρχος χωρίς καμία επίσημη κομματική στήριξη που επί τέσσερα χρόνια διοικεί ένα δήμο με ενεργητικό στα οικονομικά του (σπάνιο φαινόμενο για Ελληνικό δήμο) την ίδια στιγμή που προσφέρει ένα πλήθος δωρεάν υπηρεσιών στους πολίτες του με κάνει το το ξανασκεφτώ.
Και όταν λέω δωρεάν υπηρεσίες, για όσους δεν γνωρίζουν σταχυολογώ: δωρεάν καθημερινή μετακίνηση μαθητών δημοτικών και γυμνασίων με λεωφορεία, δωρεάν μετακίνηση μαθητών δημοτικών σχολείων σε εκπαιδευτικές επισκέψεις, δωρεάν πρόσβαση στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, δωρεάν προγράμματα αθλητισμού σε παιδιά και ενήλικες κλπ. Και φυσικά έχοντας καταφέρει εδώ και δυο καλοκαίρια να διατηρεί τη μόνη δωρεάν οργανωμένη παραλία της Αττικής σε πείσμα τόσο των παρόνομων επιχειρηματιών της παραλίας όσο και της Γ.Γ. Αθλητισμού που ενώ πρόσφερε χώρο του δημόσιου αθλητικού κέντρου του Αγ.Κοσμά ως πάρκινγκ για τις ανάγκες παραπλήσιου παράνομου νυχτερινού μαγαζιού, έκοβε την παροχή νερού στην παραλία του Ελληνικού με αποτέλεσμα ο δήμος να αναγκαστεί να προχωρήσει σε γεώτρηση για τις ανάγκες των λουομένων.

Μας δίνεις λίγες πληροφορίες... Και ο Δήμος Αμαρουσίου πριν κάποια χρόνια είχε απίστευτες παροχές για τους πολίτες, λεωφορεία, μαθήματα, ίντερνετ, και διάφορα τέτοια, αλλά ο δήμαρχος τα είχε κάνει πλακάκια με τον Βωβό, μαγειρεύοντας διάφορες μεταφορές συντελεστή και άλλα τέτοια κόλπα...

Μπορεί να φταίω εγώ, αλλά μου είναι δύσκολο να πιστέψω ότι σε τέτοιες θέσεις άνθρωποι δρουν σαν άγιοι.

Πάντως μια και φαίνεται να έχεις σχέση ή γνώση έστω του θέματος, ενημέρωσέ μας παραπάνω. Με τι ακριβώς είναι αντίθετος με τον Καλλικράτη;; Υπάρχει κάτι συγκεκριμένο που θεωρεί ότι θα συμβεί;;

H παραλιακη ειναι ενας καλος καθρευτης της Ελλαδας.

Ερωτηση: Ποσο λετε να πληρωνει ενοικιο το γνωστο "Ακρωτήρι" στο δημο?

έκοβε την παροχή νερού στην παραλία του Ελληνικού με αποτέλεσμα ο δήμος να αναγκαστεί να προχωρήσει σε γεώτρηση για τις ανάγκες των λουομένων.

ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΕΚΟΒΕ? ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ? ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΙΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ?

Πέτρο νομίζω δεν είναι εκεί το θέμα (όχι απαραίτητα δηλαδή). Το κάθε Ακρωτήρι έχει ημερήσιο τζίρο που μπορεί να ξεπερνάει τα 50-100 χιλιάρικα, οπότε τα λεφτά που δίνει στο δήμο είναι μάλλον ένα τραγικά ασήμαντο ποσοστό (ώστε να μην τα δίνει).

Αυτό που είναι για μένα το θέμα, είναι ότι το κάθε Ακρωτήρι μπορεί πλέον να αγοράσει όποιον και ό,τι θέλει... Και η παραλία δεν είναι για αγορά από κανέναν.

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ" ΔΕΝ ΘΕΛΩ Ν ΑΝΟΙΞΩ ΑΛΛΟ ΘΕΜΑ ΕΔΩ ΑΛΛΑ ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΤΡΑΒΗΓΜΕΝΗ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ. Ο ΜΠΟΜΠΥ ΣΑΝΤΣ ΠΕΘΑΝΕ ΣΤΙΣ 51 ΜΕΡΕΣ.......

Απάντηση: Re: Απεργια πεινας δημαρχου Ελληνικου , 2μηνες τωρα !

