Απίστευτο timing λήψης!!!!

Μια και μιλήσαμε για πουλιά, την Πέμπτη βρέθηκα στην Πρέσπα (από την πλευρά της FYROM), νωρίς το πρωί, οπότε είπα μόλις δω πουλιά να δοκιμάσω ξανά. Ιδού τα αποτελέσματα. Μόλις με είδαν να πλησιάζω στα 40 μέτρα τα άσπρα πέταξαν και εξαφανίστηκαν. Τα μαυροπούλια όμως ήταν σαφώς πιο θαρραλέα. Όχι ότι με άφησαν να πλησιάσω σε λιγότερο από 25 μέτρα, αλλά από την απόσταση που ήμουν κατόρθωσα να τραβήξω κάποια καρέ τα πουλιά να στεγνώνουν τις φτερούγες τους. Για αρχάριο μου φαίνεται αρκετά πρωτότυπη. Εσείς τί λέτε;

Όμορφες! Πιο ζωντανή η πρώτη αλλά πολύ καλή και η δεύτερη βέβαια που βλέπουμε περισσότερη λεπτομέρεια. Αν και η πρώτη στο αυθεντικό της μέγεθος σίγουρα θα έχει πλήθος λεπτομερειών για παρατήρηση!

Στο χέρι τραβηγμένες? Φακός? Μετά τις πετυχημένες λήψεις την επόμενη φορά προβλέπω να τα επισκέπτεσαι με μεγαλύτερο ακόμα φακό για καλύτερες λεπτομέρειες!

Τι άλλα ενδιαφέροντα φωτογράφησες στη FYROM?

Φυσικά στο χέρι, NIKON D100 με τον AFS 70-300 4.5-5.6 VR. (η D200 φορούσε ευρυγώνιο).

Στη FYROM πήγα με πρόγραμμα. Μπήκα 7.00 το πρωί και βγήκα 00.48 της ίδιας μέρας. Φωτογράφησα την Πρέσπα, τα δυο βουνά (Πέλιστερ και Μπάμπα) που δεσπόζουν πάνω από την Πρέσπα, τη λίμνη Οχρίδα από την πλευρά των Σκοπίων, τις πόλεις Αχρίδα και Στρούγκα. Δυστυχώς ο χρόνος δεν μου έφθασε, έτσι θα πρέπει να ξαναπάω (δηλ. είχα κάποιες λήψεις για πρωινές, αλλά δεν πρόλαβα να φθάσω πριν γυρίσει ο ήλιος). Φυσικά έκανα και νυκτερινά.

Φυσικά στο χέρι, NIKON D100 με τον AFS 70-300 4.5-5.6 VR. (η D200 φορούσε ευρυγώνιο).

300άρης είναι μάλλον "λίγος" για τέτοια θέματα... Με teleconverter ίσως, και τους γνωστούς συμβιβασμούς φυσικά...

Στη FYROM πήγα με πρόγραμμα. Μπήκα 7.00 το πρωί και βγήκα 00.48 της ίδιας μέρας. Φωτογράφησα την Πρέσπα, τα δυο βουνά (Πέλιστερ και Μπάμπα) που δεσπόζουν πάνω από την Πρέσπα, τη λίμνη Οχρίδα από την πλευρά των Σκοπίων, τις πόλεις Αχρίδα και Στρούγκα. Δυστυχώς ο χρόνος δεν μου έφθασε, έτσι θα πρέπει να ξαναπάω (δηλ. είχα κάποιες λήψεις για πρωινές, αλλά δεν πρόλαβα να φθάσω πριν γυρίσει ο ήλιος). Φυσικά έκανα και νυκτερινά.

Πολύ το τρέξιμο...! Δεν πιάστηκε το δάκτυλο με τόσα κλικ όλη μέρα; ;)
Κάποια ενδιαφέρουσα δουλειά βλέπω ότι μαγειρεύεις πάλι!

Τα αγαθά (ωραίες φωτογραφίες) κόποις και εξόδοις κτώνται.

