ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΟΙ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ; ΜΠΑΑΑΑ......

Ποτε ? Συζητηθηκαν τοσα χρονια ? Ποια ηταν τα αποτελεσματα ?Καπου διαβασα οτι απο τα 12000 φαρμακεια τα 8000 ειναι κληρονομικα ...Αν παραμεινουν οι επικρατουσες (μνημονιακες ) συνθηκες δεν θαπρεπει να ακουμπησουμε αυτο το θεμα , και θα το αφησουμε να διαιωνιζεται ?
Υ.Γ Για το ωραριο δεν ειμαι σιγουρος τι επικρατει.θα λειτουργουσε το 20 % των φαρμακειων το Σαββατο , μεχρι.. ? Τι εγινε , εφαρμοστηκε , η απελευθερωση και του Σαββατου ειναι νεα απαιτηση , δεν εφαρμοστηκε το προηγουμενο ως επρεπε, ξερει καποιος σιγουρα ?

Να στο αντιστρέψω το επιχείρημά σου.
Εάν δεν συζητήθηκαν τόσα χρόνια, γιατί τώρα και γιατί όπως-όπως;

Αν μη τι άλλο θα έπρεπε να είναι ύποπτη αυτή η σπουδή ακόμη και στον αφελή.

Ας εξετάσουμε όλοι τι υπηρετεί πραγματικά αυτή η προτεινόμενη αλλαγή, και θα οδηγηθούμε, και μάλιστα πολύ εύκολα, στον λόγο για τον οποίο επιβάλλεται. Τίποτα δεν γίνεται τυχαία. Ειδικώς στη χώρα μας. Ο αγώνας γίνεται για το πάπλωμα δεν έλεγε σε μια ταινία;
 
Να στο αντιστρέψω το επιχείρημά σου.
Εάν δεν συζητήθηκαν τόσα χρόνια, γιατί τώρα και γιατί όπως-όπως;

Αν μη τι άλλο θα έπρεπε να είναι ύποπτη αυτή η σπουδή ακόμη και στον αφελή.

Ας εξετάσουμε όλοι τι υπηρετεί πραγματικά αυτή η προτεινόμενη αλλαγή, και θα οδηγηθούμε, και μάλιστα πολύ εύκολα, στον λόγο για τον οποίο επιβάλλεται. Τίποτα δεν γίνεται τυχαία. Ειδικώς στη χώρα μας. Ο αγώνας γίνεται για το πάπλωμα δεν έλεγε σε μια ταινία;

Να απαντησω.Αν δεν πεφταμε στα δυσκολα (χρεος-μνημονιο ) , πιθανοτατα , ουτε στο μελλον θα γινοταν κατι (καλα στο παρελθον τα ειδαμε ).Ας εκμεταλλευτουμε , λογω αντιξοων συνθηκων καποιες αλλαγες που θα (επρεπε να ) γινουν , και ας αντιδρασουμε σε αυτες που δεν πρεπει να γινουν.Ο διαχωρισμος ειναι λιγο δυσκολος , γιατι θα συμφωνησω , για το παπλωμα συνηθως γινονται .Αλλοτε το εχει η κυβερνηση προς το μερος της , αλλοτε καποιες ''αδικημενες'' επαγγελματικες ταξεις :)
 
Re: Απάντηση: Re: ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΟΙ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ; ΜΠΑΑΑΑ......

Από την άλλη δεν έτυχε να ζητήσω αντίγραφο από συμβολαιογράφο που να μην πληρώσω. Ακόμα και αν δεν το ήθελα επίσημα. (Μόνο να το δώ...)

Όντως χρεώνουν, τα τέλη που τους έχει διασφαλίσει το κράτος. 4,5 ευρώ το φύλλο.
Πριν αγανακτήσεις, να σε πληροφορήσω (πιθανότατα να το γνωρίζεις ήδη) πως τα ίδια τέλη χρεώνει και το υποθηκοφυλακείο, για αντίγραφα από τίτλους που κρατά (4,5 ευρώ το φύλλο!!!!) και για τους οποιους έχει εισπράξει ήδη, και μάλιστα υπέρογκα κατά την ταπεινή μου άποψη, τέλη μεταγραφής, ακριβώς για αυτό τον σκοπό, ήτοι για να τηρεί αρχείο και να δίδει από αυτό αντίγραφα. Α, και στο υποθηκοφυλακείο δεν το παίρνεις έτσι το αντίγραφο, θέλει και αίτηση (μισή ώρα αναμονή στην ουρά εχθές για να βγάλω ένα παραχωρητήριο δυο φύλλα) με "μεγαρόσημο" (ταμείο συντήρησης δικαστικών κτηρίων) 0,5 ευρώ, και άλλο ένα μεγαρόσημο στο επικυρωμένο αντίγραφο. Ούτε λίγο ούτε πολύ 50 λεπτά μου πήρε για να πάω να βρω να περιμένω μισή ώρα στην ουρά να φωτοτυπήσω να πάω στη γραμματεία για επικύρωση (και μετά στην ίδια την υποθηκοφύλακα για υπογραφή!!!). Και 10+10 λεπτά η μετάβαση από και προς το γραφείο μου, σύνολο μία ώρα και 10 λεπτά, και 10 ευρώ κόστος, ένα κωλοαντίγραφο 2 φύλλων. ΑΥΤΑ να διορθώσει το κράτος και μετά να πιάσει τα "κλειστά", που κλειστό είναι το κεφάλι των υπουργών της κυβέρνησης.


Όσο για τις δωρεάν εξυπηρετήσεις, εμείς την έχουμε πολύ χειρότερα αγαπητέ. Θεωρούν ότι είμαστε ένα είδος δημόσιας υπηρεσίας. Ξέρεις τι είναι να σε παίρνουν τηλέφωνο, μερικοί μάλιστα να μη σου συστήνονται παρά μόνο κάτι "είμαι ένας φίλος του πατέρα σας, δεν με γνωρίζετε" να σου μιλούν κανένα δεκάλεπτο και να περιμένουν να τους λύσεις την υπόθεση από το τηλέφωνο ή να τους διευκρινήσεις μια φήμη που άκουσαν στον Αυτιά και να μην καταλαβαίνουν ότι ως επαγγελματίας μπορεί και να έχεις δουλειά και να σε διακόπτουν; Καλά, δεν μιλάμε για εκείνους που είναι πελάτες σου και έχουν -ή είχαν κάποτε- κάποια υπόθεση, σε αυτούς το δεκάλεπτο μπορεί να γίνει ημίωρο, και το 90% πιστεύει ακράδαντα ότι η εκ του τηλεφώνου εξυπηρέτηση είναι δωρεάν (και μάλιστα μερικοί διαμαρτύρονται γιατί δεν σηκώνεις γιατί δεν σε βρίσκουν κλπ!!!) και ότι χρεώνονται μόνο οι "πράξεις".

Το μόνο που θα χαρώ όταν εξαλειφθούν οι ελεύθεροι επαγγελματίες από τις μεγάλες εταιρείες (γιατί σε αυτό αποσκοπεί η ευαγγελιζόμενη "απελευθέρωση"). Να είμαι από καμιά μεριά να δω πώς πού και σε ποιον θα παίρνει ο απληροφόρητος και χαιρέκακα τερπόμενος τώρα κοσμάκης, αυτά τα τηλέφωνα.
 