Πέτρο νομίζω δεν είναι εκεί το θέμα (όχι απαραίτητα δηλαδή). Το κάθε Ακρωτήρι έχει ημερήσιο τζίρο που μπορεί να ξεπερνάει τα 50-100 χιλιάρικα, οπότε τα λεφτά που δίνει στο δήμο είναι μάλλον ένα τραγικά ασήμαντο ποσοστό (ώστε να μην τα δίνει).

Αυτό που είναι για μένα το θέμα, είναι ότι το κάθε Ακρωτήρι μπορεί πλέον να αγοράσει όποιον και ό,τι θέλει... Και η παραλία δεν είναι για αγορά από κανέναν.

Οχι 50-100000, πολλα λες. Παντως ειναι ισως το καλυτερο οικοπεδο της Αθηνας. Ποσο λες να πληρωνει ενοικιο?

Re: Απάντηση: Re: Απεργια πεινας δημαρχου Ελληνικου , 2μηνες τωρα !

Οχι 50-100000, πολλα λες. Παντως ειναι ισως το καλυτερο οικοπεδο της Αθηνας. Ποσο λες να πληρωνει ενοικιο?

Aν βάλεις μαζί είσοδο 15 ευρώ, parking, ποτό με 10 ευρώ, μπουκάλι με 150, (τα νούμερα προ τριετίας, δεν ξέρω τι γίνεται τώρα) και το ότι οι νεοέλληνες πάνε εκεί μέσα και φέυγουν στουπιά, δε νομίζω να είναι τραβηγμένο αυτό το νούμερο για σαββατοκύριακα.
Και μην ξεχνάς ότι τις καθημερινές τα συγκεκριμένα κωλόκλαμπα "εξυπηρετούν" τις ανάγκες των φοιτητικών κομματόσκυλων, λειτουργώντας με "φοιτητικές" τιμές.

Για το ενοίκιο δεν ξέρω, πάντως κάπου έχω ακούσει ότι το οικόπεδο ανήκει στην εκκλησία. (τι περίεργο).

Με τι ακριβώς είναι αντίθετος με τον Καλλικράτη;; Υπάρχει κάτι συγκεκριμένο που θεωρεί ότι θα συμβεί;;

Δήμος Ελληνικού αποθεματικό στα ταμεία του. Δήμος Αργυρούπολης έλλειμμα.
Μέχρι σήμερα, τα σχολεία του Δήμου, έπαιρναν επιχορηγήσεις, ανάλογα με τη δυναμική τους, σε πολύ ικανοποιητικό βαθμό. Αν υπάρξει συνένωση, θα συνεχίσει αυτό; Ή μήπως οι περικοπές, οι οποίες ούτως ή άλλως είναι αρκετές, θα βαρύνουν όλους; Ακόμα και αυτούς που φρόντιζαν να έχουν κάποιες ισορροπίες;
Εξ άλλου, δεν έχω δει ποτέ Δήμαρχο να κυκλοφορεί με αυτόματο, ούτε καν παπί, όχι μία και δυο φορές, αλλά συνέχεια. Τώρα βέβαια που έχει χάσει 15 - 20 κιλά και τη βγάζει με πορτοκαλάδα, για να μη χάσει νεφρό, δόντια ή δεν ξέρω 'γώ τι άλλο, ανάλογα με τον οργανισμό του καθ' ενός.
Σίγουρα υπάρχει και η καχυποψία η οποία είναι όντως εύλογη, αλλά 59 ημέρες!!!
Και μόνο κάποιες σκόρπιες αναφορές από ΣΚΑΪ;

Μας δίνεις λίγες πληροφορίες... Και ο Δήμος Αμαρουσίου πριν κάποια χρόνια είχε απίστευτες παροχές για τους πολίτες, λεωφορεία, μαθήματα, ίντερνετ, και διάφορα τέτοια, αλλά ο δήμαρχος τα είχε κάνει πλακάκια με τον Βωβό, μαγειρεύοντας διάφορες μεταφορές συντελεστή και άλλα τέτοια κόλπα...

Αν προσέφερε δωρεάν υπηρεσίες και απίστευτες παροχές στους δημότες, όπως λες, καλά έκανε και τα έκανε πλακάκια με το Βωβό και τον κάθε Βωβό μαγειρεύοντας συντελεστές. Νομίζω το έχω ξαναγράψει, μόνο όταν συνεργάστηκα με Δήμαρχο κατάλαβα το ρητό ενός άλλου Δημάρχου που μου είχε πει: ''Για να είναι καλός ένας Δήμαρχος, πρέπει να είναι παράνομος''. Όταν το είχα πρωτακούσει είχα μείνει κάγκελο, μετά κατάλαβα...

