ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΟΙ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ; ΜΠΑΑΑΑ......

Απάντηση: Re: ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΟΙ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ; ΜΠΑΑΑΑ......

Όποιος έχει τη μύγα...

Εισαι και Γορτύνιος.:Banane0:
Απεφάνθη κιολας...:ADFADF1::ADFADF1:

Φαινεται και η Γορτυνία πουχε στο παρελθόν την μεγαλύτερη μετανάστευση και οι πιο πολλοί επιστρέφουν καθε καλοκαιρι στον τόπο τους,που τον βοηθούν κιόλας ειναι και αυτοί ''κακοί''...

"Άκου να δεις", "Μάς ειναι παντελως αδιαφορο" ...Δεν είσαι ένας λοιπόν. Είσαι κάτι παραπάνω...Είσαι μήπως πρόεδρος, αντιπρόεδρος του φόρουμ ή απλά νιώθεις ότι εκπροσωπείς πολλούς?

Δεν μπορώ να ακολουθήσω την "λογική" σου στον γραπτό λόγο γιατί πραγματικά με ξεπερνάς. Σε αφήνω λοιπόν εκεί ψηλά που βρίσκεσαι στην απόλυτη αλήθεια.

Έχεις δίκιο. Προσέβαλα όλους τους επαγγελματίες του φόρουμ καθώς και την οικογένεια μου και τους φίλους μου που εσύ, πάντα τόσο στοργικά, έσπευσες να προστατέψεις. Πραγματικά αξεπέραστος. Σε ευχαριστώ που με έβαλες στην θέση μου, σε ευχαριστώ...

Πάω να κοιμηθώ τώρα γιατί το πρωί έχω συνάντηση με τον Μπόμπολα σχετικά με τα διόδια.

Καληνύχτα και χρόνια πολλά...

Υ.Σ. Πλάκα έχει η ζωή.

Επειδή βαρέθηκα κιολας..

Ειναι υποχρέωσή μου ,όπως και τής λοιπής Δ.Ο. να φροντίζουμε νά μήν συκοφαντούνται οσα τουλάχιστον μέλη ευθαρσώς τοποθετούνται περί τού επαγγέλματός τους καί το δηλώνουν και γράφουν μετά λόγου γνώσεως στό φορουμ..
Και γράφουν χρόνια..
Αυτοί τουλάχιστον πού συμμετειχαν στο συγκεκριμενο νήμα(και οχι μονον) και μιλησαν ως επαγγελματίες διαφόρων επαγγελματικών τάξεων είναι αξιοπρεπέστατοι(εκτός άν έχεις εσύ κάποια ατράνταχτα στοιχεία και αποδειξεις,περί τού αντιθέτου,οπότε πήγαινέ τα στον εισαγγελέα) και δεν θά τσουβαλιάζονται επειδή καποιος εχει εναν φιλο γιατρό και εναν ιατρικό επισκεπτη και γνωριζει και εναν φαρμακοποιό και δεν ξερω εγώ τι άλλο και εξάγει γενικά συμπεράσματα περί ολων τών επαγγελματιών...

Αν δεν μπορείς νά κατανοήσεις την λεπτομέρεια αυτή ,δέν ευθυνόμαστε εμείς..

Εκείνους τους συμβολαιογράφους γιατί τους ξεχνάμε? Μιλάμε για ΤΟ κλειστό επάγγελμα.

Οι αλλαγές πάντα ξυπνούν συντηρητικά ανακλαστικά. Η κοινωνία μας είχε μείνει στάσιμη εδώ και πολύ καιρό και έχουν μαζευτεί πολλά που πρέπει να διορθωθούν. Μακάρι να διορθωθούν και να μην μπαλωθούν καταστάσεις όπως γίνετε χρόνια τώρα.