Να απαντησω.Αν δεν πεφταμε στα δυσκολα (χρεος-μνημονιο ) , πιθανοτατα , ουτε στο μελλον θα γινοταν κατι (καλα στο παρελθον τα ειδαμε ).Ας εκμεταλλευτουμε , λογω αντιξοων συνθηκων καποιες αλλαγες που θα (επρεπε να ) γινουν , και ας αντιδρασουμε σε αυτες που δεν πρεπει να γινουν.Ο διαχωρισμος ειναι λιγο δυσκολος , γιατι θα συμφωνησω , για το παπλωμα συνηθως γινονται .Αλλοτε το εχει η κυβερνηση προς το μερος της , αλλοτε καποιες ''αδικημενες'' επαγγελματικες ταξεις :)

Εξακολουθείς να μην απαντάς, ίσως δεν κατάλαβες την ερώτηση.
Γιατί τώρα.
Να στην κάνω πιο εύκολη την απάντηση:
Φέρνουν χρήματα στα ταμεία του κράτους αυτές οι αλλαγές, ώστε να ξελασπώσουμε σε αυτές τις αντίξοες όπως λες συνθήκες;
Εάν όχι, κάνουν φθηνότερη και καλύτερη την εξυπηρέτηση του πολίτη;

Εάν δεν κατορθώσεις να απαντήσεις ξεκάθαρα και θετικά στα παραπάνω, και όχι με α-νόητα ουσιαστικά όπως "βελτίωση της ανταγωνιστικότητας"* σημαίνει πως κάποιο λάκκο έχει η φάβα. Κοντά στο νου και η γνώση πια.


*Άλλο πάλι φαινόμενο τον καιρών αυτή η "ουσιαστικοποίηση" της γλώσσας (αντί προτάσεων, τιμίων και κατανοητών με ρήμα όπως μαθαίναμε, βουρ παράταξη ουσιαστικών ομιχλώδους σημασίας). Ειδικά όταν την ακούω από εκείνον που δεν ξέρει να μιλάει Ελληνικά.
 
Kαταλαβα την ερωτηση , θελω να πιστευω.Αλλα αφου η βελτιωση της ανταγωνιστικοτητας απορριφθηκε εκ των προτερων...
Να το θεσω και εγω ετσι.Η διατηρηση του υπαρχοντος καθεστωτος ειναι αρεστη στην πλειοψηφια των πολιτων ? Τι συμπερασματα εβγαλες απο την κουβεντα ? Και για να γινω και εγω πιο σαφης , εννοω την κληρονομικοτητα.
 
Last edited:
Δηλαδή το ερζάτς καθεστώς προνομίων, και εννοώ την αντικατάσταση της εν τοις πράγμασι κληρονομικότητας με την επικράτηση των μεγάλων εταιρειών, θα είναι πιο αρεστό;
Και στην ουσία πάλι δεν απαντάς. Μου λες ότι οι αλλαγές γίνονται με κριτήριο το αρεστό στον κόσμο; Πότε έγινε ξανά αυτό, θύμησέ μου γιατί είμαι μόλις 36 και μπορεί να μην το έχω προλάβει ή να έγινε όταν ήμουν μωρό.

Φυσικά συμφωνώ ότι είναι απαράδεκτο το εν τοις πράγμασι κληρονομητό της θέσης, αλλά αυτό δεν είναι παρά αποπροσανατολιστικό για την κοινή γνώμη.
Δεν είναι όμως, να ρωτήσω, πολλαπλασίως πιο απαράδεκτο να υπαγορεύονται νόμοι από κρυμμένα (αλλά ευκόλως ευρισκόμενα, εάν βάλουμε λιγάκι το μυαλό μας να δουλέψει) συμφέροντα, και από πάνω να μην έχουν και αποτέλεσμα ουσιαστικό προς την κατεύθυνση που χρειάζεται η χώρα, δηλαδή την αύξηση των κρατικών εσόδων και τη βελτίωση των υπηρεσιών προς τον πολίτη;

Υπάρχει κανείς που ειλικρινώς πιστεύει, για να πάμε και στα άλλα, ότι η κυβέρνηση "ανοίγει το κλειστό επάγγελμα των δικηγόρων" γιατί θέλει να κάνει φθηνότερη την πρόσβαση στη δικαιοσύνη (θα κρατηθώ και θα γελάσω στο τέλος) όταν επιβάλλει στον πολίτη φπα 23% (από μηδέν που ήταν) ακόμη και στις κρατήσεις τρίτων που δεν είναι αμοιβή και όταν αυξάνει τα παράβολα δημοσίου ως και 900% (!!!); Να εύχεσαι να μην πέσεις σε κρατική αυθαιρεσία και να χρειαστεί να προσφύγεις στα διοικητικά δικαστήρια, αυτό σου λέω μόνο.
 
Με το επιχειρημα του πολλαπλασιως πιο απαραδεκτου (οι συγκρισεις που συνηθως γινονται) δεν προκειται στο τελος να διορθωθει τιποτα.Μπορει για μενα να ειναι , αλλα θα πρεπει να ρωτησουμε και κανα νεο φαρμακοποιο..

Για το Γερμανικο μοντελο αδειοδοτησης φαρμακειων...

http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=96150
 
Επισης αν θελει καποιος ας πει μερικα παραδειγματα απο τα δεινα που εφεραν οι μεγαλες εταιρειες (..?) , που επικρατησαν σε οσες χωρες της Ευρωπης δεν εφαρμοζεται η κληρονομικοτητα ...
 
Last edited:
Μισό λεπτό παίδες...

Βερεσέ δίνει ΠΟΛΥΣ κόσμος, όχι μόνο οι φαρμακοποιοί. Μπράβο σε όσους το κάνουν για να βοηθήσουν μια κατάσταση αλλά μην λέμε ότι το κάνουν μόνο οι φαρμακοποιοί. Σε όλους τους κλάδους υπάρχουν συμπονετικοί άνθρωποι που δίνουν βερεσέ είτε εμπόρευμα είτε υπηρεσίες.

Επίσης πολλοί επαγγελματίες κάνουν κάτι παραπάνω από αυτό που προβλέπει το επάγγελμά τους. Σήμερα είδα κάποιον στην δουλειά μου που βοήθησε κάποιον που είχε μείνει από μπαταρία το αυτοκίνητό του παρότι είχε κόσμο στο μαγαζί του.

Μην παρουσιάζουμε λοιπόν τους φαρμακοποιούς σαν τους άγιους που μόνοι αυτοί υπάρχουν...

Τα προνόμια και οι παρανομίες του κλάδου πολλά και πολλές...

1. Κληρονομικότητα - Τραγικό και να το συζητάμε
2. Ελάχιστο κέρδος - Το αυτό
3. Συγκεκριμένος αριθμός φαρμακείων ανά κατοίκους - Ας ανοίξει φαρμακείο όποιος έχει πτυχίο. Η αγορά θα κρίνει πόσα φαρμακεία χρειάζονται.
4. Τα όργια με τις "δήθεν" συνταγές και τα βιβλιάρια συνταξιούχων στα φαρμακεία είναι γνωστά και τα ξέρει όλη η κοινωνία. Σε αγαστή συνεργασία φυσικά με τους γιατρούς.
5. Να αγωνιστούν οι φαρμακοποιοί ώστε να μπορούν να αποτραπεί η ύπαρξη φαρμακείου σε σούπερ μάρκετ κτλ. Εκεί θα βρουν την κοινωνία δίπλα τους. Τα προηγούμενα όμως ας τα ξεχάσουν. Όσο παλεύουν για τα προνόμια θα χάσουν και τα δίκαια αιτήματά τους.

Μην βάζουμε στο ίδιο τσουβάλι φαρμακοποιούς, συμβολαιογράφους, γιατρούς, δικηγόρους, μηχανικούς. Ο κάθε κλάδος έχει θέματα αλλά δεν είναι συγκρίσιμα μεταξύ τους.

Η γυναίκα μου είναι δικηγόρος και μικρή σε ηλικία. Ασκεί το επάγγελμά της έχοντας δικό της γραφείο. Από την κατάργηση της κατώτερης αμοιβής θα χάσει χρήματα. Οπότε ας μην πει κάποιος ότι μιλάω εκ του ασφαλούς.

Όμως όπως και να το κάνουμε η κατώτατη αμοιβή είναι κάτι που δεν στέκει.

Το πραγματικό πρόβλημα σε ΟΛΑ αυτά τα επαγγέλματα είναι ο πληθωρισμός τους. ΠΟΛΛΟΙ γιατροί, ΠΟΛΛΟΙ φαρμακοποιοί, ΠΟΛΛΟΙ δικηγόροι, ΑΡΚΕΤΟΙ μηχανικοί.

