ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ Λάστιχο - “φονιάς” για 50χρονο Χανιώτη

sakisxas

Supreme Member
7 September 2006
5,384
C:\Greece\Komotini
Λάστιχο έσκασε και σκότωσε 50χρονο Χανιώτη πατέρα δύο παιδιών! Το απίστευτο δυστύχημα σημειώθηκε έξω από βουλκανιζατέρ στην οδό Θ. Καλιγιάννη, κάθετα στη λεωφόρο Καραμανλή, στον Καλικά Χανίων, αργά χθες το μεσημέρι.
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, ο 50χρονος Ιωάννης Μαλινδρέτος είχε παρκάρει το αγροτικό του αυτοκίνητο δίπλα από ένα κλειστό φορτηγό (κλούβα) το οποίο ανήκει στο βουλκανιζατέρ. Στην κλούβα, λίγο πριν, είχαν φορτωθεί δύο καινούργια λάστιχα μεγάλου φορτηγού, προκειμένου να μεταφερθούν

Ξαφνικά, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, έσκασε το ένα από τα δύο λάστιχα που ήταν στην κλούβα.
Την ίδια ώρα, ο άτυχος 50χρονος σκέπαζε το αυτοκίνητό του για να το προφυλάξει από τον ήλιο. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η πλαϊνή πόρτα της κλούβας, αποκολλήθηκε, τον χτύπησε με μεγάλη δύναμη και τον "κόλλησε" πάνω στο αυτοκίνητό του.
Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μετέφερε τον 50χρονο στο νοσοκομείο, όπου παρά τις προσπάθειες των γιατρών άφησε την τελευταία του πνοή.
Από τη νεκροψία που διενήργησε αργά χθες τη νύχτα ο ιατροδικαστής Αντ. Παπαδομανωλάκης προέκυψε, σύμφωνα με τον ίδιο, ότι ο θάνατος του 50χρονου προήλθε από κάκωση στον αυχένα και αιμορραγία, από κάκωση στους πνεύμονες και στη σπλήνα, μετά το χτύπημα που δέχθηκε από την πόρτα της κλούβας στο πίσω και αριστερό μέρος του σώματός του.
Σημειώνεται, τέλος, ότι από την έκρηξη και την ισχύ του ωστικού κύματος η κλούβα καταστράφηκε.

haniotika-nea.gr

αμα κανουν πειραματα οπως να ναι και οτι ναναι ! τοτε παιρνουν και το ρισκο να σκοτωθει καποιος !!!!!!!

διαβασα οτι στα λαστιχα ειχαν βαλει Αζωτο και οχι αερα.......

δεν ξερω αν επαιξε αυτο ρολο!

Δηλ το άζωτο είναι τόσο επικίνδυνο σαν αέριο για τα λάστιχα των αυτοκινήτων;
Πολλοί γνωστοί μου βάζουν άζωτο αντι αέρα....

Ατυχια μεγαλη ειχε ο ανθρωπος.
Τα λαστιχα των φορτηγών κατα κανονα δεχονται πολυ μικροτερες πιεσεις απο τα λαστιχα των αυτοκινητων. Προφανώς τιγκαρισμενο λαστιχο φορτηγου, μεσα στο "φουρνο" (απο τον ηλιο) της κλουβας = "μπαμ".

καλα λάστιχα χωρίς ζάντα πως είναι δυνατόν να περιέχουν αέρα? καινουργια λάστιχα δεν λέει οτι ήταν?

καλα λάστιχα χωρίς ζάντα πως είναι δυνατόν να περιέχουν αέρα? καινουργια λάστιχα δεν λέει οτι ήταν?

Πάνω σε ζάντα ηταν τα λάστιχα,ετοιμα για τοποθέτηση σε φορτηγό....

Να σημειωθεί ότι ήταν πατέρας δύο παιδιών. Δράμα παιδιά. Ήταν γαμπρός συγγενή του πεθερού μου. Άμα είναι το γραφτό σου....

