απλος προενισχυτης?

Tsakalos!

Supreme Member
8 December 2009
5,346
Samos!
Παιδια πειτε μια γρηγορη βοηθεια..Εχω παρει απο το εβαy 4 κιτακια με το TDA7294.. αυτο: http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=320487280231&ssPageName=STRK:MEWNX:IT

Θελω να φτιαξω εναν στερεο ενυσχητακο για ενα ανηψακι να ακουει, χρησημοποιοντας το Mp3 Player του..Εφτιαξα λοιπον τα 2 κιτακια αλλα απο οτι φαινεται δεν αρκει το mp3 να οδηγησει τον τελικο γιατι παιzει αρκετα σιγα. Υπαρχει κανα πολυ απλο σχεδιακι για καναν προενυσχητη να παιρνει line-in και να δινει 1-2vολτ εξοδο?..ζηταω απλο σχεδιακι με κοινα υλικα που να τα βρω εδω σαμο..θα βολευε παρα πολυ αν μπορουσα να το κανω να δουλεψει με τον 2χ25v που χω μεσα στον τελικο, για να μη βαζω εξτρα ΜΣ..

Απάντηση: απλος προενυσχητης?

Αντιγράφω από το λινκ:

"The amplifier even contain a preamplifier stage using Philips/Signetics NE5532"

Εγώ στην πλακέτα δεν είδα κανένα NE5532, έχει στάδιο εισόδου με opamp ή όχι; Αν έχει, θα μπορούσες απλά να αλλάξεις το gain του opamp μικραίνοντας την Rg

Re: απλος προενυσχητης?

οχι φιλε μου..δε εχει opamp..ακριβως οπως ειναι στη φωτο...

5ed32174.jpg

E βάλε έναν opamp σε μια διάτρητη παίρνοντας τροφοδοσία απ' τα +- που έχεις σταθεροποιημένα με LM7815(+),LM7915(-). Δεν θα κοστίσει πάνω από 30 ευρώπουλα

Απάντηση: απλος προενυσχητης?

Και πολλά έβαλες. Έναν 5532 και είσαι έτοιμος. Λίγο gain θες, δεν θες προενισχυτή.

Η πείραξε λίγο την ανάδραση του κυκλώματος. Όσο στο επιτρέπει ο θόρυβος βέβαια. Λογικά θα βρείς 2 αντιστάσεις που "βλέπουν" το input pin. Ε, μεγάλωσε τη μεγάλη σιγά σιγά...

Κλαιν μαιν... :flipout:
εμ προτεινε ντε κανα σχεδιακι!και μα το θεο θα παρω διατρητη και θα το φτιαξω!εψαχνα χθες 2 ωρες στο νετ και ολο ακαταλαβιστικα σχεδια βρηκα! ενας αθεοφοβος, ενα απλο σχεδιακι δε εχει ανεβασει!

αχα...πανευκολο..οκ..αυριο παραγκελνω διατριτες κ τα σχετικα..ας πειραματιστω κ λιγακι..
αυτα τι τροφοδοσια θελουν?+- 12v?
o opa απο οτι ειδα θελει +-25v ε..απο τον 2χ25v που χω μπορω να τα παρω αυτα?.και αν θελησω να ναι σταθεροποιημενα με ποιο τσιπακι το κανω?

αν θες +/-12 με 7812, 7912, αν θες +/- 15v τοτε με 7815,7915.

αλλα εχω την εντυπωση οτι το κιτακι που ποσταρα οτι εχει ενσωματωμενα regulators, τι ειναι αυτα που βλεπω πανω αριστερα..

88.jpg

εε ναι λοιπον θα το παρω...ειναι οτι χρειαζομαι και ειναι κ μικρουλι! τζιτζι!..μαγκες σας ευχαριστω παρα πολυ ε!
οταν μουρθει θα σας πω! -bye-

Figure2 R1=680 Ohm R2=2700Ohm R3 δοκιμάζεις 100KOhm και βλέπουμε...

Φιλε Νικο να ρωτησω κατι οντας "ζαγαρι";

Πως υπολογισες τις αντιστασεις για τη συνδεσμολογια του fig. 2 ;
Υπαρχει καποιος γενικοτερος κανονας υπολογισμου;