Απλος προενισχητης μικροφωνου??

Tsakalos!

Supreme Member
8 December 2009
5,346
Samos!
Παιδια αν καποιος μπορει να με βοηθησει σε κατι θα χαρω πολυ! Χρειαζομαι εναν απλο προενισχυτη για δυναμικο μικροφωνο. Θελω να μπορει να οδηγησει εναν τελικο ενισχυτη αυτοκινητου, και οποσδηποτε να δουλευει με 12v ... Υπαρχει κανα απλο σχεδιακι υλοποιησιμο διχως πλακετα; Με ενδιαφερει να χει κ ποτενσιομετρο ρυθμησης. Θα χρισημοποιηθει για ομιλια μονο οποτε hifi επιδοσεις δε χρειαζονται.απλα να λειτουργει!!!

Αυτο ειναι πολυ απλο και μπορεις να ρυθμισεις το gain απο 1 εως 101.Σε μεγαλο gain μπορεις να αυξησεις την τιμη του πυκνωτη παραληλλα απο 33ρ μεχρι και 150ρ

Attachments

• TL071 simple mic amp.jpg
    TL071 simple mic amp.jpg
    17.9 KB · Views: 43
εχμ, φιλε μηπως μπορεις να βαλεις μια λιγακι καλυτερη εικονα γιατι δε τα βγαζω?!!! ειμαι ολιγον στραβαδι...

sorry εχεις δικιο εδω πρεπει να ειναι καλλιτερο

Attachments

• TL071 simple mic amp.jpg
    TL071 simple mic amp.jpg
    18.2 KB · Views: 38
στο ιδιο κυκλωμα κανει? για το θορυβο δε με παρανοιαζει γιατι ειναι για απλη χρηση σε εξωτερικο χωρο.

ευχαριστω φιλε μου..μολις τον τελειοσω θα γραψω εντυπωσεις απτην λειτουργια του..
Πες μου μονο κατι τελευταιο, το ποτενσιομετρο 100κ που χεις στο σχηματικο ειναι Log η linear?..με αυτο μπορω αν ελενξω την ενταση η απλα αυτο ελενχει την ευαισθησια (να βαλω trimmer) και θελει και αλλο στην εισοδο?.
Και επειδη συνεχιζω να μη βλεπω πολυ καλα σε παρακαλω απλα επιβεβαιωσε με, στην εισοδο ειναι 0.22μF, παλι ο ιδιος πυκνωτης αναμεσα στην 100Κ και στην 120κ, 1μF πριν τον 10μF κα το +, και δε εχεις τιμη στον πυκνωτακο κατω απτο ποτ μετα την 1κ αντισταση..

Last edited:
το ποτενσιομετρο 100Κ μπορει να ειναι και τριμμερ γιατι ρυθμιζει την ευαισθησια.στην εισοδο μην βαλεις τιποτα.παραλληλα με τον 10μ ειναι 100 nF και σε σειρα μετην 1 Κ 4,7μF/16v χωρις να ειναι τοσο κρισιμη η τιμη με οριο προσ τα κατω τα 2,2μF.στην εξοδο η 47k μπορει να γινει και ποτενσιονετρο για να ελεγχεις το volume.