Απίστευτη στροφή!!!

εδώ ξεχωρίζουν οι πργαμτικοί οδηγοί. Όσοι πηγαίνουν χωρίς γκάζι, σβουράνε. Δείτε το RENAULT 4L στο 2.24 που μπαίνει με σκαστή 2α και με το γκάζι στο πάτωμα που δεν γυρίζει, ενώ και άλλοι που επιμένουν με το γκάζι βγταίνουν από τη στροφή καρμανιόλα.

Πάντως το Ντουμπρόβνικ έχει χειρότερες στροφές γύρω από τα τείχη.

Πράγματι, το κατρελάκι δίνει ρέστα, εκμεταλεύεται το πλάγιασμα στο όριο!

(Αυτός είναι ο λόγος που είχα πάντα πισωκίνητα αυτοκίνητα. Με το γκάζι στη στροφή, είναι σα να έχεις δεύτερο τιμόνι)

Εμένα γιατί μου φαίνεται ψιλοψεύτικο?

ορισμένα αμάξια περνάνε 2 και 3 φορές!!!

πχ, εκείνο το μπεζ-κίτρινο και το κόκκινο, όπως και το άσπρο yugo...

και όλως τυχαίως τα περισσότερα είναι παλιά αμάξια..

Kαι εγώ το παρατήρησα αυτό.. αλλά αφού είδα μερικές παρ ολίγον μετωπικές κάτι ελαφριές στούκες και τον μηχανόβιο να πέφτει! Μάλλον είναι αλήθεια! Μην ξεχνάμε ότι είναι κράτος της πρών Γιουγκοσλαβίας άρα υπάρχει εξήγηση για τα Yugo! -bye-

ΤΑ ΚΑΤΡΕΛ ΕΒΓΑΙΝΑΝ ΑΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΑΛΑ ΑΠΟ 845 ΕΩΣ 1300 ΚΥΒΙΚΑ. (ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ GTS ΜΕ ΤΟΝ ΛΕΒΙΕ ΣΤΟ ΠΑΤΩΜΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟ ΤΑΜΠΛΩ ΟΠΩΣ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΚΑΙ ΤΑ DCV). ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ 1. ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΧΑΜΗΛΩΜΕΝΟ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΑΛΛΑ 1-2 ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΝΩΡΙΤΕΡΑ.2. ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟ (ΦΤΙΑΓΜΕΝΟ?).3. ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΦΑΡΔΥΤΕΡΑ ΕΛΑΣΤΙΚΑ.4. Ο ΟΔΗΓΟΣ ΤΟΥ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΚΑΝΕΙ. ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΕ ΜΕ ΠΙΣΩΚΟΥΝΗΤΟ ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΣΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΤΑΧΥΤΗΤΑ.

εδώ ξεχωρίζουν οι πργαμτικοί οδηγοί. Όσοι πηγαίνουν χωρίς γκάζι, σβουράνε. Δείτε το RENAULT 4L στο 2.24 που μπαίνει με σκαστή 2α και με το γκάζι στο πάτωμα που δεν γυρίζει, ενώ και άλλοι που επιμένουν με το γκάζι βγταίνουν από τη στροφή καρμανιόλα.

Πάντως το Ντουμπρόβνικ έχει χειρότερες στροφές γύρω από τα τείχη.

Διαφωνώ στον τρόπο οδήγησης μέσα στην πόλη(κατοικημένη περιοχή) Δηλαδή ο πεζός που προηγείται, αν είχε καθυστερήσει 1-2- δλτα, τι θα γινόταν;

Ωραίος για ράλλυ, για μέσα στην πόλη, απλά ηλίθιος,.

εγώ ξέρω ότι σε τέτοια στροφή μαθαίνεις να οδηγάς με "ανάποδα" απλά πρέπει να έχεις και λίγη τύχη για να μην πας φυλακή !!! :guitarist:

το 4L ήταν προσθιοκίνητο.
Απλά είχε ράβδους στρέψης, μιά ανάρτηση από άλλο πλανήτη

