Απίστευτο timing λήψης!!!!

Εγώ τράβηξα αυτήν μέσα στην μαύρη νύχτα με την βοήθεια φακού πάνω στην αράχνη για να εστιάσει αυτόματα η ποταπή olympus720. Η αράχνη ήταν σε έναν ιστό μήκους 5-6 μέτρα και ήταν όσο μεγάλη φένεται.

Attachments

• 69.jpg
    69.jpg
    38.7 KB · Views: 44
Θέλει λίγη τύχη, αλλά και να ξέρεις καλά τη μηχανή σου. Την παρακάτω φωτογραφία την έβγαλα στην Αμοργό πρόπερσι το καλοκαίρι με την Kodak που είχα τότε...

Attachments

• amorgos.JPG
    amorgos.JPG
    69.8 KB · Views: 66
πάρα καλύτερα τον is, γιατί με τη θεματολογία σου το βλέπω να τρέμει το χέρι σου. Εκτός εάν είσαι ψύχραιμος κι εσύ σαν τον James. -bye-

Τελικά χθες κατάφερα να βγάλω μια φωτογραφία με μεγάλα πουλιά να στεγνώνουν τις φτερούγες τους. Θα σας τις δείξω αύριο να μου πείτε τη γνώμη σας.

Απάντηση: Re: Απίστευτο timing λήψης!!!!

Στέργιο να μην τον πάρεις. Avoid!! Αν θέλεις 300άρη τηλεφακό, τότε πάρε τον SIGMA 70-300 APO και μόνον αυτόν.

Λες ρε συ Βλάση? Δεν έκανα κανένα συγκριτικό, αλλά είναι τόσο απαράδεκτος?
Έχω εμπιστοσύνη στην Ταμρον γενικά.

Που χωλαίνει σε σχέση με τον σίγκμα? Πόσο κάνει ο σίγκμα?

Τελικά χθες κατάφερα να βγάλω μια φωτογραφία με μεγάλα πουλιά να στεγνώνουν τις φτερούγες τους. Θα σας τις δείξω αύριο να μου πείτε τη γνώμη σας.

Αυτό μου θύμισε μια που έχω με μικρά πουλιά που βρέχουν τις φτερούγες τους στον περυσινό καύσωνα.
(Από κάπου πρέπει να ξεκινήσω κι εγώ...) ;)

Attachments

• birds_floating.jpg
    birds_floating.jpg
    67.7 KB · Views: 41
Μια και μιλήσαμε για πουλιά, την Πέμπτη βρέθηκα στην Πρέσπα (από την πλευρά της FYROM), νωρίς το πρωί, οπότε είπα μόλις δω πουλιά να δοκιμάσω ξανά. Ιδού τα αποτελέσματα. Μόλις με είδαν να πλησιάζω στα 40 μέτρα τα άσπρα πέταξαν και εξαφανίστηκαν. Τα μαυροπούλια όμως ήταν σαφώς πιο θαρραλέα. Όχι ότι με άφησαν να πλησιάσω σε λιγότερο από 25 μέτρα, αλλά από την απόσταση που ήμουν κατόρθωσα να τραβήξω κάποια καρέ τα πουλιά να στεγνώνουν τις φτερούγες τους. Για αρχάριο μου φαίνεται αρκετά πρωτότυπη. Εσείς τί λέτε;

ΥΣΤ. Μήπως ξέρει κανείς και τί είδους πουλιά είναι;

Attachments

• dsc_3553_1.jpg
    dsc_3553_1.jpg
    136.9 KB · Views: 37
  • dsc_3559_1.jpg
    dsc_3559_1.jpg
    126.5 KB · Views: 39
Μια και μιλάμε για τηλεφακούς, ...ερωτοτροπώ (στο ebay) με έναν Tair 3 (300/4.5) και έναν Jupiter 250/3.5 (ο τελευταίος για Kiev 60). Γομάρια άνω του κιλού αμφότεροι. Βλάση? Καμία άποψη επ' αυτών?

Πάρε τον Orestegon 300/4.0. O Jupiter δεν συγκρίνεται με τους CZJ 180/2.8, 300/4.0 στα οπτικά. Τώρα αν βρεις τον Tair στα 20 ευρώ, έ τί να σου πώ, πάρτον.

τελικώς ο Tair είναι μέγας γόμαρος, δεν το βλέπω... ίσως πάρω τον Jupiter, εάν κλείσει φθηνά, έχω διαβάσει ότι από f/5.6 και πάνω είναι πραγματικά οξύς. Ίσως δοκιμάσω και τον CZJ 180/2.8 σε έκδοση P6, θα δω... Το ΣΚ ένας τέτοιος έκλεισε στα περίπου 120$ (και μάλιστα από Ελλάδα), πραγματική ευκαιρία νομίζω. Βέβαια όχι MC. Τώρα αυτό είναι μεγάλη συζήτηση, η απόδοση φακών για μεσαίο φορμά σε ψηφιακή slr.

Silent ευχαριστώ πολύ για την πληροφορία. Ελπίζω να ανταποδώσω σε ότι ζητήσεις.

Για τους φακούς της pentacon θα ψάξω να σου βρω κάποια καλά λινκς.

Απάντηση: Re: Απίστευτο timing λήψης!!!!

Μια και μιλήσαμε για πουλιά, την Πέμπτη βρέθηκα στην Πρέσπα (από την πλευρά της FYROM), νωρίς το πρωί, οπότε είπα μόλις δω πουλιά να δοκιμάσω ξανά. Ιδού τα αποτελέσματα. Μόλις με είδαν να πλησιάζω στα 40 μέτρα τα άσπρα πέταξαν και εξαφανίστηκαν. Τα μαυροπούλια όμως ήταν σαφώς πιο θαρραλέα. Όχι ότι με άφησαν να πλησιάσω σε λιγότερο από 25 μέτρα, αλλά από την απόσταση που ήμουν κατόρθωσα να τραβήξω κάποια καρέ τα πουλιά να στεγνώνουν τις φτερούγες τους. Για αρχάριο μου φαίνεται αρκετά πρωτότυπη. Εσείς τί λέτε;

ΥΣΤ. Μήπως ξέρει κανείς και τί είδους πουλιά είναι;

η δευτερη με τους πασαλους ειναι πολυ ομορφη και καλυτερη τεχνικα απο την πρωτη στο θεμα εστιασης ....νομιζω..