Το άζωτο έχει το χαρακτηριστικό να μην επηρεάζεται από τη θερμοκρασία. Έτσι αν είχαν φουσκώσει το λάστιχο με άζωτο και έσκασε, η ίδια πίεση με αέρα θα είχε δημιουργήσει πολύ χειρότερα αποτελέσματα λόγω διόγκωσης από αυξημένη θερμοκρασία...

Το αζωτο δεν επηρρεαζεται οπως λες και εσυ απο την θερμοκρασια. Δεν παιζει διογκωση, χωρια που αποκλειεται να εβαλαν αζωτο σε λαστιχα φορτηγου.

το 78% του αερα που μας περιβαλλει ειναι αζωτο,δε βλεπω τι ρολο μπορει να επαιξε εστω κι αν ηταν 100% η ποσοτητα του στο λαστιχο.

Ρε παιδιά μην κολλάτε στο άζωτο... κατ' αρχήν μπορεί να είναι ράδιο αρβύλα...

Είναι η κλασσική μέθοδος που παραφουσκώνουν το λάστιχο μετά από την εγκατάσταση για να κολήσει καλά στο χείλος της ζάντας.

Ίσως το παράκαναν, ίσως αστοχία υλικού... Έχουμε δει περιστατικά να σκοτώνεται άνθρωπος φουσκώνοντας λάστιχο από καρότσι.

Το άζωτο απλά προσθέτει ένα αέρα εντυπωσιασμού στην είδηση. (αχ βάλαν άζωτο οι κακοί άνθρωποι και έσκασε...)

Δηλ το άζωτο είναι τόσο επικίνδυνο σαν αέριο για τα λάστιχα των αυτοκινήτων;
Πολλοί γνωστοί μου βάζουν άζωτο αντι αέρα....

Παραφουσκωμενα ηταν και με τη ζεστη δεν αντεξαν.
Θυμαμαι, αρκετα παλαια, εκτος Ελλαδας, που ειχε σκασει ενα πολυ μεγαλο λαστιχο και ειχε κολλησει τον φουκαρα στο ταβανι, οπου διαγραφτηκε το περιγραμμα του σωματος του! Επισης, σχεδον απο προσωπικη εμπειρια, εργαζομενος σε βαρυ μηχανημα, φουσκωνε το λαστιχο και εφυγε τμημα του περιγυρου της ζαντας (κατι σαν ασφαλεια,ειναι σε κομματια οχι μονοκομματη) και τον τελειωσε!

καποτε πριν πολλα χρονια στην εθνικη οδο ανεβαινε ενα φορτηγο μια

ανηφορα φορτωμενο με καμια 40αρια χιλιομετρα.

οπως ερχομουν απο πισω καμια 100 χιλιομετρα και (ο ανθρωπος πηγαινε δεξια

οποτε υπηρχε περιθωριο να περασω)οταν ημουν περιπου 50 μετρα πισω σκαη

το πισω αριστερο λαστιχο.

κομματια εκτοξευτικαν εκατονταδες μετρα και ενα μεγαλο κομματι καταπανω

μου.

οχι οτι θα με σκοτωνε το πολυ πολυ να μου εσπαγε το παρμπριζ αλλα εγω

ουτε ειχα καταλαβη τι εγινε απλα ενστικτωδως εκανα μια τιμονια αριστερα

και βρεθηκα στο αντιθετο ρευμα.

ευτυχως δεν υπηρχε αλλο αυτοκινητο.

το μπαμ ηταν σαν να επεσε βομβα και ειχα σκεφτη τοτε σκεψου να ηταν

σταματημενο και να υπηρχε καποιος ανθρωπος διπλα.

κριμα παντως νεος ανθρωπος.

υ.γ. το αζωτο ειναι πιο ασφαλες αλλα σιγα μην το βαλαν σε φορτηγο.