το 4L ήταν προσθιοκίνητο.
Απλά είχε ράβδους στρέψης, μιά ανάρτηση από άλλο πλανήτη
ΠΟΛΥ ΠΑΛΙΑ ΣΧΕΔΙΑΣΗ ΟΙ ΡΑΒΔΟΙ ΣΤΡΕΨΕΩΣ. ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΡΕΝΩ(4-5-7-16 ΚΛΠ) ΤΙΣ ΦΟΡΑΓΑΝ ΠΟΛΛΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Ο ΣΚΑΡΑΒΑΙΟΣ ΑΠΟ ΤΟ 1936 ΠΟΥ ΒΓΗΚΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΜΕ ΕΞΑΙΡΕΣΗ 0 1302-3 ΠΟΥ ΒΓΗΚΕ ΤΟ 1970-1 ΒΕΛΤΙΩΜΕΝΟΣ ΜΕ ΜΑΚΦΕΡΣΟΝ ΜΟΝΟ ΜΠΡΟΣΤΑ.ΧΑΜΗΛΟ ΦΕΡΟΜΕΝΟ ΒΑΡΟΣ ΑΛΛΑ ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΣΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΑΛΛΑΓΗ Η ΚΟΥΡΔΙΣΜΑ(ΜΟΝΟ ΣΤΟΝ ΣΚΑΡΑΒΑΙΟ) ΟΤΑΝ ΜΕΤΕΦΕΡΕΣ ΒΑΡΟΣ ΠΧ ΤΡΕΙΛΕΡ. ΤΟ ΧΑΜΗΛΩΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΧΟΝΤΡΟΤΕΡΕΣ (ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗΣ ΔΙΑΤΟΜΗΣ) ΡΑΒΔΟΙ ΕΞΙΣΟΡΟΠΗΣΗΣ(ΖΑΝΦΟΡ) ΕΦΕΡΝΑΝ ΤΑ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΗΜΑΤΑ ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΣΚΛΗΡΟΤΕΡΩΝ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ( ΕΛΑΤΗΡΙΩΝ ΚΑΙ ΑΜΟΡΤΙΣΕΡ).

Ρε παιδιά!"ανάποδα" μεσα στην πόλη;

Ναι. Αναποδα μεσα στην πόλη, υπο προϋποθέσεις και μόνο.

γιατι οχι ? σε σημεία που έχεις ορατότητα και δεν υπάρχει ψυχή τριγύρω είναι μεγάλη ευχαρί-στυση.. δηλαδή μόνο αργά τη νύχτα μεσοβδόμαδα σε πλατείες εχοντας διπλοτσεκάρει ότι δεν υπάρχει ψυχή.

Τώρα θα μου πεις απαράδεκτο να κάνεις ταρζανιές σε δημόσιο δρόμο έστω και όταν δεν υπάρχει ψυχή. Ϊσως. Λιγότερο απαράδεκτο όμως από το να είσαι καρα-άσχετος κοιμησμένος οδηγός που λάδωσε να παρει το δίπλωμα, που δεν κοιταζει ποτέ τους καθρέφτες, που κοιταζει το μπροστινό του αυτοκίνητο και όχι τι συμβαίνει μπροστά από τον μπροστινό του κτλ κτλ κτλ κτλ κτλ.. Δεν επικροτώ φυσικά τους πιτσιρικάδες που τρεχουν με 200 στα στενά και νομίζουν ότι επειδή εκαναν δυο αναποδα με το GT τους ότι είναι Schumacher, όμως θεωρώ μεγαλύτερο πρόβλημα τους πάρα πολλούς οδηγούς που οδηγούν μεν συντηρητικά, δεν κανουν ποτέ σφήνες, δεν τρέχουν, αλλά οδηγούν με κλειστους καθρέφτες, με το τσιγαρο & το κινητό στο χέρι, δεν παιρνουν χαμπάρι ποτέ τι γίνεται πίσω τους ή 2 αυτοκίνητα μπροστά τους και που φυσικά όταν τύχει να φυγει το πισω μέρος απο ολισθηρότητα ή απο φρένο, πιανονται απροετοίμαστοι να το διορθωσουν και πεφτουν στις μπαρες ή σε κανεναν αθώο χριστιανό. Γιατι απλά δεν το δοκίμασαν ποτέ σε ενα κλειστο ασφαλές σημείο για να αποκτησουν εξοικίωση με το όχημά τους, γιατι προτίμησαν να αναβαθμίσουν το κινητό τους από το να αλλάξουν αυτό το μήνα λάστιχα και γιατι θεωρουν ότι ειναι by default ασφαλείς επειδή ποτέ δεν τρέχουν.

Δεν ειναι αυτοι που κανουν τα αναποδα το πρόβλημα imho...

PS: προσεξτε μια μερα που θα περπατάτε στο δρόμο, ποσα παρκαρισμένα αυτοκίνητα φοράνε λιωμένα λάστιχα.

Last edited:
Ράβδους στρέψης φοράνε και τα τανκς. Εκεί να δείτε κράτημα! :flipout:

Πάντως το 4L νομίζω ότι μπαίνει με στεγνό οδόστρωμα. Με βρεγμένο δεν νομίζω να είχε καμιά τύχη έτσι που μπαίνει. Από τους υπόλοιπους μου άρεσε το λεοφωρείο.

Γενικά διασκέδασα και διασκεδάζω πολύ με αυτές τις καγκουριές. Αλλά είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα αυτού του είδους η εσκεμένη συμπεριφορά σε δημόσιο δρόμο. Σοβαρό και μεγάλο!

