Απεργιακά ...

VAG.NIK

Supreme Member
18 August 2006
3,073
Αθήνα
Το απεργιακό δελτίο της εβδομάδας

Αθήνα

Με τη μεγάλη πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ κορυφώνονται την Τετάρτη οι κινητοποιήσεις κατά του ασφαλιστικού νομοσχεδίου. Πλούσιο το απεργιακό δελτίο και την Τρίτη, με ακινητοποιημένους τους συρμούς του Μετρό και του ΗΣΑΠ. Ανοιχτά παραμένουν τα «μέτωπα» σε ΔΕΗ και στην καθαριότητα των δήμων.

Το απεργιακό δελτίο της εβδομάδας διαμορφώνεται ως εξής:

ΤΡΙΤΗ

Συνεχίζεται η απεργία των τραπεζοϋπαλλήλων (ΟΤΟΕ), των δικηγόρων, των εργαζόμενων στη ΔΕΗ και στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Οι μηχανικοί πραγματοποιούν στάσεις εργασίας, ενώ 24ωρη απεργία έχουν κηρύξει οι τεχνικοί ιδιωτικής τηλεόρασης Αττικής.

Παράλληλα, απεργία έχουν κυρήξει και οι εργαζόμενοι σε εφορείες, ενώ όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Οικονομικών οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις που το ΑΦΜ τους λήγει σε 1,2 και 3 θα μπορούν να υποβάλουν τις φορολογικές τους δηλώσεις έως και την Πέμπτη 20 Μαρτίου.

Μέσα μεταφοράς: Χωρίς Μετρό, ΗΣΑΠ, προαστιακό και ΟΣΕ όλο το 24ωρο.

ΤΕΤΑΡΤΗ

Εικοσιτετράωρη πανελλαδική, πανεργατική απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Η απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στις 11:00 το πρωί της Τετάρτης στο Πεδίο του Αρεως και θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή.

Συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ, στη ΔΕΗ, οι τραπεζοϋπάλληλοι, οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, ΕΛΤΑ), στα ασφαλιστικά ταμεία, στις ΔΟΥ, στα σχολεία -δημόσια και ιδιωτικά- όλων των βαθμίδων, στα νοσοκομεία, καθώς και οι δημοσιογράφοι. Κλειστά, επίσης, όλο το 24ωρο θα παραμείνουν τα πρατήρια καυσίμων.

Συνεχίζουν την απεργία τους δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, δικαστικοί επιμελητές και μηχανικοί. Στην απεργία συμμετέχουν οι γιατροί, οι οδοντίατροι, οι φαρμακοποιοί, οι επαγγελματίες, βιοτέχνες και μικρομεσαίοι έμποροι.

Μέσα μεταφοράς: Ακινητοποιημένα όλο το 24ωρο τα μπλε λεωφορεία. Μετρό, ηλεκτρικός, τραμ και τρόλεϊ θα λειτουργήσουν 10.00-15.00 για τη διευκόλυνση των απεργών. Οι λεωφορειακές γραμμές Express που εξυπηρετούν το «Ελ.Βενιζέλος» θα απεργήσουν από 04:25 μέχρι 24:00.

Στα αεροδρόμια: Στη διάρκεια της τετράωρης στάσης εργασίας των ελεγκτών, από τις 16.00 έως τις 20.000, δεν θα πραγματοποιηθεί καμία πτήση. Εκτός του διαστήματος αυτού οι Ολυμπιακές Αερογραμμές θα πραγματοποιήσουν μία μόνο πτήση ανά προορισμό εσωτερικού και μία πτήση ανά χώρα εξωτερικού.

Η Aegean Airlines ανακοίνωσε ότι ματαιώνονται συνολικά 23 πτήσεις μετ´ επιστροφής: από και προς την Αθήνα για Θεσσαλονίκη (4 πτήσεις), Μυτιλήνη (3), Ηράκλειο (2), Χίο (2), Σάμο (2) και από μία για Λάρνακα, Χανιά, Αλεξανδρούπολη, Ρόδο, Μύκονο, Σόφια, Βουκουρέστι, Ιωάννινα, Σαντορίνη και Καβάλα.

Επίσης, αλλάζει η ώρα αναχώρησης σε 28 πτήσεις της Aegean, ενώ συγχωνεύεται η πτήση Α3 105 Θεσσαλονίκη-Αθήνα με την πτήση Α3 103, καθώς και η πτήση Α3 541 Θεσσαλονίκη-Αθήνα με την πτήση Α3 125.