Πάνω σε αυτό βάλτε και τον ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ έλεγχο του κράτους. Γράφει ένας ΩΡΛ ασύλληπτες και εξωφρενικές εξετάσεις στο δημόσιο ταμείο και ο ελεγκτής τις εγκρίνει όλες χωρίς στην ουσία να κάνει την δουλειά του. Να ελέγξει!!!!

Ελέγχει κανείς τον Μηχανικό?

Δικηγόροι. Το θέμα με τον γεωγραφικό περιορισμό ήταν αστείο, όπως και αυτό τις διαφήμισης.

Μηχανικοί. Δεν στέκει ελάχιστη αμοιβή όπως και στον δικηγόρο.

Συμβολαιογράφοι. Εδώ υπάρχει θέμα. Για αυτούς δεν μιλάει κανένας αν και πρόκειται για τον ορισμό των προνομιούχων. ΠΑΚΤΩΛΟΙ χρημάτων και έμμεση κληρονομικότητα σε ένα ΕΝΤΕΛΩΣ προστατευόμενο επάγγελμα.

Συμπερασματικά. Υπάρχουν αρκετά προνόμια που προκαλούν την κοινωνία. Υπάρχει όμως και ανυπαρξία ελέγχου του κράτους. Επίσης έχουν απαξιωθεί τα συγκεκριμένα επαγγέλματα απλά και μόνο λόγω του πληθωρισμού τους.

Έγιναν πλούσιοι οι αλουμινάδες και οι γιατροί δεν βρίσκουν δουλειά. Ας πρόσεχαν...
'
 
Last edited:
Η γυναίκα μου είναι δικηγόρος και μικρή σε ηλικία. Ασκεί το επάγγελμά της έχοντας δικό της γραφείο. Από την κατάργηση της κατώτερης αμοιβής θα χάσει χρήματα. Οπότε ας μην πει κάποιος ότι μιλάω εκ του ασφαλούς.

Όμως όπως και να το κάνουμε η κατώτατη αμοιβή είναι κάτι που δεν στέκει.

Δικηγόροι. Το θέμα με τον γεωγραφικό περιορισμό ήταν αστείο, όπως και αυτό τις διαφήμισης.

Αλήθεια, ε;
Για ρώτα την λοιπόν μήπως γνωρίζει τι γίνεται με τους γεωγραφικούς περιορισμούς. Για ρώτα την μήπως γνωρίζει ότι πηγαίνει να διατηρηθεί ο γεωγραφικός περιορισμός της μίας και μόνο έδρας για τον μεμονωμένο δικηγόρο, αλλά να αρθεί για τις "διατοπικές εταιρείες"! Μήπως δεν τα γνωρίζει αυτά ή τα γνωρίζει και αμέλησε να σου τα πει. Για αυτό γίνεται η δουλειά. Για να εξαλειφθεί ο δικηγόρος -ειδικώς της επαρχίας- και να αντικατασταθεί από εταιρείες.

Φυσικά μπορεί να μην τα γνωρίζει όλα αυτά, εάν είναι δικηγόρος Αθηνών. Ή Πειραιώς. Μάλλον εκείνοι καλοπληρώνονται τι να πω και φαίνονται να συμφωνούν. Φυσικά αυτοί είναι και οι οφελούμενοι, μεγάλα αθηναϊκά γραφεία και εταιρείες είναι που θα ανοίξουν υποκαταστήματα πχ στο Κιλκίς και όχι κιλκισιώτικα στην Αθήνα. Δεν πειράζει, οι λοιποί σύλλογοι της χώρας συνεχίζουν να αντιτίθενται. Πλην Λακεδαιμονίων. Όπου σύγχρονοι Λακαιδαιμόνιοι είναι ασφαλώς οι Αθηναίοι.

Για πες μας και για τις περίφημες ελάχιστες αμοιβές μια και φαίνεσαι να τα ξέρεις.
Θα γνωρίζεις ασφαλώς ότι δρομολογείται μεν η κατάργησή τους, αλλά διατηρούνται ως βάση υπολογισμού όλων των επιβαρύνσεων. Πχ 1000 ευρώ η νυν ισχύουσα δικηγορική αμοιβή για συμβόλαιο, εκ των οποίων τα 450 είναι κρατήσεις των δικηγορικών συλλόγων, οι οποίες θα εξακολουθούν να υπολογίζονται πάνω στο "νόμιμο" και να επιβαρύνουν τον συναλλασσόμενο, 550 η καθαρή αμοιβή του δικηγόρου, και έχει ασφαλώς από Ιούλιο προστεθεί από το κράτος που θέλει να φθηνήνει τις νομικές υπηρεσίες για τον πολίτη, και 23% ΦΠΑ, και πού, όοοοχι στην καθαρή αμοιβή, αλλά και στις κρατήσεις!. Δηλαδή 1.230 ευρώ συνολικά.
Αύριο εάν υπερψηφιστεί το νομοσχέδιο, ο συναλλασσόμενος θα καταβάλλει, 450 ευρώ ως κρατήσεις τρίτων, 230 ευρώ ως ΦΠΑ, τα οποία δηλαδή εφόσον καταργείται η έννοια της ελάχιστης αμοιβής, χάνουν τη νομική θεμελίωσή τους ως "κρατήσεις" ή φπα επί αμοιβής και μεταπίπτουν σε ξεκάθαρο χαράτσι ή νταβατζιλίκι, όποια έννοια θέλεις κρατάς. Σύνολο δηλαδή 680 ευρώ. Και ο δικηγόρος παίρνει από 0 έως άπειρο (αν πάρει άπειρο, θα είναι προφανώς άπειρο+23%, αν πάρει 0 δεν θα είναι 0+23%, θα είναι 0 + 230 ευρώ). Ω! Ελεύθερη αγορά.
Α! Ξέχασα και το ποιο ωραίο. Μπορεί να πάρει πχ 50 ή 100, γιατί θα του πεις, και δικαίως αφού έχουν καταργηθεί οι ελάχιστες αμοιβές, βρε αδερφέ πλάκα κάνεις για να δείξεις το μπόι σου μια ώρα θέλεις 550; Πάντως αυτός θα φορολογηθεί για τα 550, ακόμη και εάν συμφωνήσει να σου πάρει 100, αφού καταργούνται μεν οι ελάχιστες, αλλά διατηρούνται ως "νόμιμα φορολογικά τεκμήρια".


Α και το ποιο ωραίο. Όταν θα εξοντωθεί ο ιδιώτης δικηγόρος, και κυριαρχήσουν επιτέλους στην αγορά οι μεγάλες δικηγορικές εταιρείες (για να λύσω και την απορία του φίλου που ρώτησε παραπάνω τι κακό έχουν αυτές), ο ανταγωνισμός μεταξύ τους θα ρίξει τις τιμές σε εξευτελιστικά επίπεδα!!!!
Δηλαδή αντί για τα 550, θα σου παίρνουν 10!
Όπως έχει γίνει σε κάθε ολιγοπώλιο στη χώρα μας.
Δεν λειτουργεί ο ανταγωνισμός τώρα, που πχ στη Θεσσαλονίκη υπάρχουν πραγματικά 7.000 Θεσσαλονικείς δικηγόροι (και παρ' όλα αυτά το επάγγελμα αναφέρεται ως "κλειστό"!!!), θα λειτουργήσει όταν φύγουν αυτοί και ανοίξουν 10 υποκαταστήματα μεγάλων δικηγορικών εταιρειών.
 
Last edited:
Απάντηση: Re: ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΟΙ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ; ΜΠΑΑΑΑ......

ι.
4. Τα όργια με τις "δήθεν" συνταγές και τα βιβλιάρια συνταξιούχων στα φαρμακεία είναι γνωστά και τα ξέρει όλη η κοινωνία. Σε αγαστή συνεργασία φυσικά με τους γιατρούς.

