Απλό PC για καθημερινη χρηση

Re: Απάντηση: Απλό PC για καθημερινη χρηση

Μάλιστα...
Και δεν μου λες.. συγκρίνατε ΟΛΟΚΛΗΡΟ pc με ένα σκέτο player? Ωραία...
Γιατί δεν συγκρίνατε το DVD player του PC με το επιτραπέζιο;

Το σκέτο????? των 3000???? Το πλήρες δηλαδή πόσο θα έπρεπε να κάνει για να είναι ίση η σύγκριση? Προσωπικά θα θεωρούσα τον εαυτό μου πολύ κοροΐδο να έδινα 3 χήνες και κάποιος άλλος με 1 χιλιάρικο να είχε καλύτερη μηχανή αναπαραγωγής από την δική μου. Νομίζω έχεις λάθος εδώ!

Τέλος πάντων ,ναι ,ξεφύγαμε πολύ ,γράψτε κάτι να μαθαίνουμε και εμείς αλλά ήρεμαααα!!! :2thumb22sup:

Βασικά δεν έχει να κάνει με το hardware για την εικόνα αλλά με το software και προς το παρόν δείχνει κάτασπρα δόντια στους επιτραπέζιους πλέιερς ( εδώ το ffdshow βελτιώνει την NOVA στο PC και αρχίζεις και λες , όπα έφτιαξε η NOVA; αμ δε του λέω , εγώ την έφτιαξα )

Ο φίλος ilias ζήτησε την γνώμη μας για ένα φθηνό σχετικά , από ότι κατάλαβα εγώ τουλάχιστον, PC. Δεν τον ενδιαφέρουν η επιδόσεις κορυφής !
Δεν θεωρώ απλό PC για καθημερινή χρήση με core duo αυτή την στιγμή που μιλάμε .
Υπάρχουν και οι P4 με 80 το πολύ ευρωπουλα. Τους θεωρώ ευκαιρία κάποτε αγοράζαμε Celeron σε τέτοιες τιμές .Για AMD δεν αναφέρω γιατί δεν γνωρίζω .
Θα κάνει άνετα την δουλεία του αν δεν τον ενδιαφέρει το HD και δεν θέλει να βάλει το χέρι βαθιά στην τσέπη. Ποιος ο λόγος δηλαδή?

Κοίτα άλλη χρήση κάνεις με ένα τέρας PC ( video editing + gaming + παμπολα βαριά προγράμματα ) και άλλη χρήση κάνεις σε έναν μεταχειρησμένο laptop IBM των 120 ευρώ με pentium 90mhz και linux επάνω ( σερφάρεις + γράφεις κείμενα + ακούς μουσική ) Μεταχειρησμένα έχει κάθε χρόνο στη infosystem περίπτερο με πολύ καλές προσφορές ( φέτος είχε κάτι p3 full πακέτα μούρλια με 150-200 ευρώ )

ΥΓ ίσως θα πρέπει να προσδιορήσει καλύτερα τι ζητάει απο το pc

Συμφωνώ.

Βασικά η όποια σύγχυση ξεκινάει από τις απαιτήσεις, όπου ναι μεν ψάχνουμε για απλό PC για surfάρισμα αλλά θέλουμε να μπορεί να παίζει και κανένα καινούργιο παιχνιδάκι.. Αυτά τα δύο δεν πάνε μαζί! Είναι (σχεδόν) τα δύο άκρα του personal computing τα τελευταία χρόνια.

Surfάρισμα, επεξεργασία κειμένου κτλ κάνει άνετα οποιοδήποτε σύγχρονο PC, για να μην πω PC 5ετίας.

Για παιχνίδια από την άλλη, σχεδόν ότι και να'χεις σου φαίνεται οριακά επαρκές. Άσε μετά από 6 μήνες που θα έχουν αλλάξει γενιά οι κάρτες γραφικών και θα έχουν βγει και νέα παιχνίδια.. Δράμα..

Το πιο βασικό που πρέπει να σκεφτείς ώστε να αρχίσεις το χτίσιμο σωστά χωρίς περιττά έξοδα . Συμφωνώ.

Δεν νομίζω ότι η κατεύθυνση που μας έδωσε μίλαγε για λαπτοπ ούτε μεταχειρισμένο.

Προσωπικά έχω P4 2.8, 1G RAM ati radeon 9500 128 MB βλέπω δορυφορικά, TV ράδιο,mp3,internet , κάνω video editing ,gaming σε μερικά άνετα και σε μερικά σχετικά άνετα μέχρι και κάποια HD κλιπάκια βλέπω.
Μην παρεξηγηθώ εδώ μιλάω για νορμάλ καταστάσεις και δεν κάνω αγώνες ταχύτητας και επιδόσεων απλά κάνω την δουλεία μου.
Θεωρώ για γενική χρήση φτιάχνει σύστημα πολύ φθηνά.