Αν προσέφερε δωρεάν υπηρεσίες και απίστευτες παροχές στους δημότες, όπως λες, καλά έκανε και τα έκανε πλακάκια με το Βωβό και τον κάθε Βωβό μαγειρεύοντας συντελεστές. Νομίζω το έχω ξαναγράψει, μόνο όταν συνεργάστηκα με Δήμαρχο κατάλαβα το ρητό ενός άλλου Δημάρχου που μου είχε πει: ''Για να είναι καλός ένας Δήμαρχος, πρέπει να είναι παράνομος''. Όταν το είχα πρωτακούσει είχα μείνει κάγκελο, μετά κατάλαβα...

E αυτό είναι μια μεγάλη συζήτηση. Νομίζω πως καταλαβαίνουμε κι οι δύο ότι συναλλαγές με τους Βωβούς δεν έκανε για να έχει ο Δήμος τσάμπα λεωφορεία μονάχα... Απλά παράλληλα με τη δική του εξασφάλιση, φρόντισε να είναι και καλός δήμαρχος, ώστε να είναι για όσο το δυνατόν περισσότερο στον... θώκο.

Προσωπικά εγώ συμφωνώ σ'αυτό, όσο κάποιος κάνει πράγματα για το κοινό καλό, δε θα με πειράξει αν προάγει και το προσωπικό του καλό. Το ίδιο έλεγα πχ στην περίπτωση Λαμπράκη. Τι με νοιάζει αν το Μέγαρο το έχτισε με λεφτά του κράτους. Εμένα με νοιάζει ότι το έφτιαξε. Κι αν βγάζει και κάτι απ'αυτό, παίρνω κι εγώ σαν πολίτης πολλά απ'αυτό οπότε...

Αλλά όπως είπα, είναι μεγάλη κουβέντα....

Last edited:
παντως και χθες το βραδυ στη συναυλια του παπακωνσταντινου εκανε αναφορα στο θεμα ο βασιλης. επισης 2 απτο δημο αν δε κανω λαθος βγηκαν και μιλησαν για την απεργια του δημαρχου.....

Ε όχι και καλός ο πρώην Δήμαρχος Αμαρουσίου με τις δεκάδες καταδίκες για παρανομίες !!!!!

Να ξέρουμε και τι λέμε..... από το 1986 είμαι στο Μαρούσι και μία ταμπέλα για έργο 180.000.000 δραχμών (που υποτίθεται ότι έγινε !!!!) υπάρχει ακόμα στο Πολύδροσο..... και αυτό είναι μόνο ένα από τα έργα που έμειναν σε ταμπέλα.

Για το Ελληνικό δεν μπορώ να έχω άποψη γιατί δεν έχω ιδέα τι γίνεται εκεί κάτω...

Ε όχι και καλός ο πρώην Δήμαρχος Αμαρουσίου με τις δεκάδες καταδίκες για παρανομίες !!!!!

Να ξέρουμε και τι λέμε..... από το 1986 είμαι στο Μαρούσι και μία ταμπέλα για έργο 180.000.000 δραχμών (που υποτίθεται ότι έγινε !!!!) υπάρχει ακόμα στο Πολύδροσο..... και αυτό είναι μόνο ένα από τα έργα που έμειναν σε ταμπέλα.

Για το Ελληνικό δεν μπορώ να έχω άποψη γιατί δεν έχω ιδέα τι γίνεται εκεί κάτω...

Όπως καταλαβαίνεις, δεν έγραψα ''καλώς'' για το Δήμαρχο Αμαρουσίου αυτόν καθαυτόν μιας και ούτε τον γνωρίζω τον άνθρωπο. Έγραψα ''καλώς'' στην όλη προσέγγιση του ποστ από το Μαέστρο για τη γενικότερη συμπεριφορά των Δημάρχων....

Ναι, ξέρω πολύ καλά τι λέω...-bye--bye-

ΥΓ

Μαέστρο, δεν θα την κάνουμε αυτή την κουβέντα μέσα στο φόρουμ, σ' αυτό έχεις δίκιο...-bye-