'

Aυτά πού υποτίθεται ξέρει όλη η Κοινωνία ,δέν ξέρω απο πού τά ξέρει καί πώς τά ξέρει..
Γενικώς φαίνεται οτι ολη η Κοινωνία ξέρει τά πάντα γιά τούς ''άλλους''.

Ποιές είναι αυτές οι δήθεν ''συνταγές'' καί πόσοι συμμετέχουν σε ολα αυτά τά κυκλώματα??


Ολοι οι γιατροί,ολοι οι φαρμακοποιοί,ολοι οι δικηγόροι,ολοι οι δημ.υπάλληλοι,ολοι οι ιδιωτικοί υπάλληλοι..Ολοι οι μηχανικοί...ολοι οι καθηγητές,οι δάσκαλοι...
Τά πάντα όλα τελικά.............

Μάλλον δέν πρέπει νάναι όλοι γιατί οι στατιστικές ακόμα και αυτού τού Κράτους που ο GAP κατασυκοφαντεί δείχνουν υψηλότατα ποσοστά ανεργίας σε διάφορους κλάδους ..
Καί παρά τίς τεράστιες προσπάθειες νά βγουν 2 εκατ οι Δ.Υ. τελικά τού βγήκαν 700000 μαζί μέ τους αορίστου χρόνου..Τζίφος η συκοφαντία και εκεί ακόμα...
Δεν είναι δυνατόν νά τσουβαλιάζονται οι πάντες και μάλιστα απο την χειρότερη κάστα πού υπάρχει και διαβρώνει τήν Ελλάδα δηλαδή από τήν πλειοψηφία τών βουλευτών και απο δημοσιογράφους τής πλάκας..

Οσο γιά τον έλεγχο τών εξετάσεων πού γράφει ο χ ΩΡΛ και εγκρίνονται απο τούς ελεγκτές ,άν κινούνται μέσα στό πλαίσιο τών κανονισμών, ο ελεγκτής δεν μπορεί νά κάνει τίποτα παρά νά τίς εγκρίνει γιατί δεν μπορεί νά ενοχοποιήσει χωρίς αποδείξεις τον άλλο γιατρό..
Μάλιστα άν κόψει μερικές(και χωρίς σαφή αιτιολόγηση) τό πολύ-πολύ νά τον βρίσει ο ασφαλισμένος(ο ίδιος πού σκούζει γιά κυκλώματα και γιά κλέφτες και είναι γενικώς υπέρ τών περικοπών ,συνήθως...) γιατί ''αυτός πληρώνει το ταμείο του καί το ταμείο θέτει τήν ζωή του σέ κίνδυνο''..και μετά θα απειλήσει οτι ''θά πάει στον Τριανταφυλλόπουλο'' ή θά τον καταγγείλει και θά ''τρέχει'' ο ελεγκτής...

Μην λέμε οτι θέλουμε γενικώς και αορίστως..
 
Η αληθεια ειναι πως αυτο με τις δηθεν συναγες ειχε ακουστει πολυ πριν το μνημονιο... Το κολπο απλο. Κραταει ο φαρμακοποιος το βιβλιαριο του παππου / γιαγιας "για να μην ταλαιπωρουνται" και ολα κανονιζονται... Ισως κατι αποδειχθηκε με την ηλεκτρονικη συνταγογραφηση και τις 50% πτωσεις τζιρου που 'διαφημιζαν' τα βρωμοκαναλα?

(Σπυρο εσυ εισαι κατα πολυ ειδικοτερος να εκφερει αποψη περι αυτου - ειδικα απο εμενα...;))

ΥΓ Το διαπλοκοκαναλο μας 'εκοψε' τα βιντεο απο την ισοσελιδα του και χανουμε τα φερεφωνα... Φαινεται θα ακουσαν πολλα 'καλα λογακια' απο τους Ελληνες του εξωτερικου:fahne90:. Ας ειναι... Ζουμε και χωρις αυτους
 
Αλήθεια, ε;
Για ρώτα την λοιπόν μήπως γνωρίζει τι γίνεται με τους γεωγραφικούς περιορισμούς. Για ρώτα την μήπως γνωρίζει ότι πηγαίνει να διατηρηθεί ο γεωγραφικός περιορισμός της μίας και μόνο έδρας για τον μεμονωμένο δικηγόρο, αλλά να αρθεί για τις "διατοπικές εταιρείες"! Μήπως δεν τα γνωρίζει αυτά ή τα γνωρίζει και αμέλησε να σου τα πει. Για αυτό γίνεται η δουλειά. Για να εξαλειφθεί ο δικηγόρος -ειδικώς της επαρχίας- και να αντικατασταθεί από εταιρείες.

Φυσικά μπορεί να μην τα γνωρίζει όλα αυτά, εάν είναι δικηγόρος Αθηνών. Ή Πειραιώς. Μάλλον εκείνοι καλοπληρώνονται τι να πω και φαίνονται να συμφωνούν. Φυσικά αυτοί είναι και οι οφελούμενοι, μεγάλα αθηναϊκά γραφεία και εταιρείες είναι που θα ανοίξουν υποκαταστήματα πχ στο Κιλκίς και όχι κιλκισιώτικα στην Αθήνα. Δεν πειράζει, οι λοιποί σύλλογοι της χώρας συνεχίζουν να αντιτίθενται. Πλην Λακεδαιμονίων. Όπου σύγχρονοι Λακαιδαιμόνιοι είναι ασφαλώς οι Αθηναίοι.

Για πες μας και για τις περίφημες ελάχιστες αμοιβές μια και φαίνεσαι να τα ξέρεις.
Θα γνωρίζεις ασφαλώς ότι δρομολογείται μεν η κατάργησή τους, αλλά διατηρούνται ως βάση υπολογισμού όλων των επιβαρύνσεων. Πχ 1000 ευρώ η νυν ισχύουσα δικηγορική αμοιβή για συμβόλαιο, εκ των οποίων τα 450 είναι κρατήσεις των δικηγορικών συλλόγων, οι οποίες θα εξακολουθούν να υπολογίζονται πάνω στο "νόμιμο" και να επιβαρύνουν τον συναλλασσόμενο, 550 η καθαρή αμοιβή του δικηγόρου, και έχει ασφαλώς από Ιούλιο προστεθεί από το κράτος που θέλει να φθηνήνει τις νομικές υπηρεσίες για τον πολίτη, και 23% ΦΠΑ, και πού, όοοοχι στην καθαρή αμοιβή, αλλά και στις κρατήσεις!. Δηλαδή 1.230 ευρώ συνολικά.
Αύριο εάν υπερψηφιστεί το νομοσχέδιο, ο συναλλασσόμενος θα καταβάλλει, 450 ευρώ ως κρατήσεις τρίτων, 230 ευρώ ως ΦΠΑ, τα οποία δηλαδή εφόσον καταργείται η έννοια της ελάχιστης αμοιβής, χάνουν τη νομική θεμελίωσή τους ως "κρατήσεις" ή φπα επί αμοιβής και μεταπίπτουν σε ξεκάθαρο χαράτσι ή νταβατζιλίκι, όποια έννοια θέλεις κρατάς. Σύνολο δηλαδή 680 ευρώ. Και ο δικηγόρος παίρνει από 0 έως άπειρο (αν πάρει άπειρο, θα είναι προφανώς άπειρο+23%, αν πάρει 0 δεν θα είναι 0+23%, θα είναι 0 + 230 ευρώ). Ω! Ελεύθερη αγορά.
Α! Ξέχασα και το ποιο ωραίο. Μπορεί να πάρει πχ 50 ή 100, γιατί θα του πεις, και δικαίως αφού έχουν καταργηθεί οι ελάχιστες αμοιβές, βρε αδερφέ πλάκα κάνεις για να δείξεις το μπόι σου μια ώρα θέλεις 550; Πάντως αυτός θα φορολογηθεί για τα 550, ακόμη και εάν συμφωνήσει να σου πάρει 100, αφού καταργούνται μεν οι ελάχιστες, αλλά διατηρούνται ως "νόμιμα φορολογικά τεκμήρια".