Απάντηση: Re: Απίστευτη στροφή!!!

Ναι. Αναποδα μεσα στην πόλη, υπο προϋποθέσεις και μόνο.

γιατι οχι ?

και μετά σε ενοχλεί που ο διπλανός καπνίζει !!!!! . Κρίμα . Ηθελα νάξερα ποια συμπεριφορά είναι πιό αντικοινωνική . Αυτή του καπνιστού που σε σκοτώνει αργά - αργά ή οι ταρζανιές με ανάποδα τιμόνια μεσα στην πόλη που μπορεί να σε στείλουν μιά κι έξω .

Last edited by a moderator:
Δεν με ενοχλεί ο διπλανός που καπνίζει, με ενοχλεί ο καπνός γιατι μου κάνει συστολή στους βρογχους και δεν μπορώ να αναπνεύσω, ειναι δυο εντελώς διαφορετικά πράγματα. Το ένα ειναι παραξενιά, ιδιοτροπία, το άλλο ειναι πρόβλημα υγείας. Κι αν με βαφτιζεις εσύ φανατικό επειδή αντιμετωπίζω προβλημα με την υγεία μου, δεν εχω να πω τιποτα άλλο εκτός από την λέξη ντροπή.

Οπως εσυ κυκλοφορεις με τα τσιγάρα στο χέρι απολαμβάνοντας τις ελευθερίες σου, εγώ κυκλοφορώ με το Symbicort υποφέροντας.

Last edited by a moderator:
Πάντως το να αντιμετωπίζει κάποιος την συγκεκριμένη στροφή σαν νάναι η Ω Ρούζ ή η Μιραμπώ αποτελεί για μένα μέγιστο θέμα προβληματισμού.

Κυρίως διότι είναι πολύ κοντά στο ν'αδυνατεί να διακρίνει την ιδιότητα του οδηγού απο αυτή του πιλότου, οι οποίες έχουν σαφώς διαφορετικούς χώρους εφαρμογής. Δεν είναι περίεργο επίσης οτι οι περισσότεροι επαγγελματίες πιλότοι όταν κυκλοφορούν με το καθημερινό αυτοκίνητό τους είναι τυπικότατοι με τα όρια και προσεκτικοί.

Δυστυχώς στην Ελλάδα ο Καβαθάς μαζί με το "άρωμα Ευρώπαϊκής αυτοκίνησης" που προσπάθησε να φέρει έφερε και άσχημα.

Όπως το να εκθειάζει τον Πί Όμικρον σε κάθε ευκαιρία χωρίς να εξηγεί τί ακριβώς σημαίνει αυτό.

Ετσι δεν θέλει πολύ να ερμηνευτεί αλλιώς, με αποτέλεσμα να γεμίσουν οι δρόμοι με πάμπολλους "πιλότους" και ακόμη περισσότερα εκκλησάκια.

ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΕΝΩ ΜΑΣ ΞΥΠΝΗΣΕ ΤΟ ΕΝΣΤΙΚΤΟ ΤΟΥ ΠΟ ΚΑΙ ΨΑΧΤΗΚΑΜΕ-ΑΠΟ 74 ΕΩΣ 88 ΤΟΝ ΔΙΑΒΑΖΑ ΑΝΕΛΛΕΙΠΩΣ- ΘΑΛΕΓΑ ΟΤΙ ΟΙ ΑΤΕΛΕΙΩΤΕΣ ΕΜΜΟΝΕΣ ΤΟΥ ΤΟΝ "ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ" ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΣΥΡΜΟΥ. ΘΥΜΑΜΑΙ ΑΡΚΕΤΟΥΣ ΑΡΠΑΓΜΕΝΟΥΣ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΕΒΑΖΑΝ ΤΟ ΑΥΤΟΚΟΛΗΤΟ ΤΩΝ 4Τ ΣΤΟ ΠΑΜΠΡΙΖ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΒΛΕΠΑΝ ΥΠΕΡΑΝΩ. ΑΚΟΜΑ ΤΟΧΩ ΦΥΛΑΓΜΕΝΟ ΣΤΑ ΑΠΟΜΕΙΝΑΡΙΑ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΩΝ ΜΟΥ.

καλα δεν φταίει ο Καββαθάς για τους καθημερινους σουμαχερ... η κάκιστη εκπαιδευση, το λάδωμα και το κακό μας το κεφαλι φταιει.

Και προφανώς η συγκεκριμένη στροφή δεν ειναι σε καμια περίπτωση για ταρζανιές.. Ειναι εντελώς τυφλή, εχει αντιθετο ρευμα, αναποδη κλιση, εχει κι αλλα αυτοκίνητα στον δρομο μπρος πισω και απεναντι και μεγαλη ολισθηρότητα. Κομπλε δηλαδη!