Ο σκοπός μου είναι μέχρι το τέλος της χρονιάς να έχω καλύψει φωτογραφικά το 80% της χώρας και να έχω περίπου 1200 αξιόλογα θέματα. Μέχρι στιγμής καλύπτω σοβαρά τα νοτιοανατολικά (Μοναστήρι, Περλεπές, Κρούσεβο, Πρέσπα, Αχρίδα, Στρούγκα) και την περιοχή της λίμνης Δοιράνης. Για τα υπόλοιπα έχω διάσπαρτα θέματα.

Τα αγαθά (ωραίες φωτογραφίες) κόποις και εξόδοις κτώνται.

Ο σκοπός μου είναι μέχρι το τέλος της χρονιάς να έχω καλύψει φωτογραφικά το 80% της χώρας και να έχω περίπου 1200 αξιόλογα θέματα. Μέχρι στιγμής καλύπτω σοβαρά τα νοτιοανατολικά (Μοναστήρι, Περλεπές, Κρούσεβο, Πρέσπα, Αχρίδα, Στρούγκα) και την περιοχή της λίμνης Δοϊράνης. Για τα υπόλοιπα έχω διάσπαρτα θέματα.

Μόνος σου?!! Με τρομάζει το μέγεθος μιας τέτοιας δουλειάς...!
Φαντάζομαι θα πέφτει και πολύ σχετικό διάβασμα ώστε να επιλέγεις διαδρομές και αξιοθέατα. Ιδιαίτερα ενδιαφέρον! Στο τέλος να δεις που θα ξέρεις την FYROM καλύτερα απ' τους περισσότερους κατοίκους της! ;)

Παιδιά ωραίες οι προσπάθειες όλων μας, αλλά το post ξεκίνησε με μια super hi-end πρόταση και κατέληξε στους Denon και Yamaha.
Το αρχικό θέμα είναι κάτι που θα ωραματιζόμαστε πως θα φωτογραφήσουμε κάποια μέρα. Εγώ το κηνυγώ τα τελευταία 25 χρόνια (όχι απαραίτητα πουλιά) και δεν έχω καταφέρει καν να πλησιάσω. Από εξοπλισμό... Hasselblad, μέχρι Canon DS1 MKII και όλους τους super φακούς.
Αλλο όμως φωτογράφος και άλλο computerας με κάποιο ελεύθερο χρόνο.
Είχα την τύχη να γνωρίσω, στην πανέμορφη μορφολογικά χώρα του Καναδά, σπουδαίους φωτογράφους που ζούσαν για εβδομάδες ολόκληρες σε ένα αντίσκηνο σε συνθήκες πολικές κάποιες φορές, για να βγάλουν "το θέμα".(γιατροί Ι.Τ.ήδες κ.λ.π. όχι πάντα labeled φωτογράφοι)
Χωρίς την πίεση της "κυράς" και των παιδιών. Μετά από χιλιάδες λήψεις κάτι έβγαινε.
Δυστυχώς, πίεση χρόνου και ποιότητα δεν συμβαδίζουν.
Οταν πρέπει να βάλεις λεζάντα στην φωτογραφία για να την κάνεις πιό ωραία, συνήθως κάτι της λείπει.
Η Ελλάδα μας είναι όμορφη.
Ας δημιουργήσουμε λοιπόν θέματα που θα αφήνουν όλους με το στόμα ανοιχτό!!
Λίγο τεχνική, τύχη, φαντασία...και πολύ Ελλάδα.
Οπως έλεγε και ο Mark, ένας πολύ καλός φίλος από αυτούς που προανέφερα,
"results talk and bullshit walks buddy...."

Έχεις δίκιο.

Αλήθεια έχεις κάποια φωτογραφία να ανεβάσεις με πουλί σε καλή στάση; Ή κάποια άλλη που να δείχνει το timimg μιας καλής λήψης;

Οπως είπα εγώ δεν κατάφερα ποτέ το κάτι παραπάνω.
Εχω ένα ενδιαφέρον link για τους βασικούς κανόνες φωτογράφισης πουλιών, που προφανώς και να είναι γνωστοί σε όσους ασχολούνται με το αντικείμενο: http://www.birdsandblooms.com/Amazing-Bird-Photos-/detail.aspx

Επίσης επισυνάπτω κάποια που μου αρέσει.

Attachments

• FishEagleflying.jpg
    FishEagleflying.jpg
    23 KB · Views: 22