Φιλοι , ουτε δημοτης ειμαι , ουτε ενημερος. Αυτα που μετεφερα δεν ειναι δικα μου σχολια.
Συλλεγω πληροφοριες και απλα εντυπωσιαζομαι για το οτι δεν ακουγεται τιποτα επι του θεματος απο κανενα μεσο...
Τωρα αν 2 μηνες απεργιας πεινας που συνεχιζεται , θεωρει καποιος οτι τους κανει για να κονομησει (λες και δεν εχει αλλους τροπους) , ειναι δικαιωμα του...
Ομως , η καχυποψια και η ισοπεδωση πως ολοι ειναι ιδιοι και τιποτα δεν αλλαζει , μας οδηγησαν εδω...
Οσοι θελουν συνεχιζουν ετσι . Οσοι αποφασισουν οτι δεν παει αλλο , σηκωνονται απο τον καναπε και κανουν οτι μπορουν ...
:grinning-smiley-043

παντως και χθες το βραδυ στη συναυλια του παπακωνσταντινου εκανε αναφορα στο θεμα ο βασιλης. επισης 2 απτο δημο αν δε κανω λαθος βγηκαν και μιλησαν για την απεργια του δημαρχου.....

Ησουν στη συναυλια ? Να παρει , δουλευα και δεν μπορεσα να παω...
Βασιλης = :grinning-smiley-043

Καλημερα , ενιωσα την αναγκη να το μεταφερω εδω . Σημερα το βραδυ στις 11 στον Αγιο Κοσμα , γινεται συγκεντρωση συμπαραστασης .
Αναρωτιεμαι γιατι απο τα μεσα δεν εχει ακουστει τιποτα για το θεμα...

Γράφω αυτό το σχόλιο σε σχέση με την απεργία πείνας (κλείνει 59 μερες!!!) του δημάρχου Ελληνικού Χρήστου Κορτζίδη. Άσχετα με το τι πιστεύει ο καθένας για τον Καλλικράτη (εμένα προσωπικά βρίσκει στα περισσότερα σημεία του σύμφωνο) η πράξη ενός ανθρώπου να διακινδυνεύσει το υψηλότερο δικαίωμα, αυτό της ίδιας του της ζωής, για ένα σκοπό με κάνει να τον δω με σεβασμό. (...)

Ηρωικός φεουδάρχης. Κατασυγκινήθηκα...

Όπως καταλαβαίνεις, δεν έγραψα ''καλώς'' για το Δήμαρχο Αμαρουσίου αυτόν καθαυτόν μιας και ούτε τον γνωρίζω τον άνθρωπο. Έγραψα ''καλώς'' στην όλη προσέγγιση του ποστ από το Μαέστρο για τη γενικότερη συμπεριφορά των Δημάρχων....

Ναι, ξέρω πολύ καλά τι λέω...-bye--bye-

ΥΓ

Μαέστρο, δεν θα την κάνουμε αυτή την κουβέντα μέσα στο φόρουμ, σ' αυτό έχεις δίκιο...-bye-

Βρε δεν πήγαινε σε σένα το ποστ μου !!!!! μη μασάς.....:D

Απόψε η μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Ελληνικό
26/06/2010 - 12:16

test%20f261.jpg

Σήμερα το βράδυ, στις 11μ.μ., ο δήμος Ελληνικού καλεί σε νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα παράνομα νυχτερινά κέντρα που λειτουργούν στην πλαζ της περιοχής. Μία εβδομάδα μετά την επιχείρηση - σφράγισμα των κέντρων, όταν και πάλι η αστυνομία αρνήθηκε να κάνει τη δουλειά της και να προχωρήσει στην εκκένωση των χώρων που λειτουργούν παράνομα, ο δήμος δίνει νέο αγωνιστικό ραντεβού για σήμερα, στο γνωστό πια μέρος, της πεζογέφυρας στη λεωφόρο Ποσειδώνος.
Εξάλλου, μόλις πριν λίγες ημέρες αιρετοί και εργαζόμενοι του δήμου κλήθηκαν σε απολογία από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθήνας για τα αδικήματα της στάσης, της υποκίνησης σε στάση και της φθοράς ξένης περιουσίας επειδή είχαν πρωτοστατήσει στην απομάκρυνση των περιφράξεων και στην απελευθέρωση της παραλίας το 2007. "Διώκονται εκείνοι που παλεύουν για το δημόσιο συμφέρον και μένουν στο απυρόβλητο οι επιχειρηματίες της νύχτας" επισημαίνει η δημοτική αρχή του Ελληνικού και απαιτεί "Να πάρει θέση η κυβέρνηση". Εν τω μεταξύ, ο δήμαρχος, Χρήστος Κορτζίδης συμπληρώνει σήμερα 59 μέρες απεργίας πείνας και η αποψινή κινητοποίηση μετατρέπεται σε σταθμό για την εξέλιξη του αγώνα.

http://www.alfavita.gr/artro.php?id=3310