Α και το ποιο ωραίο. Όταν θα εξοντωθεί ο ιδιώτης δικηγόρος, και κυριαρχήσουν επιτέλους στην αγορά οι μεγάλες δικηγορικές εταιρείες (για να λύσω και την απορία του φίλου που ρώτησε παραπάνω τι κακό έχουν αυτές), ο ανταγωνισμός μεταξύ τους θα ρίξει τις τιμές σε εξευτελιστικά επίπεδα!!!!
Δηλαδή αντί για τα 550, θα σου παίρνουν 10!
Όπως έχει γίνει σε κάθε ολιγοπώλιο στη χώρα μας.
Δεν λειτουργεί ο ανταγωνισμός τώρα, που πχ στη Θεσσαλονίκη υπάρχουν πραγματικά 7.000 Θεσσαλονικείς δικηγόροι (και παρ' όλα αυτά το επάγγελμα αναφέρεται ως "κλειστό"!!!), θα λειτουργήσει όταν φύγουν αυτοί και ανοίξουν 10 υποκαταστήματα μεγάλων δικηγορικών εταιρειών.

Ε βεβαια.. Θελουν να χαμηλωσουν τις αμοιβες αλλα να κρατησουν τα φορολογητεα... Φταιτε ομως κι εσεις οι δικηγοροι: δεν ειναι δυνατον να δηλωνετε επι σειρα ετων κατα μεσο ορο εισοδηματα μικροτερα απο μισθωτους... Δεν εχει λογικη... Καποια στιγμη θα το 'πληρώνατε' αυτο...

Οντως προσπαθει να προστατευσει τους τοπικους δικηγορους, αλλα δεν εμποδιζεται κανεις (ουτε απο επαρχια φανταζομαι) να εκπροσωπει πελατες του στην Αθηνα οπου οι δικες θα ειναι κατα πολυ περισσοτερες (φανταζομαι). Οποτε ισως ηρθε η ωρα ο καθενας να επιλεγει ελευθερα το δικηγορο του και να μην ανυσηχει για κακοδικια σε τροχαιο στην επαρχια?

ΦΠΑ επρεπε να μπει. Οχι 23% αλλα επρεπε να ισχυει οτι σε ολες τις υπηρεσιες. Γιατι δεν μειώνουν οι Δικηγορικοι Συλλογοι το 45% της εισφορας που οπως λες ζητανε? (αυτο ειναι το διπλο του ΦΠΑ και στο κατω-κατω εξυπηρετει μονο εσας, οχι το συνολο των φορολογουμενων)
 
Απάντηση: Re: ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΟΙ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ; ΜΠΑΑΑΑ......

Πέτρο γιατί πρέπει να συγκριθώ με το γιατρό, τι σχέση έχουν τα επαγγελματά μας; Εκείνος παρέχει υπηρεσίες εγώ διαχειρίζομαι ένα, ιδιαίτερων χαρακτηριστικών ¨"αγαθό" .
Γιατί αναφέρεσαι σε τζίρους και κέρδη. Αν εγώ σου παρέχω με τη μέγιστη ασφάλεια, υπευθυνότητα, ταχύτητα το φαρμακό σου μαζί με μια ουσιαστική πρωτοβάθμια περίθαλψη, με λίγα λόγια αν κάνω σωστά τη δουλειά μου, τι ζόρι τραβάς αν βγάζω 4 ή 14; Δουλεύω 60 ώρες τη βδομάδα, έχω επενδύσει ένα σεβαστό ποσό στη δουλειά μου και πληρώνω υψηλότατη εφορία πράγμα σπάνιο για τα Ελληνικά δεδομένα.
Εσύ αναφέρθηκες υποτιμητικά και γενικόλογα για το επαγγελμά μου αναφέροντας 2 περιστατικά που γνωρίζεις. Εγω γνωρίζω 1002 και σου λέω ότι δεν είναι έτσι. Οι περισσότεροι , για τη γενιά μου μιλώ των 40ρηδων, δουλεύουν πολύ σκληρά και αμείβονται ανάλογα. Μακάρι και σε όλα τα επαγγέλματα να συμβεί το ίδιο.
Τέλος να ρωτήσω κατι που μου κάνει εντύπωση. Οσοι είχατε και την παραμικρή επαφή με το σύστημα Υγείας που αντιμετωπίσατε πρόβλημα; στο τελικό στάδιο της λήψης του φαρμάκου; Eγώ αλλού ζώ που βλέπω ανθρώπους να κοιμούνται στα αμάξια τους έξω από το ΙΚΑ για μια συνταγή, να κλείνουν ραντεβού για εξετάσεις 4 μήνες πριν και για απλές χειρουργικές επεμβάσεις 6 μήνες, που πληρώνουν ολο και περισσότερα φάρμακα από την τσέπη τους. Ας κλείσουν λοιπόν τα φαρμακεία της γειτονιάς, να έρθουν οι μεγάλες μονάδες για να εξυπητετηθεί ο κόσμος, όπως δήλωσε και ο πανέξυπνος Γιώργος Παπακωνσταντίνου

Τρέμω και μόνο με τη σκέψη ότι θα πάψει ο φαρμακοποιός της γειτονιάς στη γενέτειρά μου να δανείζει φάρμακα στους ηλικιωμένους γονείς μου για 1,2 ή και περισσότερες εβδομάδες καμμιά φορά, μέχρι να φροντίσουμε να συνταγογραφηθούν.
Και δεν το κάνει μόνο σε μας που μας ξέρει 30 χρόνια, αλλά σε όλους τους πελάτες του. Ουσιαστικά όλοι οι φαρμακοποιοί καλύπτουν τις ανεπάρκειες του συστήματος περίθαλψης (ραντεβού με παράλογα μεγάλους χρόνους αναμονής).
Αρνητικό παράδειγμα, τα όποια μαύρα πρόβατα (το γνωστό: σε όλα τα επαγγέλματα υπάρχουν) με τις στοίβες βιβλιάρια κάτω από τον πάγκο. Εκεί υποχρεούται η πολιτεία να ελέγξει την όποια κατάχρηση γίνεται.
Πώς βρέθηκαν όμως τα εν λόγω βιβλιάρια στα χέρια τους? Τους τα αφήνουν οι απηυδησμένοι ασφαλισμένοι που δεν μπορούν/θέλουν να πάρουν 1 μέρα άδεια για να πάνε στο γιατρό (σε πολλά ΙΚΑ που ξέρω τα ραντεβού είναι μόνο πρωινά) ή - εντελώς βλακώδες και άχρηστο- να θεωρήσουν κάποια εξέταση.
Παρείχαν δηλαδή ζωτική βοήθεια και ως αντάλλαγμα εκμεταλλεύονταν το βιβλιάριο.
Μια κατάσταση που όχι απλώς δεν έλεγχε το κράτος, αλλά ουσιαστικά τη δημιούργησε με τις τριτοκοσμικές διαδικασίες των ταμείων που προσβάλουν ευθέως την ανθρώπινη αξιοπρέπεια

Έχω πραγματικά βαρεθεί τον τελευταίο χρόνο να εντοπίζουμε κακώς κείμενα στο χ ή ψ κλάδο και αντί να προβληματιζόμαστε πώς θα διορθωθούν, να διαλύουμε κάθε προνοιακή δομή που έχει απομείνει στη χώρα, στο όνομα της μαγικής "απελευθέρωσης".

Όμως ο Στέλιος έχει δίκιο.
Ας συνειδητοποιήσουμε επιτέλους ότι όταν μπει ο λύκος στο μαντρί, δεν θα περιοριστεί στα αδύναμα πρόβατα. Απλά απ' αυτά θα αρχίσει..
 
Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΟΙ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ; ΜΠΑΑΑΑ......

Μά το ιδιο λέμε...

Συχνότατα δινουμε συμβουλές και αρνουμαστε νά πληρωθούμε (για μένα σωστά το κανουμε οσοι το κάνουμε)....

