Απλή δορυφορική για 2 διαμερίσματα

DrAvalanche

New member
10 August 2006
57
0
Καλησπέρα παιδιά

θέλω να στήσω δορυφορική, με απαιτήσεις:

-να βλέπω αποκλειστικά δωρεάν κανάλια (ελληνικά και ξένα)
-1 πιάτο που να το μοιράζονται 2 διαμερίσματα
-δέκτες με ψηφιακή οπτική έξοδο ήχου (αν γίνεται)
-χαμηλό κόστος
-περιοχή: Κηφισιά, Αθηνα

μερικές προτάσεις παρακάλω για εξοπλισμό

Φιλικά
 
Ολα όσα θελεις ειναι εφικτά πολύ εύκολα εκτός...απο το να βλέπεις δωρεάν ελληνικά κανάλια. Μόνο ΣΚΑΙ, 4Ε, Καναλι10, 902 αριστερά, Καρατζαφέρη και κανα δυό ακόμη μπορείς να βλέπεις εφόσον μαλιστα βαλεις πιάτο που να βλέπει τον HellasSat.
Για τα υπόλοιπα υπάρχουν δεκάδες ή εκατονταδες διαφορετικών προτασεων στην αγορά που σε καλύπτουν. Στο πιάτο θα βαλεις twin lnb και θα έχεις 2 καλώδια με ανεξάρτητες λήψεις για τα 2 διαμερίσματα και τελος για τα ελεύθερα ξενα πρεπει να πω ότι δεν θα τα βρεις στον ελληνικό δορυφόρο και μαλλον θα χρειαστει δεύτερο πιάτο γι αυτά απο τους δορυφόρους Χοτ Μπερντ ή καποια λύση με πιάτο torroidal (αλλά αυξάνει το κόστος)
 
Thanx Voreios

Χμ, τα αφήνω τα λοιπον τα ελληνικά και τον HellasSat, δεν αξίζει απότι βλέπω.

-Οπότε πιάτο με 2 LNB, αλλά τι διαμέτρου; τα 80 εκ φτάνουν;

-Ποιόν δορυφόρο να προτιμήσω για τα ελεύθερα ξένα; Απότι κατάλαβα, μπορεί να στοχεύει μόνο έναν τη φορά (ανάλογα με το που είναι γυρισμένος)

Φιλικά
 
Οχι. Δεν μιλούσε για κινητό πιάτο αλλα για 2 dual LNB. Κάθε λνβ είναι για ένα δορυφόρο, (και είναι διπλά , ένα για κάθε διαμέρισμα) , απλά το ένα θα είναι παράκεντρο. Τα 80εκ είναι καλά για hotbird και για κάποια απο τον Astra.
Με 1.20 θα πιάνεις πολύ περισσότερα γερμανόφωνα κανάλια.
 
Αυτό με τα ελεύθερα... κάπως μου κάθεται. Έχεις στο μυαλό σου κάποιο ?

Εγώ με τα άπειρα zapping που έχω κάνει για να με πάρει ο ύπνος έχω να πω πως σε astra & hotbird τα ελεύθερα έχουν ένα ποσοστό >50% σε τηλε-τσόντα και μετά είναι κάτι Ισλαμιστές που προσεύχονται και διαφημίσεις. Αυτά που έχουν κάτι να δεις, είναι 2-3 μουσικά και άλλα 2-3 "ενημερωτικά" (π.χ. rai/rtl )
 
Οχι για ελεύθερα, αλλα επειδή σίγουρα μετά απο 1 μήνα θα θέλει να δίνει τα *** ελεύθερα*** γερμανικά στον άστρα, για να τον γλιτώσω απο περιττά έξοδα.