Παιδια, καλά παμε... εμαθα και κατι παραπανω απο αυτα που ζητησα, το πιο χρησιμο.

Στο θεμα ομως που ανοιξα ήθελα να μαθω αν τα κομματια που παρεθεσα θεωρουνται αξιοπιστα, και αν συνεργαζονται μεταξυ τους ικανοποιητικα (αν τα ειχε καποιος δοκιμασει η τα ειχε στην κατοχη του).

Το Pc αυτο θα αντικαταστησει celeron 333 9ετιας απο τον οποιο ακομη και τωρα ήμουν απολυτα ευχαριστημενος και με καλυπτε στη χρηση που θελω. Δηλαδη fun και μονο, ιντερνετ, κανενα mame, αντε κανενα photoshop/corel για την πλακα και μονο και οχι επαγγελματικα.

Απλα επειδη είμαι πολυυυυυυ πίσω στους υπολογιστες και διαβαζοντας για ασυμβατοτητες των νεων υλικων, για πιθανες αναβαθμισεις, κτλ. ειπα να ρωτησω να θεωρουνται αξιοπιστα τα παραπανω και αν συνεργαζονται μεταξυ τους.

Δεν θελω να παρω μεταχειρισμενο αλλα "παλιο και καλο σε τιμη ευκαιριας" αν μπορει να υπαρξει τετοιο, μια και τα παλια εξαφανιζονται γρηγορα ωστε το κοστος να παραμενει παντα σε ενα επιπεδο υψηλο για τις εταιρειες.

Βλεποντας τα ετοιματζιδικα συστηματα να κινουνται σε τιμες 700Ε με οθονες (που εχω, δεν θελω) και core2duo (που δεν νομιζω να μου χρειαζεται) υπολογιζα να βρω κανενα celeron η αντε Pentium στα 300Ε (το τελευταιο μοντελο ας πουμε) αλλα που???? Εδω με δυσκολια βρηκα διαθεσιμο τον P4D που σας γραφω... μεχρι και αυτοι εξαφανιστηκαν απο την αγορα και παλι ολοι πουλανε απο 700Ε και πανω core2duo όσο δηλαδη πουλουσαν και τους pentium πριν σταματησουν.

Με λιγα λογια επειδη κοιτωντας επεξεργαστες, motherboards, μνημες, κουτια, κτλ. χαθηκα, βρηκα τα πιο οικονομικα απο μαρκες που τουλαχιστον εχω ακουστα και συνθεσα το συρτηματακι και ηθελα μια γνωμη αν αυτα δενουν μεταξυ τους η εχει ακουστει καποιο προβλημα γνωστο (κατι σαν τα μωβ φιδακια στην πανασονικ).

Φυσικα ξερω ότι με 30Ε παραπανω σε καθε κομματι του Pc περνω ισως και 100% παραπανω αποδοση και δυνατοτητες αναβαθμισης αλλα 5 κομματια Χ 30Ε βγαινει ενα 150ρι το οποιο .... ας πουμε δεν θελω να το δωσω.

Last edited:
Καλημέρα!

Ακριβώς αυτά που έγραψες παραπάνω είχα κατά νου όταν έγραφα αυτό το post. Πιστεύω ότι θα είσαι μια χαρά με το σύστημα που σου πρότειναν για αρκετό καιρό.

Χτύπα το όσο υπάρχουν ακόμα επεξεργαστές 820 να ξεμπερδεύεις..

... Oχι φίλε μου. Dual core = διπλάσια ισχύ με δύο πυρήνες σε σχέση με μονοπύρηνο. Και κάνεις λάθος γιατί οι AMD dualcore πετυχαίνουν άυξηση από +80% με +90% χωρίς καν 64μπιτο κώδικα! ...

Μήπως μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος τη σχέση του μήκους λέξης με την αξιοποίηση, ή μη, πολλών πυρήνων;

Πληροφοριακά ,ετοιμάζω για φίλο ένα συστηματάκι όπως ακριβώς περιγράφεις και σου λέω το κόστος παίζει γύρω στα 600 ευρω πλήρες με οθόνη ,και τα έτοιμα εκεί περίπου παίζουν άντε να γλιτώσεις 30-40 ευρω.
Συμφωνώ με αυτό που σου λέει ο Δημητρης .
Σε σύγκριση του συστήματος που έχεις τώρα θα σου φανεί Hi-end!!!!
Προχώρα και καλή επιτυχία.