Το επιβατικό κοινό θα πρέπει να επικοινωνεί με τις εταιρίες για να αποφύγει πιθανή ταλαιπωρία.

ΠΕΜΠΤΗ

Την Πέμπτη συνεχίζεται η απεργία των δασκάλων, των καθηγητών και των δικηγόρων.

Αποχή των εργαζομένων σε προαστιακό και ΟΣΕ.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Συνεχίζεται η αποχή των δικηγόρων.

πηγή: www.alfavita.gr

Ότι και να γίνει, αν δεν μπουν στην απεργία και οι "πολλοί" ιδιωτικοί υπάλληλοι (αυτοί των εμπορικών καταστημάτων), δεν γίνεται τίποτα...

Απάντηση: Re: Απεργιακά ...

Ότι και να γίνει, αν δεν μπουν στην απεργία και οι "πολλοί" ιδιωτικοί υπάλληλοι (αυτοί των εμπορικών καταστημάτων), δεν γίνεται τίποτα...

ετσι.....

οταν λεμε απεργεια ενοουμε να παγωσουν τα παντα .....

μονο ετσι καταλαβαινουν οτι οντως τρεχει κατι... :worshippy:

"Βοηθάνε" όσο μπορούνε οί απεργοί στά μέσα μαζικής μεταφοράς αλλά εμείς, ώς γνήσιοι "μαύροι",θά πάμε γιά δουλιά έστω καί μέ τά πόδια...
Καλά μάς κάνουνε!!!

Ακριβώς έτσι είναι. Οταν εμμέσως σου δείχνει το αφεντικό την(τις) κούτα(ες) με τα βιογραφικά που περιμένουν, για τι απεργία μιλάμε; με το νου;

Ας ήμουν στο δημόσιο και θα σας έλεγα αν έκανα ή όχι απεργία....

κάθε επαγγελματικός κλάδος και Ταμείο

κάθε Ταμείο και Διοικητικά συμβούλια - Πρόεδροι & Αντιπρόεδροι, Νομικοί σύμβουλοι, εξωτερικοί συνεργάτες, αναθέσεις έργων, επενδύσεις σε δομημένα, προσλήψεις με συνεντέυξεις κλπ κλπ κλπ

Να καταργηθούν τα Ταμεία, αλλά η οικονομία που θα προκύψει από όλους αυτούς τους κηφήνες που τρώνε από παντού, να ξαναγυρίσει στους συνταξιούχους , μόνο έτσι ......

το κράτος χάνει πιο πολλά όταν απεργεί ο δημόσιος τομέας

Και οι ιδιώτες εργοδότες να πάρουν ειλικρινή θέση.
Κανείς τους δε θα θέλει 60χρονο web designer - φαντάζομαι.. Για να μήν αναφέρω άλλα επαγγέλματα.

Και έτσι σε λίγο καιρό καθώς οι εταιρείες δε θα "μπορούν" να πλήρώσουν τους ώριμους μισθούς τους, όλοι οι πενηντάρηδες θα ψάχνουν για δουλειά για 15 χρόνια μέχρι να συμπληρώσουν τα ένσημα.....

μα στην Ευρώπη η ανεργία χτυπάει πιο πολύ τους άνω των 50 .....

σημεία των καιρών και της τεχνολογίας που τρέχει .....

ποιος σου είπε Τάσο ότι στο Δημόσιο κάνουν όλοι απεργία;
ας μη μπούμε όμως σ'αυτή την κουβέντα, γιατί είναι δικαίωμα του καθενός η αντιμετώπιση μιας απεργίας, είτε στο δημόσιο, είτε στον ιδιωτικό τομέα. για δημόσιο μιλώντας, εγώ απλώς εκνευρίζομαι όταν μου γκρινιάζουν οι αιώνιοι απεργοσπάστες, λέγοντας ότι "χάλια είμαστε, δεν αλλάζει τίποτα, δε μας δίνουν το ένα, δε μας δίνουν το άλλο" όταν οι ίδιοι την ώρα της απεργίας κοροϊδεύουν όλους όσους είναι στα συλλαλητήρια επειδή χάνουν τα μεροκάματα. πλέον, για μένα, οι απεργίες λειτουργούν ως μιζερόμετρα. αφήνω απ'έξω αυτούς που έχουν όντως χοντρό οικονομικό πρόβλημα - παρ'ότι συνήθως απεργοσπάστης = δεκαρικοφονιάς - και που, γι αυτούς, το μεροκάματο είναι εκ των ουκ άνευ. επίσης, βγάζω καντήλες με το "συνάδελφο" που ευχαρίστως καρπώνεται τα οφέλη μιας επιτυχημένης απεργίας (όντας ο ίδιος απεργοσπάστης), ενώ στην αποτυχημένη μας δουλεύει κιόλας: "ορίστε, τι καταλάβατε με την απεργία σας; τίποτα δεν κερδίσατε ..."
υπάρχει βέβαια κι ο παραιτημένος τύπος: "δεν κάνω απεργία γιατί δεν θα κερδίσω τίποτα", κι ο ευθύς (που τον γουστάρω και πιο πολύ απ'όλους): "να πα να χ...στείτε κι εσείς κι η απεργία σας, εγώ δε γουστάρω να τους χαρίζω τα λεφτά μου" ...