Νά σού αναφέρω επίσης ποσα κινητά τηλέφωνα θα χρειαστεί νά κάνω την ημέρα γιά να απαντήσω σε ερωτήσεις (οταν δουλεύω λογικό ειναι νά μήν απαντώ και τά κρατώ για μετά)??

Το ξέρεις οτι οι Βρεττανοί τά χρεώνουν ως επισκέψεις??Ολα...Μά όλα....Θεωρούνται επαγγελματικός χρόνος...........

Δέν θά μπορούσα νά το κάνω ποτέ..Ειναι εκτός ιδεολογιας μου..

Και τά ιδια συμβαίνουν και μέ νομικούς..

Η Ελλάδα εχει στραβά ,αλλά εχει ακομα(ακόμα επισημαίνω)
και κάποια στοιχεία που παραμένουν ανθρώπινα...

Τούς Μανδραβέληδες λοιπόν και ολους αυτούς τούς κακομοίρηδες που νομίζουν οτι με μιά πένα καθορίζουν πολιτικές και λερώνουν συνειδήσεις τούς έχω χεσμένους..

Και ευτυχώς έχουν ξυπνήσει πολλοί πιά.

Όσοι από μας έχουμε ζήσει στο εξωτερικό, μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι αυτό που γράφεις είναι απόλυτα ακριβές:
Του οικογενειακού γιατρού της γειτονιάς, ούτε καλημέρα δεν του´λεγα αν τον συναντούσα στο δρόμο, γιατί με το "τι κάνετε, καλά" ήταν ικανός να μου στείλει λογαριασμό στο σπίτι.

Έχω επίσης πληρώσει αρκετές παροχές συμβουλών τηλεφωνικά, γιατί όλο και κάτι θα ξέχναγα να ρωτήσω στο ιατρείο.
 
Απάντηση: Re: ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΟΙ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ; ΜΠΑΑΑΑ......

Πέτρο με συχωρείς αλλά αδυνατώ να συλλάβω την ¨"επιχειρηματολογία" σου οπότε δεν έχει νόημα η αντιπαράθεση. Δημήτρη σε όλη την Ευρώπη πλήν της Κύπρου νομίζω, υπάρχουν θεσπισμένα πληθυσμιακά κριτήρια αριβώς για να μην δημιουργείται "ανταγωνισμός". Αν δεν καταλάβεις τη διαφορά που έχει το φάρμακο με οποιοδήποτε άλλο προιόν πάντα θα έχεις την ίδια απορία.
Η ερωτηση μου παραμένει, για τους συντοπίτες, τα 1200 φαρμακεία της πόλης (όσα ολόκληρη η Αυστρία) δεν σας εξυπηρετουν;
Και για το τέλος να σας πώ ότι συμφωνώ ότι είναι λάθος το κληρονομικό φαρμακείο. Οι φαρμακοποιοί θα έπρεπε να παραδίδουν την άδεια υποχρεωτικά στα 65 και όχι στα 70, και κάποια αξιόπιστη αρχή να φρόντιζε για τη διάδοχη κατάσταση. Τέλος δεν έχει γίνει καμιά νομοθετική ρύθμιση για συνενώσεις φαρμακείων που θα μπορούσαν να δημιουργλησουν ένα νέο τοπίο στο χώρο και να αποροφήσουν και νέους πτυχιούχους.

Αγαπητε Μαριε καλη σου μερα.Αντιπαρερχομαι τις προσωπικες και απαξιωτιωκες εκφρασεις προς εμενα,γιατι τυχαινω να σε εχω γνωρισει εδω και 9 χρονια και θελω να τις θεωρησω σαν μια κακια στιγμη.Εγω δεν μιλησα προσωπικα για σενα,αλλα αναφερθηκα γενικα.
Στο χωρο σας,οπως ειναι φυσικο ,υπαρχουν λαμπροι συναδελφοι σου που η παρουσια τους αποτελει τιμη για ολους σας,οπως πχ η κ Ραπτουλη,οΣπ.Νικολαιδης στη Μαρτιου,ο κ Συλλιγνακης με την αεναη ερευνα του στο υπογειο του και τοσοι αλλοι.Αλλα επισης υπαρχουν και οι αλλοι που καθημερινως αφηνουν το φαρμακειο και πανε στις 10.30 το πρωι στο διπλανο μεζεδοπωλειο και στις12.30 ειναι ...αλλου
Οπως επισης ειναι και ο αλλος που ηταν φαρμακοποιος,δημαρχος,και ιδιοκτητης εταιρειας-ποιες απο τις ιδιοτητες την ασκουσε καλιτερα?Προσωπικα στο φαρμακειο του δεν τον ειδα ποτε.
Μπορει εσυ να κρινεις απο τον εαυτο σου για καποια πραγματα και πιθανον απο 10-20 συναδελφους σου.Σε ερωτω λοιπον ποσα φαρμακεια εχεις γνωρισει απο κοντα? Επειδη εγω γνωρισα πανω απο 400 σε Μακεδονια-Χαλκιδικη,επετρεψε μου να εχω πιο σφαιρικη αποψη για καποια πραγματα στο χωρο σας.
Εγω δεν ειμαι κατα των φαρμακοποιων,το αντιθετο μαλιστα,γιαυτο ψαχθειται αναμεσα σας ,ποιος εισηγηται να μεινετε 4.000 σε ολη τη χωρα-οχι παντως εγω.Ποιος εισηγηται ανεφαρμοστες -ανεφικτες συστεγασεις,ποιος εισηγηται τα ανοιγματα του Σαββατου.Σε ολα αυτα ειμαι μαζι σας γιατι ειναι ανοητα ανεφαρμοστα και χωρις αποτελεσμα.
Αλλα απο την αλλη ,η κληρονομικοτητα,ο πληθυσμιακος περιορισμος κ.α ειναι λαθος.
Ρωτας αν φτανουν τα 1200 φαρμακεια της πολης,1400 ειναι, και το προβλημα δεν ειναι αν ειναι πολλα η λιγα.Γιατι να μην ρωτησουν και οι δικηγοροι δεν σας φθανουν οι 6500 που ειμαστε,τερμα κανενας επιπλεον στη θεσ/νικη?
Αυτοι που δυστυχως σας εκπροσωπουν,σας εχουν βαλει σε λαθος δρομο,παιζοντας στην ουσια το παιχνιδι της κυβερνησης και οδηγωντας ενα υγιεστατο κλαδο οικονομικα, σε επικινδυνα μονοπατια
Ευχομαι να βρειτε την χρυση τομη και να συνεχισετε να υπαρχετε και να παραμεινετε ενας κερδοφορος κλαδος,αλλα αυτη τη στιγμη ακολουθειτε λαθος δρομο, κατα την αποψη ενος <ημιμαθους>
 
Ε βεβαια.. Θελουν να χαμηλωσουν τις αμοιβες αλλα να κρατησουν τα φορολογητεα... Φταιτε ομως κι εσεις οι δικηγοροι: δεν ειναι δυνατον να δηλωνετε επι σειρα ετων κατα μεσο ορο εισοδηματα μικροτερα απο μισθωτους... Δεν εχει λογικη... Καποια στιγμη θα το 'πληρώνατε' αυτο...

Οντως προσπαθει να προστατευσει τους τοπικους δικηγορους, αλλα δεν εμποδιζεται κανεις (ουτε απο επαρχια φανταζομαι) να εκπροσωπει πελατες του στην Αθηνα οπου οι δικες θα ειναι κατα πολυ περισσοτερες (φανταζομαι). Οποτε ισως ηρθε η ωρα ο καθενας να επιλεγει ελευθερα το δικηγορο του και να μην ανυσηχει για κακοδικια σε τροχαιο στην επαρχια?