Οι συμβολαιογράφοι όπως και οι άμισθοι υποθηκοφύλακες (κατά μείζονα λόγο για τους τελευταίους) και κλειστοί είναι και επάγγελμα, αλλά δεν είναι κλειστό επάγγελμα. Το κλειστό αναφέρεται στον περιορισμό εκ του λειτουργηματικού χαρακτήρα.
Όταν φωνάζουν τα κανάλια για άνοιγμα "του επαγγέλματος των άμισθων υποθηκοφυλάκων" είτε αγνοούν τι είναι οι τελευταίοι, είτε θεωρούν ότι απευθύνονται σε ηλιθίους. Δεν νοείται λογικώς "άνοιγμα" σε κάποιον που εκ του νόμου τηρεί αρχεία. Το κράτος μπορεί εάν θέλει να καταργήσει τα άμισθα υποθηκοφυλακεία και να αντικαταστήσει το καθένα τους με ένα έμμισθο. Δηλαδή με δημόσιους υπάλληλους του υπουργείου δικαιοσύνης. Δεν ξέρω βέβαια εάν τελικώς θα συνέφερε αυτό στο κράτος, οικονομικώς εννοώ.
Για τους συμβολαιογράφους το άνοιγμα σημαίνει μια εκ βάθρων αλλαγή του ισχύοντος συστήματος των πράξεων. Τα ίδια με εμάς ισχύουν στα περισσότερα κράτη, μια εκ βάθρων αλλαγή σίγουρα δεν μπορεί να γίνει εδώ και τώρα, με τον απλό τρόπο που επιχειρείται με το λιτό νομοσχέδιο περί των λοιπών "κλειστών".

Όσο για τα ψυχολογικά επιχειρήματα περί ανακλαστικών τα αντιπαρέρχομαι. Όταν ξεκινούν αυτά σταματούν τα λογικά επιχειρήματα (ή μας έχουν τελειώσει), και ως επιστήμονας είμαι άνθρωπος της λογικής. Προτάσεις "δεν πιστεύω ότι θα επηρεαστούν πολυ" "ξυπνούν συντηρητικά αντανακλαστικά" δεν είναι λογικά επιχειρήματα. Το νομοσχέδιο (αλήθεια, το έχεις δει; ή μιλάς επί τη βάσει όσων έχεις ακούσει από την τηλεόραση; ) έχει πολύ συγκεκριμένες διατυπώσεις. Πώς συμβιβάζεται η διατήρηση του περιορισμού της μίας έδρας για τον δικηγόρο-απελευθερωμένο πια επαγγελματία, αλλά η άρση του για τις εταιρείες με το ευαγγέλιο της ελευθερίας της αγοράς; Όταν το απαντήσεις, θα έχεις και την απάντηση ποιος βρίσκεται πίσω από το νομοσχέδιο, και ίσως αναθεωρήσεις τα περί συντηρητικών ανακλαστικών.

Πώς συμβιβάζεται η διατήρηση του περιορισμού της μίας έδρας για τον δικηγόρο-απελευθερωμένο πια επαγγελματία, αλλά η άρση του για τις εταιρείες με το ευαγγέλιο της ελευθερίας της αγοράς; .

Ιδια συνταγη και με τους φορτηγατζηδες... και εκει κατι ειχε ακουστει για συσταση -νομιζω υποχρεωτικη- εταιρειων.

Δηλαδή Ηλία η "ελευθερία της αγοράς" επιβάλλει κατάργηση -με την επιβολή περιορισμών- του μοντέλου της ατομικής επιχείρησης προς όφελος των εταιρικών μορφών;
Τι να πω, όποιος μασάει σε τέτοιες αηδίες, καλώς να τα δεχθεί και τα δικά του. Που θα έρθουν.

Η ελληνικη εκδοση ελευθερης αγορας που επιχειρειται, προς τα κει παει... να τα μαζεψει απο τους ιδιωτες ωστε να γινουμε επιτελους τα γκαρσονια που ολοι ονειρευονται... και πατανε πανω στις στρεβλωσεις που εχουν δημιουργηθει, δειχνοντας τα κακα αλλα οχι τα χειροτερα που ερχονται...

Οπως ειπα και παραπανω, ειμαι περιεργος να δω πως θα αντιδρασουν κλαδοι μορφωμενοι και ευκαταστατοι...με ισχυ... καλες οι απεργιες αλλα δε βλεπω να λυνουν τα προβληματα...

Δηλαδη βρε παιδια στο εξωτερικο που υπαρχουν νομικες εταιρειες, είναι φθηνοτερες οι νομικες υπηρεσιες? Κατι σαν τον ψώφο της γιδας του γειτονα μου ακουγεται αυτο... Για τους φαρμακοποιούς, πώς θα μειωθεί το κόστος, αφου οι τιμες των φαρμάκων είναι προκαθορισμενες?

Βεβαια (και για να κανω τον... νομικο του εξ´απο ´δώ!) καποιους περιορισμους δεν τους καταλαβαινω (περαν συντεχνιακών συμφεροντων). Για παραδειγμα ποτέ δεν καταλαβα την αγοροπωλησία αδειών... Γιατι υπάρχουν κρατικές αδειες? Μηπως απο υποχρέωση του κρατους να ελεγχει την επαρκεια του επαγγελματια? Μα, αμα ειναι ετσι, πώς μπορει αυτη η αδεια να πωλείται?