ας φτιάξουν την αγορά εργασίας και να μπορούν οι νέοι να βρίσκουν δουλειά νωρίς , και όχι να φτάνουν 30 και 35 χρονών άνεργοι πτυχιούχοι ....

βέβαια πρώτα πρέπει να φτιαχτεί η Παιδεία, αλλά ξεφεύγουμε ....

μόνο μία φορά δεν έκανα απεργία, και αυτό για τους 2-3 μόνιμους (στον δικό μου χώρο) απεργοσπάστες όταν έγινε απεργία για θέμα που αφορούσε αυτούς και μόνο αυτούς ....

τότε βέβαια σκύλιασαν και ζητούσαν συμπαράσταση .... αλλά έτσι είναι η ζωή ......

Όταν λένε σχολεία όλων των βαθμίδων εννοούν και πανεπιστήμια, τει κ.τ.λ.;

Θα κατάθεσω τη σημερινή εμπειρία μου και είμαι περίεργος να ακούσω τις απόψεις σας. Είχα αποφασίσει ρητά να συμμετάσχω στην απεργία (εργάζομαι στο Πολυτεχνείο) και έτσι νωρίς το πρωί ξεκίνησα για άλλες άσχετες δραστηριότητες (καταστήματα). Περνώντας όμως έξω από το Ιδρυμα διαπίστωσα ότι κάποιοι φοιτητές είχαν κάνει κατάληψη για μία μόνο ημέρα κλείνοντας την πύλη και απαγορεύοντας σε οποιονδήποτε να μπει μέσα, είτε για να εργαστεί (εφόσον δεν ήθελε για οποιουσδήποτε λόγους να συμμετέχει στην κινητοποίηση), είτε για να φοιτήσει (αν και προφανώς δεν έγιναν μαθήματα).
Ενοχλήθηκα πάρα πολύ από το γεγονός ότι μια ομάδα ανθρώπων μού στερεί το δικαίωμα της επιλογής και μου θύμησε τις εποχές με τα ξεβρακώματα στις συγκοινωνίες. Να σημειώσω ότι δεν είχα κανένα λόγο να μην απεργήσω (π.χ. οικονομικό ή ιδεολογικό), δεν ανήκω σε κανένα οργανωμένο πολιτικό χώρο και τις απόψεις μου τις συμμερίζομαι μόνο με ανθρώπους από τους οποίους ελπίζω σε μια λογική συζήτηση. Επίσης δεν είχα κανένα ιδιαίτερο λόγο να απεργήσω π.χ. λόγω πίεσης απο συναδέλφους, από συνδικαλιστές κλπ, πέραν των γενομένων στο ασφαλιστικό. Αλλωστε εργάζομαι στο προσωπικό μου γραφείο όπου, αν ήθελα, θα μπορούσα να πάω χωρίς να ενοχλήσω ή να ενοχληθεί κάποιος συνάδελφος.
Και για να προσθέσω μια πικάντικη πλην ρεαλιστική νότα στη συζήτηση, είμαι βέβαιος ότι οι μισοί υπάλληλοι, προκειμένου να μην χάσουν το μεροκάματο, θα ισχυριστούν εκ των υστέρων ότι δεν έκαναν απεργία αλλά εμποδίστηκαν από τους φοιτητές κατά την είσοδό τους για εργασία ... Αυτό σε ό,τι αφορά τη σοβαρότητα του μέσου Ελληνα υπαλλήλου ...