ΦΠΑ επρεπε να μπει. Οχι 23% αλλα επρεπε να ισχυει οτι σε ολες τις υπηρεσιες. Γιατι δεν μειώνουν οι Δικηγορικοι Συλλογοι το 45% της εισφορας που οπως λες ζητανε? (αυτο ειναι το διπλο του ΦΠΑ και στο κατω-κατω εξυπηρετει μονο εσας, οχι το συνολο των φορολογουμενων)


Να απαντήσω...
1ον δεν είναι δυνατό να είναι γενικώς οικονομικός ανθηρός ένας κλάδος, ο οποίος έχει τρομερό υπερπληθωρισμό επαγγελματιών. Στη χώρα μας, με περίπου 1.500 εισακτέους στις νομικές της σχολές ανά έτος, και ανύπαρκτες στην ουσία εξετάσεις για να γίνει κανείς δικηγόρος, το δικηγορικό επάγγελμα είναι μάλλον το πλέον ανοικτό σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Κυριαρχεί η λογική ότι δεν θα χαλάσω το μέλλον κάποιου που έφαγε πόσα χρόνια για να τελειώσει τη νομική και 18 μήνες ως ασκούμενος δικηγόρος, και φυσικά εάν τον κάνεις δικηγόρο δεν εμφανίζεται ως άνεργος. Πρόσφατα συζητούσα με Πολωνέζα συνάδελφό μου, η οποία με πληροφόρησε ότι στη χώρα της ο απόφοιτος νομικής γίνεται δικηγόρος μόνο μετά από 3ετή άσκηση (δλδ διπλάσιας διάρκειας από ό,τι εδώ) οργανωμένη και πραγματική και όχι τυπική όπως στη χώρα μας, στο τέλος των οποίων περνάει από εξετάσεις στις οποίες επιτυγχάνει μόλις το 30% (καμία σχέση με εμάς που το ποσοστό τείνει στο 100!). Εκεί το σκέφτεται κανείς να φάει 3 επιπλέον χρόνια από τη ζωή του με πιθανότητα μετά να είναι στους 2 στους 3 που ατύχησαν. Αποτέλεσμα του δικού μας συστήματος, είναι στη Θεσσαλονίκη, για την οποία μπορώ να μιλώ, το 50% των δικηγόρων να έχουν από 0 έως 10 παραστάσεις σε δικαστήρια ή συμβόλαια το έτος (!!!!) και μόλις το 9% να υπερβαίνουν τις 25 (που εάν το σκεφτεί κανείς, 25 δικαστήρια ή συμβόλαια τον χρόνο δεν είναι και κανένα μεγάλο νούμερο). Για πες μου λοιπόν φίλε μου, τι εισοδήματα θα δηλώνει κατά μέσο όρο ένας κλάδος τον οποίο το ίδιο το κράτος (αυτό δεν διατηρεί 3 νομικές σχολές και ορίζει ότι καθεμία θα παίρνει σχεδόν 500 εισακτέους, αυτό δεν ορίζει το σύστημα εξετάσεων μετά; ) έχει γεμίσει με επαγγελματίες μέχρι διαρρήξεως; Μην μου πεις για κακό επαγγελματικό προσανατολισμό, στη συνείδηση της κοινής γνώμης η δικηγορία έχει από τα παλιότερα χρόνια μια επίπλαστη εικόνα "σεβαστού" και καλά επαγγέλματος. Άπαξ και μπήκες στη νομική, οι επαγγελματικές σου επιλογές είναι περιορισμένες. Έτσι φτάσαμε σήμερα να μπαίνουν αγγελίες "ζητείται δικηγόρος με μηχανάκι".

2ο Ο δικηγόρος επαρχίας δεν θα μπορεί να έχει γραφείο και στην Αθήνα ή οπουδήποτε αλλού πέραν της έδρας του. Το ότι μπορεί να εμφανιστεί ως δικηγόρος σε οποιοδήποτε δικαστήριο της χώρας, λίγα λέει. Στα ποινικά ανέκαθεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα, στις λοιπές δίκες θέλει να "νομιμοποιηθεί" να μιλήσει από έναν συνάδελφο του τοπικού πρωτοδικείου. Η μόνη διαφορά είναι δηλαδή το "νταβατζιλίκι" (όντως έτσι είναι, δεν αντιλέγω) που καταβάλλεται στον συνάδελφό του. Νομίζεις ότι με την απελευθέρωση θα απαλλαγείς εσύ ως πολίτης από αυτό το επιπλέον ποσό; Ότι θα πηγαίνεις στη δικηγορική εταιρεία Αθηνών και θα ζητάς εκπροσώπησή σου σε υπόθεση στη Λαμία και θα σου βγαίνει φθηνότερα; Ή νομίζεις ότι πηγαίνοντας σε δικηγορική εταιρεία στην Αθήνα ή τη Θεσσαλονίκη στην πραγματικότητα "επιλέγεις τον δικηγόρο που θα σε εκπροσωπήσει" (αυτό δεν είπες; ) πχ στα Γιάννενα; Στην ουσία η εταιρεία επιλέγει για σένα, και καρπώνεται όχι μόνο το "νταβατζιλίκι" αλλά και πολλά παραπάνω. Στην ουσία αυτό γίνεται και σήμερα, δίχως όμως το νταβατζιλίκι. Εάν έχεις υπόθεση στα Γιάννενα, θα σου προτείνω συνάδελφό μου, και ενδεχομένως θα σε εξυπηρετήσω προωθώντας έγγραφα και εξηγώντας την υπόθεση για να μην ταλαιπωρηθείς (το έχω κάνει και δίχως αμοιβή), δίχως το νταβατζιλίκι.
Από τη στιγμή όμως που το νομοσχέδιο με αντιμετωπίζει ως απλό επιχειρηματία, αλλά δεν μου δίνει το δικαίωμα έδρας και υποκαταστήματος σε άλλη περιφέρεια, αλλά θέλει να δώσει αυτό το δικαίωμα στις "διατοπικές" εταιρείες, δείχνει, θα μου επιτρέψεις να πω, το αληθινό του πρόσωπο αλλά και ποιοι βρίσκονται από πίσω. Δηλαδή διατήρηση των περιορισμών για τους μικρούς, άρση για τους μεγάλους. Δεν καταλαβαίνω πού κατάλαβες την προστασία στους τοπικούς δικηγόρους που γράφεις. Το αντίθετο γίνεται, υπέρ των Αθηνών.

3ον ΦΠΑ από 0 στο 23% και όχι στους δικηγόρους αλλά σε όλες τις νομικές υπηρεσίες (συμβολαιογράφους, επιμελητές) και μάλιστα και στις κρατήσεις τρίτων (που δεν είναι κρατήσεις δικηγορικών συλλόγων μόνο) είναι βαρύ για τον πολίτη. Κάποιοι σχεδόν χάρηκαν, αλλά τους κόπηκε η χαρά όταν κατάλαβαν ότι θα έπρεπε να το επιβαρυνθούν οι ίδιοι. Και δεν ήταν όλοι επαγγελματίες για να εκπέσει στην περιοδική τους. Εκκρεμεί η υπόθεση στη δικαιοσύνη για τη συνταγματικότητα του 23%, όταν το κράτος δεσμεύεται (και από εσδα) για ελεύθερη πρόσβαση στη δικαιοσύνη κλπ. Αυτό που δεν γίνεται κατανοητό, είναι ότι στη χώρα μας ο δικηγόρος είναι η μόνη ουσιαστική πρόσβαση στη δικαιοσύνη. Ούτε ανεξάρτητες αρχές με σοβαρή αποφασιστική αρμοδιότητα έχουμε, ούτε γραφεία νομικής προστασίας για απόρους όπως βλέπουμε στις ταινίες.
Τέλος οι κρατήσεις δεν αποφασίζονται από του Συλλόγους, αλλά από το κράτος, δεν είναι όλες υπέρ του συλλόγου αλλά και ταμείων, και, σημαντικότερο, το υπουργείο φαίνεται να θέλει να βάλει χέρι και στην περιουσία των συλλόγων. Χώρια που οι άσχετες κρατήσεις βρίθουν παντού: τι δουλειά έχει προσαύξηση 20% υπέρ ....ΟΓΑ στο τέλος δικαστικού ενσήμου που καταβάλλεις σε κάθε καταψηφιστική αγωγή. Οι δικηγόροι θα πληρώσουν το αποφασίζουμε και διατάζουμε του ανέκαθεν χουντικής συνειδήσεως ελληνικού κράτους;
 
Last edited:
Re: Απάντηση: Re: ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΟΙ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ; ΜΠΑΑΑΑ......