Πάντως και που ολοι (εδω τσουβαλιαζω καλοπροαίρετα) οι ελευθεροι επαγγελματιες θα πρεπει να αναλογιστουν, ειναι γιατι αρκετος κοσμος ειναι εναντιων τους...

Δηλαδή Ηλία η "ελευθερία της αγοράς" επιβάλλει κατάργηση -με την επιβολή περιορισμών- του μοντέλου της ατομικής επιχείρησης προς όφελος των εταιρικών μορφών;
Τι να πω, όποιος μασάει σε τέτοιες αηδίες, καλώς να τα δεχθεί και τα δικά του. Που θα έρθουν.

:SFGSFGSF::SFGSFGSF::SFGSFGSF:

Για τους φαρμακοποιούς, πώς θα μειωθεί το κόστος, αφου οι τιμες των φαρμάκων είναι προκαθορισμενες?

Ναι αλλα θα πωλουνται φθηνοτερα οι ανατομικες παντοφλες και τα προφυλακτικα ισως ......αυτο που το πας ?

Πάντως και που ολοι (εδω τσουβαλιαζω καλοπροαίρετα) οι ελευθεροι επαγγελματιες θα πρεπει να αναλογιστουν, ειναι γιατι αρκετος κοσμος ειναι εναντιων τους...

Όταν το νομοσχέδιο διαφημίζεται από τα μέσα με σημαία το "άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων", φυσικό είναι να καλλιεργείται κλίμα στην κοινή γνώμη, για την οποία κλειστό σημαίνει καθεστώς μεγάλων προνομίων.

Πριν λοιπόν αναλογιστούμε αυτά που λες, θα έπρεπε να εξετάσουμε εάν -αφήνω προφανώς κατά μέρος περιπτώσεις όπως οι συμβολαιογράφοι- οι μηχανικοί ή οι δικηγόροι μπορούν να χαρακτηριστούν ως κλειστό επάγγελμα. Και όταν λάβουμε αρνητική απάντηση (εκτός εάν είμαστε τυφλοί στα καθ' όλη την Ευρώπη ισχύοντα -μη πιάσω το τι εστί Barrister στο Η/Β, που είναι σχεδόν τίτλος τιμής!), ας αναλογιστούμε γιατί παρ' όλα αυτά χαρακτηρίζονται από τα μέσα και την κυβέρνηση ως τέτοιο, προκειμένου να περάσουν τα σχεδιαζόμενα μέτρα.

Ιδια συνταγη και με τους φορτηγατζηδες... και εκει κατι ειχε ακουστει για συσταση -νομιζω υποχρεωτικη- εταιρειων.
Και που σε ακομα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΟΙ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ; ΜΠΑΑΑΑ......

Όσο για τις δωρεάν εξυπηρετήσεις, εμείς την έχουμε πολύ χειρότερα αγαπητέ. Θεωρούν ότι είμαστε ένα είδος δημόσιας υπηρεσίας. Ξέρεις τι είναι να σε παίρνουν τηλέφωνο, μερικοί μάλιστα να μη σου συστήνονται παρά μόνο κάτι "είμαι ένας φίλος του πατέρα σας, δεν με γνωρίζετε" να σου μιλούν κανένα δεκάλεπτο και να περιμένουν να τους λύσεις την υπόθεση από το τηλέφωνο ή να τους διευκρινήσεις μια φήμη που άκουσαν στον Αυτιά και να μην καταλαβαίνουν ότι ως επαγγελματίας μπορεί και να έχεις δουλειά και να σε διακόπτουν; Καλά, δεν μιλάμε για εκείνους που είναι πελάτες σου και έχουν -ή είχαν κάποτε- κάποια υπόθεση, σε αυτούς το δεκάλεπτο μπορεί να γίνει ημίωρο, και το 90% πιστεύει ακράδαντα ότι η εκ του τηλεφώνου εξυπηρέτηση είναι δωρεάν (και μάλιστα μερικοί διαμαρτύρονται γιατί δεν σηκώνεις γιατί δεν σε βρίσκουν κλπ!!!) και ότι χρεώνονται μόνο οι "πράξεις".

Α πα πα πα......γίνονται τέτοια πράγματα?? Τα διαψεύδω κατηγορηματικά....:eek::D

Το καλύτερο απ' όλα είναι το εύρος γνώσης και ασχολιών του δικηγόρου. Το μόνο που δεν κάνει είναι εγχειρήσεις και να πουλάει ψωμί. Κατά τα άλλα, πρέπει να είναι ετοιμόλογος και γνώστης των πάντων...