Απίστευτα αργό το copy του PS3?

PLUTON

Established Member
27 September 2007
107
Εχω εγκαταστήσει έναν σκληρό δίσκο 500gb στην κονσόλα. Και θέλω να μεταφέρω εκεί αρκετές hd-ταινίες μου.

Μέσω του PS3 Media Server , εαν θελήσω να κάνω copy μια ταινία μεγέθους πχ 1-2 gb (η και 7-8 gb) το αποτέλεσμα είναι απογοητευτικά αργό. Εννοώ ότι το αφήνω το βράδυ και το πρωί κάνοντας έλεγχο , έχει μεταφέρει 400-500 mb και συνεχίζει. Είναι φυσιολογκό αυτό?

Παίζουν ρόλο τα καλώδια?
Το ότι το δίκτυο είναι fast και όχι gigabit? (αν και με usb stick τους ίδιους χρόνους κάνει).
Παίζει ρόλο το laptop?

Μπορείτε να μου πείτε εσείς τι χρόνους μεταφοράς έχετε όταν θέλετε να μεταφέρετε πχ μια ταινία 700mb - 1-2 gb? (είτε μέσω ενσύρματης σύνδεσης είτε μέσω usb αποθηκευτικού μέσου).

Το gigabit switch το έχω παραγγείλει και το περιμένω , θα βελτιώσει την κατάσταση? Τι άλλο μπορώ να κάνω για να επιταχύνω την διαδικασία?

Τέλος , ποιός είναι ο ευκολότερος τρόπος μεταφοράς ταινιών στον σκληρό δίσκο του PS3?

Ευχαριστώ.

Ο ευκολότερος τρόπος είναι με χρήση εξωτερικού σκληρού δίσκου (από το laptop στον εξωτερικό σκληρό από την usb και μετά από τον σκληρό στο ps3 από την usb της κονσόλας) ή απ'ευθείας από το λάπτοπ στη κονσόλα μέσω usb.

Με usb? Δηλαδή αρσενικο usb σε αρσενικο usb και το laptop θα δει το PS3 σαν εξωτερικο δισκο , ή το ps3 θα δει τα περιεχόμενα του laptop?
Η ταχυτητα θα ειναι καλυτερη?
Γενικα οι χρόνοι ειναι αυτοί που ανέφερα η υπάρχει πρόβλημα στο setup μου?

Με usb? Δηλαδή αρσενικο usb σε αρσενικο usb και το laptop θα δει το PS3 σαν εξωτερικο δισκο , ή το ps3 θα δει τα περιεχόμενα του laptop?
Η ταχυτητα θα ειναι καλυτερη?
Γενικα οι χρόνοι ειναι αυτοί που ανέφερα η υπάρχει πρόβλημα στο setup μου?

Δες αν η σύνδεση που έχεις κάνει μεταξύ PC (λαπτοπ) και PS3 είναι πράγματι fast ethernet ή περιορίζεται στα 10Μbits από τα 100Mbits που είναι το μέγιστο. Αυτό το ελέγχεις στο Network setup του Ps3 αλλά και στο network interface του PC (να "κλειδωμένο" στο 100Mbits)
Τα 100Mbits, αν είναι πραγματικά, σημαίνει πως έχεις μέγιστη διαμεταγωγή 12,5Mbyte/sec αλλά στην πράξη αυτό είναι πολλές φορές σχεδόν το μισό δηλαδή 6Mbyte/sec και μειώνεται ανάλογα και με την κίνηση που έχει το δίκτυό σου (αν για παράδειγμα τρέχεις κάποιο torrent client).
Αν για οποιοδήποτε λόγο το δίκτυό σου "κλειδώνει" (ακόμη και ένα firewall ή ένα antivirus μπορεί να σε περιορίζει) στα 10Mbits η ταχύτητα μεταφοράς των αρχείων πέφτει στο 1/10 δηλαδή περίπου 500Kbytes/sec !!!. Κάνε ένα υπολογισμό να δεις τι σημαίνει αυτό!!! 100-120 Μbytes /ώρα !!!!
Το gigabit είναι μια πολύ καλή λύση γιατί δεκαπλασιάζει περίπου το fast ethenet αλλά παίζει μεγάλο ρόλο και η ποιότητα του καλωδίου που χρησιμοποιείς. Ένα utp cat6 είναι καταλληλότερο για επίτευξη της μέγιστής ταχύτητας !

Η μεταφορά των αρχείων με copy μέσω του PMS πάντως δεν είναι ακριβώς 1:1 πάντα. Αν γίνεται transcode/copy και όχι stream/copy δηλαδή το αρχείο που μεταφέρεις έχει και υπότιτλους για παράδειγμα τότε το μέγεθος πολλαπλασιάζεται ανάλογα με την ποιότητα που έχει επιλέξει στο PMS.
Ένα αρχείο mkv μεγέθους 4Gb με bitrate 15Mbits/sec γίνεται άνετα έως και 12Gb κατά την μεταφορά!!! Γι´αυτό προσοχή με το copy μέσω PMS.
O 500άρης που έβαλες όσο μεγάλος και να είναι, θα γεμίσει γρηγορότερα από ότι περίμενες!!!

Ο ευκολότερος τρόπος είναι με χρήση εξωτερικού σκληρού δίσκου (από το laptop στον εξωτερικό σκληρό από την usb και μετά από τον σκληρό στο ps3 από την usb της κονσόλας) ή απ'ευθείας από το λάπτοπ στη κονσόλα μέσω usb.

μάλλον έγραψα άλλα ντ'άλλων πράγματα...

σόρυ για το μπέρδεμα.