Τρέμω και μόνο με τη σκέψη ότι θα πάψει ο φαρμακοποιός της γειτονιάς στη γενέτειρά μου να δανείζει φάρμακα στους ηλικιωμένους γονείς μου για 1,2 ή και περισσότερες εβδομάδες καμμιά φορά, μέχρι να φροντίσουμε να συνταγογραφηθούν.
Και δεν το κάνει μόνο σε μας που μας ξέρει 30 χρόνια, αλλά σε όλους τους πελάτες του. Ουσιαστικά όλοι οι φαρμακοποιοί καλύπτουν τις ανεπάρκειες του συστήματος περίθαλψης (ραντεβού με παράλογα μεγάλους χρόνους αναμονής).
Αρνητικό παράδειγμα, τα όποια μαύρα πρόβατα (το γνωστό: σε όλα τα επαγγέλματα υπάρχουν) με τις στοίβες βιβλιάρια κάτω από τον πάγκο. Εκεί υποχρεούται η πολιτεία να ελέγξει την όποια κατάχρηση γίνεται.
Πώς βρέθηκαν όμως τα εν λόγω βιβλιάρια στα χέρια τους? Τους τα αφήνουν οι απηυδησμένοι ασφαλισμένοι που δεν μπορούν/θέλουν να πάρουν 1 μέρα άδεια για να πάνε στο γιατρό (σε πολλά ΙΚΑ που ξέρω τα ραντεβού είναι μόνο πρωινά) ή - εντελώς βλακώδες και άχρηστο- να θεωρήσουν κάποια εξέταση.
Παρείχαν δηλαδή ζωτική βοήθεια και ως αντάλλαγμα εκμεταλλεύονταν το βιβλιάριο.
Μια κατάσταση που όχι απλώς δεν έλεγχε το κράτος, αλλά ουσιαστικά τη δημιούργησε με τις τριτοκοσμικές διαδικασίες των ταμείων που προσβάλουν ευθέως την ανθρώπινη αξιοπρέπεια

Έχω πραγματικά βαρεθεί τον τελευταίο χρόνο να εντοπίζουμε κακώς κείμενα στο χ ή ψ κλάδο και αντί να προβληματιζόμαστε πώς θα διορθωθούν, να διαλύουμε κάθε προνοιακή δομή που έχει απομείνει στη χώρα, στο όνομα της μαγικής "απελευθέρωσης".

Όμως ο Στέλιος έχει δίκιο.
Ας συνειδητοποιήσουμε επιτέλους ότι όταν μπει ο λύκος στο μαντρί, δεν θα περιοριστεί στα αδύναμα πρόβατα. Απλά απ' αυτά θα αρχίσει..

:SFGSFGSF::SFGSFGSF::SFGSFGSF::grinning-smiley-043
 
Απάντηση: Re: ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΟΙ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ; ΜΠΑΑΑΑ......

Η αληθεια ειναι πως αυτο με τις δηθεν συναγες ειχε ακουστει πολυ πριν το μνημονιο... Το κολπο απλο. Κραταει ο φαρμακοποιος το βιβλιαριο του παππου / γιαγιας "για να μην ταλαιπωρουνται" και ολα κανονιζονται... Ισως κατι αποδειχθηκε με την ηλεκτρονικη συνταγογραφηση και τις 50% πτωσεις τζιρου που 'διαφημιζαν' τα βρωμοκαναλα?

(Σπυρο εσυ εισαι κατα πολυ ειδικοτερος να εκφερει αποψη περι αυτου - ειδικα απο εμενα...;))

ΥΓ Το διαπλοκοκαναλο μας 'εκοψε' τα βιντεο απο την ισοσελιδα του και χανουμε τα φερεφωνα... Φαινεται θα ακουσαν πολλα 'καλα λογακια' απο τους Ελληνες του εξωτερικου:fahne90:. Ας ειναι... Ζουμε και χωρις αυτους


Mιχάλη η οργανωμένη ηλεκτρονική συνταγογράφηση μπορεί νά προσφέρει..
Αναμφίβολα.
Γιά πτώση ''τζίρου'' κατά 50% (οταν ακόμα η συνταγογράφηση ειναι πιλοτική και ο ΟΠΑΔ,πού είναι το μεγαλύτερο ταμείο θά ''μπεί'' στό πρόγραμμα σέ λίγο)αποκλείεται..

Αν θέλουν επίσης νά μειώσουν τον τζίρο υποχρεώνοντας τούς γιατρούς νά γράφουν ''φασόν '' φάρμακο(πού επί τοσα χρόνια ταλαιπωρούσε ''υπογείως'' τήν αγορά φαρμάκου) ,προσωπικά χαίρομαι πού δεν ειμαι συμβεβλημένος μέ κανένα ταμείο.............................................Αυτή είναι η επίσημη ''οδηγία''τού Υπουργείου..γιά συνταγογράφηση ''φασόν'' 50%...................................

Λάβε δέ υπ´όψιν σου(τόγραψα και σε προηγουμενο ποστ)οτι ''περιέργως''μπλοκάρει συχνά τό σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης(έως τώρα)μέ αποτέλεσμα νά ταλαιπωρούνται ασφαλισμένοι,φαρμακοποιοί και γιατροί..

Δηλαδή ακυρώνεται η πρώτη ''ηλεκτρονική συνταγή'' μιάς και το σύστημα ''μπλοκαρει'' και ο ασφαλισμένος ξαναπηγαίνει στον γιατρο του ταμείου νά τού τήν γράψει μέ τό χέρι...:ADFADF1::ADFADF1:Χάσιμο χρόνου,ταλαιπωρία και ασφαλισμένου και γιατρού αλλά και φαρμακοποιού...


Ενώ λοιπόν ξεκίνησε η πιλοτική δοκιμή σε κάποια ταμεία τον Οκτώβριο ,κατά τον μήνα Δεκέμβριο παρατηρήθηκε μιά αυξημένη συχνότητα βλάβης τού λειτουργικού τού Υπουργείου..

Σέ αυτό φυσικά δέν ευθύνονται οι ''σατανικοί'' ασφαλισμένοι-φαρμακοποιοί-γιατροί...:Banane0:

Δυό είναι οι εκδοχές:
1)Oλα έγιναν τσάτρα-πάτρα γιά νά ''δειχθεί έργο'' οπότε κάποια στιγμή το σύστημα θά λειτουργήσει..
2)..Ακούγεται ολο και περισσότερο η φήμη ότι θά υπάρξει απ´ευθείας ανάθεση σε συγκεκριμένη ιδιωτική εταιρεία πού θά αναλάβει τό έργο..
 
Last edited:
Re: Απάντηση: Re: ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΟΙ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ; ΜΠΑΑΑΑ......

Λάβε δέ υπ´όψιν σου(τόγραψα και σε προηγουμενο ποστ)οτι ''περιέργως''μπλοκάρει συχνά τό σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης(έως τώρα)μέ αποτέλεσμα νά ταλαιπωρούνται ασφαλισμένοι,φαρμακοποιοί και γιατροί..

Δεν μου λες ....Πηγα προσφατα στον ΟΑΕΕ να ανανεωσω γιατρους και ακουσα οτι δεν βγαζουν πλεον συνταγολογια μιας και μονο με ηλεκτρονικη συνταγογραφηση θα δινουν...

Εγω ομως στον παιδιατρο μου οταν πηγα ειχε πεσει παλι το συστημα και φυσικα μου εκοψε χειροκινητη...

Τι στα διαλα κανουν ?