Απίστευτη σπαζοκεφαλιά με combiner!!!Βοήθεια

nikoskazanakis

Established Member
18 June 2010
166
Παιδιά, θέλω την βοήθειά σας ως εμπειρότεροι στην παρακάτω σπαζοκεφαλιά:
Η εγκατάστασή μου είναι (όσο πιο απλά):
α) Από ενισχυτή επίγειας κεραίας καλώδια προς splitter σήματος επίγειου, που μοιράζει το επίγειο σε όλες τις πρίζες του σπιτιού πλην της δικιάς μου.
β) Από το splitter καλώδιο σε combiner sat+tv (για μένα), που καταλήγει με ένα καλώδιο στην γνωστή πρίζα sat+tv, απ' όπου εγώ παίρνω επίγειο και ψηφιακό σήμα.
Και ενώ δούλευε το όλο σύστημα μια χαρά για 2-3 χρόνια ξαφνικά είμαι χωρίς ΕΠΙΓΕΙΟ σήμα εδώ και καμιά βδομάδα, ενώ το δορυφορικό δουλεύει μια χαρά!!!! :furious3::furious3:
Και ποιο είναι τώρα το απίστευτο (για να σας προλάβω κιόλας):
α) Έλεγξα τον ενισχυτή της επίγειας όλα μια χαρά, εξάλλου όλοι στο σπίτι εκτός από μένα έχουν επίγειο σήμα κανονικά.
β) Το ίδιο ισχύει και για το splitter του επίγειου, αφού πάλι αν είχε χαλάσει δεν θα έβλεπε κανείς. Άλλαξα μάλιστα και σε μία κενή έξοδο του splitter που περίσσευε το καλώδιο που πάει μετά στο combiner και πάλι τίποτα....
γ) Το καλώδιο που κατεβαίνει στην πρίζα sat+tv το έλεγξα οπτικά, κανένα πρόβλημα, εξάλλου αν είχε κοπεί δεν θα είχα ούτε δορυφορική!!!!
Οπότε μάλλον μένει το combiner;;!!Ή η πρίζα; Είναι δυνατόν όμως να τα χει τινάξει (είτε το combiner είτε η πρίζα) αλλά να μου κατεβάζει το καλώδιο δορυφορικό σήμα μια χαρά κάτω και να το περνάει από την πρίζα, ενώ το επίγειο όχι;;;;
Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη...

εγω εχω μια ερωτηση ...
απο το compiner περναει ρευμα του επιγειου ενισχυτη ?

Από τον επίγειο ενισχυτή πάει καλώδιο στο splitter (επιγείου) και μετά στο combiner. Απλό (ενισχυμένο) σήμα περνάει στο combiner..

Re: Απάντηση: Απίστευτη σπαζοκεφαλιά με combiner!!!Βοήθεια

Νίκο για δοκίμασε ένα άλλο καλώδιο από την πρίζα στην tv.

Το ίδιο θα έλεγα και εγώ... + βγάλε τη πρίζα και δοκίμασε και χωρίς το sat καλώδιο πάνω της...

Re: Απάντηση: Απίστευτη σπαζοκεφαλιά με combiner!!!Βοήθεια

Το ίδιο θα έλεγα και εγώ... + βγάλε τη πρίζα και δοκίμασε και χωρίς το sat καλώδιο πάνω της...

Παιδιά ευχαριστώ για τις προτάσεις, δεν είμαι σπίτι τώρα θα το δοκιμάσω.
Αλλά είναι δυνατόν να φταίει το καλώδιο στα καλά καθούμενα μετά από τόσο καιρό;; Όταν το βγάζω από την πρίζα το σήμα στην τβ χάνεται τελείως (όταν είναι μέσα ξέρετε πιάνει κάτι λίγα με χιόνια),οπότε σίγουρα κάτι περνάει και το καλώδιο....
Αν ας πούμε περάσει το επίγειο σε περίπτωση που βγάλω το sat φταίει η πρίζα ή το combiner;
Αλλα ρε παιδιά πιο πιθανό μου φαίνεται να τα έχει παίξει το combiner (σε εξωτερικό χώρο) παρά η πρίζα. Το απίστευτο είναι πως είναι δυνατόν να κατεβαίνει το sat κανονικά και να μην έχω επίγειο....

Γίνεται και αυτό, προχθές άλλαξα combiner στο σπίτι γιατί έκανε χιόνια το αναλογικό όταν άναβα τον δορυφορικό δέκτη....

Αλλά πρώτα τσέκαρα την πρίζα...

Δηλαδή είναι δυνατόν πχ. να έχει χαλάσει στο combiner ΜΟΝΟ η είσοδος του επίγειου και να λειτουργεί η sat και να μην τα έχει τινάξει ΟΛΟ το combiner;;
Τι άλλο θα δούμε...