Θα κατάθεσω τη σημερινή εμπειρία μου και είμαι περίεργος να ακούσω τις απόψεις σας. Είχα αποφασίσει ρητά να συμμετάσχω στην απεργία (εργάζομαι στο Πολυτεχνείο) και έτσι νωρίς το πρωί ξεκίνησα για άλλες άσχετες δραστηριότητες (καταστήματα). Περνώντας όμως έξω από το Ιδρυμα διαπίστωσα ότι κάποιοι φοιτητές είχαν κάνει κατάληψη για μία μόνο ημέρα κλείνοντας την πύλη και απαγορεύοντας σε οποιονδήποτε να μπει μέσα, είτε για να εργαστεί (εφόσον δεν ήθελε για οποιουσδήποτε λόγους να συμμετέχει στην κινητοποίηση), είτε για να φοιτήσει (αν και προφανώς δεν έγιναν μαθήματα).
Ενοχλήθηκα πάρα πολύ από το γεγονός ότι μια ομάδα ανθρώπων μού στερεί το δικαίωμα της επιλογής και μου θύμησε τις εποχές με τα ξεβρακώματα στις συγκοινωνίες. Να σημειώσω ότι δεν είχα κανένα λόγο να μην απεργήσω (π.χ. οικονομικό ή ιδεολογικό), δεν ανήκω σε κανένα οργανωμένο πολιτικό χώρο και τις απόψεις μου τις συμμερίζομαι μόνο με ανθρώπους από τους οποίους ελπίζω σε μια λογική συζήτηση. Επίσης δεν είχα κανένα ιδιαίτερο λόγο να απεργήσω π.χ. λόγω πίεσης απο συναδέλφους, από συνδικαλιστές κλπ, πέραν των γενομένων στο ασφαλιστικό. Αλλωστε εργάζομαι στο προσωπικό μου γραφείο όπου, αν ήθελα, θα μπορούσα να πάω χωρίς να ενοχλήσω ή να ενοχληθεί κάποιος συνάδελφος.
Και για να προσθέσω μια πικάντικη πλην ρεαλιστική νότα στη συζήτηση, είμαι βέβαιος ότι οι μισοί υπάλληλοι, προκειμένου να μην χάσουν το μεροκάματο, θα ισχυριστούν εκ των υστέρων ότι δεν έκαναν απεργία αλλά εμποδίστηκαν από τους φοιτητές κατά την είσοδό τους για εργασία ... Αυτό σε ό,τι αφορά τη σοβαρότητα του μέσου Ελληνα υπαλλήλου ...

μα γιαυτο δεν πετυχαινει απεργια στην Ελλαδα !

διοτι υπαρχει αυτη η Σοβαροτητα του μεσου Ελληνα Υπαλληλου ........ :guitarist::guitarist:

όλοι όσοι δεν απήργησαν - ομιλώ για το δημόσιο τομέα - σήμερα, μεθαύριο θα βρίζουν και θα καταριούνται αυτούς που τους κόβουν κεκτημένα ασφαλιστικά δικαιώματα (και τους οποίους, στις επόμενες εκλογές, θα τους ξαναψηφίσουν ...)

Να πώ την γνώμη μου (αν και νομίζω ότι είμαι ολίγον τι off topic);
Στην επαρχία πού διαμένω μεγάλο μέρος του πλήθυσμού αποτελείται από αλλοδαπούς μετανάστες.
Όλοι τους μα όλοι τους απασχολούνται ολικώς όλο το χρόνο με αποτέλεσμα οι περισσότεροι να έχουν αποκτήσει περιουσίες και μπράβο τους.
Η πλειονότητα όμως των ημεδαπών άνεργων Ελληναράδων νεανίσκων που γυρνοβολάει στις καφετέριες και τα μπαράκια αναρωτώμενη για το "που πάει το πράγμα" αρνείται πεισματικά να εργαστεί πχ στα χωράφια, στούς σταβλους, στις οικοδομές θεωρώντας εαυτούς αριστοκράτες και ελιτ τις τοπικής κοινωνίας.
Ξέχασαν πώς αυτές ήσαν οι δουλειές των πατεράδων τους και των παππούδων τους ......
Άσε ρε που θα τρέχω να μαζεύω τις ελιές Νοέμβρη μήνα....λένε

Χολή βγάζω αλλά τι να κάνω;

και τα πουλανε (ελιες,αμπελια,σπιτια) κοψοχρονια στους φιλλεργους μεταναστες και περνουν BMW 323csi με ζαντα 20" αμα λαχει να ουμε